Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Guszti

aktív tag

válasz donat_sz #6057 üzenetére

Ha 12V-os az adaptered, és magában az adapterben nincs olyan elektronika, ami figyeli, hogy éppen mibe dugtad be, akkor működik. Ilyen 3 pólusú centerpines buzi csatlakozók szoktak lenni a laptop töltőkön, és vagy az adapter figyeli, hogy mibe dugod be, vagy a töltő elektronika az akksiban, de gyanítom, hogy az akksiban levő elektronika, azzal szoktak ilyeneket csinálni, hogy pl. számolja mennyi töltés volt, és akkor hiába jó még maga az akksi egyre kevesebbet tölt bele, meg hamarabb mondja azt hogy lemerült, ilyenek...
    Ha van 12V-os adaptered, de nem jó a vége, akkor azt le kell vágni, kell venni KB 10 forintért egy olyat ami jó, és rá kell forrasztani (persze figyelni melyik a +, és melyik a test/0, kinek melyik teccccik jobban).

A picopsu-ról tudom (a sárgák), hogy az olyan, hogy a 12V bemenő DC-vel nem csinál semmit, csak továbbengedi a kimenetére, tehát annak csak 12V megfelelő. Gyanítom, hogy az adapter.hu-s paneltáp is ilyen, hiába van ráírva, hogy bemeneti fesz 11.2-14.8-ig, csak ezek alatt, illetve fölött kapcsol be a védelem, de ezt meg kell tudni valakitől pontosan.

Én használok lc-power házat saját tápjaival, és használok 90xlp-s picopsu-t is 36W-os adapterrel, igazándiból bármelyik jó választás, bár én a picopsu mellett vagyok, de majd itt jönnek és elmondják hogy drága. (valóban drágább, mint bármi más, de nem sokkal) :)

szerk: picopsu-nál a sata csatlakozón nincs 3.3V, de asszem ez csak a hotswap miatt van, tehát ha erre nincs szükséged, akkor lényegtelen. 80-as picopsu-n asszem nincs atx12V-os csatlakozó, ami problémás lehet, ha a lapnak kell (asrock-nál nem kell, legalábbis a E350M1-nél), 90-estől fölfele ugyan van, de elég rövid, nekem MSI E350IS-E45 höz rövid volt, hozzá kellett toldanom. Sata csatlakozók száma is kevés lehet, de ha van régi tápból csatlakozód, és nem ijedsz meg egy kis forraszgatástól, akkor megoldható, és jóval olcsóbb, mint ilyen 1000 forintokért kész Y kábeleket vásárolgatni.

Új hozzászólás Aktív témák