Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Intel Arc Alchemist A310/A350/A380/A580/A750/A770... és mobil verzióik
- Milyen videókártyát?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Kompakt vízhűtés
Új hozzászólás Aktív témák
-
(Bundás)
addikt
Azt töltsd le amelyik megegyezik az alaplapod típusával és verziószámával.
Olvasd el az Asus oldalán a BIOS frissítés lépéseit. Létezik boot lemezes frissítés, nomeg Windows alatt programmal, egyszerűbben. Ám ha nem stabil a gép és lefagy utóbbi esetben szopol.
A lap feszültség emelése nem konkrétan a memória tuninghoz kell. Ha nem bírná az alaplapod valamely 200-as FSB fölötti értéket, akkor szoktak adni neki, hátha az a gondja. Bár hamarabb adja meg magát (akár feszültségért) a processzor, illetve a memória. -
Hequila
őstag
Ahogy látom, van némi képzavar. A memória frekvenciája és az időzítései két külön dolog. Ha neked jelenleg 2400MHz-en megy a proci, és nincs a RAM visszaosztva, akkor kb. 220MHz-en megy jelenleg a memória. Az időzítések szűkítése is dobhat egy kicsit a sebességen, főleg az általad ''3T''-nek jelzett érték. Azonban, ha valóban 220 MHz-en megy a memó, nem látok rá reális esélyt, hogy fesz.emelés nélkül szűkíteni tudnád az időzítéseket. Azt is kétségesnek tartom, hogy tesztelted a memória, és egyáltalán a rendszer stabilitását. Ajánlom figyelmedbe az OCCT nevű programot, hagyd futni vagy 12-14 óra hosszat. Ha nem hibázik, akkor stabilnak tekinthető a rendszer.
-
Savage5
senior tag
Nem, Asus A7N8X-X a butított változat, nincs benne Dual Channel sem, a Deluxe-on meg van minden, mi szem, szájnak ingere.
#4559: annyi az eltérés, hogy a Thortonban 256 KB L2 cache van, a Bartonban 512 KB és az FSB-jük alacsonyabb. Ha fel lehet piszkálni a Thortonban azt a +256 KB-ot és működik is, akkor már csak egy kis FSB-növelés kell és semmiben nem tér el egy Bartontól a Thorton. -
Savage5
senior tag
A Serial ATA és a SATA ugyanaz... Sima ATA-ként szokták emlegetni a párhuzamos ATA csatlakozót (Parallel ATA, PATA), amire szerintem te gondolsz. Ezek, ha már natívan nem is, de külső chippel támogatva vannak még a legtöbb socket 775-ös lapon. Én csak azt nem értem, hogy az ATA, és pláne a s775 hogy jön az Athlon XP fórumba?
-
-
(Bundás)
addikt
Nem minden processzort lehet úgy nyúzni.
Van amelyik az 1833@1950-et se éri el...
2500+ @2500 MHz ugyebár 11x227, ez esetben szinkron módban a memóriád 454 MHz-en ketyegnének (milyen márka amúgy?). Ha így van és be is boot-ol, akkor a memóriád nem esélytelen a tuningra, adjál neki feszültséget, @2.8 Volt. Bár az is lehet, hogy a proci nem bírja, de hosszú távon 1.75 Volt fölé menni nem érdemes, azért az egy-kétszáz MHzért.
Ha az Orthos kiakad, akkor bizony nem stabil a géped.Futtasd le a Memtest-et (írd ki CD-re, vagy kislemezre installáld), ha az nem hibázik, akkor valószínű a proci nem bírja. Ez esetben csökkentsd kicsit az FSB-t, olyan 2200 MHz-re. Így lefut-é az Orthos?
Milyen táp az a 450Wattos?
Szerkesztve: (#4286) ne ilyen gyorsan!BIOS-ban van FSB : DRAM ratio, no ennél lehet variálni az arányokat és másképp osztja a memória sebességét. Abit lapnál ki is írja, hogy az adott FSB-hez milyen arányok mellett milyen MHz társul.
Szerkesztve 2: azt mondtad 2500 MHz-en elindul a gép, csak újra is indul.
Az előbb említett arány változtatás sebesség visszaesést jelent ennél a rendszernél, tehát maximum kísérletezgetés erejéig érdemes bíbelődni vele, hosszú távon mit sem ér.
[Szerkesztve] -
-
(Bundás)
addikt
Milyen alaplapod van? Milyen videókártyának nem elég a 2400 MHz? Egyátalán mire használod a gépet?
Milyen meleg van a lakásban, hogy 35 °C-on ketyeg jelenleg a processzorod?Egy dolog, hogy üresen mennyit van, a fő kérdés, hogy terhelve meddig megy fel. Nyomj rá egy kis Prime95-öt, ezen belül Torture Test/Large FFT's, nézzük 20-30 perc alatt meddig mén fel a hőmérséklet.
Léghűtéssel 1.75 Volt fölé nem érdemes menni, főleg azért a pár 100 MHz-ért, semmit nem ér. Amúgy visszaosztással 200-as FSB fölé is mehetsz, ekkor aszinkronban menne az procival a memória, ami ráadásul teljesítmény visszaesést jelent, tehát értelme hosszú távon nincs. -
Paqito
senior tag
Jó választás
Unalmasabb óráidban azért szerintebb keressd meg az ''öreg'' Barton határait, mert lehet, hogy azért azok feljebb vannak. (A hűtésed jó, remélem a tápod is megfelelő és az alaplapod is partner a munkában: nf2 chipset, számos beállítási lehetőséget nyújtó BIOS, etc...)
Üdv -
Paqito
senior tag
Szia!
Ne cserélj szerintem!!! Inkább a szorzót vedd lejjebb, és próbáld az fsb-t feljebb tornászni. Nekem lockos Barcim van, gyári 11X200-as órajelen használom, igaz 1,5V-on és atomstabil, és játékok alatt szvsz alig érezhető különgség lenne a Te 2500+ húzott procidhoz képest. Azonban ha pl egy 11X220-as beállítást csípne a konfigod ugyanilyen fesz értékek mellett, akkor már pazar különbségeket éreznél
szerk: Üdv Monya! Keveset is voltam netközelben, de én is gyakorlatilag readonly üzemmódban vagyok január óta. Ez a random hiba dolog amit fentebb jeleztél, megoldódott, illetve van sejtésed mi okozhatja?
[Szerkesztve] -
Monya78
veterán
Kár cserélni...ha esetlegesen a legjobb esetben nyernél 100-150Mhz-et a mostani vga-ra gyúró játékokban ez semmit sem jelent.
Pl. próbáltam az NFS Carbont 1900Mhz ill. 2300Mhz-en futtatni az fraps-os fps mérő 0-1fps-el mutatott többet.
Régebbi játékokban (pl CS source) amit egy felbontáson belül max grafikán tudtam játszani ott számított a +Mhz, de a Mhz-eknél is jobban számít a Fsb értéke...
Hali Pakíto! Rég láttalak, bár Én is mostanában inkább csak Read Only üzemmódban látogatom a PH-t
[Szerkesztve] -
Paqito
senior tag
Szia!
Ha 2400MHz-en megy és 40-50 fok között van, az több mint jó... Még megfázik a végén a procid
'' Épp most készülök venni egy 2900+ bartont és azt szeretném kérdezni, hogy aki ilyet használ, azt is fellehet úgy húzni mint a 2500+ os procit?''
Ezt előre nehéz megmondani, de szerintem nem. Nem írtad, hogy a Te 2500+ Barcid lockos-e vagy sem, ugyanígy a 2900+ Bartonról sem, de az általad elért órajel közelíti az Athlon XP-kel elérhető órajelek felső határát. Amúgy milyen beállítások mellett érted el?
to Monya78: Üdv!''100k-ért milyen gépet veszel ami kihúzza egy jópár évig ilyen játékokkal?''
Alig jobbat mint amit most használsz...De komolyra fordítva: Egy olyan gép nemhiszem, hogy húzná Nálad mondjuk 2 évig. Bárhová is húzod Te...
Meg aztán: ha az ember hozzászokik egy régi bútordarabhoz, azt nehezen cseréli le...
Legjobbakat
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Tőzsde és gazdaság
- Villanyszerelés
- Nők, nőügyek (18+)
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Elektromos cigaretta 🔞
- Itt vannak az első képek a Sony Xperia 1 VII-ről
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- Samsung Galaxy S21 Ultra 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple MacBook Pro M1 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest