Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Mini-ITX
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Projektor topic
- Gaming notebook topik
- Azonnali notebookos kérdések órája
- OLED TV topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Amazon Fire TV stick/box
- 30 évre csökkentette lemaradását a litográfiai eszközök területén Oroszország
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fulmi
senior tag
szia!
koszi ezt a kiterjedo segitseget, de nagyon ugy tunik hogy nem kell uj hutot vennem, mert ma leszedtem a procirol es lattam hogy a borda es a venti kozott kb 2 cm vastag por van, mintha egy szivacs lenne. ezt szepen kitisztitottam, azota 35 - 40 fok korul van, ami mar turheto. szoval marad a jo kis Titan venti es gyari borda.
fulmi
-
Szakadék
tag
3200+ sebességet 1,6volt mellett viszi (BIOS) ami win alatt Everestben olyan 1,5...volt. 220FSB-t próbáltam 1,725volton is de nem segített. A chipset kapot 0,1voltot meg a memória is 0,1 voltot.
A borda hőmérsékletét próbáltam a procihoz legközelebb mérni, de mértem már kézzel is meg hozzányomtam egy higanyos hőmérőt is, az eredmény szintén 34fok volt. Ami furcsa, hogy alapon (2500+) szintén 54fok körül van a BIOSban. Pedig nyomtam BIOS flaht is. Ja a lap amúgy Abit NF7 S v2.0 Úgy derült ki hogy gond van hogy alap sebességen az NFS MW alatt elkezdett szirénázni a gép. Már mentem is a BIOSba és riasztás meg minden érzékelési határt megemeltem. Most 75fok a riasztási határ de nem megy 60fok fölé 3óra játék után sem.
Lesarkazva nincs, én raktam be a procit. Mondjuk a genyába nem fullad bele szegény az biztos.
Köszi mind kettőtöknek!
-
gs20
tag
Jah, azt tudom hogy nem romlik el, hacsak nem rávág mondjuk 2 voltot a procira
Mikor kerestem hogy hol van a vége a bartonomnak, akkor nekem is volt kb 4-5 már nem bootol be jellegű hiba, párszor az ins megnyomásával sem volt hajlandó, nah akkor cirmos reset
Csak mondjuk hozzá nem értő ezeket nem tudja, főleg ha az alaplap leírása is csak gépen van meg nekiTaaz:
Köszi, bár igazából az érdem nem az enyém, neten keresgettem vízhűtés-lefogatókat, és az egyiket adoptáltam hyper tx-kompatibilissé
A T54 alkatrész meg amiatt lett, mert nem találtam otthon más 5 mm körüli vastagságú alumínium-anyagot. -
gs20
tag
Kell egy normális hűtő és máris nem probléma a passzív hűtés
Én így mókoltam meg: [kép1]
[kép2]
[kép3]
Elsősorban a hangtalanság volt a cél. Először rajthagytam a hűtőn a ventit ami 500as fordulaton járt, de rájöttem hogy felesleges. A táp (FSP Bluestorm2 400) a hűtő fölött szív, úgyhogy a proci passzívan is 35-40 fokos.Orlin:
Esetleg nincs ismerősöd aki otthon van ebben? Mert ha ennyire nem vágod inkább szólj valakinek aki megcsinálja, és elmagyarázza közben a dolgokat... Modjuk ha nem állítasz feszt akkor kicsi az esély hogy végleg elronts valamit max úgy elállítasz dolgokat hogy utána már nem bootol és setupig se jutsz el. -
Orlin
addikt
Mező Érték
CPU tulajdonságai
CPU típusa AMD Athlon XP
CPU alias Barton
CPU stepping A2
CPUID CPU név AMD Athlon(tm)
CPUID revíziószám 000006A0hCPU sebesség
CPU órajel 501.08 MHz
CPU szorzó 5.0x
CPU FSB 100.22 MHzCPU gyorsítótár
L1 kód gyorsítótár 64 KB
L1 adat gyorsítótár 64 KB
L2 gyorsítótár 512 KB (On-Die, Full-Speed)Alaplap tulajdonságai
Alaplap azonosítója 10/09/2003-nVidia-nForce-6A61BA1BC-19
Alaplap neve Abit NF7(-S) v2.0 (5 PCI, 1 AGP, 3 DDR DIMM, Audio, LAN)Lapkakészlet tulajdonságai
Alaplapi lapkakészlet nVIDIA nForce2 Ultra 400
Memória időzítések 2-2-2-5 (CL-RCD-RP-RAS)
Command Rate (CR) 1TSPD memória modulok
DIMM1: Samsung M3 68L3223DTL-CB3 256 MB PC2700 DDR SDRAM (2.5-3-3-7 @ 166 MHz) (2.0-3-3-6 @ 133 MHz)
DIMM2: Samsung M3 68L3223DTL-CB3 256 MB PC2700 DDR SDRAM (2.5-3-3-7 @ 166 MHz) (2.0-3-3-6 @ 133 MHz)BIOS tulajdonságai
Rendszer BIOS dátuma 10/09/03
Video BIOS dátuma 03/06/30
Award BIOS típusa Phoenix-Award BIOS v6.00PG
Award BIOS üzenet
DMI BIOS verzió 6.00 PGGrafikus processzor tulajdonságai
Videokártya PowerColor Radeon 9600 Pro
GPU kódneve RV350 (AGP 8x 1002 / 4150, Rev 00)
GPU órajele 324 MHz (eredeti: 325 MHz)
Memória órajel 202 MHz (eredeti: 203 MHz) -
Orlin
addikt
Most néztem a ventilátor cstija ki volt csúszva!Ilyenkor most mi van?
1.Nem
2.Az over temp protect van a 90 fok elé írva(gondolom ez nem jó)
3.Nem annyira meleg.
4.Igen de ez régi probléma szervizben is volt ez miatt de nem sok válltozás tőrtén.Egy szerüen sipoló hangot ad ki és kikapcsol.thx
-
-
ricsy888
senior tag
Hello!
Köszi a progit, már csak egy baj van, hogy nem tudom használni, lehet, hogy csak én vagyok nagyon béna, de nem tudom. Gondolom a PLL Setup menüpont alatt kell valamit állítani, csak azt nem tudom mit, és hagyan
Gondolom olyan progi meg nincs ahol a feszt is lehet állítani, mert nekem az lenne a legfontosabb. -
gban
veterán
Teljesen igaza van.
Sokan azért nem cserélik le, mert nem akarnak VGA-t, RAMot cserélni.
Viszont ami tény:
Én vettem itt 9k-ért 939-es lapot 3000+ Athlonnal, a lap DDR-es, AGP-s.
Sőt, még annak a kritériumnak is megfelel köszönhetően a Via chipsetnek, hogy a Win98 minden tekintetben hibátlanul megy rajta.
Tehát kétlem hogy megéri annyit kiadni érte, de természetesen mindenkinek joga van annyit kérni amennyit gondol, és úgyszintén mindenki saját magánügye hogy megad-e valamiért x ezer forintot. -
V63 106
csendes tag
Köszönöm a tippet, én is hasonlón gondolkoztam. Szerintem akkor ha időm engedi akkor elugrom a Bartókra és megnézem a QWERTY-ben hátha még van nekik az Alcomp*ból. Szimpatikus kis borda. Az A7V600-asba biztosan belemegy? Régebben kentem vágtam ezeket a dolgokat de mostanság már más témakörrel foglalkozom és kiment a fejemből.
-
V63 106
csendes tag
Köszönöm szépen a tippeket. Nem tudom, de megosztom a ma gyűjtött "élményeket"....kevésnek találtam a fordulatot, hogy a FalconRock 2 2300-asnál nem pörög jobban, és mivel elektronikával hasonlókkal foglalkozom hát bátor kézzel forrasztópákát, zsugorcsövet, ollót és egyebeket ragadtam, átkötöttem a ventit közvetlen 12 V-ra. Kicsit jobban pörgött (így már nem mérhető ugyan a fordulat) de a hőmérsékletet lejjebb nyomta. Most már nem olyan magas az alaphőfok, pár fokot lejjebb ment de még mindig nem kielégítő tehát elengedhetetlen a hűtővásárlás. Köszönöm a tippeket, utánanézek ennek a tesztnek. Hol lehet venni Budapesten?
-
Monya78
veterán
Hali!
Napi folytonosságban figyelem a PH-t, de inkább ReadOnly módban
Adataim módosultak, 7600Gs-t raktam a gépbe...
A gépem elhelyezkedése: [link] Nem pont a legjobb helyen van gépszellőzés szempontjából, de legalább nincs útban
Bár nem friss a kép, de szinte semmi módosulás nincs...Te újból beszereztél egy Leadtek 6200-est?
Tomcsi:
Prime95-öst még soha nem használtam, S&M-ben viszont nem lenne türelmem 1 óráig tesztelni
a Quick +100% terhelő üzemmód nekem totálisan elég...
A képen ott vannak a ventik fordulatszámuk, éppen hogy pörögnek, de úgy tünik elég...
HeatPipe harisnyázást még a régebben csináltam, akkoriban mindent beharisnyáztam UV reagens anyaggal, most az újabb tápomnál már lusta voltam. Egy kis éjszakai csendélet az UV-ról: [link]
-
cskamacska
addikt
Igazából egy gondról tudok ami a 760-as lapkakészletet érintette, a korai 760MPX lapkakészletes lapokban nem működött az beépített USB 1.1 vezérlő. Később ezt már javították, sőt egyes később kiadott lapokra már USB 2.0-ás vezérlőt is raktak pluszban a chipset saját 1.1-es USB-je mellé.
Elterjedés tényleg nem véletlen, de nem azért, mert rossz lett volna az AMD megoldása, hanem mert abszolút újonnan érkezett erre a piacra és a szerver/munkaállomás vásárlók nem arról híresek, hogy azonnal váltanak, ha kijön valami új, hiába sokkal jobb akár(és nem is volt sokkal jobb, csak ugyan olyan jó, mint az akkori Xeonok), de tapasztalat nincs vele, inkább nem kockáztatnak.
-
tomcsi23
veterán
Hát akkor asszem rendben lesz. Úgy látom a tuning (már-már alapként használt) is vígan elvan vele (még a ruszkival is
) , lehet, hogy a maxnál számítana, bár nem vettem észre akkor sem - így aztán marad. Ha nincs semmi extra igénybevétel, tök hüsi a proci. Ennek meg vannak áldásos hatásai a környezetre nézve is.
-
tomcsi23
veterán
Szia!
Hát a proci hője az csökken rendesen, ezt tudtam eddig is, nem is erre irányult a kérdés, csak most megint elkezdtem a géppel foglalkozni.
29-30-33 fokos idle - ami jó is lenne, csak kérdem én, hogy valami teljesítmény-beli vagy akármilyen negatív hatása van-é a drágának? -
GS9 Miller
tag
Köszi Paqito, azt hiszem jobb ha marad ez a konfig amíg mennek rajta a gamek és a többi, utána meg inkább egy teljes csere... Csak mindig fellelkesülök, ha látok valami jó vételt. (Ugyanaz a helyzet mint az autóknál, az ember elkezd tuningolni egy 1.6-ost, rákölt egy vagyont mire összeáll, és a végén rájön, hogy inkább 2.0-át kellett volna venni még az elején.
)
Próbáltam a 11x200 -at megy szépen, csak kicsit melegszik, úgyhogy inkább maradtam az atomstabil 10x200-nál. -
delirobi
tag
-
fizzdani
tag
Hello!
Köszi szépen a linket, leszedegettem a cuccokat. Most teszteltem le a Prime95el ien beállítással: 11x166ra(1,83ghz);1,75V;hűtő:2700rpm. Már másfél órája megy de 44-45°C magasabbra nem ment fel.Most jön a többi program, az eredményekről majd beszámolok.
Érdemes lenne 2ghzig kihúzni?Vagy próbáljam meg a 200x9.0-s beállítást? Célom h több fpsem legyen cod:uoban -
fizzdani
tag
Hello!
Az az igazság ,mint már mondtam ,hogy rohadtul kezdő vagyok a procituning terén.Szóval ha részletesen elmondaná vki,hogy mit mire állítsak akinek esetleg volt már ien procival dolga azt nagyon megköszönném.A proci 12.5x133 on megy de nagyon nemszeretném kihuzni, mivel uj gépet talán csak februárban veszek, véletlenül elne rontsam
. De addig is szeretném egy kicsit tuningolni, végülis nekem játékra kellene, hogy növelje az fpsem.(Call of Duty: uo) 60-100fps között mozog és már szinte laggolok amitől a játék elvezhetetlen.:S
-
TomBoy1986
veterán
Köszi szépen
Amúgy egy Spire FalconRock II van rajta, úgyhogy nem egy tuning hűtő, de a 2. beállítás mellett szépen tartja a szobahőmérséklet +7-10°C-t (32-35°C).
Sajnos 2400MHz @ 1.825V-nél nem ilyen rózsás a helyzet, mivel terhelve elérte a 61-65°C-t is. Igazából csak teszt erejéig ment ennyin, szeretném, ha hosszú életű lenne
Ja, s Jó éjszakát!
[Szerkesztve] -
delirobi
tag
hmm...a proci ventijét kilehet húzni menet közbe is?
videókari? hát egy ATI 9600XT 256Mb-os van benne az is ventis de nem hiszem hogy az csinálja az még 1 éves sincs a többi már most lesz 5 éves..hát tudom hogy nem új darab de azért nem is rossz, csak hát nincs pénzem újra. -
szpac86
csendes tag
köszi a választ.
közbe találtam megoldást, de csak a zöld nyákos xp-vel sikerült a gyereknek megoldania, a barnával nem.
hát szerintem is nehéz lesz ilyen lapot találni, de lehet mégse kell. csak azt hittem jelentös gyorsulás lenne az egyprocishoz képest, de ahogy láttam ezek csak AGP4x esig támogatnak a memória is 266 ig.
mért nem csináltak egy nf-7 kétprocis klóntegy olyan biztos jó lenne.
-
Jozzyfiu
csendes tag
több feszt nem adok(az overclock jumpert raktam át hogy jo legyen)...amugy a bioszban irja ki annyinak,és a procin sérülés nincs,de észrevehetöen minden alkatrész a gépben nagyon meleg..a hagkártyátol kezdve minden,hütés már van benne egy rakattal,már nemtudom mit tegyek,de egyre melegebb...
példa:elöször mikor ezt a procit raktam bele,csak 1500+osnak irta ki,és ugy is müködött,de semék játék köztük pl:underground sem ment,aztán átraktam a jumpert,és felismertea procit rendese,2100+nak,akkor már ment a jáék,és nem kékhalálozott(a memoriám sem hibás,utáan eltelt majdnem egy hét,és ujra nem mentek a játékok és már 74 fokos lett...
részletesen kb ennyit tudok mondani
már a tápra gyanakszok,de hibátlanul müködik.....én már nemtudom mit alkotok vele...
üdv -
Jozzyfiu
csendes tag
hát igen!és nemtudom hogy milyen lenne jó nekem olcson, és rézmagos kellene, és olyan ami jol néz ki
..ezt mind kombinálba láttam hütéseket,de a foglalata nem jo a sokcket A ra...ami meg tudja ezeket,és jo lenne az 8000Ft ...az meg nkem sok erre a célra
tudsz segiteni?valahogy megoldhato a hütö felfogatásának átalakitása?mert nekem van jopár hütésem még ,mert a fater hozza németböl,de na...várom a válaszokat
kösz -
ádyz
addikt
szia, nagyon igazad van már rájottem de így jobban ülök a gépnél, ha tudom, hogy ért valamit az Alcomp megvétele. És igen, ÉRT, nem is keveset! A másik bordával, most 50 simán lenne....ezzel meg 42-44C°, szvsz.
nekem is codegen házam van, nagy 0, és nincs semmi plus ventihey, kivéve egy, de az se ér semmit. jah, a másik meg elől van, de a műanyag borítás miatt nem ér semmitse
tervezek uj házat, ami azért szellősebb mint ez, jóval.
a tuningon énis gondolkodtam már, de megéri nekem?Én most elégedett vagyok a géppel, ''Minden'' játék azért szerintem simán eldöcög rajta, mégha nem is full grafikán, de azért élvezhetően lehet játszani vele.
Én úgy vagyok vele, amíg elég, addig nem kell tuning, amikor már kevés, szerintem akkor kell a ''finomhangolás''ja, agépnek mindkét oldala le van véve
de ez mind az Én véleményem
[Szerkesztve] -
elfelejtette
veterán
-
-
Savage5
senior tag
Az EPoX 8K9AI-s lapommal, ami VIA-s, én is szívtam az AGP/PCI órajel miatt. Az a gond, hogy arányt sem lehet azokban állítani, tehát ha növeled az FSB-t, akkor ugyanúgy az osztó állandó marad, ami az FSB-ből számolja a PCI órajelét.
Kerek, gyári szabványos értékeknél változik meg az osztó aránya tudtommal, tehát 133, 166 és 200-as FSB-nél...
[Szerkesztve] -
Monya78
veterán
Hali!
A Hiba az nem random (az állandó...nem indul el a gép) a hiba megoldása a random
Melegedést kilövöm hisz egy napi pihenő után az első beindulásra is előfordulhat...ha egyszer elindul akkor többet már nem áll le...csak hosszabb min. pár órás pihenő után fordul elő a hiba újra...
Félig meddig kilővőm egy régebbi feltételezést hogy valami illeszkedés hiba lenne, hisz ha csak egy táp ki-be kapcsolással megoldom a hibát az azt jelenti hogy nem nyúltam fizikailag a házhoz hogy valami elmozduljon.
Úgyhogy vagy valami hardver hiba, vagy tuning beállítás hiba... -
stuffxy
csendes tag
Szia!
Kosz szepen !
A progiban ezeket irja, szoval kezdek megnyugodni:
CPU Type AMD Athlon XP, 1917 MHz (11.5 x 167) 2600+
CPU Alias Barton
CPU Stepping A2
Instruction Set x86, MMX, 3DNow!, SSE
L1 Code Cache 64 KB
L1 Data Cache 64 KB
L2 Cache 512 KB (On-Die, Full-Speed)
[Szerkesztve] -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Próbáltam valami használható screanshotot nyomni, de CBID szerint még 1700+ van a gépben, az OPN-jére meg azt írta, hogy not determined... Megnéztem CPUID-del is, ott meg szerinte az alap sebesség 2300MHz, és 11.5X a gyári szorzó... Szóval nemtudom mivan...
''Szóval empirikus kutatással bizton állítható, h CPT.Pirk egy szovjet típusú 2500+ Barcival bír.... Egy jól sikerül kópia '' Ez a szöveged nagyon tetszik, lehet h. ha engeded, beteszem aláírásomba...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG OLED Televíziók -30%
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T440P - i7-4GEN I 8GB I 512SSD I NVIDIA I 14" HD+ I Cam I W10 I Gari!
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest