Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Mini-ITX
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Projektor topic
- Gaming notebook topik
- Azonnali notebookos kérdések órája
- OLED TV topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Amazon Fire TV stick/box
- 30 évre csökkentette lemaradását a litográfiai eszközök területén Oroszország
Új hozzászólás Aktív témák
-
simpi
csendes tag
válasz
tomcsi23 #5166 üzenetére
3000 bartonnal is megcsináltam a 2700MHzt de tartani kellett a 8 C-fokos maghőmérsékletet. Ki tudja hol találok infot a Batron proci szorzózár
kikapcsolásról. Mert mindenhol csak palomínóhoz találok leírást.
Ja ki mivel magyarázza hogy a 2800+Barton gyári órajelen gyorsabb
mint 1 3000+Barton. Ha húzom akkor sokkal nő a különbség .
A 2800+ os 2300MHz-n kb mint a 3000+-os 2400MHz-n
alaplap asus a7n8x e deluxe mind2
???????????????????????????????????????????????????? -
tomcsi23
veterán
válasz
tomcsi23 #5159 üzenetére
Ugye, egy percig sem vette senki komolyan...
Valamiért így jelentkezett be az everest, gondoltam, lefotózom mán.
Egyedül csak a szorzó stimmelt, hogy hogy csinála, nem tudom. Azóta se jön elő újra.pc user: szerintem a 2700MHz egyáltalán nem rossz, de inkább ez a totyikod.
-
Kicker
őstag
válasz
tomcsi23 #5136 üzenetére
hmm
ezek a tesztek egyértelműen nvidia fölényt mutatnak. Szerintem VGA-t cserélek a két gépben.
FSB-RAM szinkronban megy. A 2-es gép előző tulaja a két egyforma 512-es ramot rosszul rakta bele, és nem használta ki a DUAL channel előnyeit... illetve nem is tuningolta.... na majd én...
a legjobb az lenne, ha NF7 ultrát raknám a 1700+ alá, és szerintem üveghangig lehetne húzni...
de arra nem vállalkozom....
még egy nem teljesen idetartozó kérdés
szerinted mennyit érnek ezek a vasak?
-
Kicker
őstag
válasz
tomcsi23 #5134 üzenetére
Néztem a konfigod, te melyiket használod a 9800prohoz? Szerintem az megfelelne nekem is.... idővel nem állok túl jól.... ráadásul ahol a gép áll, nincs net.. így vagy a gépet hurcolom, vagy a drivereket stb-t...
írtam mennyin üzemel
1700+ FSB 180mhz --> 2000mhz
2600+ FSB 190mhz --->2200mhznvidia 5900XT vs 9600 Xt a kérdés?
az 1-es konfig üti a 2-es konfigot így ahogy van?
-
V63 106
csendes tag
válasz
tomcsi23 #4901 üzenetére
Miért? két dolog miatt. Mert 12 órázom és mire elmegyek reggel minden zárva,. este szintén. És mert hó vége van és sajnos most ez a pár ezer forint is nagy kiesés lenne. Nevetséáges tudom, de így van. Ha majd nem dolgozom és ha majd lesz pénzem is elmegyek. Négy éve így bírja.....ezt még kihúzza. Amúgyis elavult az egész vas.
-
-
-
Andre1234
aktív tag
válasz
tomcsi23 #4386 üzenetére
Ez az alapbios ami rajta volt..
Egyszer flas-tem bios eddig életemben és el is csesztem.
de haverral azt megoldottuk.boot-tunk egy kt166os lappal és abba ,menet közben átoperáltuk a kt333 lap bios chipjét és menet közben a jót visszaflasheltük.
Szarul volt fent a bios az oldalon és ezért csesztem el de azóta többet nem csináltam.
A lényeg hogy ez az alap bios benne.
400-as fsbig volt állítható emlékeim szerint a bios de nekem csak 220-ig ment a bartonom.
sztem egy jobbfajta sempront lehetne húzni tovább is..
Bizony jó kis lap.. -
válasz
tomcsi23 #4109 üzenetére
2,5 éves a táp, teljesen noname, annyi van csak ráírva hogy P4 300W meg egy kis táblázat, ezért gondolom OEM cucc. A géppel nem egyidős, mert cserélve volt, de nem amiatt, mert a régi meghalt volna, hanem egyszer ki kellett azt cserélnem egy másik gép tápjával, visszacserélni meg már lusta voltam
Eszembe jutott közben, hogy csinálta ezt párszor a régi táppal is, de csak akkor amikor egyszer bekapcsolt állapotban raktam össze a házat, tehát az oldfallapot rá meg a tetejét. -
sss
őstag
válasz
tomcsi23 #4042 üzenetére
Igen a csend lenne a fő szempont, eddig víz volt rajta, talán majd nyáron visszarakom rá, de lehet maradok a léghűtésnél. Két venti van összesen a gépben, egy ledes aerocool, meg egy 5v-on járú op-1-es venti, de így is hangos a gép.
L!NK->Q3 : majd megosztom a tapasztalatokat, ha találok ilyet. -
Smallfont
tag
válasz
tomcsi23 #3979 üzenetére
Megy az csak melegszik. Egyébként FSP táp 300W-os. Vagy csak nem merem húzni jobban mert már produkált 60C fokokat régebben most 49-en megy és 2000MHZ-en fut. alapból 1800-on fut ez de mások már tolták ezt 2500 környékére is..Pedig nagyon NAGYON erős hűtés van a CPU-n és még sok más ventillátor plussz egyet beépítettem a CPU felé a ház oldalára gyönyörűen kifúrt házoldallal. Szóval nem értem mi a baja vagy valamit én csesztem volna el az állításnál?
Ha valakinek van tapasztalat 2600+ vagy hasonló XP-s proci húzúsban egy AMIT AN=-es vagy hasonló alaplapon akkor kérem ossza meg velem merrt KELL A KRAFT!!
[Szerkesztve] -
GS9 Miller
tag
válasz
tomcsi23 #3585 üzenetére
Fogadjunk?
Voltak már olyan kósza ötleteim, hogy fogok egy jobb minőségű külső-belső memóriás hőmérőt, a külső (vezetékes) szenzorról levágom a műanyag borítást, hogy csak a csupasz szenzor maradjon, és egy kis hővezető zselé kíséretében berakom a CPU-hoz, amennyire közel csak lehet. Igy a kijelzőn folyamatosan látom a hőmérséklet változását tizedre pontosan, és a maximum értékeket is eltárolja. Esetleg össze lehet hasonlítani ezen értékeket a többi tesztprogram által mértekkel. -
fiATHaLON
őstag
-
Monya78
veterán
válasz
tomcsi23 #3105 üzenetére
Tehát a Samsung TCCD chippes memók, előnye az hogy 600Mhz-et elérik nagy százalékban, a 2-2-2-5-ös időzítés csak egy mellékes tulajdonsága amit általában 400-450Mhz-ig tudják..tehát ha veszel egy Tccd-t szerencse is kell hogy menjen 240Fsb azaz 480Mhz mellett 2-2-2-5-öt...
A windbond bh-5-ös ramok viszont mennek 480-520Mhz között 2-2-2-5-ön csak attól függően hogy mekkora feszt tudsz adni a memónak...amikor bh-5-öm volt 3,3V-al 510Mhz-ig tudtam elmenni, viszont úgy tudom hogy Nforce 2 lapokonál csak a Dfi tud ekkora feszt adni, egy áltagos alaplap 2,8-3,0V-nál többet nem tud adni ennyi fesz mellett a bh-5 nem biztos hogy 480Mhz-en tudja a 2-2-2-5-ön...
Tccd vagy Bh-5, átlagosan 30-35eFt, 2x512Mb modul... Én pl. 31eFt-ért vettem...
Hogy megéri e a Te döntésed...de egyik esetben sem garantált hogy megy a Te lapodban 240Fsb-n 2-2-2-5-öt -
Monya78
veterán
válasz
tomcsi23 #3099 üzenetére
CounterStrike 4%-os emelkedése meglepő...úgyanolyan memóbeállításnál 100-200Mhz-et kell húzni a procin hogy ezt elérje... úgyhogy úgy érzem inkább játékban mutatkozik meg a különbség, majd még próbálok valami játéktesztet nézni...
Igen mindig 2T-vel mentek...valamiért 1T-vel már 200Fsb-vel is fagy...(200Fsb alatt pedig soha nem használom)
Régebben másik másik memóval 2-2-2-5 1T-n 10x240Fsb környékén 41s alatt végzett, most pedig dobja ezt a 43,6s-et ilyen magasságokban ez nagy romlás...
Most nálam is szórakozik a képfeltöltés.hu... -
Monya78
veterán
válasz
tomcsi23 #3092 üzenetére
Megvan a teszt
Tehát 10x240Fsb mellett teszteltem...vegyes eredményekkel, előszőr is ide irtam az eredményeket hogy jobban látszódjon, [link] itt találsz százalékos számot is, gondolom tudod mit jelent...
Csináltam képmentéseket is ezeket ömlesztve szolgáltatom:
2-2-2-5: [link] [link] [link] [link] [link] [link] [link]
3-3-3-10: [link] [link] [link] [link] [link] [link] [link]
Magához a géphez képest elég rosszak az eredmények, ezt a 2T-nek tudom be, mindig is az 1T-s beállításhoz szoktam... -
Monya78
veterán
válasz
tomcsi23 #3084 üzenetére
Egy játékkal szoktam játszani a HeroesV-el...
Az eddigi beállítással 10x200Fsb memó 2,5-4-4-8-as időzítéssel...amikor zoomoltam és forgattam a képet rendszeresen beszaggatott...
Most mint kés a vajba, selymesen - röccenés mentesen forog, zoom-ol minden...
Amúgy így 235Fsb mellett, 3600-as a memóolvasás everest szerint... -
lonewolf2
csendes tag
válasz
tomcsi23 #3023 üzenetére
időzítések alatt a memória 4 beállítható cuccára gondolsz, igaz? ott nekem vannak presetek, optimal, agressive, turbo, meg expert, ahol én állíthatom be hogy mennyi legyen. meg mégegy, ami elvileg a memóriából olvassa ki valahogy hogy mennyit tud, de ugyanazokat állítja be, mint az optimal. na ezeket hogyan kell állítgatni?
-
lonewolf2
csendes tag
válasz
tomcsi23 #3020 üzenetére
Aham.
Életemben most csinálok ilyet először, szóval még pár kérdés
5-ösével emeljem a szorzatot, vagy csökkentsem az FSB-t?
most épp 195-ös fsb-fel és 11-es szorzóval fut. A teljesítményt a proci frekije határozza meg? (FSB * szorzó?)
FSB csökkentés hogy hat ki a memóriakihasználásra?
ezek ködösek nekem
ja igen, és ha a frekvencia állandó vagy közel állandó marad, akkor mi a lényege az egésznek ?
EDIT:
ja leesett, az fsb-t növeljem.
[Szerkesztve] -
lonewolf2
csendes tag
válasz
tomcsi23 #3017 üzenetére
Tehát akkor próbáljam meg 2100MHz-n tartani a szorzatot?
ha fsb-t csökkentem, akkor a memóriát lassabban éri el? (sima ddr 400-as memóriák)
akkor csak egy valamit nem értek: olvasgattam ilyeneket hogy 2400+ -os procikból csináltak 3200+-osakat. akkor az hogyan lehetséges? -
hugoo
aktív tag
válasz
tomcsi23 #2364 üzenetére
bios-ba a 'tuning' résznél van fsb spread spectrum ill agp spread spectum. ezek mik lehetnek?
'Akkor lehet, hogy mégis a venti vett el valamennyit a hűtésből.' <=ezt mire értetted? hogy lecseréltem a hűtőn a ventit vagy hogy a házhűtés nem az igazi? Előbbit megnéztem és gyak ua a fok az eredetivel is -
hugoo
aktív tag
válasz
tomcsi23 #2362 üzenetére
köszi!
Igazából nekem is feltűnt, h az alaphoz képest nem megy fel túlságosan, és nagyon 'lomhán' változik a hőfok. Pl 6600gt+vf700alcu: hiphopp változik 10-15 fokot, bár én eddig úgy gonoltam, h ez a vga nem összehasonlítható ebben a cpu-val. Annyira meg remélem nem vagyok béna, h rosszul raktam fel a hűtést, hisz paszta megvolt, és ha szépen felfekszik, akkor jó, nem?!
üdv és köszi a segíteni akarást! -
hugoo
aktív tag
válasz
tomcsi23 #2360 üzenetére
a linked erre a topikra mutat
lehet h csak én vagyok a béna, de nem találtam: vmi olyasmi kéne, h pci/agp frequency?
Biost lehet h nézek hozzá.
Ja és mégegy: alapon 55 fokos a procim, terhelve meg 60 körül van.
Spire whisperock IV van rajta, de a ventit lecseréltem a hangja miatt egy silentblade-re->ennyit tud ez a hűtő, mert szerintem magasak ezek az értékek (vki 50-et mondott terhelve)? és a házhűtést nemrég javítottam (házventi vásárlás), de a proci meg se érzi
üdv
[Szerkesztve] -
hugoo
aktív tag
válasz
tomcsi23 #2354 üzenetére
feszemelés: bios nem támogatja szerintem, legalábbis ilyet egyátalán nem láttam benne. (meg az az élettartamot is csökkenti már, vagy nem?)
Meg speckó hűtést sincs kedvem beszerezni ahhoz.
Egy kérdés: 185 alatt lehet vhol a vége az fsb-nek, de agp/pci frekit nem tudtam lefixálni (bios...), lehet, h a proci bírná még, csak a pci/agp-vel van a gond?
Erre nyújthat mo-t bios frissítés (új funkciók megjelenése)?
köszi -
Monya78
veterán
válasz
tomcsi23 #2115 üzenetére
''hozzá tartozó időzítés is korlátozott'' ezt most valahogy nem értem...bár ennyi pálesz után nem csoda...úgyhogy vagy jobban elmagyarázod, vagy ha legközelebb itt leszek meg próbálom megérteni...
''mi igényelheti?'' az az igazság nem tudom, most a cpu hűtön (elvileg 8cm-es illik rá) most 12cm-es venti van, a cpu környéki kondikat fesz stabilzátorokat, északihidat fújja levegővel...úgyhogy
Bár pont most gondolkozok, hogy a déli hütés nem kap léghűtést csak a gyári borda van rajta...erkélyen gondolom azért a minuszokban csak nem melegedett fel... -
Monya78
veterán
válasz
tomcsi23 #2112 üzenetére
Az biztos hogy spéci old Bh-5 vagy Ch-5-ös memó tudja ezt bőven 3V felett... ami elég ritka főleg azért is mert már az OCZ és a muskin sem gyártja újonnan...
A lényeg hogy alaplap is kell ehhez, nem mindegyik lap tudja a 3,3V memófeszt, és a 240-250Fsb-t... nekem DFI Lanparty B-m van...ez a lap tudja ezt... a 260Fsb-t könnyedén birja, (erkélyen a 265Fsb-t is) -
Monya78
veterán
válasz
tomcsi23 #2110 üzenetére
3-3-3-10-es időzítés rémálmomba se jöjjön elő
''Ja, itt mennyin mentek a ramok?''
Az a 2-2-2-3-as időzítésű memó egy Bh-5-ös Kingstone HyperX volt...de csak próba erejéig, nem tartottam meg mert 3D-ben, csak 240Fsb-ig volt stabil...2D-ben 255Fsb-t tudott a szokásos 2-2-2-x -es időzítésen 3,3V mellett...
a 9,5x260-as eredményt még régebbi gyári 500-as memóval csináltam...már rég nincs meg...sajnosmár rég visszasirtam hogy elcseréltem..
Most egy UTT Bh-5 -ös Geil-em van sajna nem tud komoly dolgot...már alíg várom hogy lecseréljem... pont a mai nap beszéltem le egy Bh-5ös memót nagyon olcsón...remélem meg tudom kaparintani.... -
mr_ricsi
veterán
válasz
tomcsi23 #1985 üzenetére
Jó ez a teszt (is).
Ha a 200FSB-s eredményeket nézem (hogy messze nem az órajelnövekedés mértékében nőnek az eredmények), talán meg kellene vizsgálni/át kellene gondolni, hogy a játékoknál a ''processzor limitáció'' tényleg olyan komoly dolog-e, mint amekkora feneket kerítenek neki, vagy inkább csak marketingduma, amivel új proci-alaplap-RAM vásárlására próbálják a népet rávenni, amikor pedig a VGA csere is bőven elég lenne. -
-
_Volkovy_
nagyúr
válasz
tomcsi23 #1716 üzenetére
Azt én is néztem, hogy négyszerese a moddolt. Ha érteném miért, már nem ott tartanék, hogy bele merem-e rakni.
mod: frászt. leszedtem az abittól az eredeti 27-es bios-t, és az is 512k méretű.
akkor viszont azt nem értem, hogy az original mit takar jelen esetben
[Szerkesztve] -
_Volkovy_
nagyúr
válasz
tomcsi23 #1710 üzenetére
Király.
D27 Taipan 0.3 (SATA 4250) CPC OFF
Ezt szedtem le, a leírás alapján a cpc off az a 2t időzítést jelenti. bele is tenném, de nem vágom, hogy a frissítőnek melyik file-t kell megadni.
belenéznél abba a zipbe, ha megkérlek? nem világos, hogy frissítéskor mit kell megadni.
Nem az original-t, hanem a másikat, ugye?
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! HP 17 - Intel Core i5 - 10th Gen I 8GB I 512GB SSD I 17,3" I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB 500GB Radeon Pro 5500M hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest