Hirdetés
- Milyen TV-t vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Milyen széket vegyek?
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Apple iPad 11” (A16, 2025) - a táblagépek vanília fagylaltja
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
Új hozzászólás Aktív témák
-
gban
veterán
-
-v-
addikt
Egyetértek... elég megdöbbentő a különbség a régi 2500+@3200+ xp-m és a mostani 4200+ x2-m között, főleg így rarban meg ilyenekben....
Kipróbáltam ugyanazon, régivel 15 perc volt kb. legjobb minőségbe berarolni, újjal 2-3
Persze, ami nem használja ki a két magot, ott azért nem 500% a különbség...
Bár everestben a szintetikus cpu teszteknél is 3-5x többet tud az új.
Szóval egy xp-t szarráhúzva lehet nyerni 10%-ot max., de sajnos az újakhoz képest ez ígyis elenyésző különbség, teljesen fölösleges is húzni szerintem. -
BaliJack
aktív tag
-
V63 106
csendes tag
Még nem változtatta meg? Pedig 2x átírtam....akkor újra.
Addigis:
- Asus A7V600 alaplap
- AMD Athlon XP 2600+ proci
- 2 x 256 MB DDR 333 MHz RAM
- Asus V9520 VideoSuite videokártya
- ASUS 52x CDR
- LG 4x DVD író
- 80 GB HDD
- 80 GB SATA HDD
- Vortex Aureal II 3D hangkártya
- Pinnacle PCTV Pro TV kártya
- Initio Scud SCSI kártya -
tomcsi23
veterán
"Néha összeszavakat a keverem." Ja, értem már.
Mivel úgy írtad, hogy a procid 222 felett nem nagyon stabil, ezért gondoltam, hogy a max frekije lehet ezzel az fsb-vel és ezért nem megy már felette. Aminek - hogyha pl előtte ment, akkor - lehet oka a paszta is. Az hamar kideríthető, hogy meddig bírja a lapod fsb-vel, de ez két külön dolog. Az meg max a ramot ellenőrzi, hogy máshol mennyit megy. Sajna, még ez utóbbi sem garantálja, hogy a Te lapodban is tud magasabb frekit, még akkor sem, ha egy másik ram megy.
Szóval, mi is lenne a kérdésed? -
Mr Sm!tH
tag
Üdv!
Hiddel tisztában vagyok vele hogy nem lehet állítani az értékeket ha ''auto'' -ra van állítva! Egyébként végignéztem számtalanszor a BIOS-t, és nincs benne még csak hasonló lehetőség sem! Ha gondolod linkelek képeket és meggyőződhetsz saját szemeddel róla!
VALAKI MÁS A #4631-RE??? -
Savage5
senior tag
Core 2 Duohoz Core 2 Duo kell.
És nézek is nagyot, hogy az Epox lenne a gát a tuningban, pedig ismerem jól, közel 10 lap végigkísért az elejétől fogva, ebből 2 maradt a mai napig nálam, csak ugye nincs mit kihajtatni vele.
Ha még nem voltak olyan jó RAM-jaid az Epoxban, az nem jelenti azt, hogy nem is lesznek vagy lehetnek: [link]. -
Savage5
senior tag
Nem kizárt, hogy a lap a ludas, ha több RAM-mal is próbálkoztál. Most mondanám, hogy lehet, hogy plussz kaja kéne az északi hídnak és menne feljebb is az FSB, de nem mondom, Isten ments, hogy miattam égesd el a lapot. Szerintem jó az a konfig úgy, ahogy van, elérted a 2400 Mhz-et, én még a 2200-nak is örülnék, ha ezen stabil, akkor szerintem nem érdemes tovább piszkálni.
Azt a mobil Bartont Monya78 DFI-jében kéne megrántani a memóriáival, vagy egy A-Data 566-os párral. -
Savage5
senior tag
''Ez azt jelentene, h ennyit tud a procim''
Szerintem oszd vissza a RAM-okat 400-ra, vagy annál kevesebbre Auto-n hagyva az időzítéseket és keresd meg a szorzóval a CPU végét. Ha megvan, akkor 200x10-re beállíthatod a processzort és szépen mész felfele az FSB-vel, amíg ki nem akad (itt kezdheted 214-215x10-nél, ha fél éve még azon pörgött és semmi baj nem volt vele, de természetesen előtte a memória időzítéseit állítsd a lehető legmagasabbra -> 3-4-4-8-1 vagy 2T, vagy akár ennél is magasabbra, ha lehet). Így megkeresed a RAM vagy a chipset végét is. Nem 2 perces móka, de akinek EPoX lapja van egy mobil Bartonnal, annak szinte kötelező.
''felesleges feszkot emelni''
1.8V után felesleges, 1.75V-ot szerintem még adhatsz neki. A mobil Barton lényege, hogy kiválogatták a jobb fajta Bartonokat, amik beérik kevesebb fesszel azonos megahertzen és lockmentesek, tehát alapjában véve ugyan azok, nem sokban különböznek. Ergo 1.65V az alapfeszültségük az asztali példányoknak, eddig nyugodtan mehetsz a mobillal is. 1.75V-ot szoktad adni tuningnál, ez még a biztonságos határ, 1.8V is belefér a +10%-ba (az asztali 1.65V-hoz képest), de ezt már csak akkor ajánlanám, ha tényleg nem valami ótvar hűtésed van. Efölé meg értelmetlen menni, ha egy mobil nem megy 1.75-1.8V-on xy Mhz-et, akkor 1.90-en sem fog annyival többet hozni a konyhára.
A végén a kettőt együtt kombinálva megkaphatod a végleges eredményeket.
Prime95 és Memtest a minimum, amiket érdemes ~6 óráig futtatni, ha annyit kibírnak, akkor valószínű, nem lesz hiba semminél. Tényleg nem 2 perc, de megéri, amit kihozhatsz abból a konfigból. Vagy ott a másik lehetőség: átdobod hozzám azt a mobil csodát, én majd elszórakozok vele!
Sok sikert és jó tuningot!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A04 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12500 16GB DDR4 512GB SSD RTX ROG 2080 8GB Rampage SHIVA Seasonic 550W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest