Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Home server / házi szerver építése
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Projektor topic
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- Megmentené a GPU-s PhysX-et a ZLUDA
Új hozzászólás Aktív témák
-
RpPRO
őstag
-
RpPRO
őstag
válasz
BaliJack #4973 üzenetére
Nekem semmi problemam nem volt. Omega 7.10-ben ki lehet valasztani, h agp-s vagy pci-es kartyad van. Persze eloszor alapos driver uninstall van, drivercleanerrel. Olvastam olyan forumot, h ha 256 megara tette a biosban az aperture meretet, akkor nem volt problemaja. Menj es kiserletezz.
-
RpPRO
őstag
válasz
V63 106 #4963 üzenetére
Kezdesnek az javasolnam, h ugy teszteld a gepet, h mindent kiszedsz. Egy vinyo, egy VGA maradjon. Ha ezek mellett stabil, akkor a maradek hardverek egyike (akar tobb is) lehet a hiba forrasa. A hangkartyat hagyd a vegere. Win XP-d van? Talaltal hozza normalis drivert? Nekem is volt, imadtam, de csunyan cserbenhagytak minket. A tamogatottsaga is elegge leult, szoval egy ujabb hangkartyat javasolnek.
-
RpPRO
őstag
válasz
V63 106 #4948 üzenetére
Ha jobban aramlana a levego, csak nem fagyna le. Tedd vissza akkor a takarast, ha megjavul, akkor ennyi volt.
Ha nem, akkor nezd meg a tapodat. Lehet, h gyenge. ha nem, akkor is monitorozhatod tobb programmal az 5V-os, a 12V-os agat (pl Everest, Ati Tray Tools), minel kozelebb vannak a fenti szamokhoz, annal jobb.
-
RpPRO
őstag
válasz
V63 106 #4920 üzenetére
Amilyen vga-t tervezel most venni, azzal fognak a legujabb jatekok 18-20 fps-en docogni, a leheto legalacsonyabb minosegben.
Sajna ez van, tul gyorsan elavul a technika a szamitastechnikaban. Akinek van kedve/ideje/penze fejleszteni, az megteszi. Nekem is mar 4 eves elmult az alaplapom.
-
RpPRO
őstag
válasz
V63 106 #4876 üzenetére
Auuu. Akkor nem marad mas hatra, raksz ra egy fel kilos rezalapu, hocsoves hutot es minden oke.
Az USB dolgot azert emlitem, mert ha en csak bekapcsolom a zongorat vagy a kamerat, semmit sem csinalok (CPU 0-2% kozott), akkor is szepen felkuszik a homerseklet. Kikapcs, lemegy a hom. Furcsa. Amugy nekem is usb-s az egerem, de ps2-ben hasznalom (regen hardcore lovoldozos-klanos idokben meg szamitott.
)
-
RpPRO
őstag
válasz
V63 106 #4874 üzenetére
Egy biosfrissites (ha van ujabb) itt sem artana. Lehet, h rosszul erzekeli. Megfoghatod a huto aljat, mennyire meleg?
Ha ez nem valik be, akkor:
Hany folyamat megy a gepeden es mennyi cpu-t esznek (esetleg)?Amit javasolnek: huzz le a geprol minden felesleges dolgot, semmi usb meg egyeb, csak a vid.kartya meg egy vinyo. Remelem, h se az eger, se a klaviatura nem usb-s.
-
RpPRO
őstag
Sosem voltam egy nagy tuningbajnok, de ma valamiert, spontan modon gondoltam, h megnezem, mit tud a proci, ha mar az FSB-e nem megy 222 fele stabilan.
Toltam szepen felfele 11.5-os szorzo mellett es 2507-ig csinaltam. Addig minden elsore. Mar fajt a szivem meg emelni a feszkot, szoval tovabb nem probaltam.
Hozzateszem, h a Super Pi mod 2M kb a 4. korben kifagyott, szal nem stabil, mast nem probaltam.
Kep: [link]
-
-
RpPRO
őstag
Akkor nyomok egy Up-pal felero sztorit.
Ugy nez ki, h a jo oreg mobil barcim 222-es FSB felett nagyon nem stabil. Atjott egy srac a ramjaival, amiket epp 232-on hajt (2.5-3-3-5-on). Volt nagy fagyi, ninonino 229-nel. Erre en vittem at az en ramjaimat, o berakta a gepebe, helybol indul a fenti beallitasokkal.
-
RpPRO
őstag
válasz
Mr Sm!tH #4631 üzenetére
Egyiknek sem kene lockolva lennie. Nezz korul a biosban, ha hagyod az alaplapnak, h kezelje az ertekeket, akkor persze, h nem tudod oket valtoztatni. Manaualra vagy expertre vagy ehhez hasonlora kene allitani, akkor tudod az ertekeket valtoztatni. Ez is ott lesz, ahol ezt a 2t tudod beallitani.
-
RpPRO
őstag
m0rd0k: A ramod boven birja meg, annak nem kell extra feszko, de a cpu-nak valszeg majd kell, ha jobban meghuzod, mert eddig ez meg 10% sincs. Emeld 1 mhz-enkent az FBS-t es teszteld, hogy stabil-e. Ha nem, adj neki egy kis plusz feszultseget. Kozben nezd a homersekleti ertekeket, ne suljon meg a proci. A 64-et minek irtad oda?
trialboy: Eddig is csak a procimag erintkezett a hutovel. 3 otletem van:
1. Jol bepasztaztad?
2. Az uj venti milyen fordulatszamon porog? Lehet allitani? Az elozo mennyivel porgott?
3. Nezd meg tobb programmal a homersekletet, elofordul, h egyik-masik rosszul irja ki. -
-
RpPRO
őstag
válasz
Savage5 #4599 üzenetére
Azert az Epox 8rda3 nforce2 ultra deszka is hires tuninglap volt anno. Azert annyira jo ramok nem voltak a gepemben, meg nem is adtam nekik extra dzsuszt.
A masik meg az, h 2400-rol huznam 2500-ra, az marha jol nez ki, de kozben csak meg 4%-os emeles. Az is csak 25%-os emeles az alapfrekihez kepest. Hol van ez egy C2D 60-100%-ahoz kepest?
-
RpPRO
őstag
Na, jon a huvosebb ido, kicsit megtoltam a lassan 3 eves mobil barcimat. Epp 11*219-en, 2409-en jar. 1.625V-ot kap az nforce2 deszkatol. Az az erdekes, h tobb rammal is probaltam, de 225fbs-nel sosem ment feljebb semmilyen idozitessel, be sem bootol felette. Gondolom, h ez nem a proci hibaja, inkabb a deszka a ludas, esetleg a ram.
-
RpPRO
őstag
Hi! Mobil barcimat (alap 15x133=2000 1.4V) 2 evig 11.5x205=2357 korul jarattam 1.6V-on (1.59 is eleg lenne, de 0.25 a legkisebb egyseg a deszkamon), fel eve 11x214=2365-on. Most feltoltam probakeppen 11x221-re=2431-re, 1.625V-ot adtam neki. Szepen bebootol, Aquamark3 szepen lefut, de SuperPi _mod 2M-nel megadja magat 19mp kornyeken. Megkinaltam 1.65V-tal. Hasonlo eredmeny, nem fut le. Akkor nekialltam Counter Strike Sourse bencselni. Az is leallt hibauzenettel. Ez azt jelentene, h ennyit tud a procim, felesleges feszkot emelni vagy nezzek korul pl a memoria kornyeken, lehet, h az a hibas? 221-en 3-3-3-8-cal ment.Procihuto 55 fok alatt tartja szennehuzva is.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bezámítás! ASUS TUF FX506HE Gamer notebook - i5 11400H 16GB RAM 1,5TB SSD RTX 3050Ti 4GB GDDR6 WIN10
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest