- Videós, mozgóképes topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Bambu Lab 3D nyomtatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
polika
senior tag
válasz patomi #14105 üzenetére
A német tesztben brutálisan elvérzik a kaveri egy i5-höz képest amikor egy erősebb dVGA-val párosítva használják...nem tudja kihajtani a CPU limites játékokat (átlag 52%-al kisebb teljesítmény 1280x720-as felbontásnál ahol CPU a limitáló, de ez nagyon szór van ahol csak 15%, van olyan játék pl crysis 3 ahol több int 100%-al lassabb a kaveri + r9 290X a i5 + r9 290X-től)...persze tudom hogy ez majd javul ha meglesz a mantle, de amíg nincs addig a kaveri elég paper launch, én is erre vártam mint a messiásra, de elég nagy csalódás...lehet végül egy i3 + egy kisebb dVGA lesz a kaveri helyett mert azonos árból jobb teljesítményt lehet kihozni...
Az IGP overlockja 720mh alap ->1000mhz az 6-9% sebességnövekedést hoz.
A memória OC-je 1866mhz -> 2400 mhz-re az átlagosan 15%-ot hoz kb 10 játékot nézve. -
polika
senior tag
válasz atti_2010 #14120 üzenetére
Mostanában annyira elvakult AMD fanboy kezdesz lenni (félreértés ne essék egy rakat AMDs cuccom volt de a kaveri jelen fázisban nekem csalódás, erre vártam és a tesztek kiábrándítóak).
Nem vetted le a lényeget, a kaveri úgy volt beharangozva Abu által, ill több cikkben is úgy volt eladva hogy ha önmagában az IGP nem is játékra való de egy dGPU + kaveri az minden egyéb intel CPU + dVGA párosítást lenyom a ...csába. Ehhez képest egy nem GPU limitált teszt környezetben, ahol láthatnánk azt hogy a kaveri APU + dGPU elpicsázza az inteles megoldásokat azt tapasztaljuk hogy über brutál módon gyenge egy sima i5höz képest is, azaz a hipe amit Abu és egy rakat prohardveres teszt is próbált kelteni az hatalmas hülyeség.
Elképzelehető hogy majd ha jön a mantle akkor talán jobb lesz a helyzet, de pont CES14-es hírként olvassuk most azt hogy kaveri mellé nem való izom dGPU...
-
polika
senior tag
válasz atti_2010 #14122 üzenetére
Egyrészt objektív teszt eredményekről beszélek, másrészt légy szíves mutasd már meg hogy hol írtam hogy rosszak a PH-s tesztek.
Egyébként még FHD-nál is átlag 22%-al jobb az i5 + 290X vs kaveri + 290X, bár kétségtelen ott már bizonyos játékoknál részben GPU limites is lehet a cucc.
-
polika
senior tag
válasz atti_2010 #14140 üzenetére
A nagy büdös helyzet az hogy a kaveri önmagában játékra nem elég, kell hozzá egy dVGA hogy FHD-ban játsz és ne LOW beállításokkal minden effektet kikapcsolva játsszál. Viszont ha veszel hozzá egy értelmes dVGA-t akkor a kaveri CPU limit miatt hoz rosszabb frame rátákat még FHD-ban is 22% egy azonos árban levő i5-höz képest. Ergo jobban jársz egy i5/dVGA párossal mert mind CPU intenzív, mind játéknál több kakaód lesz.
Azért írom hogy ez gáz, mert a kaveri úgy volt beállítva, hogy egy GCN-es dVGA-val kiegészítve az IGP mindenféle modellezést meg kiegészítő taszkokat levesz a dVGA-ról, és szétalázza a sokkal erősebb i7 + dVGA konfigokat is. Viszont ezekkel a hírekkel ellentétben a jelenlegi tesztek pont az ellenkezőjét hozzák, az árban és PR által is i5 ellenfeleként indított kaveri csak dVGA nélkül alkalmi játékos konfigban jobb megoldás játékra, minden egyéb konfigban rosszabb (irodai, CPU intenzív, vagy dVGA-val gamer)
-
polika
senior tag
válasz atti_2010 #14147 üzenetére
Neked semmi sem jó... amikor 1366x768-as felbontásnál írom a CPU limitet akkor az a bajod hogy az vicc kategória VGA/játék tesztre mert az nem értelmes felbontás. Amikor meg azt merem írni hogy a kaveri önmagában alkalmi játékosoknak való, FHD-s játékra nem elég akkor meg az nem tetszik.
De a tényekkel azért lécci ne vitatkozz, a német tesztben pl Assassin's Creed 4 - 1.366 × 768, legrosszabb minőségi beállításoknál kaveri = 30 FPS, egy i5 meg 19 FPS. Ok van néhány játék ami elmegy magasabb felbontásnál is 32-35 FPS-el, de alapban nem ez a jellemző. Írhatjuk hogy alkalmi játékosnak jó, de önmagában nem játékra való, mert sok helyen legalacsonyabb beállításokkal/és/vagy akacsony felbontásban visz csak szaggatás nélkül. És az átlag FPS és minimum FPS dolgokba meg ne is menjünk bele.
Bocs de a hozzászólásaid alapján nekem kell azt írnom hogy nem kéne ennyi hülyeséget ide írni, mer látványosan nem zavarnak a tények
[ Szerkesztve ]
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Trinity" APU topik
- FM2 tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Trinity (Piledriver & VLIW4):