- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- Barátokká váltak az eddig rivális AI-óriások
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- Az Aura Displays hordozható monitorhármasa jól felturbózhatja a produktivitást
- Dual Mode-os IPS monitorral adott magáról életjelet a Gigabyte
Új hozzászólás Aktív témák
-
tamikomac
aktív tag
-
patomi
őstag
válasz
tamikomac #16789 üzenetére
Értsd már meg,hogy a számokat el tudom olvasni én is. Ha még háromszor beírod akkor sem változik semmi. Azért kérdeztem meg itt, mert vannak nálam tapasztaltabb emberek, akiknek a kezeik közt esetleg több hardver átment mint nekem...Ezáltal jobban ismerik ezeket a "pici" procikat.... Akkor mondom máshogy,,, ezeket az adatokat én is ismerem TUDOK OLVASNI... Azért köszönöm a jó szándékot.
-
tamikomac
aktív tag
válasz
patomi #16774 üzenetére
Akkor máshogy válaszolok a kérdésedre:
Olyannyira felér egy A6-5400K-ban lévő 192 db számolós IGP egy 80 db számolós Radeon HD5450-el, hogy sokkal jobb nála hidd el.
-
zol1991
csendes tag
Üdv mindenkinek !
Lenne egy kérdésem, processzor vásárlás előtt vagyok és a 760k - 860k típusú procik között vacilálok..
Mi a kettő közt a különbség, melyik érné meg jobban ? ( egy 7850 lesz majd mellé )Üdv Zoli !
-
válasz
Ditoo0225 #16780 üzenetére
Mennének szépen a játékok, de hagynának a kártyákban, hiába húzod. Inkább nézz 270X-et, ahhoz már talán elég erősek az FM2(+)-os procik.
Athlon X4 760K-t vagy 860K-t (IGP nélküli A10-7850K) nézz, de inkább utóbbit.De várj más véleményére is, kihajcsaje témában nem vagyok otthon.
-
Ditoo0225
aktív tag
válasz
Balathruin #16779 üzenetére
Meg egy A10 7650k húzva se elég neki? Hát ha nem is fullhd de valami élvezhető felbontas
-
Ditoo0225
aktív tag
Sziasztok
egy A8 5600k procim van,amit egy Cryorig H5 hűtő takar
egy r9 280 vagy 280xet tervezek mellé.kihajtaná a Kártyát rendesen? Ha nem akkor milyen fm2 +os proci lenne az ami már igen?vagy tudok húzni annyit rajta h jó Legyen?
-
NB órajelnél meddig próbálkoztatok? Nekem most 2200on stabilnak tűnik
Egész sok FPSt is hozott játékokban (10%), hogy lefixáltam.
Kérdés: ti meddig jutottatok el?
-
válasz
patomi #16774 üzenetére
Igen, de az A6-5400K és a HD5450 relációban minden paraméterben jobb az előbbi. Magasabb órajel, nagyobb memsávszél, több számolóegység.
A10-7850K-nak valami olyan baja lehet, hogy gyártástechnológia vagy nem tudom mi miatt, nem tudták elérni a kitűzött órajeleket, főleg IGP-nél, a megcélzott TDP keretben. A teljesítmény is valahogy nagyon másképp skálázódik TDP szintenként, mint Richlandnél pl.
95-100W TDP-nél prociban egál kb, igp-ben 20%, de 65W TDP-nél ill. 45W-nál jelentős előnye van a Kaverinek. (prociban és IGP-ben egyaránt)Az a plusz 1 milliárd tranyó megmutatja magát néhány specifikus területen, minden TDP szinten.
-
FoLey-v
addikt
válasz
Balathruin #16772 üzenetére
+200mhz húzásával csak elbírja,remélem.
-
törölt tag
válasz
ittakary #16768 üzenetére
Tudom, hogy igazad van, ez lett volna a terv intel+ vga, de melózom is a gépen, és ídöm nem sok lenne erre, meg megrendelgetni, eladogatni, régen ez volt a mániám, ha újra elkezdem, kivágnak itthonról az tuti
Egyébként arra amire kell nekem elég lesz. Viszont amint megjelenik a Mass Effect 4, azonnal cserélem úgyis az egészet -
törölt tag
-
törölt tag
Sziasztok.
Segítségre lenne szükségem
Eddig egy lianó A3300 at használtam, tegnap váltottam richland-ra. a lapom: Ashrock fm2a55m-HD-
a proci pedig A6 6400K, egyenlőre csak egy 4gb-os Corsair 1600 Mhz-es ram van benne single channel-ben.
Tuningoltam a biosban, és a catalystban is, igy 4700 Mhz-en fut az APU, ezzel nincs is bajom, érezhetöen gyorsabb az FM1-nél. Elöre leszögezem, bár szoktam babrálni a gépeimmel, nem vagyok egy nagy guru, főleg nem ram beállitások terénebben szeretnék segítséget kérni, hogyan tudnám növelni a teljesítményt amig nem lesz pénzem több ramra? videó téren, photoshop, meg mass effect (720P ben most 30 fps ami jo nekem, bár jobb lenne ugyanez 1080P-ben
) amit futtatok, semmi ennél komolyabb, de az IGP nek egy gb ramot adva a biosban, baromi lassú lett a gép.
a cpu-z szerint
a DRAM frequency 798.4 mhz az NB pedig 1796.4 Mhz.
lehet ezen még tuningolni? nem kevés a DRAM? és ha igen hol is mivel tudnám megtenni?
elnézést a a sok béna kérdésért, de ebben tényleg kezdő vagyok! -
válasz
patomi #16759 üzenetére
Érezhetően erősebb kell legyen, mint egy 5450. Jóval kevesebb feldolgozó is van a diszkrétben, meg csak 64 bites a memvezérlője.
Nem szeretem az ilyen oldalakat, de itt most helye van talán.
Tomiék hierarchia táblája szerint is van különbség köztük, nem is kevés, a 7540D 4-5 szinttel feljebb van, mint az 5450.
-
patomi
őstag
Szerintetek egy A6-5400K-ban levő IGP felér egy HD5450-el? Ezeket a kicsi procikat nem nagyon ismerem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Trinity" APU topik
- FM2 tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Trinity (Piledriver & VLIW4):
A10-58xx/57xx, A8-56xx/55xx, A6-54xx, A4-53xx
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- NJOY Aster 3K 3000VA/2700W Rack Szünetmentes Táp
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- Lenovo Thinkpad T14 üzleti i5-10310u 10th gen. 8-32Gb RAM 256GB-1TB SSD gar.
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest