- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Garmin Edge 1050 kerékpáros óra: mindenből a legtöbbet
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Hátizsákot rejtett némelyik Zotac GeForce RTX 5090 doboza
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Hamarosan szárba szökken a hardverpalánta
- VR topik
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
-
PROHARDVER!
Amazon topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsohu
tag
Köszi a segítséget, tényleg ennyi volt a vége, fizetés után már láttam hogy 200 EUR volt a printer és a 40 EUR volt a VAT rajta. Ma adták fel, uh abban is igazad volt hogy volt egy kis késés, bár igaz hogy elfelejtettem felemelni a kártyámon az online limitet és tegnap éjszaka nem tudták levenni a pénzt.
-
MaTpr0F
senior tag
Ilyet még nem nagyon láttam, gondoltam leírom:
Amazon.co.uk-ról rendeltem egy Nixeus Revel egeret. Nem jött be, indítottam egy visszaküldést. Ma este csomagolnám be, majd eszembe jutott, hogy az eredeti címzésen németből küldték a cuccot annak ellenére, hogy uk-s oldalukon rendeltem. Írtam nekik egy üzenetet, hogy, ha nem nagy baj, akkor én inkább a német return centerükbe küldeném, mert nekem az kényelmesebb lenne. Erre kapom a választ kb. fél óra múlva (22ó30p-kor!!!, igaz nekem indiainak vagy, arabnak tűnő nevű ügyintézőtől, lehet náluk már reggel van), hogy értik a gondomat, elnézést kérnek és visszautalták a pénzt. Az egeret tartsam meg, vagy semmisítsem meg, ahogy jónak látom.
(Ismétlem, én csak annyit kértem, hogy nagy küldjem a német központjukba, semmi egyebet nem kértem számon vagy panaszoltam, hogy az UK nekem drágább, vagy ilyesmi).
Most ezt nem mint egy kihasználadó eljárást szeretném megosztani, hanem az Amazon customer service több mint korrekt hozzáállását. Le a kalappal.
-
zsohu
tag
Sziasztok!
Szeretnék rendelni egy 3d nyomatót az amazon.de-ről, 240 EUR-ba kerül. Erre még kell ÁFA-t fizetni? Azt jól értelmeztem hogy vám nem kell rá (mivel EU-n belülről jön)? Segítséget előre is köszönöm.
-
devil-k
nagyúr
Sziasztok!
A hipotézisem a következő:
Rendelnék egy Kenwood konyhai robotgépet az Amazon.de-ről. Idehaza is van Kenwood, így írtam is nekik is egy levelet, de ilyenkor hogy alakulhat a jótállás? Mivel EU-s országról van szó, így elviekben érvényes a német jótállás is.
Illetve hol tudom megnézni a pontos garanciális feltételeket rá?
[link] -
sajp63
tag
Sziasztok.
Meg tudna valaki mondani, hogy a nemet Amazonon mennyi jotallast adnak fenykepezogepre (Nikon)?
A termeknel nem talalom, vagy a gyarto adja, nem az Amazon?
Koszonom -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
attiati #4887 üzenetére
Nincs semmi költsége akkor, ha nem veszed át a terméket. 10 nap után visszaküldik Amazonnak ők meg visszaadják az árát és postaköltséget is ha lenne.
Viszont ha átveszed és meggondolod magad, akkor nem kapsz postaköltség visszatérítést.
Digitális terméket (pl DVD) csak bontatlan állapotban küldhetsz vissza.
-
-Solt-
veterán
válasz
BornToBePuli #4886 üzenetére
Engem megleptek...
Mondjuk az Amazon sem csinált még olyat, hogy semmilyen tracking számot nem kaptam.
-
attiati
veterán
El lehet állni a vásárlástól?
Kifizetett és úton levő termék, holnapután ér ide.Ha igen, akkor milyen költsége van?
-
-Solt-
veterán
válasz
radi8tor #4884 üzenetére
Egyrészt nem volt nyomkövetés, valamiért még a szokásos "zöld csík" is csak addig élt amíg postára nem adták, aztán kiírták, hogy hétfőn jön. Másrészt volt már rá példa, hogy szombatra ígérték, aztán hétfő délután lett belőle, szóval egy vasárnapra ígért kiszállítást valószínűleg megmosolyogtam volna!
-
-Solt-
veterán
Urak,
Nektek vittek már ki csomagot vasárnap?
-
Phvhun
őstag
válasz
attiati #4871 üzenetére
Trans-o-flex.
De akkor ha jól értem akkor megrendelés pillanatában nem lehet tudni hogy végül ki fogja kihozni, szóval ha náluk lehet is újrakézbesítést kérni aznap máskor, nincs garantálva hogy ne más hozza ki akikkel nem lehet ezt eljátszani.
Ez az egész futározás/postázás tök rossz az egész rendszerben, a pickpack pontos meg fox postos modell az igazán felhasználóbarát szerintem, van lehetőség ilyen helyre kérni a cumót?
-
fila
senior tag
Berakod a kosárba,és fizetés előtt kiderül mennyi lesz a szállítás
(9,95 Euro)....
Rég jártam az amazonon, és meglepődve tapasztaltam az ingyen szállítást
Rendeltem is gyorsan egy babaülést 10 ezerrel olcsóbban, mint itthon lett volna....
Csak nem kezdik beetetni a magyarokat? Várható, hogy lesz magyar honlap??? (Mikor???) -
cooi11
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék vásárolni->cipőt.
A szállítási költséget nem találom!
Tudnátok segíteni? -
Phvhun
őstag
Nah megjött a cucc express deliveryvel végig pontosan trackelve, az ígért időben, kulturált csomagolásban, és futár hozta. Mielőtt ide ért hívott telón hogy van e aki átvenné, szerencsére volt, szóval minden faszántosan ment.
Viszont ami zavaró hogy az amazon levelében eredetileg azt írta hogy kb egész nap bármikor jöhet a futár, szóval kb egész nap ott kell lenni az átvevő ponton.
Mi történik futáros kiszállításnál ha nem tudok épp akkor ott lenni? Lehet mondani hogy jöjjön dél helyett inkább 6kor?
-
Cranium
tag
Hali, mitől lehet, hogy az Amazon levon tőlem havonta 1000 Ft-ot? Amazon DigitalSvcs néven? Semmire nem vagyok feliratkozva, nem is rendeltem amazonról semmit. Egy ideig volt Amazon Prime szolgáltatásom, de azt lemondtam. Miért von le pénz még mindig?
-
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Viktor0610 #4864 üzenetére
Amazon nem magyar. Ha német oldalon vennéd akkor német lakcím/kártya kell, ha angol akkor angol.
-
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Viktor0610 #4862 üzenetére
Elég egyértelműen fogalmaz. Helyi lakos veheti csak meg.
-
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Viktor0610 #4860 üzenetére
MP3-at nem enged külföldieknek vásárolni. De gondolom kiírja mi a gondja...
-
Szerettem volna egy MP3-albumot megvenni Amazonon, de a korábban már többször használt kártyámat nem fogadja el.
Mi lehet a baj?
(Zenét még nem vásároltam, mondjuk.) -
gabro0
őstag
válasz
ChuckyCheese #4815 üzenetére
Pont ezért jöttem ide. Ha az amazon.de-n nézem a kosarat, eltűnt az a részletező, ami kiszámolja tételenként mi mennyibe kerül. Egy hete még ott volt és működött.
Csak ennyit látok:
Szóval a címet se ajánlja fel a kalkulációhoz, pedig be vagyok jelentkezve. Vissza lehet valahogy állítani?
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
attiati #4849 üzenetére
Úgy szállít ahogy nekik legjobban gazdaságos és szükséges a csomaghoz. Értelemszerűen egy drága küldeményt nem fognak nyomkövetés nélkül feladni, egy olcsónál meg nem éri meg nekik nyomkövetést tenni rá.
Nem lehet 100% megmondani a rendelés pillanatában, hogy futár vagy MPL hozza. De miután feladták és megkapod a nyomkövetési számot már tudni fogod. -
attiati
veterán
amazon.de tracking nélkül szállít?
mennyire szoktak eltűnni csomagok? (több kilós, nagyobb méretű)
futár vagy posta hozza ki?
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
MasterMark #4845 üzenetére
Ha az első két oldalra gondolsz ami úgy néz ki mint egy számla, akkor azt nem kell kinyomtatni.
-
zseko
veterán
Végigvittem a rendeléseket, a kindle fórumban leírtam mi jött ki, létezik, hogy olcsóbb angliából szállítási költséggel, mint németből szállítási díj nélkül?
-
zseko
veterán
Ha a német amazonról rendelek, azt olvasom, hogy akkor ingyenes a kiszállítás 39 euro fölött. Viszont olyasmit is olvastam, hogy akkor a magyar áfával számol, így mennyivel lesz drágább az adott termék? Egy Kindle-t vennék, €140.
Megtaláltam, +8% megy rá. Ha angliából rendelek, akkor ott is ugyanúgy megy rá áfa gondolom?
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
MasterMark #4843 üzenetére
Ne a postásnéninek add, hanem ragaszd fel a dobozra és a másik vonalkódot tedd bele a dobozba.
Nézd meg akkor online hogy mennyibe kerülne a feladás ha nem akarsz többször menni a Postára.
-
MasterMark
titán
válasz
radi8tor #4842 üzenetére
Ez egy több kilós cucc, és elég nagy a doboza is. Akkor nem lesz olcsó.
Akkor ha kinyomtatom azt amit küldtek, és odaadom a postásnéninek akkor abból tudni fogja mit kell csinálni? Vagy kell kitölteni mást is, vagy kell ráírni mást is a dobozra?
Csak azért kérdezem, mert nem szeretnék többször fordulni. -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
MasterMark #4841 üzenetére
Ez elég sokszor elhangzott már a topikban. Pl.: [link]
Az, hogy milyen küldeményként küldöd az árától függ. Én eddig csak kisebb cuccokat küldtem vissza Amazonon, mert egy könyvet pl drágább lett volna visszaküldeni, mint amennyibe a könyv kerül. Ilyenkor eltekinthetnek a visszaküldéstől.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
MasterMark #4839 üzenetére
Igen. Miért kérded?
-
MasterMark
titán
Küldött már vissza valaki csomagot Amazon-nak?
-
xuser
tag
sziasztok egy kérdésem lenne amazon.de-al kapcsolatban, eddig 1x rendeltem, áfát 27-re rakta, megjött a termék, de számla nem volt benne (lehet emailben küldtek valamit nem emléxem), most látom meg lehet adni az oldalon az EU közösségi adószámot, ha ezt beállítom, akkor nettoba küldik, vagy akkor adnak 27-os számlát?
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
MasterMark #4834 üzenetére
Innen kb.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
MasterMark #4832 üzenetére
Sajnos nem vagyok gondolatolvasó.
Rá kell kérdezni. Amúgy Amazon az eladó vagy valaki más?
-
MasterMark
titán
válasz
radi8tor #4831 üzenetére
Van egy ilyen opcióm:
- a free replacement to be sent (the whole collection)Ez azt jelentenié, hogy nem kell visszaküldeni? Adott még másik két lehetőséget, hogy full refund ha visszaküldöm, vagy 15% refund, de megtarthatom. Viszont a fent említett opciónál nincs kiírva, hogy most melyik.
Köszi a segítséget.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
MasterMark #4830 üzenetére
Aha, akkor megvan a hivatalos válasz.
-
MasterMark
titán
válasz
radi8tor #4829 üzenetére
Ez egy termék, amiben több másik van. Nem tudom, hogy külön kapható-e, szerintem nem.
Ezekből az egyik hibás.
Közben megjött az Amazon válasza is:
First I need to tell you that, if we sent a replacement, we would have to replace the whole collection, because this is considered as one item in our system. We do not have an option to replace only one or more albums. -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
MasterMark #4828 üzenetére
Mit értesz az alatt, hogy bajod van vele? Hibásan érkezett? Mást küldtek véletlenül?
Ebben a két esetben ők állják a visszaküldés díját is.Ha te gondoltad meg magad és azért szeretnéd vissza küldeni, akkor neked kell állni a költségeket.
Természetesen nem az egész csomagot kell visszaküldeni hanem csak azt, amit te akarsz. -
MasterMark
titán
Üdv,
Ha valami bajom van egy nagyobb pakk egy külön részével, akkor azt tudják külön cserélni? Vagy hogy megy ez a csere egyáltalán? Nekem kell visszaküldözgetni? Azt visszafizetik?
-
Melorin
addikt
Nekem meg elindult a csík, aztán valami delay történt, azóta fekete a csík, nem zöld.
(The carrier has scheduled delivery for the next working day, as the business is currently closed.
Feucht, DE)
Ez több mint egy napig így volt, látszólag azon a helyen dekkolt ahol a delay történt, viszont továbbra is azt írta, hogy arriving a tervezett napon, aztán úgy egy órája megint kizöldült a csík és már Budán van a csomag -
radi8tor
MODERÁTOR
Dispatching soon kb annyit jelent ma feladják.
Azóta feladták? Ha igen van mellette nyomkövetési szám?bigsee: nekem ez a tapasztalatom. Volt egy ilyen nem elinduló rendelésem nekem is, zárolták az összeget. Mondták töröljem és rendeljem meg újból. Töröltem a rendelést de a zárolás ott maradt 31 napig a számlán. Kicsit húztam a számat mert nem olcsó cucc volt és így kb 2x kellett kifizetnem ugyanazt. Persze 31 nap után feloldotta a bank a zárolást.
-
ldave
félisten
UK-ből nekem most elég gyorsan megjött a csomag, múlt hétfőn rendeltem, ma már nálam van.
-
Foremi
tag
válasz
ChuckyCheese #4816 üzenetére
De lehet, viszont elvileg van csomag nyomkövetés. Majd holnap kiderül.
-
Foremi
tag
Én egy hete rendeltem egy mobiltelefont az amazon.de oldalról. A terméket nem adták fel, azt írja, hogy "Dispatching soon", ami szabad fordításban azt jelenti, hogy hamarosan elküldjük.
Mivel nem postázták a terméket, tegnap írtam az Amazonnak (Fulfilled by Amazon a termék, így az Amazonnak kellene postázni). Azt válaszolták, hogy beállították a leggyorsabb külön díj nélküli szállítást, legkésőbb 48 órán belül meg kell kapjam a terméket. De azóta sem postázták. Még mindig a "Dispatching soon" jelenik meg, tőle jobbra pedig azt írja, hogy holnap kézhez kapom (ami elég valószínűtlen, még fel sem adták).
A terméket amazon ajándékutalvánnyal fizettem, le is vonták.
Akciós terméket rendeltem, így a 84.99 euro helyett 71.99-et kellet fizetni.Találkozott már valaki hasonlóval?
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
ChuckyCheese #4812 üzenetére
Itt nem pakolt rá semmit a 11.95 USD-be kerülő termékre.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
ChuckyCheese #4810 üzenetére
Nem láttam még ilyet (vagy csak nem figyeltem rá).
Nekem így írja a végén: -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
ChuckyCheese #4808 üzenetére
Ha végig kattogtatod és már a fizetés gombot látod, akkor az az összeg biztos nem változik.
Nem a beszedett adónál látod ezt? Estimated tax to be collected. -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
ChuckyCheese #4806 üzenetére
Súlyfüggő a dolog szóval nézd meg magadnak. Amikor megrendeled fizetés előtt kiírja az árat.
Igen lehet rendelni USA-ból is többnyire. De nem mindent. Ez is látható lesz belépés (regisztrálás) után. -
ChuckyCheese
tag
Hali! Német illetve angol amazonról mennyi szokott lenni a szállítási díj? Amerikairól is lehet rendelni?
-
radi8tor
MODERÁTOR
Nincs összeghatár, az ÁFA különbözet nem amiatt kerül rá.
Gyorsposta az többnyire futárszolgálattal jön, de volt már nem egyszer hogy sima csomagként hozta a Posta semmi elsőbbségi. Szóval ezt nem tudod a megrendelés pillanatában.
A kézbesítési dátum garantált ha gyorspostával hozod, viszont ha késne a csomag akkor általában vissza adják a postaköltség árát (persze írni kell nekik emiatt). -
Phvhun
őstag
válasz
radi8tor #4801 üzenetére
Na hát elvittem a folyamatot a legutolsó lépésig, és nem tett rá plusz áfát, lehet hogy ez az összeghatár még €50+~€15 gyors posta díj nem üt meg valami összeghatárt?
Mindenesetre csak azért kérdeztem hogy tényleg megérkezik-e, mert eddig mindíg csak rossz tapasztalatom volt a postával a külföldi csomagjaimon csomót ültek vámolni, értem hogy nincsen vám EUn belül, de a félelem ugyanúgy meg volt, szóval ezért nem értettem hogy az amazon hogyan tudja garantálni a kézhez kapást.
-
radi8tor
MODERÁTOR
Sajnos ez nem ilyen gördülékeny. A bank ül a pénzen 31 napig mert Amazontól nem érkezik meg a zárolás törlésének nyugtája.
Phvhun: ÁFAkülönbözetet a megrendeléskor számolja fel a rendszer. De ha nem Amazon az eladó, akkor ilyen nem lesz.
A szöveg egyértelműen fogalmaz, ha 1 órán belül megrendeled gyorspostával, akkor 2 napon belül megkapod a terméket. Szerintem nem Kínából jön ha Amazon postázza.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ryzen 3 3200g, Gigabyte A520M K V2, 16GB ram, 512Verbatim Vi560S2 M. 2 ssd+256 GB ssd
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 16/512 Iris Xe FHD Magyar
- ELADÓ ASUS Vivobook 15 (X1504VA) Notebook - 15,6" Intel i5-1335U, 8GB, 512GB SSD, Win11
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD Magyar
- HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 16/512 FHD IPS Magyar
- BESZÁMÍTÁS! Asus H110M i5 7400 8GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1650 4GB ZALMAN S3 TG Chieftec 600W
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép játékra! I5 14400F / RX 6900 XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 16GB I 256GB SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Asus ROG G20AJ - Intel Core i7-4790, GTX 980
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged