- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
Amazon topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Archttila
veterán
Srácok az Amazon miért 420GBP-vel számol?
xe.com: 1 GBP = 394.400 HUF
-
lukdov
csendes tag
válasz
radi8tor #2495 üzenetére
Köszi!
Attól tartok, hogy akkor még valaki lenyúlhassa, vagy elkeveredik. Vámon ez még kis hazánkba menni fog? Mert akkor lehetetlen lesz az 1 hét még rá... (Arriving Fri, Jun 17)
YM: A pénzt az Amazon adta, mivel problémám volt a digitális szolgáltatásukkal (Appstore) kárpótlásként.
-
-
lukdov
csendes tag
Amazonról rendeltem múlthét szombaton egy 32GB-os memória kártyát (12$+9$ shipping, 12$ promóból fizettem, shippinget elengedték, így innen nézve ingyen volt), kérdés az, hogy mivel fogják kiszállítani? Amazon szerint 16-án megkapom a csomagot, nem tudom mennyire reális ez. Maga az Amazon adta el (Sold by: Amazon Export Sales LLC ) szóval hiszek én, csak ha futár fogja hozni, felhív majd előtte, hogy itt a csomag? Amazonról először rendeltem, így érdekel, pontosan mi hozza és hogy.
-
Metronome
csendes tag
Szevasztok!
Amazon.com-ról rendeltem könyvet, ez lesz a harmadik szállításom. Ma reggel jött egy barátságos levél UPS-től, miszerint nesze neked a számlád meg az űrlap, töltsd ki a vámot és küldd vissza email-ben vagy faxon. Apró bökkenő hogy 1. Amazon levont már egy minimális ~2,5 USD összeget "import fees" címen vásárláskor, 2. a vám amit kérnének és ki tudtam hámozni felér egy új könyv árával (4500 Ft) 3. előző csomagoknál nem volt ilyen levelem (különben nem rendeltem volna többet). Még nem vettem fel kapcsolatot Amazon Chat-tel, gondoltam hátha van itt valaki tapasztalt ezen a téren.
Köszi a segítséget! -
YM
senior tag
Nah ezt most nem értem én se: jött a UPS-től levél, hogy ÁFA fizetés lesz, stb. Visszaküldtem nekik, hogy ok, futárral majd rendezem. Erre futár átadja és nem kér semmit
Menet közben rájöttek, hogy mégse kell nekik?
Közben apám is kitalálta, hogy akar könyveket, ahogy összeadtam 78k lesz
Meglássuk megvágnak-e még pluszba
-
anorche1
őstag
Még mindig nem bírok kiigazodni az amazonon.
Ez a nyereg honnan jön? -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
INTELligent #2482 üzenetére
EU-n belül magánszemélynek nem kell adót fizetnie ilyen tétel után.
-
INTELligent
senior tag
Sziasztok!
Vásárlás előtt még egy utolsó kérdésem lenne: ha amazon.de-ről rendelek kettő kindle paperwhite-ot, akkor arra a szállítási költségen kívül adó/vám nem lesz terhelve? Mert megnéztem a szállítási feltételeket, ott nemleges választ találtam, de szeretnék biztos lenni, mert ilyen nagy értékben még nem rendeltem külföldről.
Köszi a válaszokat!
-
radi8tor
MODERÁTOR
Valami van, de nem sok.
-
YM
senior tag
Ööö, Amazon Gift Card-ot érdemes kérni? Azt írja $50-t ad most nekem free, utána meg 3%-ot vásárlásonként. Elvileg éves díja sincs
Minden apróbetűt most nincs kedvem elolvasni
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
INTELligent #2473 üzenetére
Olyan kártya kell, amivel tudsz Interneten vásárolni (hátulján van három jegyű kód). Nem csak dombornyomott jó, de te azt hoztad példának.
-
INTELligent
senior tag
válasz
radi8tor #2472 üzenetére
Köszönöm! De szállít, csak a reklámosat nem.
Bocs, elnéztem, nem dombornyomott, akkor nem lesz jó?
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
INTELligent #2471 üzenetére
Én úgy emlékszem Kindle-t csak amazon.com-ról lehet vásárolni. Német oldal csak Németországba szállítja.
Igen, dombornyomottal tudsz fizetni.
-
INTELligent
senior tag
Sziasztok!
Az amazon.de-ről szeretnék rendelni egy paperwhite-ot, ez lenne az első tőlük, a fizetési módokkal lenne kérdésem.
Maestroval (dombornyomott, a paypal elfogadja) lehet fizetni?Köszi előre is!
-
radi8tor
MODERÁTOR
Értem, amikor megrendelted a könyvet mit írt futárcégnek? Illetve most mit ír rendelések alatt futárcégnek? (courier vagy mi a neve)
Mást szerintem nem tudsz tenni, mint kifizeted itthon amit kérnek, utána Amazontól meg behajtod a pénzt vagy megbeszélitek min csúszott el a dolog. Ha nekik fizetted ki, akkor itthon már nem adóztathatnának meg. De ezt nem az itthoni vámosokkal kell tisztázni szerintem.
Valamint felveheted Amazonnal is a kapcsolatot, hogy annak ellenére megvámolták a könyvet, hogy te már kifizetted nekik. Kérdés mit mondanak rá. Mert ha nem veszed át, akkor vissza küldik nekik, és Amazon is vissza adja a pénzed. -
YM
senior tag
válasz
radi8tor #2465 üzenetére
Vámoltatás alatt import eljárást értettem, nem csak a VÁM befizetésést.
A levél szerint 45-120 EUR között csak ÁFÁ-t kell fizetnem, viszont ha drágább lenne, akkor VÁM-ot isEgész könyvespolc tele van Amazonról rendelt könyvekkel, egyszer sem volt ilyen
Pár éve még motorhoz is tudtam kipufogót, kormányt venni, semmi plusz költség nem volt -
YM
senior tag
Csesszék már meg, most VÁM-oltatnak le előszőr!
Pedig csak könyvet rendeltem. Mennyi lesz az ÁFA rá??
67 USD volt a könyv kb 60 EUR
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
kopi120 #2460 üzenetére
Aha, itt nem írták azt hogy menj fel az oldalukra és adj meg egy másik fizetési lehetőséget. Akkor ma megint rá fognak próbálni, nem tudod ezt siettetni.
Esetleg annyit tehetsz hogy rájuk chatelsz és elmondod most próbálják meg, hogy ne kelljen +1 napot várni miatta. -
kopi120
tag
válasz
radi8tor #2459 üzenetére
Payment Declined
We're having difficulty processing your payment for this order. We suggest double-checking the card type, its last four digits and expiry date, the post code, and cardholder name that you entered. If these details are incorrect, your card may decline.* Your payment method will be retried automatically over the next few days.
Én egyedül az 50e-es kártyalimitbe látom a problémát
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
kopi120 #2454 üzenetére
Akkor lépj be Amazonra, rendelések oldalon fogsz látni egy piros téglalapot fent, hogy payment revision needed vagy valami hasonló.
A konkrét rendelésed mellett meg lesz egy erre való gomb. Arra kell kattintani majd ismét elfogadtatni vele a bankkártyádat. Ezzel valamennyire fel lehet gyorsítani a dolgot. -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
kopi120 #2450 üzenetére
Naponta próbálkoznak.
Amazon nem küldött levelet, hogy nem tudja levonni? Sürgetni nagyon nem lehet. Miért kellene?DVlad: nem a Prime a lényeg, hanem az hogy ki az eladó. Fulfilled by Amazon pl azt jelenti náluk van raktáron egy másik cég terméke.
Sajnos árulnak hamis termékeket is Amazonon, nem minden arany ami fénylik. Nem szabad bedőlni a kínai eladóknak. De ez ritka. Ha nem akarsz mellé nyúlni, akkor olyan eladótól vásárolsz, aki a fenti jelzővel van a neve mellett vagy közvetlen Amazon az eladó.
Én csak nagyon ritka esetben vásárolok mástól. Legutóbb egy könyvet vettem másik eladótól, mert majdnem fele annyiért adta, mint Amazon.co.uk. Még nem érkezett meg, de 100000 pozitív értékelése volt az eladónak, szóval megbízhatónak mondható. -
DVlad
őstag
Urak!
Én eddig azt gondoltam, hogy a "Prime" jelzés vagy ha az eladónál az amazon.(bármi) van, akkor lehetek a legbiztosabb a vásárlás korrektségében, sikerességében. Ezeknél általában magasabb az ár, de én eddig csak ilyen címekről rendeltem (com, de, co.uk), mert ebben a hitben éltem.
Most az egyik kedves topiktárs egy telefonos topikban a következőkre hívta fel a figyelmemet:"Minden telefon eladás pár hónapja rajtuk keresztül történik, és így érvényes a szupi garancia is a telefonra.
A prime csak arra utal, hogy ha prime fiókod van, akkor onnan a belföldi szállítás ingyenes és gyorsabb."Ez pontosan így van? Semmi hátrány nem származhat (telefon esetében) abból, ha nem a Prime vagy amazonos címekről rendelek? Megegyezik az ügymenet?
Előre is köszönöm a válaszokat!
-
kopi120
tag
Sziasztok!
Ne haragudjatok ha volt már, hajnal 3kor probálták meg levonni a vásárlás végösszegét a kártyámról, de sajnos limit feletti volt az összeg. Felemeltem a limitet, lehet tudni mikor próbálják újra, vagy megsürgethető a történet?
-
bostone
addikt
Sziasztok!
A német amazonról szeretnék rendelni.
Van lehetőség kedvezményre, mint első vásárlás? -
radi8tor
MODERÁTOR
Ilyen se volt még. Megérkezett 1 hónappal később a vártnál egy telefon töltő kábel, amit amazon.de oldalon vettem.
Április elején már vissza kértem az árát, mivel nem jött meg 2 hét után. Végül másfél hónap kellett neki szerintem Angliából, mert Royal Mail stempli van rajta.
A boríték úgy néz ki, mintha párszor megtaposták volna, lehet elkavarodott a postán és most találták meg. -
-
radi8tor
MODERÁTOR
Help / Need more help - Contact us
Itt próbáld meg kiválasztani a terméket. Ha nem tudod, akkor lehet általános témát választani és ott leírni a gondodat.
Viktor0610: nincs semmi buktató.
Ennyi lenne a vége:
Order Summary
Items: USD 89.99
Shipping & handling: USD 8.46
Total before tax: USD 98.45
Import Fees Deposit USD 26.58
Order total: USD 125.03 -
Régóta szemezek egy Pebble Steellel. Találtam is egyet jó áron, viszont itt gyanúsan olcsó. Mi lehet a buktató, ha van?
-
Sziasztok!
Toltam egy refund kérelmet egy termékre amazon.co.uk-on, amit megrendeltem, mert hibás volt. Vissza is küldtem a kérésüknek megfelelően. Jött is infó, hogy megkapták a terméket és az XY értékú GBP-t 5-7 munkanap alatt áttolják a számlámra (termék értéke + valamennyit postára is). Na megjött a számlámra egy összeg (ÁRUVISSZAVÉT ELLENÉRTÉKE), de az EUR deviza és közel sincs az eredeti összeg, amit megítéltek rá. Egyszerűen nem értem.
Két részletbe tolják?
-
anorche1
őstag
válasz
radi8tor #2436 üzenetére
Közben láttam hogy ezt már más is kérdezte a termékkel kapcsolatban, és igen, 2 év gyártói jár, és lehet még hozzá venni plusz egy évet 10fontért.Már csak ezt a használt dolgot nem értem. Most rendelnék először amazonról, és még nem mozgok otthonosan rajta. Hogy tudok róla képet kérni? Mert az pl. hogy "The item may come repackaged. Minor cosmetic imperfection on the top or sides of the item. All purchases eligible for Amazon customer service and a 30-day return policy." nem mond sokat az állapotáról.
Vagy inkább hagyjam a használtat, ne legyek fillérb****? -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Oldman2 #2434 üzenetére
"Ships from and sold by Seifelden."
Szóval nem Amazon postázza ilyen drágán, hanem ez az eladó. A postaköltség Amazonnál fix, marketplace eladók tetszőlegesen bármit megadhatnak.
USA és egyéb oldalakon ne foglalkozz a free shippinggel, mivel az csak helyi postacímekre lehet érvényes.anorche1: nagy valószínűséggel gyártói garancia érvényes rá. Kérdés, hogy ezt miként tudod érvényesíteni. Egy üzenetet megérhet Amazon felé.
-
anorche1
őstag
Sziasztok!
Erre a telefonra mennyi garancia van? Mert a leírás nem tartalmazza? Gyári 2 év? Vagy csak valami amazonos 30 nap? És ha használtat veszem?
Meg nem nagyon értem, hogy itt miért olcsóbb 30fonttal, mint máshol? ebay.co.uk -ról 130font fölött van szállítással, a hivatalos oldalon 129font, itt meg csak 99.
-
Oldman2
nagyúr
Egy ilyet szerettem volna rendelni: 4GB (2X2GB) Memory RAM for Acer EMACHINES E525 - Laptop Memory Upgrade - Limited Lifetime Warranty.
Elvileg 29.16$ az ára, és Free Shipping a lakcímemre.
Gyakorlatilag ami megtakarítás a főoldalon kedvezményként látható (42.85$), azt az Amazon szépen felszámítja Shipping and handling költségként.
Csak a Standard Shipping opció választható, ami a kiválasztó képernyőn még +költség nélkül jelenik meg.
Order Summary
Items: USD 29.16 (8.400 HUF)
Shipping & handling: USD 42.00
Total before tax: USD 71.16
Estimated tax to be collected:* USD 0.00
Order total: USD 71.16 => (20.530 HUF)Ez így teljesen "normális"?
-
Dealer95
őstag
Sziasztok!
Tudna valaki segíteni? (priviben is jó)
Első amazonos rendelés lenne, de nem tudom, hogy a pk miatt végül megérné-e nekem.
Erről lenne szó: [link]
Több eladót is látok.
Pk-val Mo-ra mennyi lenne az ára ennek?Köszönöm!
-
zolee5016
őstag
sziasztok
Amazon.de ről szeretnék vásárolni.....Pesti,vagy környékbeli(Budaörs) tagot keresek, aki ebben segíteni tudna... -
Met
nagyúr
Sziasztok!
Az Amazon szokott adni születésnapra ajándék kártyát 415$ értékben?
Van egy eladó cuccom és ezt ajánlották fel cserébe. -
radi8tor
MODERÁTOR
Nem lehet PayPal-t használni, a bankkártya számodat kell megadni vásárlásnál.
Igen szállítják ide a billentyűzetet.
Szállítási sebességtől függően (lassabb) 165.78 vagy (expressz) 173.86 GBP lesz a végösszeg.
Ezeket csak akkor mutatja meg, ha végig kattogtatod egészen fizetésig. -
Pöttön
őstag
Sziasztok!
Lehet hogy szeretnék majd vásárolni, az amazon.co.uk-ról, mivel amilyen billentyűzetet szeretnék venni azt nem lehet kapni itthon.
Viszont még nem vásároltam külföldről, csak ebay-en, ott pedig pay-pal mastercard-al.
Itt az amazonon lehet pay-pal mastercard-al fizetni?
Ha nem akkor milyen más fizetési lehetőségek vannak még?
Szállítanak Magyarországra?
Ha igen kb mennyi a pk, vagy azt hol lehet megnézni pontosan hogy mennyi a pk?Ez lenne a szóban forgó billentyűzet.
A választ, segítséget előre is köszi!
-
Troyan001
tag
-
littledon
tag
Sziasztok!
amazon.uk-ról rendeltem 2 alkalommal és mindig minden rendben zajlott de tegnap levont 3300 Ft körüli összeget a számlámról úgy, hogy nem vásároltam semmit... mi történhetett?
(UK-ban élek jelenleg viszont otthoni otp-s számla van beállítva fizetéshez... a termékeket ide UK-ba kértem és mind a 2x sikeresen meg is érkeztek...) Valakinek valami ötlet?Előre is köszi.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Troyan001 #2409 üzenetére
Belgiumig milyen szolgáltató vitte? Ha jól sejtem, akkor egy szerződött fuvar cég, aki Belgiumban feladja majd neked EU-n belülről és akkor nem kell vámot fizetni rá.
Azért nem frissül azóta, mert valószínű nincs tracking EU-n belüli feladásról. Még simán megérkezhet a héten.Én lassan 2 hete várok Németországból egy kábelt...
-
Troyan001
tag
Ahoj,
Rendeltem könyvet amazon.com-ról, amerikából. Április 7-re írják hogy jön. Nem érdekel ha késik valamennyit, ami viszont kicsit aggaszt, hogy április 1-e óta Belgiumban van a cucc tracking szerint.
Departure to country of destination státuszban.
Lehet hogy innentől már átadták és nem fog látszódni többet a státusza a csomagnak, vagy megakadhatott vámon? Nem kaptam emilt, sms-t, postai csekket még.
Köszi
-
Goblin12
őstag
válasz
jozsi252 #2407 üzenetére
Üdv.
Garmin DriveSmart 60LMT-D pontosan őt vettem meg, amazon által árultat választottam ki, nem pedig valami másik boltot amazon által. Szóval az eladó direkt az amazon volt.
(#2406)radi8tor1: Uff az kellemetlen, de a lényeg, hogy megjött rendben.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Goblin12 #2405 üzenetére
Jaja, Amazonnal nincs gond. Egyes futárcégekkel annál inkább.
Nekem a múltkor egy Express küldeményemet lerendezett útközben UPS, aztán azt kamuzták, hogy a kézbesítési cím nem található. Pár nappal később kihozták a csomagot, akkor láttam hogy körbe volt ragasztva általuk, a doboz ki volt szakadva. Csoda, hogy nem tört el, ami benne volt (pont törékeny kerámiát rendeltem). -
Goblin12
őstag
Én vasárnap rendeltem az amazonról az új Garmin naviját, és ma kaptam a mailt, hogy már úton van a DHL-el.
Eddig összesen 56x rendeltem amazonról és minden tökéletesen zajlott, egyetlen online boltot se tudok mondani ami ennyire gyors és pontos és az áru is hibátlan.
-
radi8tor
MODERÁTOR
Amazonon nincs PayPal fizetési lehetőség.
Ne aggódj biztonságos ez is, mellesleg Amazon találta fel a biztonságos Internetes fizetési rendszert sok éve.End-ru: miért sajnos? Eladók szemszögéből lehúzás PayPal. Vevőknek meg nem nyújtana extra védelmet mivel minden esetleges reklamáció Amazonon keresztül megy.
-
Surda-
őstag
Az létezik,hogy nem tudok paypallal fizetni?
Csak bankkártyák adatai kérdezi fizetéskor,sehol Paypal lehetőség.
[link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- Samsung Galaxy S23 Plus 256 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Gamer laptop felvásárlás Magas áron, gyorsan és egyszerűen!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged