-
PROHARDVER!
Amazon topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hunner
senior tag
válasz
AXisBOLD #3995 üzenetére
Itt van pillanatnyilag kik árulják és mennyiért. Az általad linkelt oldalon azért nem volt seller, mert ez maga az "amazon.de" által árult cucc 96 euróért most. A listában látod a többit, ha azok közül valamelyiket kiválasztod, már lesz seller info is. Ide erre a linkre kattintva jutottam:
-
AXisBOLD
addikt
válasz
Mr.Csizmás #3993 üzenetére
szia,
thx, de -
lehet csak én vagyok béna--> biztos - nem látom az eladó adatlapját (összesített pozitív/negatív értékeléseket), csak pár véleményt alul, illetve azt se, hogy pillanatnyilag hol található a termék-->[link]
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Mr.Csizmás #3993 üzenetére
Javítottam 39-re.
-
-
AXisBOLD
addikt
Sziasztok,
Amazon DE-ről rendelnék, ebben kérnék segítséget.
Elvileg ingyenes a szállítás MO-ra, igaz ez?
Illetve hol, hogy bizonyosodhatok meg arról, hogy az adott eladó mennyire megbízható?
(Az Amazon felület is elég idegen még, így ha valaki közel virágnyelven leírná, hogy mire figyeljek, azt nagyon megköszönném).
Nem tudom, hogy lehet-e linkelni konkrét hirdetést, így egyelőre ezt nem teszem meg.
thx
-
Erdei88
veterán
válasz
Mr.Csizmás #3982 üzenetére
Köszi a gyors választ. Azt hiszem maradok az itteni használt piacnál
-
Erdei88
veterán
Használt terméket mennyire rizikós vásárolni? Nekem van 1-2 nagyon gyanúsan olcsó termék
Konkrétan erre gondoltam 230 euroért -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
logaritmus #3979 üzenetére
Ha "mázlid van" és nem könyvelte még be a bankod a tranzakciót, akkor 30 napot kell várnod mire feloldódik a zárolás a számlán.
Ha már lekönyvelték és refundot kaptál, akkor ez 2-3 munkanap maximum. -
logaritmus
tag
Sziasztok!
Április 25-én rendeletem egy terméket amit 27-én canceleltem. Meg is kaptam a visszaigazoló mailt, hogy a cancel sikeres volt. Viszont még a cancel előtt a termék árának az összegét már leemelték. Kinek mi a tapasztalata, hogy mennyi napot vesz igénybe az összeg visszaérkezése a számlámra?
-
Xelo
addikt
sziasztok! rendeltem egy fnatic mecha billt amazon.de-n keresztül a hétvégén, ma pedig kaptam a következő e-mailt:
Guten Tag,
Amazon.de informiert zu Ihrer Gutschrift.
Wir bestaetigen die heute erfolgte Erstattung von 59,34 € fuer Ihre Bestellung 304-2643441-6707562 bei Quit Kick.
Die Erstattung bezieht sich auf folgende(n) Artikel :
Artikel : Fnatic Gear Rush LED Pro Gaming-Tastatur (Mechanisch, Cherry MX Brown-Tasten, DE-Layout)
Menge : 1
ASIN : B01CM03SVS
Grund der Erstattung : KontoberichtigungUnd so setzt sich die Erstattung zusammen:
Artikel Erstattung : 46,34 €
Versand Erstattung : 13,00 €Erläuterungen :
Die Erstattung erfolgt immer auf die bei der Bestellung verwendete Zahlungsart:
* auf Ihre MasterCard -Kreditkarte mit den Kontoendziffern 4200 : 59,34 €
Je nach gewählter Zahlungsart ist die Erstattung innerhalb der nächsten 10 Werktage auf Ihrem Bank- bzw. Kreditkartenkonto sichtbar. Aus gesetzlichen Gründen ist es uns nicht möglich diesen Vorgang abzuändern. Sollte eine ehemals verwendete/ ursprünglich angegebene Bankverbindung nicht oder nicht mehr aktuell sein, erkundigen Sie sich bitte bei Ihrer Bank oder ggf. Ihrem KK-Institut, ob eine Weiterleitung stattgefunden hat. Im anderen Fall kontaktieren Sie bitte unseren Kundenservice.
Bei Fragen besuchen Sie bitte unsere Hilfeseiten :
http://www.amazon.de/gp/help/customer/display.html?nodeId=504874Vielen Dank fuer Ihren Einkauf bei Amazon.de.
Freundliche Gruesse
Amazon.de Kundenservice
http://www.amazon.denem beszélek németül úgyhogy nem teljesen értem mi történik a rendelésemmel. most refundot kapok vagy jön a cucc? ha refund, én nem inditványoztam refundot akkor meg mire fel?
-
Sanyo77
tag
Sziasztok!
Miért ilyen olcsó a halradar amit venni akarok?
[link]Ti láttok rajta valamit ami miatt ennyi? Az újakra gondolok.
Bárhol néztem sokkal drágábbak. Még az amazon.de-n is. -
ZS3NI
őstag
Sziasztok!
Nektek is feltűnt ma a hirtelen áremelkedés? Tegnap kosárba tettem néhány társasjátékot az amazon.de-n. Most meg akartam venni, erre az fogad hogy price change és kb +30% mindennek (!!!) az ára..
Az összesnél az amazon volt az eladó. wtf
-
Hunner
senior tag
válasz
MaTpr0F #3966 üzenetére
Mit vettél tőle?
24 euróért rendeltem egy mechanikus billt, elvileg még tegnap feladta GLS-el (ezt jelölte a dispatchnél) Bár én őszintén meg lennék lepve, ha kapnék bármit is.
(#3969) radi8tor: Igen. Egyébként az adatok egy német kisváros autoszervizére mutatnak, ahol elvileg tényleg létezik ilyen nevű szaki, de hát ilyen adatot találni a neten baromi könnyű. Ha hoz valamit a posta, csinálok unboxing videót, és küldöm az amazonnak, ha meg nem jön semmi akkor meg írok nekik. 24 euró nem a világ vége, hogy a rendszerben álljon pár hetet/hónapot. Ha meg véletlen mégis valami végiárusitott felszámolt bolt raktárkészletét szórta ki, akkor az is lehet hogy jól járok (bár nem hiszem hogy így lesz)...
-
MaTpr0F
senior tag
Ez a bolt legitnek tűnik?
-
Laox
aktív tag
Én is csak az Amazon korrektségét tudom alátámasztani, rendeltem egy fényképezőgépet, ami nem tetszett és GLS-sel visszaküldtem, ami 7000 forint volt, visszaadták a gép teljes árát, pluszban elküldtem a GLS-es számlát, azt is visszaadták átszámítva euróba. Szóval csak Amazon, vagy eBay+PayPal. Kínai cégek közül egyedül a Gearbest volt velem mindig korrekt, többször visszautaltak ők is már.
-
gg72
veterán
Pontosan. Abszolút megbízható tűlök vásárolni, karácsony környékén 3 csomagom is késett, reklamáltam, mindhárom árát visszatutalták szó nélkül, közben még ők kértek bocsánatot a magyar posta helyet...
De már olyan is volt, hogy valami kicsit sérülten érkezett, írtam nekik, kompenzáltak.
A visszaküldés macerás egy kicsit, de igazából erről sem ők tehetnek, itthonról a postával kell (jó drágán) visszaküldeni, de ennek a költségét is átvállalják utólag, simán bemondásra, nem kérnek a feladásról semmilyen számlát, vagy blokkot.
Ausztriából vagy Németo.ból (ha oda rendelsz) ez jobban működik, onnan ingyen is vissza lehet küldeni a nem tetsző termékeket.A legutóbbi sztorim pedig velülk kapcsolatban, hogy az angol amazontól nem jött meg egy csomagom, annak rendje és módja szerint visszautalták az árat, majd kb. egy hónapra rá kaptam tőlük levelet, hogy köszönik a csomagot, visszakapták (valamiért nem hozta ki a magyar posta, hanem visszaküldték nekik) és visszautalnak még X GBP postaköltséget. Ezt mire fel tették, nem tudom, én a csomagot nem is láttam...
A magyar postáról meg inkább nem írok semmit, a timbuktui posta színvonalán vannak.
-
ldave
félisten
Nem, de függ attól, hogy kitől veszed a terméket. Ha maga az Amazon az eladó, akkor 99.9%, hogy visszakapod a pénzed, ha valami miatt nem érkezne meg a csomag. Legalábbis saját tapasztalatom alapján, de ezt szerintem a többiek is megerősítik.
Ha más az eladó, akkor is van erre megoldás, de nekem még olyan nem volt. Szóval a lényeg, hogy nem kell ezen aggódni, ha látsz valamit amire szükséged van és jó áron van, nyugodtan rendeld meg.
-
Djuree
félisten
nekem nem jut tovább a címválasztásnál a rendelés. másnál se jó?
amúgy ha nem paypallal fizetek is van védelmem? vagy egyáltalán lehet paypallal fizetni?
-
MaTpr0F
senior tag
Szerintetek ebből az első vagy a második kamu?
-
cidalain
veterán
válasz
l.skywalker #3950 üzenetére
Hat nem tudom. Annak se lenne sok ertelme, mert az elozmenyek szerint az a lenyeg hogy hol a teljesites helye, es nem a bongeszes helye.
Sportsdirect pl nem igy mukodik szerintem, es a bookdepository sem. Bar elobbi eseten olcsobb ha fontban fizetek, de valszeg azert mert az oldal a valtasnal csal egy kicsit, a bankom szamomra kedvezobben valtja a fontot
Igazabol leszarom, amennyit ir a vegen azt nezem arat. Ha megeri megveszem, ha nem nem. Ennyi. Csak erdekelt az amazonos megoldas miertje. -
Laox
aktív tag
válasz
Mr.Csizmás #3948 üzenetére
Ha kamu, az Amazon akkor is segít, mint az eBay. Ha nem az lenne, amit akarsz, nem adják oda a pénzt az eladónak, hanem visszaküldik neked.
-
cidalain
veterán
válasz
l.skywalker #3946 üzenetére
Nem hiszem, hogy tulporogtem, csak ezzel a gyakorlattal eddig sehol sem talalkoztam. Meglepett, es erdekelt a miertje.
Egyebkent meg elvbol fontos hogy ha igy van, akkor a kulonbozetet fizesse be a Nav-hoz, mert ha nem es megtartja, akkor tulajdonkeppen engem, es az orszagomat is meglopja... -
l.skywalker
titán
válasz
cidalain #3944 üzenetére
Szerintem ezt kicsit túlpörögted. Mivel nem olyan régen hivatalosan is bejelentették, hogy X euro felett ingyen szállítanak Magyarországra. Én ezt úgy képzelem el, hogy ezt megelőzően az itthoni piaci felügyelettől szereztek engedélyt erre. Gondolom ennek a feltétele volt az, hogy az adót is befizetik.
-
cidalain
veterán
Pl a sportsdirect-nel, bookdepository-nal ilyesmit nem tapasztaltam, mindketto EU-s ceg (meg egy darabig).
Viszont akkor az igy beszedett tobbletet at kellene adnia a NAV-nak, ha jol veszem le. Mert a nemet allamnak nem adhatja, maganal sem tarthatja. De mivel a kiallitott szamla nem jelenik meg magyar konyvelesben, a NAV nem lehet tisztaban hogy mennyi is az annyi, igy a ceg onbevallasa alapjan fizet, vagy nem. Kicsit homalyos ez igy. (Nem vitatkozom vele, csak megjegyzem.) -
Ciccuka
veterán
Túl szép, hogy igaz legyen: [link]
-
Mercutio_
félisten
válasz
l.skywalker #3941 üzenetére
Nincs azzal semmi gond, csak ha nem ontopic, akkor legalább rak(as)d off-ba, nehogy egy felszínesen olvasó az amazonra értse...
-
Mercutio_
félisten
válasz
l.skywalker #3938 üzenetére
Szerintem irreleváns, hogy más oldalak milyen megoldásokat alkalmaznak, az amazon a kivatkozott EU-s rendelet - ami értékbeli minimum határt is tartalmaz az adott üzlet forgalmára vonatkozóan - alapján jár el.
-
l.skywalker
titán
-
ldave
félisten
válasz
cidalain #3933 üzenetére
Azért csinálja így, mert ez EU-s jog erre kötelezi:
Buying online from another EU country
... they have to apply VAT in the country where the goods are delivered – VAT of destination ...Hogy aztán ebből a NAV lát-e valamit, azt nem tudom már.
-
cidalain
veterán
kicsit idekérdeznék:
miként lehetséges az, hogy a termék ára annak függvényében változik, hogy hova kérem?
megtaláltam a leírást az oldalon a VAT-ról, amiben leírja szépen, hogy a célország adójával számol.
ezt hogyan csinálhatja teljesen jogszerűen az Amazon? hogyan állíthat ki német cég németországban magyarországi áfakulccsal termékszámlát?
van magyarországi leányvállalata, és ilyenkor azzal kerülök üzleti kapcsolatba tulajdonképpen?
ha nem, akkor ezt hogy könyveli el a cég németországban? mi lesz a német és magyar áfa különbözet összegével, hova kerül?
a számlán ezt hogyan tüntetik fel?komolyan érdekel a téma, mert így önmagában rohadtul nem érzem ezt jogszerűnek. és abszolút nem egy bevett gyakorlat, semmilyen más online áruházban ilyennel még nem találkoztam.
-
norbi2010
őstag
Lehet már lerágott csont, de attól még megkérdezem, amazon.de-ről rendeltem standard shipping-gel egy terméket, amit a mai napon fel is adtak, ez várhatóan mikorra érkezik meg? Jelen állás szerint 27.-re, ennél hamarabb számíthatok rá?
-
G@bi90MR
aktív tag
Sziasztok!
A következő lenne a problémám. Vásároltam két rendelésben több tételt az oldalról. Fizetési opciónak a bankkártyámat adtam meg, de nem történik semmi sem, mármint nem vonták/zárolták azonnal a fizetésre bökés után az összeget. Legutoljára tavaly vásároltam az oldalról, akkor azonnal jött az sms, hogy zárolás történt. Változott esetleg valami? OTP-nél van kártyám.
Előre is köszönöm!
-
somnia
senior tag
válasz
Pszihonaranc #3924 üzenetére
...cca két percet venne el az életedből...
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Pszihonaranc #3921 üzenetére
Regisztráció nélkül nincs erre mód.
-
somnia
senior tag
válasz
Pszihonaranc #3921 üzenetére
....feltételezem, hogy ha vásárolni akarsz, akkor regisztrálsz...
-
attiati
veterán
cipőt rendelnék 64 EUR-ért az amazon.de-ről, de mire végigviszem, valahogy 69 EUR lesz belőle.
Miért? Nem ingyen van a szállítás? Az áfakülönbözet meg tudtommal nem lehet, ha EU-n belül rendelek.
Amazon az eladó, és írják is, hogy ingyen szállításra jogosult a termék.
-
somnia
senior tag
válasz
Pszihonaranc #3915 üzenetére
...kattogj végig a fizetésig...előtte mutatja...
-
Pszihonaranc
senior tag
Sziasztok!.
Egy amatőr kérdés: Amazonon hol lehet látni, vagy megnézni, hogy egy adott termékre mennyi lenne a szállítási költség? (.co.uk és .de)
-
ademfire
csendes tag
Hello!
Most először rendeltem az amazon.co.uk-ról egy terméket a cégem címére (megadtam a rendelésnél hogy a cégre kérem a számlát). Tegnap meg is jött időbe a csomag, a termékkel minden rendben, viszont számlát nem mellékeltek hozzá a csomagba. Kiküldik majd email-be? Vagy írjak rájuk?
Előre is köszönöm a választ!
-
kpal
nagyúr
Ha Amerikából rendelek kb 200 vagy 2000 dolcsi értékben és azt Ausztriába szeretném hogy megérkezzen , van itt Ausztriában valami vám,áfa stb. ?
Amazonról való vásárlásnál mennyire van biztonságba a kártyám ? -
Mercutio_
félisten
válasz
l.skywalker #3907 üzenetére
Tippje a "futárnak" = futárcégnek
-
l.skywalker
titán
válasz
radi8tor #3906 üzenetére
Éppen ez zavart össze (habár tény, hogy tűkön ülök). Hogy ma reggel adták oda a futárnak, de a futár csak másnap hozza ki, nekem ez nem volt logikus. Tisztázásképpen felhívtam őket és megerősítették, hogy holnap hozza ki a futár, de ... (és most megint össze vagyok zavarva) a futár elérhetőségét és a kiszállítás időpontját csak holnap reggel tudja megmondani, amikor a "futár felvette a csomagot". Most akkor a ma reggeli "Kiadva futárnak" státusz mi volt? Btw. befejezem, mert nem találok logikát ebben. Igazság szerint csak azt nem tudtom, hogy a telefonszámom megvan-e nekik, lévén az amazon.de-n nem emlékszem meg kellett-e adni valahol rendelésnél.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
l.skywalker #3905 üzenetére
Picit úgy érzem túlpörgöd a témát. A képed utolsó sorában is írják hogy holnap szállítják ki.
-
djnice
veterán
válasz
l.skywalker #3903 üzenetére
Nekem mindig másnap hozták ki, miután kiadták reggel a futárnak, furcsa de ez van
-
l.skywalker
titán
válasz
l.skywalker #3902 üzenetére
-
djnice
veterán
válasz
l.skywalker #3900 üzenetére
A transoflex oldalán a belföldi nyomkövetés is hozza. A kiszállítás napján SMS-t is küldenek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple Magic Keyboard iPad Pro 12,9" 2021 (6th Gen), fekete - HU / Apple Pencil 2
- Cooler Master ma824 stealth . D15 killer :D
- Utolsó darab - 1M helyett - MacBook Pro Retina 14 M4 - 10C CPU / 10C GPU / 24 GB RAM / 1 TB - MAGYAR
- Eladó XD Design Bobby Hero Spring, Yellow laptoptáska
- Samsung Galaxy S25 Ultra 12/256 GB titánszürke 3 év garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest