- Apple iPad 11” (A16, 2025) - a táblagépek vanília fagylaltja
- Léghűtés topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Azonnali fotós kérdések órája
- Asztrofotózás
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen egeret válasszak?
-
PROHARDVER!
Amazon topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
tusi74
őstag
De mivel cipőt vettem, fontos volt, hogy a németről legyen a számozás miatt, meg ugye a német Amazon szállít ingyen 39 € felett. Eddig mindig a német Ebay-en vásároltam, évek óta, soha nem volt gond, most először próbáltam ki az Amazont, de már most csalódás, inkább kifizetem a szállítási díjat, de azért egy közel 80€-s cipőt ne tracking number nélkül adjanak már fel.
-
tusi74
őstag
válasz
pulutodurumo #3743 üzenetére
Ok, azért valahol lehetett volna figyelmeztetés, hogy az ingyen szállítás valójában egy lutri.
-
eszgabor
aktív tag
válasz
Steelers #3701 üzenetére
Tudtommal csak a 30 nap van rá, mivel a garit a gyártó adná, ha még lenne rá, de mivel használt, ezért ki tudja mikor élesedett az 1 vagy 2 év és tudod-e igazolni valahogyan az eredeti vásárlást. (gondolom megvette valaki és visszaküldte 30 napon belül, de annak a papírjait már nem adják hozzá)
Ha nem olyan óriási az árkülönbség a használt és az új között, akkor szerintem az újat válaszd. A Zerge sportban azt mondták, hogy a Suunto úgy javít gari idő után, hogy modulokat cserél (mondjuk alaplap modul, vagy kijelző modul) de egy modul ára lehet, hogy annyi mint egy új óra ára így véleményem szerint akár gazdasági totálkárosnak is nevezhető.
Ebből a szempontból szerencsésebb mondjuk a Garmint választani, mert ott gari idő után ki tudod cseréltetni az órát fix díjért, ha elromlik. (és még benne van a támogatott termékek listájában)
A garmin 910xt például 2011-es termék, de még szerepel a listában, így elég hosszú a support.
Fontos még, hogy csak az adott ország importőre cseréli ki, így ha az Amazontól rendeled közvetlenül, akkor a német Garminnal tudod cseréltetni a linkelthez hasonló áron, csak euróban.
(azért vagyok ennyire képben, mert most jön az Amazonról a 910xt-m és utánajártam mire számíthatok az egyes márkákkal: Polar, Suunto, Garmin) -
tusi74
őstag
Az lehetséges, hogy egy német Amazonról rendelt 80 €-s áru a Royal Maillel (UK) jön, mindenféle tracking number nélkül? Nesze neked ingyen szállítás. Azt hittem minimum a német posta játszik. Gondolom, akkor az árutól már most elbúcsúzhatom.
-
ldave
félisten
Ma felvettem a kapcsolatot a support-tal és rákérdeztem, hogy Magyarország irányába van-e az utóbbi időben komolyabb probléma a meg nem érkezett csomagokkal kapcsolatban, ezt a választ kaptam:
Most of the parcels are delivered on or before the delivery date it is only 1% of the parcels that get lost or delayed during international shipping.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
sszemtelen #3734 üzenetére
Nincs különbség.
Csak az eladó más (azaz Amazon).
-
sszemtelen
őstag
Sziasztok!
Ha egy termék "Dispatched from and sold by Amazon", akkor a garanciát még így is csa k30 napig vállalja az Amazon, s utána a gyártó? Vagy ha az Amazon az eladó, akkor azért Ő vállal a termékre garit?
Köszi!
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
tomazin #3732 üzenetére
Nincs más jobb ötletem. Ez a bevett szokás a visszaküldésre.
Arra ügyelj, hogy ki ne fuss a határidőből (vissza kell érkeznie a megadott ideig).Mukucs: általában Amazon saját magát preferálja, de ha kosárba helyezés gomb alatt nem Amazont ír, akkor lehet azért volt ez és mástól pakoltad be.
-
-
Mukucs
senior tag
Srácok, ha több dolgot akarok rendelni a co.uk ról, miért számol fel minden termékre külön deliveryt!?
Ezt ki lehet küszöbölni valahogy?
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
eszgabor #3727 üzenetére
Csak akkor van kompenzáció ha expresszként rendelted (ilyenkor visszaadják a postaköltséget). Normál küldeményként csak tájékoztató jellegű a kézbesítés várható dátuma.
Ha holnap se változik az állapota írj nekik üzenetet, ők rá tudnak szólni a csomagoló részlegre és akkor elkezdik majd összeállítani mindenképpen.
-
eszgabor
aktív tag
-
tomazin
veterán
-
tomazin
veterán
Mai nap próbáltam visszajuttatni a cuccot a németeknek, fórumbéli ajánlás szerint ajánlott levélként. A magyar királyi posta 567g-os csomagra azt mondta, hogy 4800 ajánlott levélként. valakinek esetleg ötlet, hogyan lehetne ezt olcsóbban megoldani? (40eur feletti a csomag)
fenti postás hszekre: amíg próbáltuk kitalálni hogyan lehetne értelmes összegből eljuttatni a cuccost, 2ember is várt a csomagjára, amiről kapott értesítőt, csak a csomag nem volt sehol. azt mondta a kisasszony, hogy sajnos most nagyon sok csomag eltűnt.
-
gg72
veterán
válasz
radi8tor #3719 üzenetére
Valami megint nem kóser a postával, mert amíg januárban még max. 1 hét alatt itt voltak a csomagjaim, most pedig már lassan 2 hete várok két csomagomra is... Egyik sem nyomonkövethető sajnos, igaz amelyiknek múlt csütörtökön itt kellett volna lennie, az amazon már visszautalta az árát. A másiknak holnap jár le határideje, szerintem azzal is ez lesz, de ez akkor is bosszantó, hogy a magyar posta egyszerűen nem bír felnőni ahhoz a hatalmas feladathoz, hogy időben és gond nélkül kézbesítsen küldeményeket...
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
eszgabor #3715 üzenetére
Amazon nem kér ellenőrző kódot. Ők megterhelik 1 EUR-al a kártyát hogy lássák jól adtad-e meg az adatokat. (első alkalommal persze)
Majd akkor zárolják a teljes összeget, ha elkezdik összekészíteni a csomagot szállításra. Ez lehet 1 óra vagy 2 nap múlva attól függ mennyire vannak leterhelve.Az elszámolás amit te linkeltél már más téma. Az majd akkor lesz érdekes, ha könyvelődik a vásárlás a folyószámládon.
-
eszgabor
aktív tag
Sziasztok,
Amazon.de-ről vásároltam szombaton és az volt a számomra fura, hogy a bankkártya 3 számból álló biztonsági kódját nem kérte. Gondoltam azért, mert hátha bankkártyás vásárlásnak minősül vagyis olyan, mintha terminálon húztam volna le a kártyát (bár ott meg pin kódot kér ugye)
Aztán azt gondoltam, hogy ma bank nyitvatartási időben fog történni valami, de ma sem.
A rendelés egyébként "zöld" tehát elvileg minden rendben van vele. Utánvéttel szállítanak? De akkor miért kellett a bankkártya adat?
Vagy hogy működik a dolog?
Előre is köszi!Gábor
-
radi8tor
MODERÁTOR
Garanciát nem Amazon intézi. Neked kell a gyártóval egyeztetned ilyen esetben (ha gond van vele). 30 napig foglalkozik vele Amazon.
Visa kártyás dolog ha elolvasod a szabályzatot láthatod hogy melyik ország lakosainak elérhető. Tippre Németország lesz az. Csodák nincsenek. -
somnia
senior tag
válasz
gedikart #3710 üzenetére
van jelentősége?....vedd meg innen!...vagy innen, még olcsóbb is
-
gedikart
aktív tag
Üdv. Német Amazonról próbáltam rendelni egy Braun borotvát (Braun 9290CC típus), de azt írja, hogy nem szállítható a megadott címre. Ez termékkategória vagy ár miatti kizárás?
-
diegho
nagyúr
Sziasztok!
Amazonról még nem vásároltam, ez lenne az első és lenne pár kérdésem.
A kinézett termék egy Sony telefon, ami amazonon sokkal olcsóbb, mint itthon és ugyanúgy 2 év garancia van rá. A kérdéseim:
- a garancia mennyire problémás amazonon? (prime-os a kinézett termék)
- amikor betettem kosárba, jött egy hirdetés, hogy amazon visa kártyával 30€-t tudok spórolni, erről mit érdemes tudni? Van benne valami buktató, vagy rögtön 30€-val kevesebbet kell fizetni?
- amint betettem a kosárba megnéztem, hogy mennyi lenne a végösszeg és láttam, hogy levonják a német áfát és ráteszik a magyart, ez minden esetben így van? Ez azért elég szép többletet jelent.Előre is köszi a válaszokat!
-
macmelon
csendes tag
Sziasztok!
Tanácsot kérnék: rendeltem egy terméket (kártya paklik egy dobozban) testvéremnek ajándékba. Sajnos úgy érkezett, hogy kissé sérült volt. A doboza (nem a postai csomagolás, hanem magának a kártyának a szép doboza) szétnyílt, a ragasztás régi lehetett, elegengedett, kissé szamárfüles lett. Tehát ajándéknak nem túl mutatós. A kártyapaklikkal semmi gond.
Azt megtaláltam, hogy vissza tudnám küdeni. De mire újra megjönne, elmúlik a szülinap. Inkább így odaadnám (veszek mellé még valamit, és még nagyobb is lesz az öröm). Viszont azért szívesen reklamálnék, valamiféle kártérítést, vagy legalább gesztust elvárhatónak tartanék az amazon részéről. Az világos, hogy hogyan tudnám visszaküldeni, de ilyen típusú visszajelzésre nem látok lehetőséget.
Mit gondoltok? Van erre mód, vagy hagyjam a fenében az egészet? (Nem nagy tétel, még postával együtt se volt 5eFt, inkább elvi a kérdés.)
Köszi!
-
-
Steelers
senior tag
Sziasztok!
Amazon.de ről szeretnék rendelni futáshoz órát.
Érdemes használtat vásárolni, lesz rá valamiféle garancia, vagy csak 30 napos visszaküldési gari?
Nem rendeltem még műszaki cikket és nem tudom megéri e.
Róla lenne szóKöszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5g 8/256gb - Szép állapot, akár beszámítással
- LG 70UN74003LA Smart LED Televízió, 70" (177 cm) - 4K Ultra HD, HDR, webOS
- TP-Link RE650 AC2600 (RR650) WIFI hatótávbővítő
- BONTATLAN Új Iphone 16 és 16 Plus 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető
- ÚJ Bontatlan iPad Air 6 - 7 gen 11 és 13 Minden szín 1 év Apple Garancia Azonnal Átvehető DEÁK Térné
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! HP USB C G5 Essential (5TW10AA) dokkoló hibátlan működéssel garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- AKCIÓ! Gigabyte A620M R5 7500F 16GB DDR5 512GB SSD RX 6700XT 12GB InWin 301 Erazer CM 650W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L380 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD / MT I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest