Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Házimozi haladó szinten
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Egér probléma
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- RAM topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zargas
csendes tag
Így a jelszó resetet engedi böngészőből is, viszont amikor belépnék az új jelszóval: "Hiba történt a kérés feldolgozása során"... majd ha újra beírom "Rossz felhasználó név vagy jelszó".
Tök ugyanott vagyok, mint eddig.
Érdekes, hogy ha alter bejelentkezést választok most pl. Google fiókkal, akkor felugrik egy új ablak
https://identity.alza.cz/
Alza Identitás-nál itt be van írva, hogy be vagyok jelentkezve az e-mail címemmel... viszont ki lehet jelentkeztetni... ha megteszem, nem történik semmi, csak 1-gyel többször próbálhatok meg bejelentkezni mire kiírja, hogy "Rossz felhasználó név vagy jelszó".
Vicc...
-
F_Gergely
őstag
válasz
T0mBd1gg3R #6095 üzenetére
Le persze, ez csak előrendelés, aztán ha megérkezik akkor átveheted, vagy elállhatsz a vásárlástól.
-
GZoli7
senior tag
Legalább 4 alkalommal vásároltam 2019-ben az alzánál, de az oldaluk szerint nem vagyok jogosult a kuponra. Elolvastam a GVH határozatot, ott más kitételt nem láttam. Magánszemély részére szóló, adószám nélküli számlák vannak róla.
A biztonság kedvéért írtam a GVH-nak, hogy segítsenek már értelmezni a dolgot, mert a határozatuk szerint járna... Ha már rájuk hivatkoztak az alzások. -
-
F_Gergely
őstag
Én a lemezest rendeltem, de akkor nem vagyok vele egyedül. Alza fórumán meg többen írták hogy 1-1,5 hónap után megkapták.
Ügyfélszolgálatot kérdeztem, de nem mondanak semmit, várjak...
Én értem, hogy hiány van, csak azt igazán fel tüntethették volna az oldalon, hogy a rendelések átfutási ideje 0,5-1 év, és akkor megvettem volna akcióban az emagon 10 ezerrel drágábban. Mást nem tudok, várok... -
Zargas
csendes tag
válasz
F_Gergely #6091 üzenetére
Szintén.
Én még 2021.09.02-án és semmi... bár én digitális változatot rendeltem, az elvileg lassabban jön. Láttam olyat, aki később rendelt lemezest és már megkapta.-----
Én jelenleg azzal küzdök, hogy nem tudok belépni...
Több mint egy hete kijelentkeztetett az Alza android applikáció a telefonomról. Azóta semmilyen felületen nem tudok belépni a fiókomba.
Ha az Android app-on a jó jelszót ütöm be a bejelentkezésnél a "Bejelentkezés sikertelen" üzenetet kapok egy pillanatra és nem történik semmi. (Természetesen rossz jelszónál "Rossz felhasználónév vagy jelszó" üzenet jön.)
Ha számítógépen próbálok bejelentkezni, akkor a bejelentkezéskor "Hiba történt a kérés feldolgozása során" üzenetet kapok, majd újratöltés után bármit csinálok "Rossz felhasználónév vagy jelszó" üzenetet kapok.
Több számítógépen próbáltam, több féle böngészővel.Az "Elfelejtett jelszó" sem segít... Ha android appon kérek visszaállítást, akkor enged változtatni, de onnantól kezdve kezdődik minden elölről. Számítógépen keresztül történő visszaállítási kérelemre meg sem jön a jelszó visszaállító üzenet.
Alternatív bejelentkezés (Google fiókkal, QR kóddal stb.) sem működik.
A weboldalon és applikációban levő internetes hibabejelentő űrlap kitöltése látszólag nem működik... semmilyen visszajelzést nem kaptam.
A webes felületen az élő chat-en az ügyintéző semmi információt nem tudott adni, csak elnézést kért a kellemetlenségért. Szerinte látszólag minden rendben van...
Valaki tapasztalt már ilyet?
-
F_Gergely
őstag
Sziasztok,
Decemberben rendeltem PS5-öt előrendelésben, de azóta is várok. Másnál is ez a helyzet? -
redingitell
senior tag
Sziasztok!
Ha esetleg valaki nem használná fel a kuponját, nálam aktuális lenne ...... -
sellerBP
tag
Sziasztok! Aki rendelt már PS5-t Alzától kb. mennyi a várakozási idő? 2022.03.27 a rendelésem dátuma
Amúgy én kb 3 - 4 hónapra kalkulálom,de kíváncsi vagyok van-e olyan aki hamarabb megkapta? -
törölt tag
-
Ciccuka
veterán
-
erzol
őstag
Nekem volt 5 vásárlásom is, de az ügyfélszolgálat szerint van megadva adószám az összes 2019-es számlámon, ezért nem jár a kupon, holott én ilyet nem tettem.
A 2020-as számlákon ilyen nem szerepel és a profilomban most sincs semmilyen adószám feltüntetve.
Nem értem... -
törölt tag
válasz
Benhill #6075 üzenetére
"A kedvezménykódot valamennyi ügyfelünknek elküldtük, aki 2019 folyamán webáruházunkban vásárolt."
Én ezt úgy értelmezem, hogy ügyfelenként, és nem fiókonként jár a kód. Tehát ha egy ügyfélnek több fiókja is van (azonos adatokkal), akkor csak 1 kódot fog kapni. Persze ha a különböző fiókok különböző adatokkal lettek regisztrálva, az más, akkor jár mindegyikhez kód.
-
Benhill
senior tag
nekem 3 profilom van, egyikre kaptam eddig, kettőre nem.
mindegyik profilon kb 10 vásárlás van 2019.11.15 és 12.15 között, amikor a kuponozás volt utoljára zalán
-
Because
őstag
Komolyan ezen a 3000Ft-on megy a hiszti, amikor a PH közössége zömiben újgazdag ifjonc... ez tényleg lol
-
Kaba
veterán
válasz
T0mBd1gg3R #6071 üzenetére
Lehet még nem kerültél sorra. Amennyiben nem kapnál, akkor rákérdezhetsz az ügyfélszolgálaton.
-
-
-ZeeZee-
senior tag
Én nem kaptam kupont, a honlap szerint nem vagyok jogosult, reggel írtam nekik. Ezt a választ kaptam:
"Üdvözöljük!
Köszönjük a megkeresését.
A Gazdasági Versenyhivatal döntése értelmében jár ilyen értékű vásárlási utalvány. Ezt a döntést felülbírálni sajnálatos módon nincs lehetőségünk.
Megértését köszönjük.
Tisztelettel,"
Persze, hogy vásároltam. Egyelőre írtam nekik még egyszer, hogy pont a GVH határozata miatt kellett volna kapnom:
Nem értem, van aki 2-öt is kap, van aki meg egyet sem? -
Kaba
veterán
válasz
T0mBd1gg3R #6060 üzenetére
Arra az email címre kapod, amellyel 2019-ben rendeltél.
-
Fred23
nagyúr
válasz
T0mBd1gg3R #6060 üzenetére
-
-
Sanyi.mTs
addikt
Mobil app-ban hol található a kupon?
-
Fred23
nagyúr
Na, megkapta mindenki a kuponját?
-
TIT
veterán
Sziasztok!
Vettem egy adaptert de nem müxik a tablettel,ha visszaküldöm alzaboxba akkor annak van költsége és ha van én fizetem?
-
fatal`
titán
Átveszik, nincs evvel gond.
Csak aztán a pénz (visszatérítés esetén) útja nincs dokumentálva, attól, hogy nálad van egy számla, hanem megy az eredeti tulajnak, aki vette. A számlán az ő neve szerepel, ezért kell az adásvételi, hogy igazold, hogy jogosan a tied a cucc.
Egy e-mail nem bizonyíték, a szóbeli megegyezést pedig nem tudod igazolni.
Szóval ebben semmi jogellenes nincs. Valójában két magánszemély közötti árucserénél is adásvételit kéne írni.
De igazából nem értem ez miért probléma, ha eladok valami Alzás cuccot, akkor írok egy adásvételit, ha még garis és jónapot.
-
lostprophet
aktív tag
Sziasztok!
Anno valahol olvastam itt fórumon, hogy ha valaki megvesz mástól egy Alzában vett cuccot, akkor ott kell valamit mókolni számlával/garancialevéllel?
Vagy csak ha garanciás gond van, simán beviszed a terméket az Alzához a papírokkal, és intézik? -
Sanyi.mTs
addikt
-
GZoli7
senior tag
Kötelességük átvenni a terméket a jogszabályok szerint, ha van számlád, vagy garancia jegyed. Ezek több boltnál nem is névre szólnak.
Nem a fiókodra kell áttenni, hanem a jogszabályok szerint át kell venniük és szabályosan dokumentálniuk kell, hogy kinek, hová kell visszaküldeni.
Amennyiben nem így járnak el, úgy jogszabályt sértenek, ennek minden következményével és amennyit be lehet ebből tartatni. -
fatal`
titán
Nyílván érvényes, csak éppen nem tudod bizonyítani, így nem fogják átvinni a terméket a te fiókodra, nem te fogod visszakapni a pénzt, mert az eredeti tulaj adatai vannak meg, így őt fogják értesíteni..
Egy e-mail pedig kevés, mert azt bárki írhat akár önmagának is. Úgyhogy emiatt nem fog a GVH csinálni semmit, ahogy eddig sem tette, mert ez évek óta így van.
-
Beni2360
félisten
válasz
T0mBd1gg3R #6037 üzenetére
Na akkor a cikkből másolva.
A 14 napos gondolkodási idő a megrendelt áruk átvételétől veszi kezdetét. A szolgáltatási szerződések esetében a 14 napos gondolkodási idő a szerződés megkötésének napján kezdődik. Ha a kéthetes időszak utolsó napja munkaszüneti napra esik, a gondolkodási idő az ezt követő munkanapon jár le. Mindenképpen Kedden jár le a 14 nap.
Ha 5.-n Kedden vetted akkor mikor van (5+1) a következő első nap ? 6.-a Szerda. De nem értem a problémádat holnap bejelented és van 14 napod vissza küldeni vagyis 14 napon belül meg kell érkezni hozzájuk.
Ennél többet nem tudok már hozzá tenni. -
fatal`
titán
Általában kevés, legalábbis úgy rémlik, hogy az Alzánál adás-vételivel kell igazolni, hogy te vagy jogosult a pénzhez, mert le kell cserélni az eredeti számlaszámot, azt pedig csak a papíron lévő tulajdonos jogosult, hiába van nálad a számla.
De szerintem az a legegyszerűbb, ha felhívod őket.
-
fatal`
titán
-
S@c@
őstag
Sziasztok,
Mi van akkor ha vettem tőlük egy notebookot, azonnali csere garanciával.
Aztán látom, hogy megszűnt a termék, azaz már nem forgalmazzák.Ilyenkor mi lesz ha elromlik is beviszem?
-
Beni2360
félisten
válasz
T0mBd1gg3R #6031 üzenetére
Írtam kezd el számolni a következő 24. óra Szerda. 1 nap. Írj nekik és hív fel őket telefonon is, hogy el állsz a vásárlástól és küldöd nekik vissza és kérdezd meg, hogy hova küldjed. Ott van minden az általános szerződési leírásukban.
-
-
Beni2360
félisten
válasz
T0mBd1gg3R #6029 üzenetére
kezd el számolni az ujjaidon.
Szerda,Csütörtök stb.
De legyen írásos nyoma a bejelentésnek. -
-
Beni2360
félisten
válasz
T0mBd1gg3R #6027 üzenetére
14 napon belül jelezni kell nekik es 14 napon belul kézbe kell,hogy kapjak. Olvass utána EU-s rendelet.
-
Sziasztok!
A 14 nap elállás hogy néz ki?
Ha keddi napon vásároltam a terméket, 2 héttel később keddi napon még visszavihetem, vagy akkor már csak hétfőn?
Illetve lehet-e olyat, hogy még a 14 napon mindenképpen belül (hétfőn) jelzem az elállást és csak kedden viszem be amit lehet ők mára 15. napnak számolnak? Ugyanis pont aznap lesz ott dolgom a környéken. -
MEGAL0D0N
csendes tag
Sziasztok
Azt szeretném megkérdezni tőletek ,hogy ha magánszemélyként vásárolok az Alzátol egy terméket készpénzért és utána élek a 14 napos elállás jogával, akkor miután vissza vittem a terméket azonnal vissza is fizetik a vételárat vagy mi ennek a menete?
Köszönöm előre is a segítséget.
Üdv
Mega -
Werkly
őstag
Erre van valakinek ötlete? Tápomra ezt válaszolta az Alza:
Üdvözöljük!
Köszönjük a türelmét.
Az illetékes osztály vissza jelzése alapján sajnos a linkek a fórumról nem elegek ahhoz, hogy a problémát megoldjuk.
Kérjük küldje el részünkre hogy a gyártó hol tüntette fel a tápegység széria hibásságát és az adott termék szériaszámát, hogy utána tudjuk járni az ügynek.
Ha bármilyen további kérdése lenne, forduljon hozzánk bizalommal.
Akkor cseszhetem? -
Werkly
őstag
Hogy megy a gariztatás ha lassan 4 éves a termék de hibás?
-
Mauro812
tag
válasz
#24845312 #6004 üzenetére
"Ez egy felbontott termék, ami eredeti vagy csere csomagolásban van. Ezt a terméket kibontották, hogy képeket készítsenek róla e-kereskedelmi célból vagy egy vásárló küldte vissza. A termék kiváló állapotban van."
Még az Alzás ügyintéző se tudta, hogy vissza küldött termék e vagy fotózás miatt lett kibontva.
-
törölt tag
válasz
Mauro812 #6003 üzenetére
Melyikre gondolsz konkrétan: felbontott, újszerű, használt?
A felbontottak a visszaküldött cuccok.
Az újszerűek a használt, de (elvileg) hibátlan cuccok, többnyire tartozékokkal.
A használt néven futók meg általában javított, vagy hiányos cuccok.
Az eddigi rendeléseimnél nekem legalábbis így volt. -
Mauro812
tag
Amit használtan hirdet az Alza honnan lehet tudni, hogy vissza küldött termék vagy csak promócióra használták?
-
válasz
DavidLindhag #6001 üzenetére
Aztán majd neked kelljen bizonygatni, hát nem tudom. Én elengedném és keresnék más opciót.
-
DavidLindhag
csendes tag
Három darab volt nekik a nagykerből, mind a három úgy nézett ki, mint amit kicsit megtapostak. Nem durván, de azért 800 ezres kártyánál... Azt mondták, így ők sem vinnék el a helyemben, meg azt, hogy hónapok óta vitatkoznak emiatt a nagykerrel, mert mások is hagytak már ott ugyanezért terméket, illetve még azt, amit feljebb írtam, hogy bízzak a garanciában és a 14 naposban.
Új hozzászólás Aktív témák
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- Steam topic
- Tudományos Pandémia Klub
- Ingatlanos topic!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Star Trek
- Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor kiborulunk...
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- További aktív témák...
- OHH! Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 32/1TB NVIDIA A3000 6GB FHD
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
- Lian Li HydroShift 360 LCD /3x120mm RGB FAN/ HSLCD36RB (593933)
- Lian Li Hydroshift 360 LCD /FANLESS/ HSLCD36NB (593932)
- ÚJ Asus TUF Gaming F17 FX707 - 17.3"FHD IPS 144Hz - i7-13620H - 16GB - 1TB - RTX 4060 -3 év garancia
- Új és újszerű 15"-16" Gamer, irodai, üzleti, készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- Lenovo, Dell, HP, Panasonic Getac üzleti és ütésálló katonai laptopok + Ipad 6-13. gen. garancia
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron