Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• rii

nagyúr

válasz Syl #1346 üzenetére

(#1346) Syl:
    a képdobozok vagymik igen .-) meg bármi képet rántok be indesign-ba, egyből aktív rajta az autófit.
    (korábban is volt már ilyen, akkor 0-ról mindent ... de most jó lenne már nem ..

ha nincs képdoboz, nem látszik az auto-fit check-box sem .-(
    amit leírtál, az prímán működik pld. text-box-nál napi szinten kell használnim hogy text-tool inaktív, és akkor kiválasztok character, meg paragraph style, vagy a rectangle tool-ra meg érvényes lesz a fill color, meg a stroke color vagymi nem vagyok "olyan" gép előtt .-)
    lehet, hogy ez lenne majd az?

(#1347) marilllyo:
    azt is lehet, hogy minden file 01 02 03 .... 22, 23, 24 és a nyomdai megrendelőben közlöd, ha másfajta papírra kell nyomni azt a 4 oldalt (különben nem sok ráció van bajlóni a b1-b2-b3-b4-el), 24 oldalas dokumentum esetében: 01.pdf (b1), 02.pdf (b2), 23.pdf (b3), 24.pdf (b4)

küldhetsz nekik "forgatót" is, amibe beírod melyik file melyik oldal, egy egyszerű sematikus rajz, mint ahogy a pages pakettán is látható, csak benne a filenamekkel, ... leküldöd a nyomdának az anyagot, ők lerippelik, és meg tudják neked mutatni akár kilövés szerinti nézetben is, hogy hogy dolgozták fel, hova esnek az oldalak, így tudod ellennőrizni, azt fogod-e kapni, amit szeretnél. a révai nyomdánál meg egy totálisan automatizált feület van, de szerintem katasztrófa azt használni, ... na'ott a weben, ha kértél-megrendeltél nyomdaimunkát a revaitól, akkor a megfelelő oldalszámmal, mérettel )meg idalmatlan beléptetési folyamattal) várni fog egy x-oldalas template vagymi (szintén mint a pages paletta) és neked kel lmind a huszon-negyven-x pdf-et drag-n-drop-pal ráhuzigálni ...
    én azt szeretem: ftp, upload, telefon ctp-nek hajnal 2-kor, tiszteletem, fen'van az anyag
    de a revai asszem meg már menet közbe csekkolja is az anyagot. .... más nyomda meg a 8-kor feltöltött anyagnál éjfélkor jut el oda (talán), hogy bzmeg van, és akkor ők csörögnek

de ha a borító a b1.pdf, b2.pdf b3.pdf, b4.pdf, akkor a nyomdai pdf-ek esetében a filenamek így alakulnának szerintem
    b1.pdf, b2.pdf, 03.pdf, 04.pdf ..... 22.pdf, b3.pdf, b4.pdf
    (ez esetben mindenképp kell egy megrendelő, mert a filenamek közt is előre fog kerülni a 4 "b"-betűs.

tovább már nem érdemes bonyolítani:
    01_b1.pdf,
    02_b2.pdf,
    03_03.pdf,
    .
    .
    22_22.pdf,
    23_b3.pdf,
    24_b4.pdf

szóval id-ben, a page-s palettán is meg a nyomda felé is mindegy hogy hogy nevezed el .-) csak jobb egy megrendelőt mellékelni ....

de -bár 3200 oldalt minimum nyomdába adtam az elmúlt 8 évben, meg az előtte levőben nemtom mennyit, - nem vagyok gyakorlott a nyomdával való kommunikációban .-)

meg a nyomda el kellett, hogy küldje neked, hogy hogy várja az anyagot
    rich black, kifutó, vágó jelek helye, export pdf, vagy postcript-ből distillált pdf
    nyomdai pdf-t az adobe acrobat-ban nindig overprint preview-ban nézd, mert az hozza ki az esetleges overprint fill-t, illustrator fileok-ban levő spot szineket nem forgatja be asszem az indesign ... vagy csak mi nem érünk rá ezt keresgélni, minden ai megy cmyk-ba ....

Új hozzászólás Aktív témák