Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
rAY.BAN
tag
válasz
koxkids #10298 üzenetére
Ha jól értettem akkor az számít, hogy egy adott országban van-e Herman Miller, tehát nem csak forgalmazó, hanem pl. magától a HM-tól lehet-e venni széket ott.
Magyarországon ugye csak forgalmazók vannak, tehát ha garanciás probléma van, akkor te a forgalmazóval fogod ezt intézni és majd legfeljebb ők mennek a HM-hez alkatrészért.
M.o.-n nem számít nekik, hogy ki vette ameddig tudod igazolni, hogy tőlük vetted.Amerikában, Németországban van úgymond 1st party HM, tehát ha direktbe HM-től vetted, akkor a garancia is direktbe HM-en keresztül lesz és ők csak az eredeti vásárlóval hajlandóak szóbaállni. Reddit-en írták valahol, hogyha megvan a számla, akkor megpróbálhatsz az eredeti vásárló nevében eljárni, de az nem működik mindig.
-
phobos86
csendes tag
Sziasztok, gázlift kiszabadítására az ülőlap aljából és a lábakból van valami módszer vagy nyers erővel kell kiszedni?
-
ggeleven
őstag
Családban 40e alatt keresünk gurulós széket egy 12 éves gyerkőcnek. Használhatók emag, alza, aqua olcsó "gamer" székei avagy maradjak inkább ikea Utespelare-nél? Van tapasztalat a többi boltban kapható, kb egy kaptafás, csupa műanyagnak kinéző székekről? ÁK-t és az oldalak értékelését átnéztem, de kevés infót találok róluk. Ikeasat tegnap kipróbáltam, egynek jó még felnőttként is egyébként.
-
LLKobe
veterán
válasz
Alex.Ph #10292 üzenetére
Officeplazatól rendeltem, a kiszállítás már rosszul kezdődött mert az MPL-es futárnak nem működött a terminálja, szóval szaladgálni kellett pénzt kivenni, aztán meg kiderült hogy egy 40 kilós nőt küldtek a 30 kilós csomaggal, szóval egyedül kínlódtam fel a negyedikre. Ez természetesen az MPL sara, de érdemes megemlíteni.
Semmi köze a székhez, említeni is felesleges volt.
Maga a szék amit kaptam egész egyszerűen silány minőségű volt. Forrasztási hibáktól kezdve mikrokarcos(1-2 mm) festésen keresztül egészen egy háttámláig, aminek a műanyag-gumis része úgy volt odaragaszta a textilhez, hogy mindenhol ragasztónyomok voltak. Egyik oldalról úgy nézett ki mintha pókhálós lenne, másik oldalról meg úgy mintha valakinek nagyon tetszett volna.
Sajnálattal hallom. Anno az enyémen nem fedeztem fel semmi ilyesmit. Sajnos mindenből van gyártási hibás, valszeg te kifogtál egyet. Azért gondolnám hogy nem ez az általános minőség, mert az enyémen semmi ilyen nem volt.
A szék állíthatósága (sem) nyerte el a tetszésemet: a hátlapot nehezen, a lumbar supportot erőnek erejével kellett nyomni/tekerni hogy állítani tudjam
A hátlap az enyémen simán mozgott, fél kézzel erőkifejtés nélkül lehetett állítani. A lumbar az enyémen is ilyen volt, de ez abból a szempontból nem baj, hogy nem állítódik el könnyen. Úgyis egyszer belövi az ember, aztán hozzá se nyúl.
viszont a headrest a legkissebb nyomásra is elállítódott.
Igen ez ilyen, ezt említettem is többször.
Sajnálom hogy így végződött, mert egyébként nem egy rossz szék, masszív, jó minőségű anyagokból van összerakva (tisztelet a kivételnek ahogy a példa mutatja).
Egy cserét bepróbáltam volna a helyedben, mert normál esetben rendben van a szék.
Aztán ha valamiért az is fos, akkor tolhattad volna a cancel-t.Ezeket csak azért írtam le hogy tisztán lássa mindenki a képet, hogy nem mindegyik szék ilyen. Ez persze számodra nem vigasz, de jó tudni.
-
Alex.Ph
csendes tag
Sziasztok!
Tekintetbe véve hogy nincs két egyforma ember (vagy két egyforma termék..) szeretném leírni a tapasztalataimat a WAU2 FAB-ról.
Officeplazatól rendeltem, a kiszállítás már rosszul kezdődött mert az MPL-es futárnak nem működött a terminálja, szóval szaladgálni kellett pénzt kivenni, aztán meg kiderült hogy egy 40 kilós nőt küldtek a 30 kilós csomaggal, szóval egyedül kínlódtam fel a negyedikre. Ez természetesen az MPL sara, de érdemes megemlíteni.
Maga a szék amit kaptam egész egyszerűen silány minőségű volt. Forrasztási hibáktól kezdve mikrokarcos(1-2 mm) festésen keresztül egészen egy háttámláig, aminek a műanyag-gumis része úgy volt odaragaszta a textilhez, hogy mindenhol ragasztónyomok voltak. Egyik oldalról úgy nézett ki mintha pókhálós lenne, másik oldalról meg úgy mintha valakinek nagyon tetszett volna.
A szék állíthatósága (sem) nyerte el a tetszésemet: a hátlapot nehezen, a lumbar supportot erőnek erejével kellett nyomni/tekerni hogy állítani tudjam, viszont a headrest a legkissebb nyomásra is elállítódott. Az ülőfelület egész kényelmes volt, bár a habot a 2-3 nap alatt amíg használtam természetesen nem tudtam betörni, szóval kissé nyomott.
Az officeplazatól rendeltem, ahol az átvétel napján jeleztem a problémát. Első blikkre a háttámla cseréjét ajánlották fel (pénteki nap) majd hétfőn felhívtak elnézést kérni és ajánlották a teljes termék cseréjét. Mondtam nekik hogy egy 170k-s széktől nem ezt a minőséget várnám el, szóval szeretném visszaküldeni a terméket, és a minőségi problémákat figyelembe véve szeretném hogy állják a futárt. Ebbe beleegyeztek, viszont utána 3 alkalommal kellett őket felhívnom hogy mi van azzal a futárral, kifutunk a 2 hét elállástól, akkor éltem célt amikor bedobtam a fogyasztóvédelmet.
Abszolút meglehet, hogy ez egy minden szempontból rosszul elsült sztori, de álljék itt az én tapasztalatom is.
-
KAMI911
aktív tag
Sziasztok,
Sokat gép előtt ülök, kényelmes, jól beállítható és fejtámlás széket szeretnék venni. 198 cm magas vagyok 115 kg, gondolom praktikusan minimum 130-as székeket keressek. Parkettagörgő is fontos lenne vagy valami parafa(?) műanyagot lenne érdemes alá venni? 200 ezret szánnék rá, ha az már kellő keret.
illetve azt kérdezném, hogy ezekkel a székekkel van tapasztalat, vélemény?
https://www.rs.hu/iroda/irodaszekek/forgoszekek/humantech_forgoszek
https://www.rs.hu/iroda/irodaszekek/forgoszekek/miro-extra_forgoszek-1
https://www.rs.hu/iroda/irodaszekek/forgoszekek/ibisa_forgoszek
https://www.rs.hu/iroda/irodaszekek/forgoszekek/cope-lux_forgoszek_feketevagy vegyek egy WAU2-t? Mit ajánlotok még?
-
Shadowduet
tag
Szerintetek ez a szék mennyire jó vétel? Találtam egy youtube videót róla, és nem tűnik rossznak.
-
rAY.BAN
tag
Ha valakit érdekel; Herman Miller Embody (normál változat) 1 nap után:
- A háttámla nagyon brutál, a lumbart olyan szinten lehet állítani amit én eddig még nem láttam és nagyon jól tart.
- A karfa sztem már gyári állapotban is teljesen jó, nem kell erre extra szivacs
- Az ülőlap nekem egyenlőre jónak tűnik, de tény, hogy mintha érezném néha a pixeleket; 2022-es gyártású, tehát a "Scrim foam" már bennevan, de ha ez valakit nagyon zavar akkor a Logitech verzió jobban lehet
- A fejtámlát én eddig nem hiányolom (az előző székemen volt), sőt, talán még így jobb is.
- Nekem nem volt szempont, de kinézetre sem utolsó a jószág.
- Office Art Design-tól rendelve, utalás után a következő napon már hozták is (Budapest). Viszont ha tesztszéket szeretnétek, akkor erre még vásárlás előtt kérdezzetek rá, mert lehet ügyfél van kint és várni kell rá.
- Ami egy fontos dolog még, hogy Magyaroszágon a Herman Miller garancia átadható magánemberek között. Ez Amerikában nem így van és review videókban el is szokták mondani.Összességében drága volt, de szerintem hosszú távon megéri (12 év gari) és én eddig nem bántam meg.
-
rAY.BAN
tag
Azért így feketében elég gangster
-
LLKobe
veterán
válasz
petertoth123 #10277 üzenetére
WAU 2 FAB jó választás lehet. Ha használt is játszik, akkor van még pár opció.
-
szasanyi
félisten
válasz
phobos86 #10276 üzenetére
A Fogyasztó és a Szolgáltató közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet a mérvadó, ez konkrétan nem tartalmaz erre vonatkozó kitételt. DE mivel itt "mindenki azt csinál amit akar kereskedelem" folyik, javaslom kérdezd meg tőlük!
Az más kérdés. hogy én sem értem hogyan akarsz / tudsz visszaküldeni egy széket a csomagolása nélkül... -
petertoth123
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék széket venni, 170 cm + 73 kg. Mit tudnátok ajánlani nekem? Max 200 000 huf.
Köszi előre is. -
phobos86
csendes tag
Sziasztok! Officeplázához vissza lehet küldeni széket ha kidobtam a dobozát?
-
Beni45
csendes tag
Sziasztok!
190 cm 95 kg vagyok. Haworth Zody, Emagra X5 Zen vagy a WAU 2 FAB lenne ideálisabb számomra? Esetleg van valami más ebbe az árkategóriába, amire érdemes lehet ránézni még? Elore is köszi! -
szasanyi
félisten
válasz
rAY.BAN #10268 üzenetére
...saját magam által ki nem próbált széket nem fogok ajánlani senkinek sem. - helyes, ez így korrekt! Annak nincs is értelme, sőt akár félrevető is lehet.
Viszont azt nem mondtam, hogy akkor el kell hagyni a topikot... csupán azoknak kell ajánlani akiknek az igényei és a lehetőségei is megvannak hozzá. Esetenként van olyen is, annak jól jön a tanács és a tapasztalat. -
-
szasanyi
félisten
válasz
Lokids #10263 üzenetére
Ez is igaz és tapasztaltam is. De akkor sem célszerű - sőt, akár frusztráló - a sokszázezres ajánlás ha valakinek 100-150-200k környékén van a költéségvetése. Mert az nem véletlen ti. ha nem tud (gyanítom a többség ez okból) vagy ha nem akar többet fizetni érte (mondjuk neki nem ér többet bár ez mind1 is) számára az nem opció.
Úgy gondolom érdemi segítség az, ha kérdezőnek is megfelelő árú ajánlást kap esetleg - ha nincs annak megfelelő, jó alternatíva - azt a választ amit leírtál az első mondatban .
De semmiképpen sem tartom segítségnek ha 56-odszor is le lesz írva, hogy az Aeron, Zody meg a Embody, stb. milyen jó és mennyire ajánlott. Olyan áron irreleváns a legtöbb embernek. Remélem érthető a mondandóm lényege. -
-ZeeZee-
senior tag
válasz
-ZeeZee- #10249 üzenetére
Tegnap fiam felment a nagyvárosba, Pixelben talált Arenaracer Supreme-t, amire sikeresen rá is beszélték. Eddig pozitív a tapasztalat, engem is kibírt (195cm/110kg), kényelmes, bár én egy kicsit keménynek éreztem az ülőrészt. Tegnap lejött 10% az árból, nem tudom meddig él az akció. Így becsúszott 130k alá az ár, bár elég messze kerültünk az eredeti 45-50k-s irányártól.
-
bunnyhu
senior tag
Sziasztok, erről van vélemény? Elég erős akciónak tűnik. 182cm / 85kg
https://ipon.hu/shop/termek/arozzi-primo-szovet-szurke/1868589
-
Lokids
addikt
válasz
szasanyi #10262 üzenetére
Az a baj, hogy 100-ig bezárólag nehéz olyan széket ajánlani, ami 120 kg felett is bírja. Sok gamer székre ráírják, hogy 150kg-ig, mert a gázrugó annyit tud. Majd a szivacsozás és a szerkezet többi része 1-2 év után megadja magát.
100-ig ha új kell én most nem is tudok olyan széket ami 120kg felett van hitelesítve és nem valami noname kínai átmatricázva. Ráadásul a megadott méret miatt a "bucket" design nem is jó, mert az szűk.
A legolcsóbb, ami talán megfelel az az Arenaracer Supreme. Ebben az árkategóriában kevés irodaszék van ami bírja.A fentebb linkelt Boston még 1 jó választás lehet. Anno IBM-ben az alapváltozata volt a széknek. Nem szerettük túlságosan, de a célnak tökéletesen megfelelt és bírta. Kevés ment tönkre az évek alatt. De itt már a 150K+ ársávot érintjük.
Bármennyire is rossz kimondani, de aki kövér az vagy fizet sokat, vagy gyakran cserél széket. -
szasanyi
félisten
válasz
rAY.BAN #10261 üzenetére
Srácok értem én, hogy az jó szék és szeretitek meg minden. De ne hozzátok már fel állandóan, a 400-600k-s székeket. Tudomásul kell venni, hogy nagyon sok ember van aki nem tud vagy nem akar 150-200k összegnél többet kifizetni egy székért (hozzáteszem az sem kevés!) mind1 milyen jó.
Egyszerűsítve: drágán a hülye is tud jót venni, az nem olyan nagy kunszt. De ide többnyire az jön a ki a saját igényeit és pénztárcáját figyelembe véve szeretné a legjobbat választani.
Na, ez az amihez már tudás és tapasztalat kell, és amiről azt gondolja (ahogy én is gondoltam) itt hozzáértőbb emberek adnak választ. DE az nem segítség, ha 150-200k-s lehetőség mellett 370-600k székeket ajánlgattok mert az jó. -
rAY.BAN
tag
válasz
Mondeo26 #10260 üzenetére
A kérdés itt az, hogy te elfogadod-e azt, hogy ez a szék valószínűleg nem fog 1-2 évnél többet bírni. Először még lehet, hogy teljesen kényelmes is lesz, de hogy ezt tudja hosszútávon is, na azt kell megfizetni.
Én korábban a Herman Miller Embody-val írtam ezt le, mert sztem az egy jó példa a gondolatmenet demonstáráláshoz:
Az Embody 600k HUF-ba kerül, de van hozzá 12 év garancia. Utána lehet nézni, de általánosságban elmondható, hogy ezt a 12 évet végig is bírja komolyabb problémák nélkül. Ez azt jelenti, hogy évi 50k HUF-ért egy prémium székben ülhetsz, gondtalanul.Ezzel nem azt akarom mondani, hogy menj el rögtön Embody-t venni, csak sztem érdemes ezzel érdemesebb hosszabb távon számolni.
-
Mondeo26
csendes tag
Köszönöm szépen, átfogom gondolni amiket írtatok.
Még egy kérdés puszta kíváncsiságból.... amit beillesztettem az szerintetek megéri a 60 ezret?
Átgondolok mindent és majd decemberben vásárolok.
-
rAY.BAN
tag
válasz
LLKobe #10257 üzenetére
Nem akarnék nagyon beleszólni, de a Please v2 is 120kg van hitelesítve, az Amia-tól felfelé tudnak többet. A Please v2-őt én 100kg fölött nem is ajánlanám senkinek se, mert nem volt elég szivacsozása az ülőlapon szerintem többhöz.
@Mondeo26
150k körül én ezeket mondanám így elsőre:
- Antares Boston [link]
- Orlando 24 [link]Mind a kettő 140kg-ig jó, nem tűntek rossznak mikor én próbáltam őket, de 2-3 perc alatt ennnyit tudtam megállítani kb.
Ezeknél olcsóbbat nem tudok sajna, csak használtan: [link] [link]
-
LLKobe
veterán
válasz
Mondeo26 #10256 üzenetére
Üdv!
Ennyiért sajnos nem tudok neked olyat mondani ami tuti jó a te súlyodhoz.
A legtöbb szék 120 kilóig van hitelesítve így sajnos a választék nagy része kiesik.Ha ráguglizol sok nagy teherbírású széket találni a webshopokban, de azok is drágábbak, és sajnos ránézésre is gagyik.
Ha hosszú távra szeretnél egy kényelmes széket, azt mondom valahogy spórolj még hozzá.
A Steelcase székek pl 180 kilóig vannak hitelesítve, tartósak, és kényelmesek.
Itt van pl. egy felújított Steelcase Please V2, ha egy ilyesmit tudnál lőni, 10+ évre megoldódna a kérdés. Tudom hogy fájdalmas, de tapasztalatból mondom hogy hosszú távon megéri a plusz kiadás. -
Mondeo26
csendes tag
Sziasztok! Szép estét!
Segítségeteket szeretném kérni.
Szeretném lecserélni a 4 éves névtelen gamer székemet,forgó székemet amit annó az EMAGRÓL rendeltem úgy emlékszem 45-50 ezerért.29 éves mozgássérült fiatalember vagyok 120 kiló felett, elég sokat ülök a számítógép előtt állapotomból kifolyólag is és szeretném lecserélni a mostani székemet.
175 centi vagyok és kb 125 kiló lehetek most.
Kb 90-100 ezerből jó lenne kihozni egy erős és stram széket.
Amit biztosan tudok az az hogy nem szeretnék műbőrt...Eddig egyetlen egyet néztem ki egy közeli garázsvásárban amit 60 ezer forintra mondanak, de fogalmam sincs hogy megéri e egyáltalán azt az összeget vagy nem..
Azt szeretném hogyha már veszek, akkor az évekig tartós legyen.
Várom a válaszokat ajánlásokat szeretnék jól dönteni.
-
oxquup
újonc
Sziasztok!
Most a black friday-es akciók láttán úgy gondoltam új szék vásárlására adom a fejem, azonban kicsit el vagyok veszve az opciók között. 180cm magas vagyok és 60kg, és ezt a széket láttam eddig ami tetszett: [link] árban is nagyjából ilyesmit keresek, 150-200k-ért, de inkább 150 ezer lenne a tető.
Ezzel a fenti székkel van valakinek tapasztalata? Vagy tudnátok esetleg egy jó/jobb tippet mondani? -
rAY.BAN
tag
válasz
exxtremplaye #10251 üzenetére
Az Aeron-t mindenképp próbáld ki mielőtt megvettéd!
Én 3 évig ültem egy Classic Aeron B-be és teljesen jó volt, de most mikor beleültem az Aeron C Remastered-be, akkor néhol nekem szűkös volt, ahol a régebbi meg nem... Én sem tudom mire vélni, főleg, hogy még fogytam is és eleve a nagyobbat próbáltam.
Szinte mindene fix ami fontos, így az Aeron az vagy nagyon jó valakinek vagy nagyon nem.
officeartdesign-nál még lehet érdemes kérned egy árajánlatot, mert ott is lesz Black Friday.Viszont ebben az árkategóriában én a helyedben már végigülnék mindent, pl:
- Steelcase Gesture
- Steelcase Leap v2
- Steelcase Amia
- Herman Miller Embody
- Herman Miller Mirra 2Fern-nél nekem volt az a sima lumbar nélküli változat és teljesen jó volt, nem hiányzott egyáltalán. Több review-ban is mondták, hogy vkit konkrétan az még zavart is.
-
LLKobe
veterán
válasz
exxtremplaye #10251 üzenetére
Üdv!
Az alábbi kommentek a saját véleményemet tükrözik!:
Az aeron-t egy kicsit drágának tartom, és nem tudom megéri-e a felárat.
Hogy megéri-e azt nem tudom, de hogy a 3 felsoroltból ez a legjobb szék az biztos.
A Zody szimpatikus nagyon, csak nem tudom a magasságommal (185cm ) mennyire lenne kényelmes, illetve hogy mennyire tartós.
Én abban ülök, sztem a te magasságoddal még rendben lenne. Tartós, rendesen össze van rakva.
Ki kell próbálni, lehetőleg mindet. Anyagminőségre és összeszerelésre mindegyik rendben van, nem fognak egyhamar szétesni.
A Fern-ről nincs első kézből tapasztalatom, a másik kettőről igen.
Én biztos nem a Zody-t választanám.
Nekem mindig az Aeron marad az etalon... -
exxtremplaye
csendes tag
Üdv mindenkinek!
a Nagy Black Friday-es hajszában én is irodai szék vásárlásán gondolkodom. Ezek az opciók vannak a gondolataimban:
1) Herman Miller Aeron Remastered (DesignCabinet-en kb. 530k)
2) Haworth Zody (a fekete verzió 250k)
3) Haworth Fern ( sajnos a preferált fekete verzió nem teljes felszereltséggel rendelkezik, a többi 406k)
Az aeron-t egy kicsit drágának tartom, és nem tudom megéri-e a felárat. A Zody szimpatikus nagyon, csak nem tudom a magasságommal (185cm ) mennyire lenne kényelmes, illetve hogy mennyire tartós. A Fern jó lenne csak a fekete verzión nincs lumbar support.
A széket otthoni munkára szeretném használni (7-8 óra/nap). 75kg vagyok és 185 cm.
Előre is köszönöm a segítségeteket!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen légkondit a lakásba?
- Filmgyűjtés
- Melyik tápegységet vegyem?
- VGA hiba
- Moderátort keresek a fórumhoz!
- Autós topik
- További aktív témák...
- új, bontatlan, iPhone 13 kártya-független, apple világ-garanciával
- ASUS TUF Gaming A17 Makulátlan Állapotban, Dobozában!
- Samsung Galaxy Tab S9 FE 5G (128GB) Gyári Fóliás, Gyönyörű Állapotban! 6hó garancia
- Macbook Pro M1 13" (16/512GB) Gyönyörű Állapotban!
- HP Omen 45L/ 14700K/ RTX 4080 SUPER/ 64GB DDR5/ 2TB M.2 SSD
- IPhone 16 256GB One! Bontatlan! Jótállás: 2028.04.10 ig
- Lenovo ThinkPad P51s, P52s, T570, T580 eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
- Bomba ár! Dell Latitude 7480 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Update 05.19 Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- Samsung Galaxy Z Fold5 / 512 GB / 12 GB RAM / 1év Garanciával / Gyári Független
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest