- Csendességre törekvő mechanikus klaviatúra jött MSI logóval
- Láncba köthető DeepCool ventilátor az ARGB fények kedvelőinek
- Hamarosan birtokba vehető az AYANEO legújabb handheld gépe
- Nyáron jön az Acer oktatási rendszerbe szánt, ChromeOS-t futtató tabletje
- Nagy képátlójú, 4K-s QD-OLED monitor jön az Acertől, ami Calman plecsnit kapott
-
PROHARDVER!
Gyakori kérdések, téma összefoglaló és alkalmazás ajánló
Új hozzászólás Aktív témák
-
devil-k
nagyúr
-
devil-k
nagyúr
-
devil-k
nagyúr
válasz lockdown90 #42695 üzenetére
Apple. 11.16-án adtam le és már 11.19-én nálam volt.
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
Skacok!
Ezt az egyetemi kedvezményt hol tudom igénybevenni? Pontosabban, hogyan? Azt látom, hogy az Apple oldalán van.
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
-
devil-k
nagyúr
válasz CharlieDrop #38252 üzenetére
Miért ne lenne? Ne beszélj már baromságokat.
Különítsük már el az AirPlayel való bohóckodást hosszabbtávon és a médialejátszást is.
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
válasz odiepapa2 #38231 üzenetére
Nálam a következő a szitu:
- van egy Mac Mini munkagép
- van egy Win PC-szerver (adattárolás, torrent)
- Apple TV4K
(no, meg egy Mac Book Air)
Így nagyon jól vagyok. Jó a Synology, de szerintem rohadt drága és ahhoz képest gyenge a hardver.[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
Halihó!
Egy ideje nem látom a Mac eszközeimen az iPhone-on megnyitott weboldalakat. Természetesen Safariról van szó. Hogy tudnám újra összehangolni őket? Közönöm- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
-
devil-k
nagyúr
-
devil-k
nagyúr
-
devil-k
nagyúr
Sziasztok!
Mac minihez (2020) 30” méret felett milyen monitort érdemes nézni? Köszönöm!
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
-
devil-k
nagyúr
Jótállás megtartása mellett lehetőség van arra, hogy egy Mac Minibe több RAM-ot vagy nagyobb háttértárat rakassak? Vagy az ilyesmit vásárlás előtt kell eldönteni?
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
Első indításnál, a bejelentkezési képernyőn jobb felső sarokban az óránál miért látok egy olyan időt, ami nem is valós és nem volt akkor bekapcsolva a Mac? Nyilván, amikor bejelentkezek, akkor a valós időt mutatja.
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
Tudja valaki, hogy tudom beállítani a Safarit úgy, hogy ne kelljen mindig/többször ezeket a cookie elfogadó ablakokat elfogadni?
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
válasz bollokcs80 #33775 üzenetére
Az Emagnál 30 napos elállási jogod van. Én is Windows PC-ről váltottam és nem volt nehéz a dolog. Kb. 1 hét kell és megszokod pl. a billentyűzet részt. Én megvettem az Apple billentyűzetet és egeret, elégedett vagyok vele teljes mértékben.
"Sima" PC-s billentyűzettel kínszenvedés lesz a dolog, hamar elmegy tőle a kedved. Vannak "hibrid" billentyűzetek is (amin egyszerre van Mac és Win kiosztás), de én nem láttam még ilyet magyar kiosztással.
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
Skacok! Milyen időközönként szoktak egyes appokat kedvezményesen kínálni? Van olyan, hogy tudni lehet, mi és mikor lesz akciós? Vagy ez teljesen random... ?
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
válasz moleculez #33699 üzenetére
Nem találtam ehhez Mac drivert a gyártó honlapján. Ilyenkor mi van?
allein
Macbook vagy Mac Mini? Nem mindegy, hogy mi a cél. Hozni vinni napi szinten, akkor MacBook. Asztali gépnek használva csak Mac Mini. Én az M1 verziót vettem meg 512GB tárhellyel. Nem bántam meg, sőt. Eddig a legjobb élményem az asztali gépek terén. Inteles Mac gépet én nem vennék már.[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
Nyomtatóval kapcsolatos kérdésem lenne:
Adott egy Windows gép, amihez hozzá van kötve egy Epson M1170-es nyomtató, ami egyrészt wifin keresztül és "hagyományos hálózati nyomtatóként" is meg van osztva. Minden szép és jó, viszont a Mac Mini M1 alól ha nyomtatni szeretnék vele, akkor a végeláthatatlanságig ezeket a teszt oldalat akarja kilőni magából... Mit lehet ezzel tenni? Vagy mit kell beállítani, hogy ne így legyen?
Köszönöm!
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
válasz Viktor91 #33638 üzenetére
Én kb. 1 hónapja váltottam át Windows 10-es PC-ről Mac Mini M1-re. Az eddigi tapasztalataim alapján bátran elmondhatom, hogy soha nem ülnék vissza PC-re, ha nem muszáj. Nyilván lesznek olyan dolgok (talán), amihez szükségeltetik Win10, de most a helyzet megfordult. A PC-met befogtam szervernek, a Mac Mini pedig lett a mindenes. Elsőnek azt hittem, hogy kevés lesz a 8GB memória az "alap" dolgokhoz, de teljesen másképpen bánik ez a vas ezzel a 8GB-tal, mint mondjuk egy Win PC.
Amit viszont szokni kellett, az nem az operációs rendszer, hanem a Mac billentyűzete. Most már megbarátkoztunk, nagyjából tudok is egy jó pár billentyűzet parancsot, stb., de napról napra jobb és jobban kedvelem. Az első 1 hét volt a legnehezebb.
Egyébként múltkor, a német amazonon a Mac Mini M1 8GB 266.000 Ft-ba került újonnan. Parádés.
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
Megnézem azért
Más:
A Dropboxnak nincs előnézete (preview) Macen? Mert nagyon hasznos a Windows alatt, hogy látom a képeket miniben és nem kell végigkattintani őket ha keresek valamit. A Finderben viszont nem látok ilyesmit, hiába állítom galéria nézetre.
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
Kezdő Macesként (Mac Mini M1) az lenne a kérdésem, hogy meg lehet azt oldani, hogy amikor a Chrome böngészőben vagyok, akkor a Dock és a Menüsor eltűnjön (csak akkor)?
Azon kívűl, hogy a Chrome-ot teljes képernyőre rakom.
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
válasz Divinity #33475 üzenetére
"Azért magyar nyelvű mert Magyarországot célozza a hirdetés."
Aha. És akkor teljesen normális dolog, hogy a magyar nyelvű reklám alatt az árusított termék nem magyar kiosztású... mert idehaza annyian beszélnek angolul és teljesen normális preferencia, hogy az emberek 85%-a angol kiosztású billentyűzet használ.
Ezt ne akard már bemesélni nekem..."Az, hogy a kiosztás nem magyar az teljesen más kérdés, ha nem reklámozták volna lehet velem se jött volna szembe és nem azt vettem volna."
Hogy lenne más kérdés. Egy és ugyanaz a dolog.
Syl
Erről van szó. Nekem sincs azzal gondom, hogy így árusítja, hirdeti, de az probléma, hogy nem derül ki az első körben, hogy a termék nem magyar kiosztású. Ugyanis ha a magyar piacot akarja megcélozni, akkor ildomos lenne magyar kiosztással árulni.[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
válasz Divinity #33473 üzenetére
Látom, nem érted. Akkor eleve nem magyar reklámmal kellene promózni, mert így félrevezető. Nálam pl. nem kritérium az angol kiosztás annak ellenére, hogy írok, levelezek angolul napi szinten.
Azért lenne jó egy helyről venni mindent, hogy ne az legyen, hogy a Mac Mini megjött, viszont az egér 2 hét múlva fog, a billentyűzet pedig 3 hét múlva érkezik meg.
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
válasz Elektrosokk #33461 üzenetére
Oh, ez tényleg jó! Sajnos, nincs. Most adom vissza a Budapest Bank hitelkártyát is, mert amikor anno vettem a 11 Pro maxot akkor arra hoztam el 0% THM-re, de mióta visszacsengettem az árát, azóta nem használtam.
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
Skacok!
Úgy látom az új Mac Mini (M1 256GB) is hiánycikk? Szeretnék vásárolni egyet, de nem igazán lehet kapni...
Apropó! Van valami másabb, jobb alternatíva a Magic Keyboard és a Magic Mouse 2. helyett? Ugyanis azt sem lehet kapni mindenhol... vagy az egyik van, vagy a másik...- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
Van aki használ dual boot-ot Windows 10 rendszerrel? Ha igen, szeretnék kérdezni tőle. Köszönöm!
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
Idén fog megjelenni új Mac Mini? Lehet tudni?
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
válasz blakey #31617 üzenetére
Igazából a mókolásból van elegem, meg a sz@rakodasból. Ezért tetszett meg az iOS is az android után. Igazából semmi olyan nagy dolgokra nem akarom használni. Általános célokra lenne: netezés, kép és hang szerkesztés, egy kis videóvágás, filmezés stb. Nem akarok már mindenféle crackelős dolgokkal foglalkozni.
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
Sziasztok!
Szeretnék venni egy mac mindig. A MM oldalán most jó áron van a 2018-as modell. Sosem volt még ilyen gépem, mindig Windows-ős voltam, bár az első iPhone-om is 3 hete van, viszont nagyon tetszik ez az ökoszisztéma. Mi az ami hiányozhat nekem a Windowshoz képest? Vagy mi szól a mac Mini mellett és ellen?
Köszönöm a segítséget
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
válasz Snoop-y #30812 üzenetére
Dropbox. Ráadásul most emelték meg a tárhelyet. 2TB havi 12 €. Van Smart Sync is már. Ha évesre fizetsz elő, akkor havi 10€ / 2TB
(#30817) Syl
Igazából minek? Én azt látom, hogy inkább arra mennek, hogy hosszabb távon legyenek előfizetőik...[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
-
devil-k
nagyúr
Sziasztok!
Kacérkodom a gondolattal, hogy Windows 10-ről átváltok Mac Mini-re, abból is a (mrtt2mg/a) 6C Intel Core i5 3.0GHz/8GB/256GB/Intel UHD verzióra. Szeretnék valós és elfogulatlan véleményeket kérni erről az egész dologról. Mik az előnyei? Mik a hátrányai? Nekem borzasztóan tetszik ez a masina egyébként... de a telefonom is andoridos...
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
Új hozzászólás Aktív témák
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! R7 3700X / RTX 2070S / 32GB DDR4 / 512GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! MSI H310M i5 8400 16GB DDR4 250GB SSD 2TB HDD RTX 3050 6GB GDDR6 ZALMAN S3 TG ZALMAN500W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450M AMD R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB GDDR6 Rampage SHIVA 500W
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z270 i5 7500 16GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1060 6GB GDDR5 ZALMAN S3 TG 500W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z370 i7 9700E 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB GDDR6 ZALMAN S3 TG ZALMAN 600W
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest