Hirdetés
- Riasztó topik
- Az Intel szerint a régebbi processzoraikat keresik az ügyfeleik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
-
PROHARDVER!
Fórumtársak szimulátor komponenseinek/hardvereinek/játék preferenciájának táblázata és annak 2023-as konklúziója majd 2024-as konklúziója GalaHU tollából, illetve itt található a fórumtársak cockpitjeinek galériája.
Itt egy nagyon hasznos setup guide, mindenre kiterjedően, angol nyelven.
Új hozzászólás Aktív témák
-
neilszab
őstag
Nyílt bajnokság indul - az iRacing mellett - a legprofibbnak tartott szimulátorral, a netKar Pro-val.
Az első futam a demó tartalommal fog zajlani, ezért akit érdekel az igazán komoly szimuláció, az kattintson ide!
-
neilszab
őstag
A Thurtsmaster RGT pedálja azért jobb a Logi Ex-nél, magát a kormányt nem tudom, de gyanítom, hogy azért profibb, illetve javaslom nézd meg a Fanatec 911 Carrera kormányt, abban van minden és nem is drága.
Bővebben: Kormány kalauz
-
Zigi
senior tag
válasz
Zsolti900114 #7847 üzenetére
Technikailag ua. szóval én nem hiszem, hogy nagy előrelépést jelent, de nem próbáltam még ezt a kormány ezért nem tudom.
-
Zsolti900114
tag
Köszönöm, ez elég jónak tűnik, tegnap nekem is ezen akadt meg a szemem.
Illetve máshol még arra hívták fel a figyelmemet, hogy a Fanatecnek van külön pedálja, meg H-váltója is, viszont ez a két kiegészítő együtt már 40+ ezer Ft.
Ja, és: egy ilyesmi kormány, mint ez az RGT, mennyi pluszt jelent élményben, pontosságban a jelenlegi Wingman FF GP-hez képest?
-
Zigi
senior tag
válasz
Zsolti900114 #7845 üzenetére
Thrustmaster RGT FFB Clutch 20 körül, de "csak" szeki váltó.
-
Zsolti900114
tag
Üdv mindenkinek!
Azt szeretném kérdezni tőletek, hogy elérhető-e jelenleg olyan kormány a piacon, amely a G25/27 pároshoz hasonlóan rendelkezik 3-as pedálsorral, váltóval (esetleg H-kulisszással), esetleg + kézifékkel? Persze a két Logitech árkategóriájától jóval mélyebben gondoltam. Nem lenne szükséges, hogy prémium legyen, fémből és bőrből, csak legyen normális minőségű.
Jelenleg (vagy 6 éve) egy Logitech Wingman Formula Force GP-m van, nagyon szeretem és meg is vagyok vele elégedve, de pl. rFactorban rallyzgatva a játékélményt jelentősen megnövelné a H-váltó (vagy szekvenciális akár - a mostanin kormányon lévő két kis "fül" van), a kuplung, meg a kézifék.
Előre is köszönöm a válaszotokat!
-
pocokxx
Közösségépítő
Sikerült beszereznem egy Logitech Formula Force EX-t, és csupán érdeklődnék, hogy ez a régi telefonok tárcsázáshoz hasonlító hang használat közben normális?
Ha a gép felismerte, akkor van más teendő a használathoz?
Köszönet előre is! -
pocokxx
Közösségépítő
válasz
neilszab #7839 üzenetére
Köszönöm a cikket, gratula hozzá!
Esetleg edigital.hu ról tudnál ajánlani valami belépő szintűt...?
-
KaraDani
addikt
rFactorhoz amit Neuro ír. rFactor2 alapból szintén nem foglalkozik a kuplunggal
iRacing kezeli a kuplungot, de ott is engedi a "sebességi fokozat előválasztását". LFS-t meg csak kicsit próbáltam, és alapból kuplungolva, Heal & toezva közlekedtem, így nem tudom engedte-e volna nélküle. Simbimes játékokban szintén nincs megoldva
Nem értem legalább az új programoknál miért nem oldják már meg rendesen, elvégre több éve elterjedtek már a kuplungos pedálszettek. Úgyhogy én is sok programban csak mazoizmusból heal&toezok
-
pocokxx
Közösségépítő
Sziasztok! Karácsonyra kaptam egy Genius Trio Racer F1-et és már most (1 hónap nem túl intenzív használat után) komoly holtjátéka van, ha magam fele mozgatom (tehát nem forgatom, hanem húzom).
1) Ezzel lehet valamit kezdeni? (A csavarokat már nem nagyon tudom húzni, mert kikopott a műanyag ház, amiben van. Esetleg valamit alátenni, amin csúszik? --> Csak ezzel az a baj, hogy még jobban kikopik a csavarhelye...)2) Erre kiterjedhet a garancia?
3) Mit érdemes venni hasonló árkategóriában? (mondjuk olyan 10k)
-
KRi2
aktív tag
válasz
KaraDani #7834 üzenetére
Köszi a válaszokat mind.
Igen G27-re váltáskor énis hasonlóképpen éreztem. Az FFB erejét nagyobbra kell állítani mint a DFGT-n, a hasonló erejű visszacsatoláshoz, és valóban, mintha minden simább, puhább, gördülékenyebb volna. Ezt még nemtudom hogy jó-e. Szíjhajtásos Fanatec-ek állítólag meg még puhábbak, finomabbak.
Köridőkben azt vettem észre hogy, az elején ugye nagyon furcsa, minden máshol van, másmilyen, hozzá kell szokni, de ígyis megyek néha PB-ket. Még annak ellenére is hogy látom, érzem hogy hibákat csinálok. Azt hiszem hogy ez a pontosabb a kormánynak köszönhető, ami miatt kiszélesedik az út.Próbáltam keresni olyan játékot, ami normálisan kezeli a kuplung pedált. Namost kipróbáltam LFS,iRacing, rFactor, RaceON játékokat. Az oké hogy van bennük clutch pedál lenyomási lehetőség, érzékeli mind, de fel-le váltani kuplung nélkül is simán lehetséges.rFactorban indulásnál, az 1-es körül kell a kuplung, LFS-ben meg mintha úgy ment volna hogy a lefele váltásokhoz kellett csak a kuplung (tehát félig jó) /sőt ott úgyvolt hogy előre berakom 4-esbe, és ha majd utána egyszer lenyomom a kuplungot akkor rakja 4-esbe/. Tehát van olyan játék, van modifikéció, ami ha kuplung nélkül váltok akkor kerreg a váltó, vagy lefullad, vagy felrobban, vagyigazából való életben sem tudom pontosan minek kéne történnie, nem próbáltam még, nemis várok 100% szimulációt, csakhogy legyen értelme a kuplungozásnak, büntessen, legyen következménye ha rosszul csináltam.
-
KaraDani
addikt
- Simábban forog, és valahogy simábbak az effektek is. A DFGT-nél, hogy is mondjam... darabosabbnak, "kattogósabbnak" éreztem az FFB-t. Én is magasabb FFB értéken használom a G27-et, mint használtam a DFGT-t.
- Igen, direkt nem teljes kör alakú. A versenykormányok jellemzően nem szabályos kör alakúak.
- neilszab megválaszolta
-
neilszab
őstag
"Száguldok ezerrel a pályán, tökre beleélem magam a versenybe, de váltásnál mint az egér kattintgatás hangja, kizökkent, hirtelen azt hiszem hogy szörfölök a neten."
Asszem ezzel a problémával a valódi autóban ülőknek is meg kell küzdenie...
-
KRi2
aktív tag
G27-es (és gondolom G25) kormány force feedback ereje valóban kissebb mint a DFGT-jé, vagy csak én érzékelem rosszul? (furcsa lenne, 1 vs 2 motor miatt is)
G27-es (és gondolom G25 is) kormány geometrikailag direkt nem teljesen kör alakú? Mintha DFGT-nél nem lett volna ilyen tojás allakulás a forgáskor.
G27-en a füles váltó klikkelő hangja senkit nem zavar, nem lehet elnémítani? Száguldok ezerrel a pályán, tökre beleélem magam a versenybe, de váltásnál mint az egér kattintgatás hangja, kizökkent, hirtelen azt hiszem hogy szörfölök a neten.
-
zetecR
addikt
Feltettem a linkelt 5.04-es drivert.
A telepítés közben szépen megtalálja a kormányt, bekalibrálom a jobb-balrát, közepet, fék pedál, gáz; utána feldobja a Logitech Profiler tesztablakát, minden frankó.
Telepítőnek Finish, indítanám tálcáról a Logitech Profilert, nem talál eszközt. WTF?Winnek restart, akkor sem...
Tiszta X-akta...
Szerk:
a Logi Profilerre jobb egérgomb, Game Controllers: Logitech WingMan Formula Force GP USB, Status OK...
Properties - Test, minden működik.
DE a Logi Profiler nem talál any game controllert... -
Zigi
senior tag
Ha formula force gp a kormány (GT-vel még nem találkoztam) akkor 32 bites win7 alatt tökéletesen megy a vista driverével. Talán a 64 bites vista driver is jó lesz neki.[link]
Ha pedig Wingman Formula Force (piros gumi kormány) akkor megpróbálnám a Momo Force (nem a racing) driverét, mert ezek kb egy idősek.[link] -
zodo
nagyúr
válasz
dominik77 #7819 üzenetére
Szia!
Igaz ez Dirt 3 topik de talán neked is segíthet az 53.hozzászólásban leírt megoldás.
-
a8l
aktív tag
Sziasztok
Van egy öreg Logitech Wingman formula force kormányom amit szeretnék igazából eladni ha még egyáltalán valamit, de előtte gondoltam kipróbálom, de win7 alatt nem tudom sehogy működésre bírni.
Erre esetleg valakinek valami ötlete?
Találtam pár logiteches fórumot ahol írnak rá megoldást:
http://forums.logitech.com/t5/PC-Gaming/Wingman-Formula-Force-and-Windows-7-x64/td-p/428223/page/3
Ezt kipróbáltam hogy telepítettem a saitek r440 drivert meg átírtam amit kellett, de nem megy játékok alatt.
A kalibrációs menüben érzékeli, be tudom kalibrálni, de játékban csak a gombokat érzékeli.
xp -vel biztos jó de így azért nehezebb eladni hogy win7-en nem megy.
majd 10 éves de csak pár órát volt összesen használva,kár lenne kidobni még.
Ha valaki tud valami megoldást vagy ilyen van neki és sikerült működésre bírni az kérem ne tartsa magában.
Várom az új kormányom ami remélhetően használható lesz mindenhol(Fanatec GT2 + clubsport pedál) Már alig várom hogy megjöjjön pár nap múlva, gondolom nagy a különbség az öreg logitech meg a gt2 között. -
dominik77
csendes tag
Hát srácok, van az a pillanat amikor talán jobb feladni...
Én kipróbáltam kb mindent ami tudtam. Hogy biztos driver mentes legyen a gép újratelepítettem a windowst, töröltem a játékokat azokat is újra installáltam. Sőt miután felkerült a windows elsők között a MOMO kormányt csatoltam, és a rendszer felis ismerte. Felraktam a logitech.com-ról a legújabb drivert amit win7 64 bit-hez ajánlanak (pont mint korábban is) de semmi, minden változatlan a kormányom továbbra sem jelenik meg egyik játékban sem.
Sőt megnéztem azért a DIRT 2 főkönyvtárában az első mappában ami actionmap névre hallgat, benne van többek között egy ilyen nevű fájl is Logitech MOMO Wheel.xml Szóval valami köze kell hogy legyen a játékhoz ennek a kormánynak, de a rossebér sem jelenik meg. Ja, és mostmár ott tartok a Dirt 2 vel miután kb negyedszer is újraraktam, hogy mostmár a billentyűzetet sem mutatja mikor a kontrollert kell kiválasztani
Ettől függetlenül a kormányomra áttudom állítgatni egyesével a gáz/fék/jobbra/balra stb dolgokat, de ez akkor sem az igazi így (pláne hogy már egy napom ráment erre a ****-ra. Főleg úgy bosszantó hogy mint fenntebb is belinkelte a kolléga, létezik akinél ugyan ezen a rendszeren, ugyan ezzel a kormánnyal megy ugyan ez a játék...
Na mindegy mindent kipróbáltam amit javasoltatok eddig, de nem bírok vele.
Nemtudom, talán valami patch segíthetne? Láttam a dirt 2 höz 1.1-es patch-et, leszedtem felraktam, de semmi. Viszont ahonnan leszedtem mintha úgy mutatták volna hogy előtte felkellene rakni az 1.0 patchet is, na azt meg sehol nem leltem, pedig lehet ép ez a baj
goyo206 Azt a vezérlő pultos dolgot megnéztem, és tudtam kalibrálni a kormányt. Szal úgy fest a Windowsom befogadja az "idegen testet" de játékba már nem bírja beszomorítani...
-
skodri
csendes tag
Sziasztok!
KÉNE egy kis segítség.
Van egy Driving Force Pro kormányom.GT4 játékhoz.3 éve elő se vettem.Nem emlékszem hogy lehet vissza venin a kormány hatékonyságát 100% rol 60-70% ra.
-
goyo206
senior tag
válasz
dominik77 #7812 üzenetére
Szerintem azért emiatt ne gyúrd újra a rendszert! Max. azt nem tudom, h. a játékok korábbi installálásból származnak, v. újratelepítetted a rendszer "húzása" után. Esetleg ha régi az install, akkor a játékot telepítsd újra!
Mondjuk ha custom lehetőségnél be tudod állítgatni, mit számít, h. kiírja-e, h. MoMo, v. sem?! Állíts be mindent "ráerőltetve", aztán mehet a game!
Az, h. erősebb, meglehet, h. defaultként erősebb force-ot állított be a rendszer. Érdeklődnék, "Vezérlőpult->Eszközök és nyomtatók"-nál próbálkoztál-e? Ott szerintem láthatónak kell lennie a MoMo-nak, ne tévesszen meg, h. mondjuk a képen egy kar van, nekem is az van a kormányomhoz, de nem befolyásol semmit! A képen jobb klikk, "Játékvezérlő-beállítások", "Tulajdonságok" -> Settings után szabad a pálya! Ott a "Centering Spring"-et állítsd 100-ra, vedd ki a pipát, aztán ha még mindig erős, a játékon belül állítgasd ízlésed szerint! Amennyiben nem jön össze, újra vissza az előző Centering springhez, tedd vissza a pipát és vedd le 50-re és finomhangold szájízed szerint!
Remélem így összejön! -
sagesz93
addikt
válasz
dominik77 #7812 üzenetére
szerintem kezd "elölről" az egészet, tedd újra a win-t.
Majd szépen menj fel a logitech oldalára, és szedd le a drivert. Eszerint szépen "párosítod" a géppel a cuccost, ha így nem megy, akkor ott más gond lesz. Vagy még próbáld meg hogy legyalulsz mindent, letiltod vagy eltávolítod az eszközkezelőben a kormányt, majd elkezded hozzá feltenni a drivert ahogy kell. -
dominik77
csendes tag
Köszi a válaszokat. Mondjuk az legalább annyira megnyugtató, mint amennyire bosszantó hogy másnak azért megy, így nem a kormány kompatibilitása Windows 7 el a probléma (vagy legalábbis nem mindegyikkel)
neilszab: hát valahogy úgy ahogy mondod. Az a probléma hogy nem írja ki egyik játék sem (nem látja) csak rá lehet erőltetni a beállításokat valahogy. De pl sokat játszottam ugyan ezzel a kormánnyal F1 2010-et még Xp-n, ahol felismerte a játék a Momo-t, és most ugyan azokkal a beállításokkal Win-7-en ugyan ebben a játékban mintha sokkal nehézkesebb lenne az irányítás, alig lehet eltekerni a kormányt, és még mintha nem is lenne annyira pontos (bár lehet ezt csak bemagyarázom magamnak...)
És már fent volt a legújabb driver, de töröltem mindent és ismét felraktam. Miután felraktam ismét a gép látja a kormányt, sőt a logitech profiler-ben a select a game menüpontnál hozzá adtam az F1 exe-jét, és onnan indítottam el a játékot, de semmi... Vezérlő beállításoknál csak a keyboard és a costum opció található. Dirt 2-nél csak a keyboard (igaz az a profilerből el sem akar indulni).
Ami még eszembe jutott hogy ezek a játékok nem eredetiek, az F1, és Dirt 2 sem, esetleg lehet e ez a probléma? Vagy uj windowst kellene felraknom...
-
atomeec
senior tag
válasz
dominik77 #7807 üzenetére
Szia!
Mivel nekem már nem Momo Racing-em van, ezért csak okoskodni tudok...szóval keresgettem a neten, hogy másnak van-e ilyen gondja. Ami biztos, hogy működnie kéne Win7 alatt normálisan (mivel másnak is működik). Profilerből a legújabb van fent? Még olvasgatok, ha találok valamit írok.
-
dominik77
csendes tag
Helo mindenkinek.
Van egy Logitech MOMO Racinng Force Feedback Wheel nevű kormányom, és az lenne a kérdésem ez a tárgy Windows 7 alatt működik e rendesen? Én eddig csak Xp-t használtam, ott az LFS nevű játékot, és az F1 2010 forma1 es játékot játszottam vele és felismerte mindkettő ment normálisan. Most felraktam egy Windows 7-et és egy játék sem ismeri fel. A bajom legfőképp az, hogy az Xp-n feltelepített F1 2010 pl anno még felismerte, de ugyan az a játék Win 7-en már nem látja a kormányt.Szóval van megoldás vagy ne is várjak ilyesmit Win 7 el?
Dirt 2 vel is szeretném kipróbálni de persze a játék menüjében nem látni a MOMO-t. Annyit tudok vele, hogy egyesével átállítgatom a gázt, féket, kormányzást, stb a kormány cuccaira. Így irányítható a kormánnyal is a játék, de nem tudom vajon minden okés e, vagy ha felismerné a játék a kormányomat akkor esetleg sokkal jobb lenne e?
A lényeg, hogy egy Smart Driver Updater nevű progival felismertettem a kormányt, ez a progi elvileg leszedett a kormányhoz egy driver félét és fel is rakta. Most a tálcán a rejtett ikonoknál ott is van egy Logitech Profiler nevű ikon, amiben a MOMO kormányom pontos mása van ábrázolva. Így elvileg a windows-om észleli a kormányt, az eszköztárban kalibrálni is tudom , + Én is leszedtem egy programot innen: http://www.logitech.com/hu-hu/441/320?section=downloads&bit=&osid=14 . Szóval amit tudtam megtettem, de a játékaim amivel játszanék nem látják a kormányt, F1 2010, Dirt 2, Dirt 3. Ezekre szeretnék megoldást. Köszi!
-
goyo206
senior tag
válasz
Baryka007 #7804 üzenetére
OK!
Hidd el, én örülnék legjobban, ha minden ilyesmi dolog a kisujjamban lenne és válaszolhatnék! Én ehhez kicsike vagyok, max. azokban a lerágott csont kérdésekben merek írni bármit is Logitech kormányokról, amiket használtam és megismertem, de ott sem javításokról beszélek, csak általános halandó tapasztalatokról! -
Baryka007
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Intel I7 6700/ RX 580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 13900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest