- Milyen monitort vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- CPU léghűtés kibeszélő
- Milyen asztali médialejátszót?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- iPad topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Projektor topic
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
PROHARDVER!
Egyre több bankkártya méretű, egy kártyás számítógép kapható a piacokon, tipikusan nem Intel platformon. A topic ezen számítógépek hardveréről, linuxos operációs rendszeréről, szól. A kis gépek zöme otthoni hardverfejlesztésre, barkácsolásra is alkalmas, így ehhez kapcsolódó elektronikai kérdések is témába vágnak.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Viktor X
tag
Nekem kb 2 hete üzemel stabilan, Jessie és 3.4-es kernel. Engem meggyőzött, szóval rendeltem még. Annyival nem gyorsabb az M1-es Banana Pi-től mint vártam, de azért érezhető az előnye. Én REST szervernek használom (Tomcat + PostgreSQL), arra kompromisszumokkal elegendő. Ár érték arányban szerintem verhetetlen.
-
gábor-ka
tag
Ez a válaszod nekem épp elég ok arra, hogy miért NE rendeljem meg ezt a gépet. GreatScott tesztjei után is kissé szertefoszlott az örömöm, na de hogy ne működjön egy gép egyből, mindenféle módosítás nélkül, az szerintem elég gáz. Ennyire nem lehetnek hanyagok a fejlesztői, hogy még a konfigot se csinálják meg
rendesen.
Pedig már azt hittem, hogy lesz végre egy gép, ami jó áron van, viszonylag erős, és nem kell vele sokat bajlódni szoftveresen. de ezek szerint még ahhoz is bajlódni kell hogy rendeltetésszerűen lehessen használni... -
azbest
félisten
Meg, itt van az asztalon pár napja. De idő hijján mégvcsak kipróbáltam bootol e debiannal. Androidot töltöttem hozzá, de még nem néztem. A hivatalos fórumot olvastam, nem minden image tartalmaz rendes konfigot, van ahol hiányzik az usb közül és a lan. A debian is ilyen volt, de találtam hozzá való fex fájlt a fórumban. Utána kell még kicsit olvasnom a boot folyamatnak, aztán megpróbálni újabb kernelt buildelni.
-
gábor-ka
tag
Gyerekek, ti hogy oldottátok meg az RTC elemet az ODROID-nál? én azt a párszáz forintot megspóroltam rajta, de nem kellett volna... szerintetek érdemes lenne forrasztani a csatlakozóra 2 kis kábelt, amit aztán rárakok egy 3V-os gombelemre, vagy inkább hagyjam?
-
suste
veterán
válasz
Zotykoresz #888 üzenetére
nekem sima Bpi M1 van beépített wifi nélkül
(van egy usb-s wifim hozzá, azzal megy android alatt) -
arnd
senior tag
válasz
Zotykoresz #888 üzenetére
Pl. másik oprendszer?
-
suste
veterán
válasz
Zotykoresz #886 üzenetére
Pedig a Bpi.com-os androidnak ilyen az alapkepernyoje.
-
suste
veterán
válasz
Zotykoresz #884 üzenetére
miért ragadsz le a kezdőképernyőnél?
be kell menni a settings/wifi -hez és bekapcsolni/beállítani, mint minden androidos eszközön....a kezdőképernyőt meg pl "NOVA" launcher-rel "kiiktathatod"
-
Zotykoresz
tag
Sziasztok.
Segítségre lenne szükségem. Egy Banana PI M1+ rendelkezem amin próbáltam több linux rendszert, androidot anno működött szépen. Most elővettem és indul az android és az alábbi kép fogad:Próbáltam több linux/android verzót ami itt elérhető de egyikkel sem ment a wifi ( vagy én nem értek hozzá).
Tudnátok segíteni mi lehet a probléma? -
azbest
félisten
válasz
gábor-ka #880 üzenetére
A raspberry pi elég messze van a nyíltságtól. A gpu teljesen zárt binárissal megy. H264re alapból van licensz, meg van pár szabad formátum is, de mpeg2 és vc1 külön licenszelhető.
A kínai cuccokon alapból engedélyezett sokminden, de jogilag nem tudom mi a helyzet. Az biztos hogy a broadcom amerikai cég, a raspi az ő chipjükre épül, kifizettetik euban is az amcsi szoftverszabadalmi díjat.
-
gábor-ka
tag
Egyébként most lehet hülyeséget mondok, de a Pi2-re miért kell pénzért megvenni azt a licencet? Én úgy tudom hogy nyílt szoftver, nekem az A10-es gép és az ODROID XU3 is dekódolja a videókat magától. Bár ez nálam rendszerfüggő, Pi2-n pedig eddig csak egyetlen rendszert láttam éles használatban, az is a raspbian volt...
-
azbest
félisten
Nekem linuxos backend célból lett. Ha a linuxos alapfunkciók jók, akkor már boldog vagyok (lan, tunerek kezelése).
A Raspi2 nem 100% stabil, bár a most jött ki rá a 4.1-es kerneles jessy verzó. Hétvégén migrálok a házi tévé szerveremen rá, azzal ugyan stabil lesz-e. (nem vészes, csak heti 1-2 alkalommal reboot, ami tévé felvétel vagy tévé nézés közben nem igazán szerencsés)Projektorra kötve egy pi2 megy openeleccel, erre van licence is véve. Hamarosan a 3d lejátszással is teszek próbát. Az androidos kütyüjeim képe hdmi-n át elég csapnivalóan elkent.
-
suste
veterán
én is gondolkodtam nagyon egy orange pi pc beszerzésen, de az fog vissza engem is, hogy mennyire lesz normális szoftver hozzá
most az aliexpressről 24,5$-ért lenne itt egy opipc+doboz, az rpi2+doboz meg 38,5$-ért
lehet megéri azt a 14$-t a biztosan jó szoftver (főleg a video támogatás)kiváncsi leszek mire jutsz vele!
-
azbest
félisten
No végre megjelent a postai útvonal magyar oldalán az orange pi pc-m. Jövő hét végére talán már meg is kapom. Aztán megpróbálok buildelni 4.2-es (patchelt) kerneles rendszert. Ilyet még nem csináltam, kíváncsi leszek mi sül ki belőle.
A neten olvastam panaszkodókat, akiknek nem működtek a hasonló boardok, ami nem volt meglepő tekintettel arra, hogy nem ehhez a soc-hoz való rendszer képet próbáltak futtatni rajta, mert nem értették a különbséget
GreatScott tett fel egy kis összehasonlító videót, amiben a h3-as orange pi nagyobb verziója szerepel raspi2 és banánpi mellett [link]
-
azbest
félisten
válasz
Dolphine #873 üzenetére
A gearbest-et főleg azért linkeltem, mert eu-ból talán náluk lehet kifogni a legolcsóbban cumókat. Ha kínából jön a rendelés, akkor 25-40 usd felett a vámosok áfával terhelik jó eséllyel. Van külön külföldről rendelős, ebayes topic is. Meg gearbest-est is.
Jellemző, hogy néhány embernek tényleg van probléma a csomagjával, mások nem tudnak szöveget értelmezni és azért reklamálnak. Meg persze vannak, akiknek minden simán ment.
Van amit magyar boltból is kapni, ott rendes magyar számlát is kell adjanak, csak ugye alsó hangon másfélszeres az ár (például [link], de van olyan is amelyik kifejezetten a kínai márkákat is importálja).Amit linkeltem hdmi-vga konvertert, az a hdmi audiót is leveszi jack dugóra.
-
Dolphine
addikt
Köszönöm!
és Neked is azbest!
Végiggondolva, sajnos valószínű, hogy kelleni fog a Win környezet, mert számos programnak nincs alternatívája Androidra.
Egyébként mennyire megbízható a Gearbest weboldal? Még soha nem rendeltem innen!arnd a stick szerintem nem nagyon játszik. Mivel szükségem lesz HDMI VGA konverterre, így meg főleg + hang is kell!
azbest melyik HDMI konvertert ajánlanád? A VOYO mennyire megbízható márka?
Van más alternatíva is mini PC-re? Úgy értem, hogy más gyártónál, vagy maradjak a kínai verziónál? -
arnd
senior tag
-
azbest
félisten
válasz
Dolphine #868 üzenetére
Raspberry pi 2B, + usb hangkártya + usb wifi egy tripodra kötözve. Van még két szabad usb. OpenElec fut rajta. A youtube -ra van rá plugin, tehát nem a megszokott felületen éred el, de szépen megy a lejátszás. Prezentációra viszont lehet képsorrá konvertált megoldás működhet, nem tudom van-e pdf bővítménye. Persze raspbian rendszeren lehetne hagyományosabb linux, csak ott meg a youtube lejátszás problémás.
Viszont, ha inkább windowsos környezet kell, ms office doksik és prezentációk, akkor tényleg érdemesebb lehet egy hdmi kimenetes inteles minipc.
Esetleg, ha nem ragaszkodsz az egérhez, billhez (vagy bt), akkor olcsó inteles tablet például ez eu raktárból 100 dolcsi alatt. [link] esetleg [link]Az inteles win-es boxok olyan áron vannak, mint a tabletek. Ha android is jó, akkor viszont 30 - 50 dolcsi alatt már kapni olyan sticket/boxot, amivel youtube és pdf is jól megy. Például (eu raktáras, 10 usd körüli a szállítás) [link], [link], [link]
Valószínűleg az androidos a legköltséghatékonyabb.
Androiddal és pi-vel is használtam már hdmi-vga aktív átalakítót. Arra kell figyelni, hogy legyen rajta plusz tápcsatlakozó, mert anélkül túlterhelheti az eszköz hdmi-jét. A androidon a mozis felbontásokat szeretik 720p, 1080p. Win vagy pi esetén többféle felbontást is tudhatnak. Ez például egy jóféle [link]
-
Dolphine
addikt
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni!
Az egyik kedves fórumtárs irányított Hozzátok, hogy talán Ti tudtok nekem segíteni!A szituáció a következő.
Olyan eszközre lenne szükségem, amit projektorra lehet kötni (legjobb lenne a D-SUB-bal, de ha nincs akkor HDMI konverterrel megoldható) és könnyebb, mint egy notebook. Néha, hosszú cipelésnél, a 2 kg-os gép is nehéz tud lenni!Billentyűzetet + egér kombót tudjon kezelni, valamint fontos lenne, hogy legyen benne WiFi!
Amire kellene, az videók, képek, PDF vetítés (tanár vagyok), olykor youtube. Van valakinek valami jó ötlete?
Előre is köszönöm! -
Drótszamár
őstag
Szia!
Posta nélkül ez is 49,5$ volt. (+16,5$ posta).
A régebbi verzióból (C1) már van egy, működik rendesen, és legutóbb a postával sem volt szívás.---
Hmm. Egy DVB-T tuner van rádugva, és 0,25-ös load mellett rádióhullámokat elemez (SDR), de eléggé melegszik. Olyan 40°C-ra saccolom a bordát.
A borda nélkül szerintem már fagyott volna.Lehet ezen letiltani magokat? Vagy visszábbvenni a 1,5 Ghz-ből? Vagy nincs értelme, mert az üres időben "pihen"?
-
suste
veterán
válasz
Drótszamár #863 üzenetére
Bpi feleennyibol kijon, igaz kicsit varn kell ra.
50$ korul van hazzal, tappal, sata kabellel, ingyen posta, afa es vam nelkul.
De persze ha mindenevo mediacenternek kell, akkor persze melos.... -
Degeczi
nagyúr
válasz
Drótszamár #863 üzenetére
Hát az áfa az annyi (alighanem világrekorderek vagyunk), de a kezelési költség már végképp pofátlan
Tavaly ennél drágább telefont rendelve úgy rémlik 1.5e Ft környékén volt (de biztosan 2e alatt)
-
Drótszamár
őstag
Rendeltem múlt héten egy odroid c1+-t a Hardkerneltől, mert a cubieboardom feladta a harcot. Usb eszközre lefagy.
18.000 Ft volt (c1+, műanyag doboz, táp, elem az órához)
UPS-szel küldték. Az áfa +5000, és a vámkezelési költség is +5000 Ft. Asszem kicsit sok lett az egyéb költségNem volt opció, hogy mivel küldjék a csomagot.
-
Warter
addikt
-
Degeczi
nagyúr
Ez alapján a hardver kevés a 192kHz/8 tömörítetlen csatorna átküldéséhez
Azt írják, 96 kHz-el még nincsen gond, tehát valószínűleg nem a formátum licensze hiányzik (a TrueHD viszont asszem sajnos fixen 192kHz/24bit/8ch, pedig a legtöbb filmhez tökéletesen elég lenne 48 kHz is, nemhogy 96)
Hopp, viszont a Pi2 elég erős ennek dekódolásához, és a Kodi ki tudja küldeni 48 kHz-re lekonvertálva
-
Janaboy
veterán
Kicsit beleástam magam és valóban úgy tűnik, hogy rpi2-nek talán az odroid c1+ lehet alternatíva, de ha jól értem egyikük se támogatja a TrueHD/DTS-MA passtrough-t? Ennek mi az oka? HW vagy SW?
-
trance89
őstag
a minap hirtelen felindulásból en is rendeltem egy ilyen narancs pi-t de miután kicsit utánaolvastam gyakorlatilag 0 supporttal rendelkezik ezért le is mondtam gyorsan a rendelést (szerencsére még a rendelés utáni 3. napon sem postázták így volt egy kis időm visszamondani), az orangepi hivatalos oldalán egy retkes baidu megosztós letöltési link van megadva a hozzá való androidhoz amihez regisztráció szükséges ezen a kínai szaron, na itt lett elegem, persze a google drive ikon csak dísznek van ott
mivel allwinner soc őskövület mali400 gpu-val így soha a büdös életben nem lesz normális oprendszer rá, főleg ami médialejátszáshoz az igazi, ebben a raspi szinte verhetetlen, openelec-el még a többszörösébe kerülő dedikált médiaboxokat is alázza és ez tökéletesen tudja a 24p-t és hdmi cec-t is ami nagyon sokat számít -
-
Janaboy
veterán
Köszönöm mindenkinek a reakciót! Azt mindenképp leszűrtem, hogy annak ellenére, hogy az Orange PI hangyányit olcsóbb és erősebb egy kicsit, sw támogatás nélkül semmit se ér..az Rpi2 pedig ilyen szempontból tök jó..adott esetben az rpi2nek egy-két böngészést youtube, zenestream gondolom nem okoz gondot?..
-
Froclee
őstag
Nézd meg (pl nmagon), hogy egy általad kinézett filmnek mennyi a bitrátája. Aztán csekk ezt: raspberry tesztem
#850 +1
viszont egy valamit tudni kell 3d-ről. iso formátumban egyelőre nem tudja lejátszani, csak ha átkonvertálod mkv-ra ezzel. nem próbáltam még, de elvileg ez gyors művelet.
-
Janaboy
veterán
Hát 43 USD, ha nincs áfa, akkor olcsóbb..viszont a gigalan meg a sata azért dobhat..
Mindenesetre a kollegámnak van egy rpi2-je, úgyis panaszkodott, hogy neki nem tetszik, majd lenyúlom kipróbálni
Véleményetek szerint a 3D ISO-khoz elég a 100mbit vagy azért jobb a gigabit? Persze ha egyáltalán a soc ki tudja annak sebességét használni.. -
Janaboy
veterán
Először is köszönöm mindenkinek a hozzászólást!
Sajnos sokkal okosabb nem lettem! A Rpi2 valóban jó választásnak tűnik, bár nem éppen olcsó (esetleg van jó áron Rpi2 külföldi beszerzés?) ..az Orange Pi Plus azért tetszik, mert jobb az ára és amennyire látom erősebb is hardverileg! A SATA port lehet most nem fontos (később ki tudja), viszont a gigabit port előnyös lenne..lehet, hogy a 100mbit is bőven elég ISO-k lejátszáshoz, de azért a gyorsabb jobb
Odroid C1+hoz van Natív Linuxos támogatás?
Az android nem szempont..sőt..max egy dual bootban.. -
azbest
félisten
A video fps-hez igazodás szerintem driver, szoftver és hw függő is. Azt például nem tudom, hogy androidon lehetséges -e. Az orante pi estén pedig linux alatt csak a legalapvetőbb támogatás van (nem használ ki sem hardveres video dekódolást), az android alatt ígérnek multimédiás működést. Linuxra és androidra is van xbmc/kodi, de a natív linuxos valószínűleg jobban ki tudja használni az eszköz tudását, persze ehhez rendes támogatás is kell, ami a boardok közül csak a raspberry pi, imx6-os boardok és valamelyik amlogic box eszközökre igaz. Van még pár board, ahol a board gyártói összeraktak ilyet, de azzal több probléma van, mint amire hivatalos támogatás is van.
Egyébként az orange pi elég régi, ezek már az újabb generációi. Itt is főleg az új alapváltozat ára az, ami miatt felkeltette az érdeklődésemet. Egyébként odroid c1+ felé nézelődtem. Nekem nincs rákötve tévé vagy monitor, hanem tv backendként megy egy raspi2. 15 dolcsit megér, hogy kipróbáljam emez is jó -e arra. Főleg, hogy a pi néha fagy az usb forgalomtól. De lejátszóként sokkal jobb támogatása van a raspi2-nek. (egyébként ma adták postára az orange pi pcmet.)
Kifejezetten androidos médialejátszónak pedig lehet 30-40 dolcsi körül kapni már olyan dobozkákat, amiben valamelyik 4 magos soc van (olyan mint az orange pi pc-ben vagy esetleg mint az odroid c1+ban).
-
suste
veterán
-
Janaboy
veterán
Sziaztok!
Bár (ha jól) tudom, hogy az Orange PI még viszonylag új lap, mégis nagyon tetszik a plus változata..elsősorban médiacenter szerűségnek gondolnám..és itt fel is merül a pár kérdés:
- A 24p kezelés..(erre már részben írta azbest máshol, hogy ez még bizonytalan), de mitől függ ez?
- Hálózaton keresztül NAS-ról 3D ISO menne szépen?
- HDMI-n keresztül a HD hangok kimennének szépen?Illetve még az lenne a cél, hogy hálózaton keresztül youtube, zenelejátszás hálózatról (windows megosztásról is)..így hirtelen ezek jutottak eszembe..a netezés nem cél, de ha van rá mód, akkor persze simán..
Mindenképp vezetékes hálózatba kötném..Ha esetleg más eszköz jobb erre, de az ára hasonló, az is érdekel! Okos telefonos vezérlés előny lehet!
Mindenképp az tetszik benne, hogy egyedileg testre szabható eszköz legyen..tehát ne korlátozzon 1 szoftverre és cső
Előre is köszi a válaszokat!
üdv -
azbest
félisten
Úgy tűnik, hogy allwinner boardokkal is van esély 4.0 -ás kernelt használni, találtam egy leírást, amiben egy a20-olinuxino-lime boardhoz írják le a fordítás menetét: [link]
Persze ilyenkor le kell mondani a grafikus dolgokról, viszont backend-ként használt boardnál jó lehet. A 4-es kernellel sokkal több usb kütyüvel lehet kompatibilis, pl újabb tévé tunerek.
-
Drótszamár
őstag
Csak részben kártya pc, inkább wifi + hálózati beállítási probléma, de hátha itt tud valaki segíteni: [link]
Röviden: A Odroid C1 wifin lóg a hálózaton, és a LAN portjára IP kamerát dugnék, de nem sikerül beállítani.
-
azbest
félisten
Vagy fogom (esetleg buildelem) a kernelt és az aktuális ubuntu armv7 csomagokat bekötöm hozzá. Pár éve amikor amazon felhőben futtattam gépeket és nem lehetett még saját kernelt használni, akkor csináltam már hasonlót. Persze a videogyorsítás és hasonlók felejtősek, amíg nincsen kifejezetten ehhez buildelt driver vagy forrás. A fejlesztő srác állítólag hónapok óta "debuggolja a malit", esetleg ha lesz belőle valami, akkor tudjuk használni linux alól is a hw dekódolást.
-
Az én kis Mele-m is olyan, mint egy 1 generációs cubieboard: Allwinner A10
SATA portja negyon hasznos, ég-és föld az USB HDD/SATA sebesség különbség. -
suste
veterán
Lehet pont ezért lett ez a kedvező ár?
Hátha több embernek lesz kedve próbálkozni.
Arra lennék kiváncsi, hogy a Bpi szetthez képest amit vettem, hol lenne árban? (lap+ház+táp->kb 50$)
És meg lehetne-e oldani vele amit a Bpi-vel? (Archlinux: http szerver, ftp szerver, transmission, 720P lejátszás -érdekes, hogy a 720P és az 1080P is megy, de ua release SD meg kifagy nálam....de végülis a mai netsebességgel már nem gond a 720P sem...)
Tehát tényleg olcsóbban kijönnék-e ezzel az orangepi-pc -vel?
Bpi-n ha nem is lehet kihajtani a SATA-t, de csak jobb mint egy USB2-es aljzat, a gigabit meg megint csak nem használható ki, de csak jobb a 100Mbitnél.
Androidra lennék állati kiváncsi, remélem teszteled majd. Bpi-n nagyon gyenge lábakon áll, nem mondanám, hogy 100%-osan stabil. De legalább a teljeskörű videolejátszásra, skype-ra és egyéb dolgokra van megoldás.
Az erősebb proci csak segít rajta! -
azbest
félisten
Inkább 5500 ft (19 usd), mert pár dolcsi szállítási díj is van.
Openelec szerintem nincs még rá. Android alatt esélyes, mert ott támogatott a videós képesség.
Nálam az egyik rpi2 helyére teszem próbaképp, ami a házi médiaszerver - erről nézek tévét pécén és tableten. Viszont használat közben néha lefagy a 4es kernellel (watchdog be van kapcsolva így újraindul automatikusan).Szerintem 4-6 hét lehet leghamarabb, mire megérkezik. Még nem adták postára és utána is esélyes legalább egy hónapos szállítás, amiből a magyar posta raktárában dekkol vagy 2 hetet
.
-
azbest
félisten
Az allwinner H sorozatról vannak cikkek, bemutatók a cnx-software oldalán. Az orange pi 2 változatok és az orange pi pc is szerepel rajta [link]
Közben az olimexnál meg a10 / a20 kompatibilis 4 magos allwinner soc-ot szellőztettek meg [link] (ami azt jelenti, hogy a boadrokból kb változtatás nélkül kihoznak majd 4 magosat is)
-
azbest
félisten
válasz
gábor-ka #827 üzenetére
Valószínűleg igen. Sőt
Az allwinner A20 két magot tartalmaz, amelyek Cortex-A7 -esek és tipikusan 1GHz-en járatják. Mellettük Mali400Mp2 @350 van. Videolejátszásban is támogat hardveresen sokmindent, elvileg talán 2K felbontású h264-et is. A szoftveres támogatás szokott zűrös lenni általános linux alatt videolejátszás terén.
Az allwinner H3 négy darab Cortex-A7 magot tartalmaz, 1.6GHz az órajelük és szintén Mali400MP2 @600MHz gpu-ja van. A videolejátszás már h265 4k-t is támogat elvileg. Persze a szoftveres támogatás itt is kérdéses. Tehát, hogy például openelec nem hiszem, hogy van rá, főleg nem hivatalos, ami tökéletesen működne. De android alatt lehet hogy például jól megy az ottani driverek miatt.
Szóval a papírforma szerint odaver a raspi2-nek (a7 - 900MHz) és az amlogic-os odroid C1+ -nak (a5 - 1.5GHz) is nyers erőben.
Itt beszél a marketinges srác a H3 és H8 változatokról [link]
-
azbest
félisten
válasz
Drótszamár #825 üzenetére
van külön kártyám netes fizetéshez. Másik opció talán az alipay lenne, de ott úgy emlékszem személyigazolvány számot kérnek regisztrációkor. Szóval maradtam inkább a kártyánál.
-
azbest
félisten
válasz
Drótszamár #821 üzenetére
-
Drótszamár
őstag
Orange Pi $18.69 szállítással: Aliexpress
Ez mennyire hihető szerintetek?
Eléggé fapados modell. Se wifi, se rtc, se sata, a lan csak 100-as, stb... de nekem ennyi is elég lenne. Webkamera, és időjárás állomás kezelésre. (konzolos debian)
Jó páran rendeltek már az eladótól, de frissek, egyiknél sincs még értékelés.
Az eladó Shenzhen Xunlong Software CO.,Limited. Elvileg ő gyártja a jobban felszerelt változatokat is. -
smallmer
őstag
Sziasztok,
srácok ötleteket kérnék megvalósításra.
szóval elképzeltem az egész banana pi-s dolgot, hogy hogyan szeretném megvalósítani.
Szeretném, hogy ha a böngészőbe beírok egy ip-t akkor bejöjjön egy torrent szerver illetve ha egy másik ip-t akkor valahogyan egy chrome vagy firefox böngésző. Tudom hogy a böngészős dolog az annyira nem egyszerű lehet, de szívesen fogadok mindenféle ötletet.
köszönöm szépen
-
smallmer
őstag
Sziasztok,
banana pi-re szeretnék egy olyan rendszert aminél végig fut a torrent és egy böngésző egy scriptel. Telepítéssel együtt kellene leírás.
Valakinek tud ilyenről?köszi
-
-
suste
veterán
válasz
Neil Watts #809 üzenetére
A házat nem értem miért keverted bele
Ezek a házak a Bpihez készültek, minden luk ott van és akkora amekkora a lapon levő csati....
Pont illyen van nekem is. -
azbest
félisten
válasz
Neil Watts #811 üzenetére
Gondolom, igen.
-
-
azbest
félisten
válasz
Neil Watts #809 üzenetére
Szerintem működhet. Ha a tápot külön veszi fel és nem az esatán várja, akkor az adathoz jó lehet a sata-esata kábel.
-
Sziasztok!
Lenne mégegy kérdésem:
Van nekem egy külső tápos, 3,5"-es HDD fogadására képes házam, rajta egy esata csatlakozóval. A házban egy 1TB-os HD103SJ lakik.Meg tudom azt oldani esetleg, hogy az M1+ sata csatlakozójára rárakok egy ilyen kábelt, a másik végét meg belenyomom a külső házba? Működni fog?
Itt van. (Nem reklám, de csak ilyet találtam sorry)
Ebben a házban kellene megoldani
Elnézve a NYÁK felépítését mintha annak is lenne kivezetés.Köszi!
Üdv. core2
-
azbest
félisten
válasz
gábor-ka #807 üzenetére
Pont, hogy MS RDP-hez érdemes x86 alapú, windows-t futtató minigépet venni. Az Ms féle klienssel biztosan minden úgy működik, ahogy win pécéről is, hiszen lényegében az.
Egyébként a hdmi-vga átalakító is másképp működött pi-re kötve, mint pécére. A pi esetén nem tudta kezelni az 1280x800 és a 1920x1200 felbontású monitorokat, csak 720p és 1080p módban ment nyújtott képpel. Próbáltam többféle módban is. Viszont pécére kötve, win alól a notim dvi kimenetére dugva az átalakítót és ugyanazt a monitort teljesen jól kezelte a natív felbontását is. (Úgy emlékszem ubuntu alól is próbáltam és pécén jó volt, lehet valami raspi bug miatt nem kezelte az jól.)
Linux alól, de más 3rd party rdp kliens alól nem biztos, hogy elérhető mindenféle funkcionalitás, amit a natív megoldás biztosít. (Pl több monitor, remote fx). Ha csak RDP-zik, akkor a 100-as lan sem probléma. Az intel tablet processzoros masinákon usb-lan megoldás van, mint a raspberry pi-n. A célnak megfelel.
Szóval, ha valaki windows-t akar, akkor úgy a legkönnyebb az élete, ha windowst használ.
Meg tudnád mutatni azt a 10 eurós vékony klienst a katalógusban? Melyik oldalon láttad?
Persze minden másra (ami nem ms), linuxra a boardokat tartom én is megfelelőbbnek. Hobbiból persze lehet kísérletezni, de ha élesben kell valami, akkor oda a már bejáratott ösvényt érdemes választani. Mindig azt, ami a legmegfelelőbb.
-
gábor-ka
tag
Szerintem x86 alapú gépet kicsit túlzás megvenni arra, hogy KIZÁRÓLAG rdp-zzünk vele. Ha mindenáron x86-tal kellene RDP-zni, akkor láttam a Pollin katalógusban egy vékonykliens gépet, 10 euróért
Meg az ilyen "olcsóbb" x86 stickekben/boxokban nincs például gigabites eth. Legalábbis én nem láttam eddig.
A legtöbb ARM boardban pedig van. Persze ott se mindegy hogy melyik, mert elég sok esetben a chipset limitálja a sávszélességet, viszont az még mindig "szélesebb", mint a sima 10/100-as eth. Szerintem egy A20-as board lenne a legjobb ilyenkor. Például az Orange Pi-n van alapból VGA kimenet is... -
azbest
félisten
Ha kicsit utánanézel, akkor hamar kiderül a különbség az allwinerek változatai közt. Van 1-2 magos, Cortex A5, A7 és A8 magos. A támogatott csatlakozókban is különböznek. Ezek közt van, amelyik sata csatlakozót is támogat és jellemzően 100-as vagy 1000-es lanjuk van. Ezeknél a videogyorsítást sok program nem tudja kihasználni, openelec (xbmc / kodi) sincs rá rendes. Szóval, ha filmezni akarsz, akkor ne ezt válaszd.
Az, hogy mennyire jó a support, az gyártónként változik.Az imx6 külön egymagában is egész csoport, mert ebből is van 1-2-4 magos, sokféle memóriamérettel. Giga lan itt is van, sata is előfordul, van amelyiken esata van. Van olyan is, amelyiknek mini pci express csatlakozója is van. A solid-run árul ilyeneket cuboxi és hummingboard néven. Ezekre van hivatalos openelec is, nem csak az, amit a board gyártója kalapált össze.
(#799) FrostyBoy84
gyanítom nem fullhd (1920x1080) monitorra kötötted, hanem 1920x1200 vagy más felbontásúra. A 720p, 1080p felbontások jól szoktak menni az átalakítókkal. A config.txt-ben lehet kézzel is állítani, hogy milyen módban menjen, erről van részletes leírás a raspberry oldalain is, de a másik topicban is szóba került már.Egyébként, ha kifejezetten csak távoli asztalozni szeretnél (windows rdp), akkor lehet jobban járnál egy intel alapú rendes windows 8.1 / 10 -et futtató stickkel / boxszal. Ha más célod nincsen vele. 100 dolcsi körül már kapni, tableteket is, európai lerakatokból is.
Pár példa, pipo x8 , vagy ezek közt is van pár [link], de az utóbbiak kínaából jönnek és arra még rájön kb 30% adó.
-
-
gábor-ka
tag
Végül is teljesen mindegy hogy mi a márkája és típusa, a bennük lévő hardver a lényeg. Mindegy hogy az Olinuxinót szerzed be vagy a banana-t, mert ugyanaz az SoC, ugyanazt fogja nyújtani, csak más áron. Bár én ilyen téren az Olinuxinót gyártó Olimex cégben jobban megbíznék, mert hát nem mindegy hogy Kína, vagy Bulgária.
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó Konfig I7-10700 32GB DDR4 512GB M2 SSD RTX6600 8GB!
- Eladó Konfig I7-10700 32GB DDR4 512GB M2 SSD RTX5700XT 8GB K7!
- Félkonfigom eladó! (MSI GTX 1660 Super Gaming X, i3-10100F, HyperX Predator 16GB DDR4, FSP 500W)
- Új DLSS4 4K Gamer PC Ryzen 5 7600/RTX 5070 12Gb/32Gb DDR5/500Gb NVME SSD/750W 2-3Év gari
- Új DLSS4 Gamer PC Ryzen 5 5600/RTX 5060 Ti/16Gb-32Gb DDR4/500Gb NVME SSD/750W 2-3Év gari
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- LG 77B3 - 77" OLED - 4K 120Hz & 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - 700 Nits
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest