Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• azbest

félisten

válasz GoZoL #804 üzenetére

Ha kicsit utánanézel, akkor hamar kiderül a különbség az allwinerek változatai közt. Van 1-2 magos, Cortex A5, A7 és A8 magos. A támogatott csatlakozókban is különböznek. Ezek közt van, amelyik sata csatlakozót is támogat és jellemzően 100-as vagy 1000-es lanjuk van. Ezeknél a videogyorsítást sok program nem tudja kihasználni, openelec (xbmc / kodi) sincs rá rendes. Szóval, ha filmezni akarsz, akkor ne ezt válaszd.
    Az, hogy mennyire jó a support, az gyártónként változik.

Az imx6 külön egymagában is egész csoport, mert ebből is van 1-2-4 magos, sokféle memóriamérettel. Giga lan itt is van, sata is előfordul, van amelyiken esata van. Van olyan is, amelyiknek mini pci express csatlakozója is van. A solid-run árul ilyeneket cuboxi és hummingboard néven. Ezekre van hivatalos openelec is, nem csak az, amit a board gyártója kalapált össze.

(#799) FrostyBoy84
    gyanítom nem fullhd (1920x1080) monitorra kötötted, hanem 1920x1200 vagy más felbontásúra. A 720p, 1080p felbontások jól szoktak menni az átalakítókkal. A config.txt-ben lehet kézzel is állítani, hogy milyen módban menjen, erről van részletes leírás a raspberry oldalain is, de a másik topicban is szóba került már.

Egyébként, ha kifejezetten csak távoli asztalozni szeretnél (windows rdp), akkor lehet jobban járnál egy intel alapú rendes windows 8.1 / 10 -et futtató stickkel / boxszal. Ha más célod nincsen vele. 100 dolcsi körül már kapni, tableteket is, európai lerakatokból is.

Pár példa, pipo x8 , vagy ezek közt is van pár [link], de az utóbbiak kínaából jönnek és arra még rájön kb 30% adó.

• gábor-ka

tag

válasz GoZoL #804 üzenetére

Szerintem ilyen esetben az A20 lesz a nyerő, mert arra van a legtöbb előre összeállított rendszer, meg annak van (szerintem) a legjobb teljesítménye. Én eddig csak A10-et használtam, azt is csak wifin, de RDP-hez nem a legjobb megoldás, azt kell mondjam.

Új hozzászólás Aktív témák