- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- Elérhetők a Micron HBM4 memóriájának mintái
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- 3DMark (2013) eredmények
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Projektor topic
- Hobby elektronika
- Bluetooth hangszórók
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
-
PROHARDVER!
Ha TV-t szeretnél vásárolni, a Milyen TV-t vegyek? topikba írj!
Meglevő készülékkel kapcsolatban ebbe a topikba írhatsz.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Piftuka
veterán
"Azért annyit tudni kell, hogy amerikai és nem EU-s készülékeket tesztelnek. Szerintem amúgy ez egyik leghitelesbb oldal az avforum és a hdtvtest-el együtt."
Hát éppen ez az, hogy AVforums.com és HDTVtest is kritikán alulinak találta az XD9305 3D teljesítményét.
Ráadásul a többi oldalon is ezt olvastam. Gyakorlatilag egyedül az "Rtings" írja, hogy szinte kifogástalan, ami a fentiek tükrében nagyon, nagyon meglepő...
-
-
Piftuka
veterán
válasz
justaview #36690 üzenetére
"ITT megnézhetitek, melyik TV hány Hz-es (persze, csak amelyiket már tesztelte az oldal). Minden teszt elején rögtön feltüntetik."
A kérdés, hogy mennyire megbízható ez az oldal!?
Az általuk készített tesztek nagyon tudományosnak tűnnek, viszont számomra furcsa módon például a SONY XD930 a 3D teszten 10/9-et kapott, és állítólag nem produkál "crosstalk" jelenséget.
Amikor viszont az interneten keresgéltem a tesztek között, egy másik review konkrétan "nézhetetlennek" minősítette a 3D-jét, sőt egy amerikai fórumon felhasználók beszélnek arról, hogy gyártási helytől függetlenül mindegyikük ilyen típusú készüléke használhatatlan 3D-ben az erős "crosstalk" miatt.
Én is ezt tapasztaltam, amikor a kiállított példányt teszteltem a 3D demo-kkal...
Szóval így nem feltétlenül mérvadó az rtings.com tesztje.
-
ricky731
tag
Hello!
Mik az általános vélemények Samsung UE49KS7000-ról?
Ilyesmi árban és méretben nézelődök, csak kis megerősítést szeretnék hogy nem rossz választás.
Ezeka webshopok mennyire megbízhatóak?
Valami más alternatíva esetleg? -
válasz
Piftuka #36693 üzenetére
Jah... a számok néha tudnak hiányozni, de hamar meg lehet amugy szokni.
Egyébként meg tényleg minden nagyon kézreáll rajta és könnyű kezelni.Én pl rászoktam az EPG felhozom (1 gombnyomás) és ott megyek "gyorsan" a kívánt csatornára a "nyilakkal".
Nem a legjobb, de elég hamar eljut ígyis az ember a kívánt csatornához.Valszeg a leggyorsabb a hang alapú vezérlés (angolul)... arra van az egész belőve. Csak azt még nem próbálgattam.
-
Rota
tag
Hasznos infókat olvasok.
Mennyire van jelentősége a panel bit mélyságánek? Azt látom az adtok alapján, hogy több színt tud. De összességében érdekel. Az LG a kategóriába ahol én nézek -kb170 ezer- több 2016 os modell is tudja. 8+2frc frame rate control -
Piftuka
veterán
válasz
rhonin #36649 üzenetére
"2017es TV-ket érdemes megvárni?
Vagy érdemes a megjelenésig várni, hogy akciózzák a 2016-osokat?"A döntést Neked kell meghozni. Én biztosan várnék a március-áprilisi és/vagy húsvéti akciókra. Ugyanis akkor jelennek meg a 2017-es, új modellek a boltokban. Muszáj lesz az áruházaknak kipörgetniük a beragadt készleteiket, ha az új készülékeket el akarják helyezni a raktárban és a polcokon.
Egyébként a nagyobb multik - Euronics, MM, Edigital, stb. - folyamatosan akcióznak. Utóbbi holnapra hirdet egy igazi nagy akciót. MM-nál gyakorlatilag minden hétvégén van ilyen, az Euronics-nál - náluk a SAMSUNG készülékek vannak igazán nagy választékban - folyamatos akciók vannak bizonyos termékekre...
Ha esetleg mégis "sietnél" a vásárlással érdemes ezekre is figyelni.
Az általad megszabott összegből azért egy nagyon korrekt 2D-s készüléket lehet vásárolni.
A KS7000, 8000, 9000 mindegyike 10 bites, HDR panelt kapott, fejlett elektronikával. A betekintési szöge is meglepően jó. LCD-ben nem rossz választás, azt gondolom.
A SAMSUNG új távirányítóját tegnap próbáltam (egy KS8000 tesztelése közben), és meglepően jónak találtam. Egyszerű, mint a "faék", alig van rajta gomb. Azokkal minden funkció gyorsan elérhető. Pillekönnyű, és elegáns.
Ha valakinek viszont hiányzik számbillentyűkkel végzett gyors csatornaváltás, annak nem ideális.
Egy "anomáliába" is belefutottam; az USB kulcsról a kettőből az egyik .mkv filmet nem játszotta le. Mindig rögtön az elején lefagyott a film. Nem tudom miért... a másik ~8-10 tesztelt készülékkel gond nélkül ment.
Az LG "Magic Remote" hasonlóan ergonomikus. Sötétben is jól kezelhető, bár komplexebb, és valamelyest nehezebb. Én a "Magic Cursor"-t is nagyon megkedveltem.
-
Piftuka
veterán
válasz
Grampy #36622 üzenetére
Szerintem árban és képminőségben abban az árkategóriában szignifikáns különbség a képminőségben nincsen az ismert "nagy márkák" egyes modelljei között.
Én preferált típust nem mondok, viszont a helyedben - ha első sorban játékra kell - a tesztek alapján megkeresném a 2-3 legjobbnak számító input lag értékű készüléket, és az egyéb eredményeik és képességeik (képminőség, szolgáltatások) alapján választanám ki közülük azt, ami az anyagi lehetőségeimbe belefér.
-
justaview
senior tag
ITT megnézhetitek, melyik TV hány Hz-es (persze, csak amelyiket már tesztelte az oldal). Minden teszt elején rögtön feltüntetik.
Pl.: Sony X800D: Type : LED, Resolution : 4k, Refresh Rate : 60 Hz
-
dh66e
veterán
Sony 2017 specifiikációk.
-
Rota
tag
válasz
Kornel #36686 üzenetére
Így jártam én is a boltban... vacak. De ismerőseimnek fhd tv van régi samsung 100hz , jó a mozgás folyamatossága de a mai tv-knél nem tudom melyik milyen, a legtöbb csak 60 hz. Lehet ma már ez a normális és nem látni különbséget? Én max 200 ezerig nézek de inkább ez alatt. 43 " körülit.
-
Kornel
veterán
Ahogy eddig nézegettem, nagy általánosságban a Sony elég jó mozgásmegjelenitésben.
Én egyelőre csak nézelődök, hogy mit lenne érdemes vennem.
Jo lenne hosszabb ideig tesztelni egy LED TV-t, mert a boltokban nekem vállalhatatlan a képe, bár a beállításokkal nem foglalkoztam, de még folyamatos mozgást nem láttam kiállított darabon, nem demo anyaggal. -
Rota
tag
Sziasztok.
Mennyire fontos manapság a natív hertz. A legtöbb szóba jöhető tvnél 60hz van kevés a 100 hz -s. egyébként a gyártók nem szeretik ezt a jellemzőt feltüntetni, korrekt csak a Sony ebből a szempontbló. A sport műsorokhoz a folyamatosabb mozgás miatt kellene, de nem ismerem a technika hátteret. A moziknál tudom hogy alacsonyabb a frissítés ...
-
Egrilaci
csendes tag
Sziasztok!
Nekem samsung ue 40 h6203 tv-m van. Nem tudom, miért de a ps4 slim gépnél a játékok pláne a fifa 17 és fifa 15 játéknál, ugri a kép, laggol, be lassul offline módban is,és gyakran egy pillanatra a felső harmadában egy villanás tapasztalható. Másik hdmi kábel és másik ps4-nél is ez a jelenség. Ez egyre gyakoribb jelenség. Eőtte xbox one volt és ott nem volt ez a jelenség. Kérlek adjatok tanácsot.
-
Grampy
aktív tag
Sziasztok!
Jelenlegi SONY 55W808C TV-m cserélném valami kisebbre (árban is) költözés és kihasználatlanság miatt.
Árban 120-140k körül. FullHD legyen.
LG 43/49LH630V-t néztem ki. Vagy használtan esetleg a Samsung 48H6400.
Ti mit tudnátok ajánlani?
Egyelőre külső HDD-ről való filmezésre és később játékra (PS4) lenne használva. -
ArthurShelby
addikt
Valaki erre?
-
Mandok
tag
Ja.
Én 2009-ben egy MM-es kiállítási darab plazmát vettem meg, mert mire odaértem a boltba, már az újak mind elfogytak. De erre kaptam még plusz kedvezményt. Persze, otthon azonnal kiderült, hogy van egy gyönyörű beégés az egyik sarokban, amit a demo filmek csináltak rajta.
Vissza is vittem, de ha visszavetetem, akkor nincs TV-m, mert a következő hasonló, 50"-es plazma már +100ezerrel került volna többe.
Így bosszankodtam rajta vagy 5 évig, persze semmi különös, film közben zavaró jelenség nem volt, mert csak akkor látszott a beégés, ha nagyon arra koncentráltam. De zavart, főleg azért, mert jómagam soha, egyetlen tv csatorna logot nem tettem bele az évek alatt és attól féltem, hogy ha valaki valamikor majd megvenné, akkor emiatt nem fog kelleni senkinek.
Végül 2014-ben eladtam 130k-ért a 2009-ben 150-ért vett beégett plazmát egy olyan igénytelen, tróger gyereknek, aki látszólag még tv-t nem látott életében. (na, neki magyarázhattam, hogy mi a FullHD, meg HDReady, meg plazma, meg LED, neki az volt a lényeg, hogy brutál nagy a TV -a régi 37cm-es helyén- és kész).Utólag belátom, hogy fölöslegesen rágtam magam olyanon, ami annyira semmi hiba volt, hogy zavarni engem sem tudott...
-
krx21
nagyúr
válasz
dezs520 #36662 üzenetére
"max ami legyen benne az a smart rendszer."
Ez miért fontos? Csak mert ezek a rendszerek általában nem a legjobban használhatók...
Youtube, kis média tartalom, aztán túl sokat nem szabad várni tőle...Amúgy nagy és ajánlható TV: SONY KDL-65W857C: de ez is magasabb mint 300e, olyan 380 körül van...
-
dezs520
senior tag
Sziasztok,tudnátok ajánlani egy tv-t?
A lényeg hogy minnél nagyobb legyen, és max 300'000.- a keret.
Márka nem számít,ne legyen ívelt (gondolom úgy még drágább) max ami legyen benne az a smart rendszer.
Előre is köszönöm!Esetleg a Denver mint márka,nagyon hanyagolandó?vagy tudni hogy milyen panellel szerelt?
-
KRoy19
őstag
Sziasztok!
2-3 hónapon belül szeretnék egy új Tévét vásárolni és kíváncsi lennék a véleményetekre!
PC játékra szeretném használni 49-50 col 4k ami a lényeg (HDR nem érdekel)
Szóval jelenleg 3 modell között vacillálok (200-220k árkategória)
LG 49UH7500
Samsung KU6400
Sony 49XD700Szerintetek melyik lenne a legjobb választás? Esetleg ha tudtok másik modellt tanácsolni ennyi pénzért ami jobb lehet, akkor szívesen veszem.
Köszönöm előre is a segítséget!
Üdv.: Roland
-
ArthurShelby
addikt
Sziasztok, tv vásárlás előtt állok, nem sietek, nem akarom elkapkodni!
Olyan 47-50col-ban gondolkodok, persze lehet nagyobb is, csak ne menjen az ár rovására. A keret 200ezer ft.
Nem érdekel az UHD, 4k, hajlított kijelző, de ha csak ezekben van minőségi elektronika jöhet. FullHD-nál nagyobb felbontású tartalom nem elérhető szerintem (mint film, youtube-on lehet hogy van 4k).
Belépőkategória nem érdekel (ahol a kódban a második karakter kis szám, vagy 0 van, pl samsung 6000/6200), az a nesze semmi tökéletlen számomra.
Jó lenne, ha meglenne áldva jó képességekkel:
-régebben rossz wifi vevő volt a tv-kben, kábelezés volt csak a jó megoldás (most van ac, 5ghz?) (asus ac87u routerem van)
-videó formátumok kezelése, feliratok kezelése, alap fájlrendszer kezelés (fat32, ntfs, esetleg exfat)
-netes lejátszás ne akadjon (csak dlna, vagy létezik olyan ami samba-t (smb) is tud)
-esetleg egy-két okos dolog ami jól működik (mobil a távirányító, youtube)
-képernyő tükrözés (mobil, laptop)
-upc-nél vagyunk (media card kompatibilitás) (de alig tv-zünk, inkább a saját filmeken van a hangsúly, családdal nyári nyaralási képek nézegetése)Mennyire irreálisak az elvárásaim?
Android tv vélemények? (mennyire kiforrott)
(pl azon egy horizon go, vlc, mx player, totalcmd) -
Ramoskaa
senior tag
Valóban! Meg ugye ott lenne a ps4 is ,ha ráfanyalodnék..
Megtaláltam közbe a tuti, még várok vele 1 akciót, mert természetesen az emagnak nincs semmi akciósból készlete ,ami megéri..uh603v
Gondolom ,hogy ez a 4k ennél a Tv-nél nem túl életszerű ,de valamivel mégis csak jobb képe lehet főleg az 5 éves fat lcd lg hez képest. -
rhonin
senior tag
válasz
justaview #36651 üzenetére
Az enyém is egy erős közepes volt akkoriban, de megdöbbentő pl. a webos tudása az én tvmhez képest.
Nagyon szimpatikus ez az LG és még 1 mérettel nagyobbat is tudok venni belőle mint a Samsungból.
Azt hiszem várok egy jófajta leárazásra addig megtapogatom őket valahol. Addigra kijönnek úgyis az idei tv-k.
Remélem esni fognak a 2016-osok árai és talán ki tudok fogni egy igazán jó vételt.
Köszönöm a segítségeteket. -
TA68
őstag
válasz
justaview #36651 üzenetére
"UH7707-el TV nézéssel semmi gondom, nagyon szép képet ad. FHD csatornák gyönyörűek, SD csatornák az UH77 modernebb elektronikája miatt sokkal(!) szebben jelennek meg 49"-on, mint anno a Samsung 40B650-emen, ami akkor egy prémium kategóriás TV volt! Pedig az SD-tól féltem a legjobban."
+1
-
justaview
senior tag
válasz
rhonin #36649 üzenetére
Ha képminőséget nézzük és itt értem azt, hogy 50%ban TV-t 50%-ban film menne róla 0 jétékkal akkor melyiket vinnétek?
Sajnos az a baj ezzel a kérdéssel, hogy nagy valószínűséggel senkinek nincsen otthon egymás mellett egy UH7707 és egy KS7000. Boltban meg jellemzően olyan erős a világítás, hogy ott nehéz meglátni a különbséget, és hogy az a különbség mennyire számít.
UH7707-el TV nézéssel semmi gondom, nagyon szép képet ad. FHD csatornák gyönyörűek, SD csatornák az UH77 modernebb elektronikája miatt sokkal(!) szebben jelennek meg 49"-on, mint anno a Samsung 40B650-emen, ami akkor egy prémium kategóriás TV volt! Pedig az SD-tól féltem a legjobban.
A Gravitáció és egyéb, nagyon sötét jelenetekben bővelkedő filmeknél helyenként mélyebb feketét is el tudnék képzelni. A színei viszont brutál jók
-
nihill
őstag
Sziasztok,
Adott egy Sharp LC-48CFF6002E TV. Bekapcsolás után nincs kép rajta, még a Sharp feliratot sem mutatja bekapcsolás közben, totál fekete a kép. A státusz LED az pirosról kékre vált, és villog is a távirányítóra, de semmi nem történik. 1 hónapos a TV, kb 8-10 órát ment csak eddig. A neten találtam hogy áramtalanítás után VOL- és SOURCE gombot nyomni amikor visszadugom, nem történt rá semmi. Szervíz menüből el lehetett így rontani, vagy van valakinek tippje, mi lehet vele?
-
rhonin
senior tag
A philipsem menüjében én sokszor 3-5 secet is várok, hogy valami történjen.
De amúgy igen, az LG menüje jobbnak tűnik nekem is mint a Samsungé, de ezt csak látottak alapján.
Azt hiszem be kell mennem és meg kell őket vizsgálnom.justaview:
Igen a Magic Remote nagyon tetszik és a távirányítója is életszerűbbnek/hagyományosabbnak tűnik mint a Samué. Ettől persze még lehet jó a Samsungé is.Képminőségben kétkedem a leginkább mivel boltban ezt tudom a legkevésbé tesztelni.
Ugye a Samuban egy VA panel van ami kontrasztosabb, jobb a feketéje az LG-ben pedig egy IPS panel van.
Az LG viszont jobban összerakottabbnak tűnik és kis befektetéssel ( +30k ) 49-ről 55collra tudnék ugrani amit a Samunál csak kb. 400k-ért kapnék meg ami már túl sok lenne.
Ha képminőséget nézzük és itt értem azt, hogy 50%ban TV-t 50%-ban film menne róla 0 jétékkal akkor melyiket vinnétek?2017es TV-ket érdemes megvárni?
Vagy érdemes a megjelenésig várni, hogy akciózzák a 2016-osokat? -
Batyops
aktív tag
Udv. Ha ps4 prohoz is hasznalod akkor en 4k tv javasolnek. Ebbol a keretbol mar lehet venni egesz jokat. Pl samsung ks 7000 mondjuk azt most lattam akciosan 55-os meretben 380 e. Ami kicsit tobb mint a keret de jo tv. De ottvan pl.lg uh7707 vagy lg uh 8507. Esetleg samu ku6400. De mondjuk egy samu ks7000 es 49-es meretben mar kijonne a keretbol es ezek kozul a tv-k kozul ez a legjobb. Arrol hogy ezek kepminosege az emlitett sonyhoz kepest milyen arrol viszont nem tudok nyilatkozni majd esetleg megteszi mas helyettem.
-
justaview
senior tag
válasz
rhonin #36644 üzenetére
Nekem 49UH7707 van. A menüje szerintem teljesen rendben van (bár mint minden, ez is erősen szubjektív
). A (légegérszerű) magic remote távirányító nagyon hasznos, és hihetetlen precízen működik.
Azt is fontos látni az általad említett 2 TV típusnál, hogy a KS7000 nagyobb kontrasztaránnyal rendelkezik, mint az UH7707, ha ez nálad döntő lenne.
Megjegyzés: Az világos, hogy neked nem kell az UHD, de érdemes azt is figyelembe venni, hogy ma már (1-2 TV típust leszámítva) a gyártók a prémium paneleket, elektronikát az UHD tévéikbe tolják, ha kell az UHD, ha nem.
-
rhonin
senior tag
Sziasztok!
36628-as hosszászólásra esetleg lenne tanácsotok?
Előre is köszönöm mindenkinek.üdv.
-
dh66e
veterán
válasz
perecKING #36640 üzenetére
A megfelelő topikban majd segítenek.
-
perecKING
senior tag
sziasztok!
valakierre?:
-
L4D1K
őstag
Sziasztok!
55" ig keresnék tv-t. Okostv, 3d, ív stb.. nem kell.
Szüleimnek sony 55w756c-t vettünk elsősorban itteni ajánlás alapján, nagy megelégedéssel használjuk, ebből a termékből tudok kiindulni. Szeretnék képminőségben felfelé nyitni, keret kb 350e. Kérdésem, hogy ez a keret mennyire elég? Forrás PC, HM, (PS4 Pro).
-
-
Ramoskaa
senior tag
válasz
atom18 #36634 üzenetére
Sziasztok!
Nem vagyok tisztába a trendekkel. Cserélni szeretném a 82-es 5 éves TV-met. Képernyő típusra melyik most a legmegfelelőbb? (qled,oled,uhd,led)
LG,Sony és Panasonic között gondolkozom. Böngészővel.117-126cm között keresek leginkább.
Ps4-el játszanák a legtöbbet rajta. Tehát leginkább konzol játékra használnám.
Ár:150 ezerig.köszönöm
-
Dave567
addikt
válasz
lorinser #36629 üzenetére
Csak azt hiszed...
(#36630) atom18:Hát én még várnék kicsit, csak akkor döntenék OLED mellett ha már elérhető áron lesz a nagyobb, minimum 65ˇ-tól felfelé.
2 db Plazmám volt, nem rég adtam el a másikat, mert kicsinek találtam már az 50"-t, ha minden jól megy akkor lesz 60"-os lassan. -
Genji
őstag
Sziasztok!
Véleményeteket kérném: LG 65UH650V
Köszönöm annak aki veszi a fáradtságot és tanácsot ad! -
rhonin
senior tag
Sziasztok!
Tv vásárlásban kérném a segítségeteket.
49"-55"-colban gondolkodom. Kb. 2,5-3 méterről nézném.
UHD tartalom hiánya miatt gondolkodom abban is, hogy lehet, hogy maradni kellene a Full HD tv-nél.Elsődleges lenne a képminőség és hogy ne tükröződjön lehetőleg.
Másodlagos szempontok még a menü, hogy gördülékeny legyen és ne fagyjon/bug stb.
Távirányító használható legyen.
Igazából a neten fellelt infók alapján az LG/Samsung rendszere tetszik a leginkább.
Philips tv után gondolom nem kell részleteznem, hogy mennyire idegesítő a lassú idétlen menü.Konkrétan ezeket néztem maximum 300k-ig:
LG 49uh7707
Samsung ue49ks7000Ívelt kijelző, 3d-re nincs szükségem, netezni sem fogok rajta, de mondjuk egy időjárás program hasznos lenne, ebből a szempontból szívesen haladnék a korral.
Ezek UHD tv-k de mivel nem biztos, hogy erre nekem szükségem lesz így ha tudtok ebben az árkategóriába jobb, okosabb nagyobb Full HD-s tvt akkor akár az is számba jöhet a kiválasztásnál.Köszi mindenkinek.
üdv. -
Grampy
aktív tag
Sziasztok!
Jelenlegi SONY 55W808C TV-m cserélném valami kisebbre(árban is) költözés és kihasználatlanság miatt.
Mit tudnátok ajánlani?
Árban 120-140k körül. FullHD legyen.
LG 43/49LH630V-t néztem ki.
Egyelőre külső HDD-ről való filmezésre és később játékra (PS4) lenne használva. -
Kornel
veterán
Visszatérve egy kérdés: Sony Bravia KDL-48WD650B típussal valakinek van tapasztalata?
Van benne BFI, tehát elméletileg a mozgásmegjelenitése jó, többi nem érdekel, csak a kép legyen folyamatos. -
atom18
senior tag
Sziasztok!
Milyen tv-t ajánlanátok 55"-ba többnyire film nézésre. Ami még fontos, hogy nekem egy Panasonic 55VT60E tv-m volt, és olyat szeretnék ami képbe hozza a szintet. Árba ha lehet álljon meg 500E-ből!
Köszönöm előre is
-
Piftuka
veterán
válasz
balazska92 #36608 üzenetére
Örülök, ha segíthettem! Kívánom, hogy sok évig nyújtson remek film élményeket Neked a készülék!
Arra azért figyelj, hogy általában a legolcsóbb helyek külföldről, a hivatalos magyarországi importőrt megkerülve szerzik be a készülékeket (ezért is tudnak olcsóbbak lenni), emiatt a garanciális szolgáltatásuk messze elmarad attól, amit egy multi (MM, Euronics, Auchan, Tesco, Metro, stb.), vagy egy hivatalos, "dedikált" forgalmazó képes nyújtani.
Ennek figyelembe vételével, érdemes lehet inkább kicsivel drágábban megvenni (ha éppen a fent említett üzletekben drágább az adott készülék), mint az ilyen "sefter" weboldalakról.
Persze felnőtt ember vagy, a döntés a Tiéd! Csak azért írtam le mindezt, mert az igazsághoz hozzátartozik, és a vásárlási döntés előtt ez is egy olyan dolog, amit érdemes átgondolni.
-
Piftuka
veterán
Még egyszer nagyon szépen köszönöm Mindnyájatoknak itt a fórumon a segítő hozzászólásokat!
Nagyon hasznos volt a beszélgetésünk, és az elmúlt hetek személyes tesztjeit is figyelembe véve, kiegészítve az interneten olvasható fórumokat, teszteket is, sok újat, érdekeset mondtatok, és mindez együttvéve segített meghozni a döntést.
Nagyon igaz, hogy az utólagos "rossz szájíz" (az érzés, hogy 'mégsem a jót választottam'...) nem lett volna jó.
És éppen ezért, bár jó áron volt az 55 colos C6V, és még ki tudtam is volna fizetni, de mindig az jutott volna eszembe, hogy jóval az eredeti 500K-s keret feletti árat fizettem érte. Így nem erre esett a választásom.
Az LG 8507, pláne a 950V pedig nagyon közel lett volna a limithez, vagy szintén túl is lett volna rajta; viszont az IPS panel miatt a "sötétben mozizáshoz" nem a legideálisabb választás. Hozzáteszem, hogy a látottak alapján, normál körülmények között használva, IPS TV-k közül szerintem ezek most a legjobbak. Ár/érték arányban pedig így akciósan a 8507 verhetetlen. Világos szobában csodálatos képük van, és kifogástalan a 3D-jük. Viszont az ár és a képminőség fontossága miatt, végül ezekről is lemondtam.
Bevallom, a ~200.000 forintos ára miatt a SONY 55W807C készüléket szándékoztam megvásárolni, tudva, hogy az egyébként egy kiváló kis készülék, ennyiért "best buy" jelenleg ebben a méretben, és még a 3D-je is nagyon korrekt volt. (Igaz, egy kisebb vagyonért tudnék 2 db jó minőségű 3D szemüveget venni hozzá, mert gyárilag nem jár egy darab sem hozzá.)
Ráadásul arra gondoltam, hogy ez most - bár nem kevés pénz - viszonylag "fájdalommentes" vásárlás, és majd 1-2 év múlva, amikor az OLED igazán elterjedt, és több tucat Panasonic, SONY és LG modell közül lehet választani, majd egy 65-ös méretűt beszerzek otthoni "mozizáshoz".Viszont, hiába dugtam rá "kontroll teszt" végett az USB-t, képtelen volt felismerni, hogy az eszköz csatlakoztatva van. Szerintem kontaktos az USB aljzata. Ezt "égi jelnek" tekintettem.
A fentieket követően, az árát, a képminőséget és a 3D-t figyelmbe véve is (a kontroll teszt során ismét makulátlan volt a képe) végül az LG 55EG910V OLED TV-t választottam.
Mostantól tehát OLED TV tulajdonos vagyok én is.
Jelentős kedvezményt kaptam a hétvégi akció révén az árára, és 5 év GOLD garanciát, valamint egy 4-es csomag szemüveget vásárolva is, még bőven az eredeti maximum 500K-s keret alatt tudtam maradni.
A beüzemelés, beállítás most délután következik, és remélem, hogy pár évig éppen olyan hűséggel szolgál majd, mint a jelenlegi kis LG készülékem!
-
varmi2
nagyúr
válasz
Elvagyok #36603 üzenetére
http://www.arukereso.hu/led-tv-lcd-tv-plazma-tv-c3164/f:kepatlo=1,dvb-t-igen,van-dvb-s/
Ezeket találtam hírtelen. De sajnos ezek a tv a leggagyibbak. A gyártók már elhanyagolják ezt a méretet. Ha minőségibb tvre vágysz legalább 40-43" -
BB555BBB
tag
Sziasztok,
MI az a véleményetek az alábbi TV-ről? SAMSUNG UE49K5500 ~140K
Ajánlott ennyiért vagy sokkal jobb alternatívák vannak a piacon hasonló árban és méretben? -
Piftuka
veterán
válasz
balazska92 #36594 üzenetére
"Új tv-t szeretnék venni, a következők szerint: a jelenlegi tv-nél (LG 32LN5400) Lehetőleg mindenben legyen jobb."
Ismerem jól a fenti készüléket. Korrekt kis alapmodell a maga kategóriájában, és árért, de abban biztos lehetsz, hogy az általad kinézett 3 alsó-középkategóriás készülék mindegyike sokkal jobb képet tud megjeleníteni.
Ha a készüléket jellemzően nem teljesen sötét szobában használod, és úgy alapvetően az IPS panel adta nagyobb betekintési szöget megszoktad, akkor én a helyedben maradnék az LG-nél.
A modernebb elektronika, és menü miatt pedig a LG 43UH603V készüléket preferálnám.
Egyébként óriási különbség a képminőségben nem lehet; a Samsung VA panelje jobb kontrasztot, fekete szintet, de kisebb betekintési szöget nyújt. Bár a tesztek szerint a 7000-es szériájukat tartják "ár/érték" bajnoknak a maga kategóriájában.
Egyébként, ahogyan a jelenlegi árakat elnézem, egyik sincsen 120.000 forint alatt. Inkább 140.000 és 150.000 forint közötti áron vásárolhatóak meg.
-
szricsi_0917
tag
Sziasztok. Olyan kèrdesem lenne, hogy 55 collban ès kb 250E forintèrt melyik Lg-t èrdemes venni. A 7707 màr 300E felett van sajnos úgyhogy az kilőve. Esetleg èrdemes-e egy tavalyi modellt venni a mostani legújabbak helyett? Előre is köszönöm a segìtsèget.😊
-
Elvagyok
senior tag
válasz
varmi2 #36598 üzenetére
Szia!Arra hogy a 32"-os DVB/S2,Műholdas Adások Vételére alkalmas Televíziókról nem látok semmit.De 50"-55'-60"-os Televíziókról DVB/C,DVB/T annál többet.Egyébként az érdekelne hogy a DVB/S2 Vételre alkalmas Televíziók közül melyik Típus az amelyik megvételre érdemes.Laci.
-
Neubauten
csendes tag
Most jártam a Mammut Média Marktjában. Van néhány régebbi modell, helyi kiárusítás, akit érdekel (új tv-k, bontatlan csomagok). (Ma és holnap érvényes még az akció.)
Samsung UE48JU7000 187K
Samsung UE48H6200 136K
Philips 43PUS6201/12 126K
Philips 55PUS6201/12 182K
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- MSI CYBORG 15 A13V
- Felújított szerverek, storage-ok, hálózati eszközök Enterprise szinten, minden gyártótól
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged