Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
-
PROHARDVER!
Ha TV-t szeretnél vásárolni, a Milyen TV-t vegyek? topikba írj!
Meglevő készülékkel kapcsolatban ebbe a topikba írhatsz.
Új hozzászólás Aktív témák
-
TCr
veterán
-
blakey
titán
válasz HagaNRG #39223 üzenetére
Idei szériákban már nincs. A helyedben nem cserélnék.
ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Formaster
addikt
válasz HagaNRG #39223 üzenetére
Nálam valszeg vak lárma volt. Az említett anyagban másolás közben sérült valami, a másolat már pc-n sem adott hangot. Ha gondolod le tudom tesztelni holnap, de csak este felé. Persze kérdés hogy DTS mi, mert ha a DTS-X-et elviszi akkor szerintem bármit. Dolby Atmos még kérdéses talán.
-
Mandok
tag
válasz HagaNRG #38374 üzenetére
Arról nem is beszélve, hogy amibe 2014 körül egy H6400-as 55" került, most majdnem a feleannyi az ugyanúgy 55"-ös MU6172. És azért ok, üveg keret már nincs, de cserébe mégis egy 4K HDR-es képanyagot kapunk.
Épp ezért nem vagyok hajlandó hatalmas összegekért az OLED technológia úttörője lenni. Megvárom, míg azok is lemennek 250ezer körüli árra, majd akkor. (ilyenkor a legnagyobb ugyanis a veszteség) Attól félek csupán picit, hogy az 55"-tel betetőzött a megyek és veszek egy TV-t életforma, az 55" is tegnap épp, hogy befért az autóba... Jó lenne már 65"-re lépni lassan... marad a futár.
-
blakey
titán
válasz HagaNRG #38330 üzenetére
A 65"-os Samsung jó árban van, a Sony gyengébb a meglévőknél is.
[ Szerkesztve ]
ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
nagyúr
-
blakey
titán
válasz HagaNRG #38288 üzenetére
XD Sony feljetős, XE vagy a Samsung,
-
blakey
titán
válasz HagaNRG #38120 üzenetére
Lassan már 2 éve várom, hogy a 60"-as TV-k is az 55"szintjére essenek
Nem tudom, hogy jogos-e az elvárás vagy sem.ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
válasz HagaNRG #38118 üzenetére
Akkor lehet, hogy alaplapcserés, nem volna szabad, hogy így viselkedjen, volt akinek hasonlóan viselkedett és bár nem emiatt de alaplapot cseréltek és megoldódott, addig úgy volt vele, hogy ez szoftverhiba, hiába írtam pl. én, hogy nekem kikapcsol, most már tudja, hogy ki kell kapcsolnia. Nekem is W755C-m van.
-
blakey
titán
válasz HagaNRG #38115 üzenetére
Ki van kapcsolva a csatorna frissítés, illetve az automatikus rendszer frissítés? Nem kéne, hogy 5 percenként beindítsa. Nálam 30-60 perc után teljesen kikapcsolja és bekapcsolásig fel sem ébreszti.
-
pantsuboy
csendes tag
válasz HagaNRG #36274 üzenetére
Tudtommal ami tàmogatja a pro-t nem csak uhd módban dobja be a plusz dolgokat hanem fhd-ben is. De javíts ki ha tévedek
Pumma: az mm honlapjàn 900Hz t làtok. Bàr nem értek a tv-hez de nekem ez nem tűnik reàlisnak
Év poénja: Azért vettem ezt a monitort mert az Indexen azt írtàk jó
-
7s26c
őstag
válasz HagaNRG #36242 üzenetére
Minden ilyen kijelző egy bizonyos frekvenciájú kék fényt bocsájt ki, mely idővel makuladegerenációhoz vezethet. Persze igaz, majd 75 évesen okosabbak leszünk. De amit fejtegettem, a közelr enézés ettől még valós.
Az utolsó ember a Földön a szobájában ült. És akkor kopogtak az ajtón…
-
pinnacle
nagyúr
válasz HagaNRG #36151 üzenetére
Egyébként nem fárasztó a szemnek egy 55"-s TV-t 3 méterről nézni? Nekem még az óriásinak tűnik a 37"-hez képest. Világos jeleneteknél (akár pl.Híradó) nem olyan mint egy reflektor, ami az egész szobát bevilágítja? Én is olvastam, hogy ráadásul még növelni is akarják a fényerőt.
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz HagaNRG #36112 üzenetére
Bekapcsolás után pár perccel csomagolnád is vissza a Panát.
-
blakey
titán
válasz HagaNRG #36083 üzenetére
Felejtsd el azt a Sonyt, csalódnál benne.
Ezután a célértékeket (120 cd/m² fényerősség, 6500 K színhőmérséklet, 2,2 gamma) próbáltuk elérni, ami nagyjából sikerült is. A fényerő 125,9 cd/m², a színhőmérséklet 6500 K, a feketeszint 0,2599 cd/m², a kontrasztarány pedig 484,5:1 lett.- a két utolsó adat botrányosan rossz.ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Genji
őstag
válasz HagaNRG #36080 üzenetére
Én úgy gondolom, hogy mindenképpen meg kell nézni élőben amit megveszel (főleg ha egy olyan drága dologról van szó mint egy TV), de badarság azt anélkül tenni, hogy fórumokon és teszteken átrágva magad egy általános képet kapva a piacról körültekintően válaszd ki azt amire szükséged van. Egy TV-nél rengeteg dologt kell mérlegelni a használat függvényében amit egrészt nem tudsz egy boltban kipróbálni másrészt egy adott bolt kínálata édeskevés ahhoz, hogy átlásd a teljes piaci kínálatot.
a splinter in your mind had called the dark wanting it all to fall apart
-
demmer123
őstag
válasz HagaNRG #35633 üzenetére
Igen Emagnal volt 220-ért is.Csak most fel ment 250-re.Gondolom hogy jön a karácsony és ez miatt.
Megvárom a december végét vagy január elejét és veszek akkor,gondolom lesz le árazás.
Sony forgalmazó boltól megkérdeztem meddig lesz kapható.Azt mondták még külső raktáron (beszállítónál) is bőven van.Szóval nem kell attól félni hogy csak ebbe a hónapba lesz kapható.
[ Szerkesztve ]
-
7Sony7
addikt
válasz HagaNRG #35294 üzenetére
Ja, ha ilyen tolongós baromság lesz, ott egye meg a fene. Ill. mire odaérek du, már biztos nem lesz belőle. Tudom, hogy ez itt ciki, de úgy általában tudunk valamit a navon, technika márkákról? Ok, azt tudom, hogy nem kell sokat várni tőlük, de a képminőség rosszabb, mint egy alap márkásé? Vagy hamarabb elromlik? Vagy mi az oka, hogy nincs semmi infó róluk?
[ Szerkesztve ]
Nem vagyok öreg, csak klasszikus.
-
BBéci
legenda
válasz HagaNRG #35286 üzenetére
"Tehát van 1-2-3 demo film, ami hű de szép, de valójában semmi érdemleges változás."
Pontosan ugyanezt gondoltam, amikor UHD tévéket teszteltem.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
blakey
titán
válasz HagaNRG #35238 üzenetére
Nem erőltetném ezt a két modellt, azért akarsz tv-t venni, hogy újabb, nagyobb legyen vagy azért, hogy a nagyobb mellett még jobb is mint eddig? A két említett modell nem a legjobb és lehet, hogy csak szívás lesz.
-
blakey
titán
válasz HagaNRG #35236 üzenetére
Panasonic akkor sem volt lenézett, kevesebbet foglalkozott az LCD-kkel, ettől még nagyon jó termékei voltka, miután "leadta" a plazmákat a LCD-i a legjobbak között vannak, Philips azért "lenézett", mert már nem a régi holland brigádé, imádtam, de az még a CRT korszakban volt, 2 Philips LCD-vel befürödtem és azóta sem olvasok túl jókat, én biztos kerülöm, bármennyire is jónak tűnnek esetleg szépek.
-
HagaNRG
őstag
válasz HagaNRG #35226 üzenetére
Sziasztok megint!
Ezekkel esetleg érdemes foglalkoznom?
Panasonic TX-58DX703
Panasonic TX-58DX730
PHILIPS 55PUS6401
Panasonic TX-55DXU601Mind 250-300 körüli áron mozog... Szinte kizárólag HD MKV nézésre és minimális TV műsorozásra kellene a TV. Nagyon félek az UHD-től, de ha egyszer már csak azok vannak...
-
blakey
titán
válasz HagaNRG #35216 üzenetére
Úgy legyen, de szerintem a jó vételek az elmúlt 3 hétben voltak, ami az őszi/téli árakat illeti. Ez most mindenre vonatkozik, nemzetközi oldalakon is ezt tapasztaltam, persze kivételek mindig vannak.
-
zsolt19900
őstag
válasz HagaNRG #35171 üzenetére
és Pumma
köszi az ajánlatokat, az az LG tv az tetszetős előrelépés lenne az a mostanimhoz képest, vagy annyi, hogy nagyobb és jobb rajta minden, szóval picit frissebb?
Faragó Szolgáltatóház - Magyarszék - Autóalkatrészek és kiegészítők, Biztosítási alkusz, pénzügyi tanácsadás, számítógép javítás karbantartás, Új műanyag nyílászárók értékesítés, ingatlanközvetítés --HÍVJ VAGY ÍRJ BIZALOMMAL--
-
vond
MODERÁTOR
válasz HagaNRG #35137 üzenetére
Ja, meg ha esetleg még olcsóbb is lenne pár ezressel BF alatt, azt meg is kell tudni venni. Behalnak a webshop-ok, meg 100 emberre jut egy TV az üzletben, meg ilyenek. Nem szabad csak és kizárólag erre alapozni. Ha belefér, akkor persze meg lehet várni, de ha most jó vételnek érzed, akkor hajrá (egyébként tényleg az).
VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
-
blakey
titán
válasz HagaNRG #35137 üzenetére
Ha valami most olyan áron van ami simán megéri neked akkor semmivel sem kell foglakoznod, egyszerűen vedd meg, mert:
- 2 hét múlva akár el is fogyhat
- BF előtt néhány nappal felemelik az árát, hogy utána olcsóbb legyen de nem annyival, hogy elérje a mostani árát
- olcsóbb lesz, mint most, de visszavitt, stb pédányok lesznek.Egyszóval, ha most valamit jó áron meg tudsz szerezni és nem számít, hogy 2 hét múlva esetleg 10e Ft-tal olcsóbb lesz akkor most vedd meg amig elérhető és ha netán gond van vele akkor visszaviheted, stb.
Én idén nem akartam a nagyobbik tv-t lecserélni, EB alatt az első 3 napban nagy akció volt az MM-nél, olyan árak voltak, hogy az azóta eltelt összes akció során még csak a közelében sem voltak az akciós árak és szerintem nem is lesznek. Pl. Sony 55W75C 190e környékén mozgott, 50W75C 160e környékén, stbELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
válasz HagaNRG #35080 üzenetére
Sony és jó áron van, ne gondolkodj tovább.
-
Azurooandrew
tag
-
-
HagaNRG
őstag
válasz HagaNRG #31295 üzenetére
Meg is léptem a döntést, megvan az új TV.
Samsung UE55J6272 című modellre esett a választásom, nem véletlenül.
Egészen egyszerűen a H6700 és a H5000 után úgy éreztem, csak nyűg lenne egy másik márkához állással járó
új menürendszerhez hozzászokni, és mivel mindkét Samsungom képével tökéletesen elégedett voltam, így nem akartam kockáztatni azzal, hogy egy jobb/másabb képű TV-t hozzak haza, ha egy LG-t, vagy Panát választok. (meg, hát az ár sem volt utolsó tényező a döntésemben)A tavalyi (vagyis 2014-es) H6700-hoz képest szinte semmiben nem látok képminőségbeli változást a 2015-ös J6200-on, a képet megpróbáltam azonosra belőni, innentől kezdve remélem, egy ideig most elégedetten fogok megint TV-zni. Legközelebb már csak akkor szeretnék cserélni, ha a 65"-ös modellek is barátibb árakat vesznek föl.
Köszönöm mindenkinek mindennemű segítségét, amit a választással kapcsolatban kaptam! (bár a vicces az, hogy ezt a J6200-at ma délelőtt láttam meg, majd 2 óra gondolkodás után mentem is érte)
[ Szerkesztve ]
-
Salak
aktív tag
válasz HagaNRG #31269 üzenetére
Szia!
Köszönöm szépen a kimerítő választ, nagyon hasznos volt.
Akkor az FHD lesz a nyerő. Akkor már csak annyit kérdeznék, hogy az általam megjelölt LG-t tudod e ajánlani, vagy esetleg tudnál e a figyelmembe ajánlani általad jobb vételnek tekintett masinákat esetleg.
Nagyon köszi!
"Winners never quit and quitters never win."
-
Morris
veterán
válasz HagaNRG #23348 üzenetére
Nagyon egyszerű a dolog. Valahogy nem izgat fel sehogy a képernyők fekete színe! Ergo következik, hogy elégedett vagyok!
Hiába volt plazmám, nekem ez a színvilág jön be! A fekete nekem itt is elég fekete.
Egy kicsit túl van értékelve ez a fekete szín. Sőt egyes topikokban nem kicsit estek át a ló túloldalára. Akinek ez az élete és örök elégedetlen, az vegyen csak milliókért tévét meg médialejátszót stb stb.
Ja és az életemet nem a sötétben töltöm, hogy már kisebb szürkés árnyalatokra is emelkedjen a vérnyomásom. Egyszerűen normál felhasználásra vettem a tévét. Arra pedig akárki akármit mond, ez tökéletes![ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz HagaNRG #23156 üzenetére
Régóta olvasom a tévés topikokat és rengetegen megoldották, hogy az optimális távolságból tudják nézni a tévéjüket.
De az előbbi kiakadásom fő oka az volt, hogy az összehasonlítás idejére sem ültél közelebb a tévéhez, olyan messziről nézted, ahonnan lehetetlen bármit észrevenni.
Amikor a kanapén heverek, kb. 4 méterről nézem az 50 colos tévét és nem tudom megkülönböztetni a 720p filmeket a 1080p-től. De nem kezdem el bizonygatni, hgy nincs különbség. Viszont van két puff is a szobában, azokra ülve, éppen az optimális 2 méteres távolságból tudom nézni a HD adásokat és a 1080-as filmeket. Valamint le tudom engedni a 2 méter széles vásznat a TV elé és tudok rá vetíteni.A letöltögetést pedig ne is emlegessük, a filmeket Blu-ray lemezen illik megvenni és arról lejátszani.
[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Osynho
addikt
válasz HagaNRG #23132 üzenetére
"De azt se akarja már senki megmagyarázni, hogy ha egy tv-n normális nézési távolságból nem látok azonnal szembeötlő különbséget ugyanannál a kiváló minőségű HD filmnél, akkor egyáltalán minek beszélni a dologról."
De, normális nézési távról, normális forrás esetén látnod kell a különbséget. A gond az, hogy a normális nézési táv nem 4m. 50"-nál 2m környéke, 55"-nál meg kb 220cm. A normális forrás meg bluray, ill remux minőség, külső lejárszóval, PC-vel lejátszva. Igényes filmnézéshez ajánlott a "képjavító" algoritmusok kikapcsolása, például a szappanopera mozgásmegjelenítést. Amint ez megtörtént látni fogod a 24p előnyét. Persze, van, aki szereti a gyorsított, egybefolyt képet, de az nem nem ugyanaz, mint amit a film készítői szerettek volna mutatni.
Te jelenleg a tv-d (tv-id) tudásának töredékét használod ki és ebből hoztad meg azt a következtetést, hogy nincs különbség köztük, illetve a belső lejátszó egyenrangú a külsővel.
Szerk: Lasú voltam.
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz HagaNRG #23132 üzenetére
Baromi sokszor leírtuk az ajánlott, illetve ideális nézési távolságokat. [link] Nem az a normális távolság, amit annak gondolsz.
Ha Te azokat magasról letojod, akkor valóban feleleges drága tévére és médialejétszóra elszórni a pénzedet.
55 colos tévén 2,2 méterről lehet még látni a full HD felbontás részleteit. Esetleg valamivel távolabbról is, de 4 méterről kizárt. A képminőség vizsgálatára ugyanez vonatkozik. Szóval inkább ne is folytassuk ezt a témát![ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
jézusom
addikt
-
Dave567
addikt
válasz HagaNRG #23106 üzenetére
Félre érthető voltam bocsánat, a beépített lejátszónál minden jobb, PC/Mp között tettem különbséget, és erre írtam amit írtam.
(#23110) Pumma: Ha jobb tv-t vesz, akkor is kuka marad a beépített lejátszó, sorozatok nézésére talán meg felel, de másra nem igazán.
Mint a smart dolog, az LG topicba folyamatosan olvasgatom a bugyuta smart okosságokat, és nem tudom felfogni, hogy mit szenvednek vele az emberek, hiszen majd nem minden háztartásban van PC/LAPTOP ami szerintem egyszerűbb mint a távon bepötyögni a szavakat, de még a várakozási idő, mire betölt, meg lassú.
-
Joshi
titán
válasz HagaNRG #22981 üzenetére
A 3D BD50-ben a legjobb de néha készítenek egész jó mkv változatokat is, a Med600 abból a szempontból lesz jó hogy az iso állományokat is lejátssza ill sokkal használhatóbb a felülete. Feliratot is keres a neten az adott filmhez.
Az Amazonas 3D vicc kategória felejtsd el, igazán jó 3D film az Avatar, Gravitáció, Galaxis őrzői amiket én láttam. Biztos hogy van több is ami élvezetes 3D-ben de én csak ezeket láttam 3D-ben. -
Dave567
addikt
válasz HagaNRG #22981 üzenetére
Lehet, hogy a MED 600 fölösleges is lesz, legalábbis kíváncsi leszek, tényleg akkora javulás lesz-e majd a képe, mint beharangozták páran.
Mindenképpen olyan helyről rendeld, ahova vissza is tudod vinni.
Volt már olyan ember aki meg vette, és csalódott benne, mert azt hitte jobb lesz a 3d-s megjelenítése, azaz jobban kifognak jönni a dolgok 3d-ben mint PC-n, aztán csak csodálkozott.(#23078) Tbor:Philipset 6000 széria alatt nem érdemes venni, írták is páran.
[ Szerkesztve ]
-
viharkabat
aktív tag
válasz HagaNRG #22919 üzenetére
Szerintem azért a méretet nagyjából mindenki be tudja lőni, és nemigen fordul elő az általad leírt dilemma (37-es tévé egyébként gyakorlatilag nincs). Én pl. kivágtam fekete fóliából (amivel az epret letakarják ) méreteket, odapróbáltam a falhoz és látszott, hogy mi mekkora.
A te példád nekem elég extrém, nem pusztán a méret miatt, hanem azért mert a két modell amiről szó van árban sem egy kategória, tehát úgy tűnik, hogy eleve rosszul használtad ki az anyagi keretidet (ami persze magánügy). De ha csak próbálni akartál, akkor a netes rendelés elállási lehetősége még mindig praktikusabb, nem jár bukóval.[ Szerkesztve ]
-
Mercutio_
félisten
válasz HagaNRG #22919 üzenetére
Inkább az van, hogy már néhányan felismerték mik azok a feature-ök amik benne vannak ugyan a felső kategóriás telokban, de ők nem használják, mint ahogy te is felismerted, hogy 3+ méterről csak képkockát kukkolva lenne látható a különbség és csak kellően nagy felbontású /minőségű forrás esetén a TV-n.
A másik ok, hogy az illető számára nincs / felesleges a presztízsérték, tudja milyen valós paraméterek és funkciók fontosak neki, illetve egyszerűen nem szán 40-70k-nál többet telóra.
[ Szerkesztve ]
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
NGA
addikt
válasz HagaNRG #22905 üzenetére
"Vidd ha a legnagyobbat a pénzedért és kész! "
Ez hülyeség. Én is sokáig nézegettem tv-t. De ha erre hallgatok, akor most 60"-os Technika vagy Akai tv-m van, nem 50" Sony.
- Smart: Nem arra kell, hogy engribördszözz a tv-n, meg ezen böngésszél. Hanem arra, hogy az otthoni laptop, htpm, asztali gép hálózatba kötésével elfelejtsed a külső merevlemezek cserélgetését, ha van filmgyűjteményed, vagy ha szarok a tv csatornák, rákeress a youtube-on a teljes film szóra. Igenis van haszna, de ne várd tőle, hogy ezen fogsz böngészni. Az tök mindegy milyen a smart, az alkalmazások 99%-a semmit nem ér. De igenis hasznát lehet venni.
- 3D, bagy képfrissítés: A 3d-t általában 1-2 hét után megunja szinte mindenki. Ennek ellenére a jobb 3D tv-k bizony 1080p filmeken is jobbak. Nem kicsit, nagyon.
- képminőség: Ne hidd azt, ha megveszed a tecsoban az 50"-os Technika-t, az ugyanolyan jó képet fog adni, mint az 50" Sony, Panasonic stb. Szar lesz. Látni is fogod, ha elmész olyanhoz, akinek jó tv-je van, és be is van állítva, nem csak ki van véve a dobozból. Nekem ez volt a kiindulási alap, és hamar beláttam, hogy pl 50"-os tv-t nem fogok jót találni 200 alatt.
Nekem 2 hónap kellett, mire eljutottam a tv-ig, amit nem bántam meg: Sony 50w828. Inkább hozzáraktam még, de nincs az az érzésrm, mikor bemegyek egy műszaki boltba, és a tv-k felé járok, hogy basszus, a drágábbikat kellett volna megvennem.
-
sfefe
addikt
válasz HagaNRG #22906 üzenetére
En is nezegetem mostanaban a tv-ket es szinten nem tudok donetni.
60asokat is nezegetem:
[link] ez van 330 korul,
[link] ez most a sonynal 430 de ha jol latom lehet ra 15% kupon akkor mar csak 380.Bar a 60w605 es a 60w855 kozott mi a kulonbseg a 3d-n kivul nem tudom, nezegetem az adatlapjukat de detto ugyanazok joforman.
Az élet nem igazságos csak jobb a halálnál...
-
Morris
veterán
válasz HagaNRG #22801 üzenetére
A nagy többség tényleg nagyon buta!
Nincs mit tenni. Tegnap pont ezzel talált meg engem is az egyik kolegám, hogy hát ő venne egy UHD tv-t. Mondom és mégis mi a jó francnak? Mert, hogy azon hű meg há. Mondom igen az lesz, de nem a jó értelemben. Sok sikert koma! Verd el pénzedet!***
Nekem elég lenne egy sima alap tévé. Mondjuk egy 47LN5400, de egy kicsit drága a pénztárcámnak jelenleg.
A hangja meg továbbra sem érdekel. Nem fogom egész nap arra verni, hogy ú milyen jó hangja van.
Jelenleg ilyen van a hálóba: LG M2732D-PZ. Nagyon szeretjük. A hangszórója 2x5W, de arra bőven jó, amire használva van!***
Öcsémnek egy a plazma topikban lehurrogott "sokak által nullának, azaz tényleg nulla olcsó kategóriás semminek nézett" 50"-os LG plazmája van! Csodálatos képe van! Ha az ember tényleg arra használja amire való, akkor nem kezdi el keresgetni rajta a hibát, meg méregetni stb. Egy lejátszandó anyagot élvezni kell, nem pedig elemezni a feketét, hogy hát igen a pana meg a pio az isten, mert azokon kicsit sötétebbek a feketék. Egyszóval nem kell az összes terméket lealacsonyítani. Az emberek többsége nem fog otthon mérnöki pontosságú elemzéseket folytatni. Ha meg igen, akkor az ahhoz való tévé nem 500k alatt van. Legyen az LCD vagy plazma.
[ Szerkesztve ]
-
Tegla80
addikt
válasz HagaNRG #22691 üzenetére
Szia
Itt egy forumtars sajat "tesztje" 60"W605 rol.
Amit tudunk meg az az,h a 40" es a 48" az samu paneles.......
"hdtvtest/W605"
plusz igazad van....W8 az igazi,de En meg azt is hozza tennem,h 50" ban.
Van itthon W8 bol 42" es 50" is igy lathatom oket nap,mint nap.
Nincs baj a 42" nal sem kepre es mozgasmegjelenitesre,de betekintesi szogben pl az 50" agyonveri.....Szoval,ha lehet akkor 50"W82x legyen.
Jah es nalam a "motionflow" szigoruan "ki"allasban van a nagynal....nem birja a a szemem
A 42" ban meg alapban nem kapcsolhato,vagyis nincs.(de nem is kell sztem.....)[ Szerkesztve ]
Sony® & PlayStation®
-
törölt tag
válasz HagaNRG #22691 üzenetére
Én inkább kihagynám, mert az igaz, hogy ezt a Samut könnyedén tovább tudnád passzolni, de egy akkora Sonyt már nehezen. Aki annyit ki tud adni egy tévére, az már jobbat vesz, drágábban, nem 605-öst. Pláne ha lesz rajta felhősödés, vagy valami bevilágítási hiba, akkor meg majd ostorozni fogod magad miatta. Nézz utána, valakinek van ilyen tévéje a Sony topic-ban, ha jól emlékszem.
-
BBéci
legenda
válasz HagaNRG #22608 üzenetére
"Panasonic PM-11-es 16:9-es 32"-es CRT tv abszolút csúcs volt minden értelemben"
A német Video magazin 2004/12 számában a maximális 100-ból 65 pontot kapott, ebből a képminőségre 40/29-et. Szóval igencsak messze volt attól, aminek nevezed. Ja, 950 euró volt az ára, amit 240-nel kel szorozni, plusz ami még hozzá adódik.
[link]"egy jobb modellnél a fekete lehet egészen plazma jellegű mély és sötét"
Igen, LG plazma jellegű, amit éppen az előbb neveztél a Panasonic árnyékának.(#22613) Flowtation
A mozis élményhez nagy képátló kell. Saját tévém 50 colos, de olyan messze van a mozis élménytől, mint Makó Jeruzsálemtől. Éppen ezért engedem le elé a szép, nagy vetítővásznat.
Az is igaz, hogy a közel 20000:1 ANSI kontrasztarányt vetítve megközelíteni sem lehet, már a tizede is rekordnak számítana.[ Szerkesztve ]
-
azigazimoris
aktív tag
válasz HagaNRG #22611 üzenetére
Van igazságod, de tegyük hozzá, hogy a "kínai " Philips saját gyártású panelokkal, amiket gyakorlatilag ők passzoltak át a kínaiaknak, és hozzá optimalizált elektronikával gyártja a cuccait. Persze alkalmaz LG, Samu, egyéb panelokat is.
De ne vegyük egy kalap alá a kínai noname klónozó gyártókkal.
A tpv 2005 óta dolgozik együtt a Philips-szel. Hogy ki mikor milyen gyártási részleget kinek ad el, ne részletezzük. Ez üzlet, de durván...
Fejlesztésben, technológiában nem elhanyagolható a közreműködésük a tv iparban sem.
Ezért is van most Philips tévém. Na meg a képminőség miatt :-)
De ez csak egy vélemény, nem vitaindítónak készült :-)
A tömeg meg mit vesz, az szimpla marketing[ Szerkesztve ]
Nokia1611, Siemens C25, Nokia 3110, Nokia 5110, Nokia 3210, Sony Ericsson K501, Nokia E52, Motorola Defy, Lumia 920, LG Flex2, Samsung S7 Edge, Samsung S10+, S23 Ultra
-
Flowtation
őstag
Szia!
Köszönöm a kimerítő választ! Azt hiszem lejjebb kell adnom a képátlóból, ha ilyen áron mozognak ezek a tv-k. Én csak 150k körül gondoltam vásárolni, ma derült ki, h kapunk 13. havit... (persze az asszonynak nem árultam el )
Nagyon elgondolkodtató amit a filmek minőségéről írtál. Azért valóban felesleges ilyen tv-t venni, hogy nagyban nézzük a híradót, ha pedig az akció jellegű filmek - amiket én általában nézek - amúgy sem tökéletesek (értsd: nem használják ki a tv tudását, kapacitását) akkor szintén nem sok értelme van. Persze ez gondolom azért így sarkított megfogalmazás, de a lényeg benne van.
Megnéztem a típusokat amiket írtál, 100 centisben vannak az általam ráfordítható összegbe még beleférő méretek. Tudom buta kérdés, de lehet ezzel is un. "mozis élményt" elérni? Nyilván a maga kategóriájában értem. Vagy várjak még? Kicsit elbizonytalanodtam. Persze minél nagyobb annál jobb, gondolom, de hát vannak határok ugye... Lehet, hogy inkább az audio oldalt kellene rendbe tennem előbb
Közben eszembe jutott, hogy kicsik még a gyerekek, és mivel gyerekek nem tudom mennyire lenne biztonságban tőlük...semmi esetre sem szeretném ha bármi gond lenne pl. ebből...persze ezt gondolom a gyerekes topiclakók tudják jobban átérezni (senkit sem szeretnék megbántani természetesen)
interstate76: Neked is köszönöm a tanácsot.
Üdv!
[ Szerkesztve ]
Keresek: D-link covr-1102 2 pack routert.
-
interstate76
addikt
Kis kiegészítés a VA paneles részhez: én a Pana AS640-es tévéit nem hagynám ki a megfontolásra érdemes készülékek közül, és az itt sokat szidott Philipsnek is van olyan VA paneles modellje, aminek a hdtvtest szerint a 2014-ben etalonnak számító Sony W8-as sorozatához hasonlóan mély a feketéje.
téglalap, Amerika, hangszóró, hétfő...
-
cidalain
veterán
válasz HagaNRG #22580 üzenetére
Ha magadnak vágysz rá, akkor jó lesz az karácsony után is
Én is tévét akarok venni, de úgy néz ki hogy ez csak januárban lesz, mert nem viszik le akcióba sehol sem az istennek sem. De már figyelem 1 hónapja, előbb utóbb kell hogy legyen jó áron, megbízható boltban... (mindig csak a 32-eseket, és a 40-42-eseket akciózzák ebben a kategóriában, hogy rohadnának meg, nekem meg a 39-es kéne...)>> GearBest Club Veszprém << >> https://www.facebook.com/gbc.veszprem <<
-
Mappa
addikt
válasz HagaNRG #22562 üzenetére
Köszi, meglesem azokat is. H5000-nek tetszik a kerete elég vékonyka. Sony-nál már nincsenek ilyen codec beli gondok... értem ez alatt, hogy külső meghajtóról gond nélkül visz minden "sláger" videó formátumot? Ez lemaradt az előző kérdésemből.
Tehát ami kellene:
- FullHD
- 32"
- Külső, USB videólejátszás.nem kötelező megadni
-
törölt tag
válasz HagaNRG #22562 üzenetére
Szerintem maradhat, ha full HD-t szeretne venni, de pl. 85k egy Pana TX-32AS500E smart full HD tévé az MM-ben.
A Sharp és egyéb márkáknál, még érdemes azt is figyelembe venni, hogy mi lesz, ha esetleg elromlik, van-e az adott márkának országos szervizhálózata? Kiszállásos szerviz, vagy 1-2 stb. hétig küldözgetős, várakozós. -
senior tag
válasz HagaNRG #22558 üzenetére
Pont ezt néztem ki én is. Ettől olcsóbban, ilyen méretű, normális márkájú TV tényleg nincs. Orion meg Vivax meg Fudzsigama részemről kerülendő...
"A közgazdász az a szakértõ, aki holnapra tudni fogja, hogy azok a dolgok, amikt tegnap jósolt, miért nem következtek be ma."
-
Mercutio_
félisten
válasz HagaNRG #22339 üzenetére
Olyan nagyon azért nem ástad magad bele, ha 1 hete tudtad meg, hogy mi az a 24p....
Ettől persze még lehet jó TV ami vettél és a H5000 is a saját kategóriájában, de a kisregény arról, hogy te nem látsz különbséget szvsz felesleges, mi több félrevezető lehet.
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
gyeniko
őstag
válasz HagaNRG #22148 üzenetére
Vettem a fáradságot és összeszámoltam: nekem az elmúlt 10 évben 26 db TV-m volt. Ebből 9-et eladtam, 7-et a rokonságnak ajándékoztam, most van 10 db.
Technológia szerint: 5 db CRT, 2 db hátsó vetítésű LCD TV, 8 db plazma, 11 db LCD TV . Méret szerint: 65-ös 4 db, 63-as 1 db, 60-as 1 db, 55-ös 2 db, 50-es 5 db, 42-es 3 db, 40-es 1 db, 36-os 1 db, a többi kisebb. Minőség szerint: 5 db aktuális csúcs modell, a többi alacsonyabb kategóriájú. Típusok szerint: 5 db Sony, 12 db Samsung és 9 db LG. Azt gondolom, hogy van némi tapasztalatom, mégsem hangoskodok.[ Szerkesztve ]
Nem tehetünk meg mindig mindent, amit kellene, de azt mindig meg kellene tenni, amit lehet!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Vírusirtó topic
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Hangprojektor extrákkal: Samsung HW-Q700A teszt
- Asszociációs játék. :)
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Milyen légkondit a lakásba?
- BestBuy topik
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek