Hirdetés

2018. november 16., péntek

Útvonal

Tesztek » TV & Audió rovat

Kipróbáltunk egy ultraolcsó LCD tévét!

Az igen kedvező árú, 32 hüvelykes Horizon 32HL7300H LED LCD tv járt nálunk. Leteszteltük!

Horizon 32HL7300H

Az olvasói visszajelzések azt mutatják, hogy igenis lenne komoly igény a belépőszintű, szerény tudású, viszont ennek fejében kedvező árú termékek bemutatására, tesztjére. Kár, hogy ebben a gyártók nem igazán partnerek, mert ők meg azt szeretnék, hogy ha a minél jobb, dizájnosabb, sok extrát kínáló termékeikről születnének írások. Így aztán már egy ideje a forgalmazókat ostromoljuk azért, hogy adjanak kölcsönön ilyen tévét, és végül szerencsével is jártunk.

Horizon 32HL7300H
Horizon 32HL7300H [+]

Megkaptuk tehát a 32 hüvelykes Horizon 32HL7300H típusjelzésű modellt, amely a fent említett kategória egyik mintapéldányának tekinthető. A 32 hüvelykes készülék jelenleg 53 000 forintért vásárolható meg, amivel e méretben az olcsóbbak közé tartozik a magyar piacon. Maga a Horizon a román Network One Distribution cég tulajdona, amely a közép-kelet-európai régióban árulja Horizon márkanév alatt a török Vestel által gyártott televíziókat.

Hirdetés

Egész modern külső

Pár évvel ezelőtt bukkantak fel az első olyan modellek a nagy gyártóknál, ahol a hagyományos talpat mindenféle trükkös megoldással pótolták, és ez a vonal mind a mai napig benn maradt a legtöbb cég kínálatában. Ez a készülék is ebbe a csoportba tartozik, ami egészen modern hatású külsőt kölcsönöz neki. Viszont vannak hátrányai is ennek a megoldásnak: a két kis talpacska egymástól 67 centiméteres távolságban helyezkedik el, ami bizony gondot okozhat, ha valaki egy kisebb asztalra állítaná fel a televízióját, emellett persze a képernyő forgatásáról is le kell mondani.


[+]

A káva másfél centi széles, ami ma már vastagnak számít, és a fényes fekete fényezés sem nevezhető túlságosan trendinek. Az anyaghasználatnál láthatóan törekedtek a költséghatékonyságra, hiszen minden vékony, kopogós műanyagból van, de ez nyilván azért nem a legfontosabb szempont egy televízió megítélésénél. A szokásoknak megfelelően a hátlapon kaptak helyet a ki- és bemenetek, azaz egy-egy HDMI 1.4, USB 2.0, SCART, D-Sub, komponens, kompozit, analóg és digitális optikai audió csatlakozó, valamint a fizetős műsorok dekódolásához szükséges Ci+ kártyaolvasó foglalat.


[+]

Főbb paraméterek
Horizon 32HL7300H
Panel VA LCD panel
Háttérvilágítás Direct-LED
Képernyőméret 32 hüvelyk (82 cm)
Maximális felbontás 1366x768 (HD Ready)
Maximális fényerő 350 cd/m²
24p lejátszás Támogatott
Képbeállítások Dinamikus, Játék, Mozi, Sport, Természetes,
Hangbeállítások Beszéd, Klasszikus, Lapos, Zene, Felhasználó
Hangrendszer 2 x 6 watt
Beépített digitális tunerek DVB-T/DVB-C
Interfész HDMI 1.4, USB 2.0, SCART, komponens, kompozit, D-Sub, analóg audió, optikai digitális audió, CI+ slot,
Extrák digitális zajcsökkentés, EPG, médialejátszó
Teljesítményfelvétel 47,6 watt, készenléti üzemmódban: 0,6 watt
Méret talp nélkül: 73,5 x 43,8 x 9 mm
talppal: 73,5 x 49,4 x 19,6 mm
Tömeg 5 kg
Gyártó honlapja www.horizon-europe.com
Fogyasztói ár 52 900 forint

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.