Hirdetés
- Fehérbe csomagolva: Acer Nitro V 14 notebook
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- TCL LCD és LED TV-k
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Házimozi haladó szinten
- Apple notebookok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen videókártyát?
-
PROHARDVER!
Ha TV-t szeretnél vásárolni, a Milyen TV-t vegyek? topikba írj!
Meglevő készülékkel kapcsolatban ebbe a topikba írhatsz.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
sad_Vamp
őstag
válasz Mentolka #36565 üzenetére
a másik meg hogy a FULL HD LCD-k soros mozgókép felbontása általában 300 körül van (az 1080ból ugye) ami nem sok, akkor most képzeld el ezt egy 4K-n (még ha 2-4x gyorsabb akkor is kevés).
“When the flaws of the system are exposed, it is usually the irritant who gets cast out.”
-
-
sad_Vamp
őstag
válasz Mentolka #36561 üzenetére
már én is mondtam hogy keress "rám" itt a fórumon:
FULLHD- SONY KDL-55W807C (STRIEBORNÝ) 719€
https://www.nay.sk/sony-kdl55w807csaepEzt a modellt mindenki ajálja (kivéve az áruházi eladókat, mert több jutalék jön a Samutól és az LGtől)
[ Szerkesztve ]
“When the flaws of the system are exposed, it is usually the irritant who gets cast out.”
-
varmi2
nagyúr
válasz Mentolka #36559 üzenetére
Azért nem mindegy, hogy milyen árkategóriás lcd tv-t veszel, a képminőség nagyban függ. Egy sony w755/807 a legjobbak a fullhd mezőnyben. Így ha egy tesco márkás, vagy lg hasonló ips kijelzős tv-t nézel, vagy egy említett sony-t van kölönbség. De ezt meg is kell fizetni. Kb 30-40% al drágább.
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
Mandok
tag
válasz Mentolka #36542 üzenetére
"Ne foglalkozzak a marketinggel, olyan úgyse lesz a kép mint eddig?"
Így van.
Olyan nem lesz. Ahogy a CRT-ről plazmára váltva sokan panaszkodtak ezért-azért, most ugyanez a helyzet. Az LCD-LED az nem plazma, ahogy az sem CRT, így másabb lesz a képe.De ne félj, mert ez nem azt jelenti, hogy rosszabb, legalábbis ilyet kategorikusan hülyeség lenne kijelenteni. Lehet, sőt, szinte biztos, hogy az első 2-3 nap problémásabb lehet, míg átszoksz, mert brutál kifacsartnak és túlszaturáltnak fog tűnni a LED fényereje és színezete a plazmához képest.
De nálam az is előfordult, hogy az első 3 nap agonizálás után, mikor a LED után megnéztem a régi plazmám képét ismerősnél, sokkal-sokkal gyengébbnek, életlenebbnek, fakóbbnak és homályosabbnak tűnt.
Tehát nyugi, megszokás kérdése... Ne attól félj, hogy minden rosszabb lesz, mert ez nem igaz, hanem úgy mondanám inkább, hogy másabb, szokatlanabb.. Ez olyan, mint mikor a jól bevált, használt autónkat újra/újabbra cseréljük és az ismeretlen, szokatlan autóban hirtelen minden olyan idegennek és problémásnak hat, hogy szinte zavar és visszasírjuk a régit. Aztán két hét után, ha visszaülünk a régi jó kis autónkba, akkor jövünk rá igazán, hogy mennyi minden rozogább és rosszabb/gyengébb benne, mint az újban...
-
sad_Vamp
őstag
válasz Mentolka #36542 üzenetére
A plazma topicban a Philips egy adott modeljét emlegetteék és itt is meg ott is a SONYból valamelyiket (keress rám, nekem is azt a sony-t ajánlották)
Nekem ránézésre üzletben tetszett a Pana LCD is, de sokan mondják, hogy az input lagja kicsit nagyobb a többinél.“When the flaws of the system are exposed, it is usually the irritant who gets cast out.”
-
nagyúr
válasz Mentolka #36345 üzenetére
Ha ennyire pörögsz a feketén, akkor OLED igen.
Egyébként a prémium VA paneles tévék feketéje már egész tűrhető szerintem. Ilyen Samsung KS széria és hasonlók. Persze megfelelő háttérvilágítás állítással együtt.
[ Szerkesztve ]
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
blakey
titán
válasz Mentolka #36347 üzenetére
Semmiben nem zavartalak meg, csak annyit írtam, hogy a háttérvilágítás ne legyen szempont, ha sz@r az összeszerelés és nem megfelelően terül a fény akkor teljesen mindegy a háttérvilágítás, úgyis rossz lesz. Nincs aranyszabály, hogy csak ez vagy az a jó. Más szempontokat kell figyelembe venni, pl. IPS vagy VA panel legyen.
ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
-
blakey
titán
válasz Mentolka #36343 üzenetére
Akkor mivel magyarázod, hogy az EDGE LED-es Sonym a lehető legjobb feketeszintet produkálja EDGE LED létére? Az EDGE LED vs. Direct LED nem itt döl el, mindkettő képes jó feketeszintre és kontrasztra. A Direct LED hajlamosabb a DSE-re (Dirty Screen Effect) és a VB-re (Vertical Banding). Hidd el, ne a háttérvilágítás módja határozza meg a kép minőségét ha minden frankó vele, tehát ha veszel egy Direct LED-es tv-t aminek nincs DSE-je (bár ez szinte lehetetlen, de kivétel mindig akad) és a Vertical Banding sincs jelen akkor boldog ember vagy.
Soha nem érdekelt, hogy milyen a háttérvilágítása a tv-nek ha jó a képminősége.[ Szerkesztve ]
ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
válasz Mentolka #36341 üzenetére
-NEM edge-LED háttérvilágítású - ettől szerintem bátran eltekíthetsz, ugyanis egyik megoldás sem feltétlenül hátrány, a legfontosabb, hogy összeszereléskor odafigyeljenek és ha ez megvan akkor nincs gond. Nálam soha nem volt szempont, hogy EDGE vagy Direct LED háttérvilágítás, mindegyikkel lehetnek gondok, egyik hajlamosabb a DSE-re, a másik a bevilágításra, stb, de tapasztalatból jelentem, hogy ha kifogsz egy jót akkor nem fogsz azzal foglalkozni, hogy milyen a háttérvilágítása. Nekem most van EGDE és Direct LED-es is és a Direct felhősebb.
-
krx21
nagyúr
válasz Mentolka #36123 üzenetére
Hát igen, evvel egyet értek..
Amúgy a közép kategóriában a tavalyi 65W857-es az direct ledes volt... (talán még van..)
Mivel az LCD sajnos nem túl sok érdemi fejlődést tudott felmutatni, muszáj volt a marketinget tolni helyette...De mondom, a direc LED megoldás még nem garancia semmire, valamint az edge LED-ből is vannak jobbak, a drágább kategóriában....
-
krx21
nagyúr
válasz Mentolka #36119 üzenetére
A helyzet az, hogy a edge led megoldással, vékonyabb tud lenni a TV. Valószínűleg olcsóbb és kevesebb LED-el van megoldva. Viszont a direct LED megoldás sem garancia, hogy jobb lenne bármiben. Igazából mindegy, hogy egy elmozdult LED vagy diffuzor miatt van felhősödés...
A nagy számú local dimming viszont jobban megoldható direct LED megoldással, de ezek a legdrágább TV-k.
pl: Sony ZD9[ Szerkesztve ]
-
-=RelakS=-
veterán
válasz Mentolka #24475 üzenetére
Stereo out gyakorlatilag csak a füles van időnként, SCART-on meg nem jön ki hang/kép, mert biztosan lopni akarod.
Viszont a probléma nem megoldhatatlan, csak egy kis befektetés kell.
5.1-es átalakítók is akadnak, csak azok kicsit többé.[ Szerkesztve ]
Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Synology NAS
- PlayStation 5
- Lexus, Toyota topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Házimozi haladó szinten
- Apple notebookok
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest