- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- CPU léghűtés kibeszélő
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Azonnali notebookos kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen videókártyát?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Apple MacBook
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bubi92
őstag
JBL Creature III -al kapcsolatban van valakinek valami tapasztalata? Megéri egy p5800-as creativat lecserélni? Notihoz lenne, egy creative x-fi surround külső hangkártyával hajtva főleg rock zenéhez.
-
luw2win
őstag
Hali
Kellene egy hangfal, laptophoz ami faszan szol kis szobaba, de ha kell kulteren is megallja a helyetIlyesmire gondolok, egy egybehangfal.
Max a teteje 40k, kulfoldon vennem megszoval valszeg olcsobban megtudnam venni mint otthon
Koszi
-
...Ej, de jó lenne beleakadni egy használt R1600T-be vagy 3000A-ba. Úgy néz ki senki sem akar megválni jó kis cuccától, még jó áron sem...
-
laci06
senior tag
Sziasztok!
Megvan az M-Audio AV40-em.
Tök jó, tetszik nagyon.
De egy olyan bajom lenne vele, hogy valamiért nagyon alacsony hangerőn (tényleg csak kb 1-2mm-el elforditva a hangerőszabályzót) a jobb oldali hangosabbnak tűnik (vagyis az amelyiken nincsen semmi, és amit rákötök a másikra), amint kicsit feljebb megyek, ez kiegyenlitődik érzésre.
Ez miért lehet? Rossz elhelyezés és csak úgy tűnik, vagy mi lehet az oka? Vagyis konkrétan úgy tűnik, mintha a bal oldali abszolút nem szólna... -
xrvman
őstag
Sziasztok!
Szerintetek ez hogy szólhat?
Altec Lansing VS4621 -
magedla
tag
Igazad van.
Megcsináltam a mai penzumot, "kiolvastam az internetet" a Behringer MS40-nel kapcsolatban.Nagyon ígéretesen hangzik.
Azt hiszem, ezt a megoldást preferálnám inkább a 20+10 hangfal-hangkártya kombó helyett.A 2.1 vs 2.0 kérdéssel kapcsolatban lenne javaslatotok?
Laikusként előnyben részesíteném a két hangfalas megoldást - már csak az asztal túlzsúfoltságának elkerülése érdekében is. Ha azonban élményben jelentős lenne a különbség, szívesen venném a tanácsaitokat azon a téren is.Köszönöm.
-
magedla
tag
Nagyon köszönöm a segítséget! Rengeteget segítettél.
Nem tudom, mennyit számít, de:
- a szoba méretei: 3,7x4,7 m, 4 méteres belmagasság (~16 m2) + galériázott - 2x 3,7 m
- a számítógépasztal az egyik sarokban van az ablak mellett a galériával szemben
- a hangfalakat terveim szerint az asztalon a monitor két oldalán helyezném el
- zenei stílus: leginkább instrumentális és rockIlyen körülmények között és tekintve a széles körű felhasználást (zene, HD film, játék) érdemes lehet esetleg 2.1-es rendszerben is gondolkodni?
(#8434) dudika10 Szintén köszönöm. Úgy látom, hogy leginkább ezt a 20 vs 40 ezer kérdést kellene eldöntenem.
-
válasz
magedla #8432 üzenetére
Hú, hát ez elég széles keret.
Ajánlottak:
~ 10k: Genius 1255A
~ 15k: Creative T20
~ 20k: Edifier R1600T
~ 25-30k: Creative T40
~ 40k: Behringer MS40 (beépített "hangkártyával")Ezek közül bármelyiket választod, egyre jobbat kapsz, és saját árszintjükön átlag feletti minőséget produkálnak.
Döntsd el, hogy mennyit akarsz rá szánni. A Behringer alá olyan hangkártya kell, amin van optikai vagy koax digitális kimenet, minőség gyakorlatilag nem számít. A legtöbb alaplapin van ilyen, ehhez nem kell hangkártya. A többihez ízlés szerint hangkártya adható (pl Xonar DS, esetleg DX).
-
magedla
tag
Sziasztok!
Szeretném a tanácsotokat kérni 2.0-s hangrendszer vásárlásával kapcsolatban.
Felhasználási terület: zenehallgatás, HD filmek, játék.Mivel jó ideje noname és alacsony kategóriás cuccokkal kínzom magam, szeretném ezúttal megtalálni az arany középutat és valami minőségi terméket vennék elérhető áron.
A keret: 10-40 ezer forint. 10 ezer alatt gondolom nem érdemes gondolkodni, 40 ezer fölé pedig nem szívesen mennék. Érdekelne továbbá, hogy egy hangkártya mennyiben segítene kihasználni a rendszert és mennyit érdemes/kell áldozni rá.Remélem tudtok segíteni.
Előre is köszönöm. -
-
Dantra
csendes tag
Üdv!
Nem tudtok egy helyet, ahol jelenleg lehet kapni az R1600T-t? Amiket neten találtam, kb sehol nincs raktáron, sőt, nem bírják beszerezni se. -
-
Welasquez
csendes tag
Szevasztok!
Mondjatok már egy tisztességes (jó ár/érték) csak TV-re köthető hangszórót.
A TV Sony 8KDL-32EX505.THX
-
dudika10
veterán
válasz
Lack999 #8422 üzenetére
Hát ha elfelejted az új termékeket és használtakat nézed akkor 80-100k között már nagyon jó kis rendszert össze lehet rakni, kategóriákkal jobbat mint a pc-s vackok.
Én a pc-s 2.1-eket elfelejteném inkább.
A Hifi topikban segítenek neked választani erősítőt+hangfalat. Ne zárkózz el a használttól, ha Te kiadnál 200k-t egy erősítőre akkor arra vigyáznál nem? Itt kulturáltak az emberek, nem szedik darabokra a drága cuccukat általában és nagyon jól lehet járni velük 5-10 évvel később
Hangminőség szempontjából ezzel lehet a legjobban járni. A füled miatt meg ne izgulj, hajlandó tanulni, 2 hét alatt megszoknád, hogy nincs eltúlozva a basszus minden számnál.Itt a Corsair-nél kifieted a nevet, a kijelzőt, a hangzatos specifikációt (jól hangzik, de szkeptikus vagyok azzal szemben, hogy mennyire sikerült jól megoldani, ami tulajdonságokat lehoztak a 60k-s kategóriába az jellemzően jóval drágább). Én biztos nem ezt választanám, bár még nem hallottam, meg kéne hallgatni, de elég szkeptikus vagyok.
Ugyanakkor eddig még nem csalódtam Corsair termékben.Versenyezhet pl még a Behringer MS40 és hasonlók is ha inkább kevesebbet szánsz a projektre mint többet. Mindenesetre ha teheted akkor többet szánj rá, hangszórót nem cserél az ember 2 évente mint videókártyát (normális esetben).
-
Lack999
tag
-
PuMbA
titán
Egy teszt szerint lyukas ~3kHz-nél. [link]
"The Corsair SP2500 sounds good to my ear, whether playing back hard-hitting games or all sorts of music. I did notice a kind of hollowness in the mid-range—with vocals particularly—and this does reflect the valley we saw in the frequency response at 3.5 kHz. "Lack999: Gigaworks T3-nál a szokásos "gyenge mélyközép/közép" véleményeket látok, úgyhogy szerintem annyira nem lehet jó.
-
válasz
Lack999 #8415 üzenetére
Érdekes egy cucc. Specifikációra, és technikai adatokra nagyon szépen rágyúrtak: bridzselt sub, bi-amp szatellitek.
Szívesen meghallgatnám, hogy mit hoztak ki belőle ezekkel az adatokkal. Ráadásul nem is miért pont ezen specifikációkra gyúrtak rá, amikor a többség nem is érti, mi az a bridzselt erősítés.
Létezik az, hogy ilyen kicsi szatellitek 40W-ot teljesítsenek és tisztán szóljanak?
Azok a szatellitek 56W-osak. -
Lack999
tag
válasz
dudika10 #8416 üzenetére
Azt tudni kell, hogy jelenleg egy Genius 5.1 SW HF 3600-at használok már 8 éve, de már kellett javítanom, újabban csinál olyat, hogy egyik másik hangszóró időnként nem szól, csak ki-be kapcsolás után.
Viszont nem igazán használom ki, ezért kellene 2.1 ami jó minőségben szól, még ha nem is nagy teljesítményű.
Ja nézegettem még a Creative Gigaworks T3-at is, hangminőségben az se lehet rossz, csak a gólyalábakon álló szatellitek nem jönnek be.
-
Lack999
tag
válasz
dudika10 #8416 üzenetére
A drága az 65000 Ft-ot jelent, annyiért láttam egy webshopban.
A 2.0-val az a baj, hogy nincs külön mélyláda, nekem az kell
.
Háromutas meg gondolom jobb, mint a kétutas (van külön mély, közép, magas, az alsóbb frekvenciatartományokat jobban le lehet fedni mint egy mélyközéppel) bár ez így lehet, hogy nem teljesen igaz.
Egyébként nézegettem még az Edifier S330-at (úgy látom az S530-at nem forgalmazzák Mo.-n) ami szimpatikus, valamint a Logitech Z623-at, de ha ez is olyan mint a Z2300 akkor felejtős.(gyenge szatellitek)
-
dudika10
veterán
válasz
Lack999 #8415 üzenetére
Mit jelent az az elég drága? Nem találtam magyar árat, de úgy 60k körül van, ha jól látom a külföldi oldalakon.
Fogadni mernék rá, hogy marhára túlárazott, az árából biztos, hogy össze lehet rakni olyat ami sokkal szebben zenél.
Mi a baj a 2.0-val és miért akarsz 3 utast?
-
Lack999
tag
Kinek mi a véleménye a Corsair SP2500 2.1 rendszerről, megfontolandó? A tesztek szerint nagyon szép hangzása, jó ár/teljesítménye van, mondjuk elég drága rendszer.
Zenehallgatásra, játékra, filmre használnám.
Logitech és Genius rendszert nem akarok venni, 5.1 kilőve, 2.0 kilőve, hacsak nem háromutas.Corsair SP2500
* Total power: 232 Watts
* Subwoofer: 8” side-firing at 120 Watts
* Satellites: 3" midrange at 40W per satellite and 1" tweeters at 16W per satellite
* Frequency response: 35Hz – 20kHz +/- 3dB
* Warranty: Two Years
* Part Number: CA-SP211
* Price: $249.99Corsair SP2500 2.1 PC Speaker System Specifications:
* Frequency response: 35Hz – 20kHz +/- 3dB
* 232 Watts total power (measured via FTC “RMS” method)
* Subwoofer dimensions: 18.1 x 10.2 x 11.7 inches (46 x 25.8 x 29.7 cm)
* Satellite dimensions: 4.25 x 4.7 x 6.25 inches (10.8 x 12 x 15.9 cm)Subwoofer:
* 8” 120W (IEC60268-5 24hr continuous rating) subwoofer with durable rubber surround
* Fourth-order closed bandpass enclosure design
* Bridged dual 60 Watt class-D amplifiers with integrated DSP for 120 Watts of power (measured via FTC “RMS” method)
* Ultra-efficient integral power supply with 100V – 240V AC inputSatellites:
* Bi-amplified, two-way design with detachable audio cables
* 3” 40W (IEC60628-5 24hr continuous rating) midrange drivers
* 1” 16W (IEC60268-5 24hr continues rating) ferrofluid-cooled silk diaphragm tweeters
* 56 Watts per satellite (measured via FTC “RMS” method):
o 40 Watt midrange class-D amplifiers with integrated DSP
o 16 Watt tweeter class-D amplifiers with integrated DSPI/O, Controls and Programming
* PC input on subwoofer
* Dual 3.5mm auxiliary inputs (one on subwoofer, one on desktop controller)
* 3.5mm headphone output with digital signal processing
* Wired desktop controller with high-resolution color 1.8” (4.6cm) TFT display and multi-lingual interface (English, French, Italian, German, Spanish, Russian, Portuguese, Japanese, and Simplified Chinese)
* Mod X theatrical audio processing for Blu-Ray and DVD audio that recreates the theater experience
* Dynamic DSP programs and EQ curves for late night listening, environment simulation, and optimal enjoyment of game and movie genresLétezik az, hogy ilyen kicsi szatellitek 40W-ot teljesítsenek és tisztán szóljanak?
-
csimpok
aktív tag
Én is most keresek egy új hangfalszettet, és visszaolvasva a fórumban nekem is az említett két modell tűnik ár-érték-arányban a legjobbnak a 10-15K-s kategóriában. Nekem is elsősorban zenehallgatásra kellene (nem kell óriási hangerő, meg óriási basszus, inkább könnyedebb zenéket hallgatok nem túl nagy hangerővel, azt viszont szeretném, ha jól szólna). Emellett persze jó lenne, ha filmnézésnél és játékoknál is megállná a helyét a hangfal.
Az érdekelne például, hogy a T20 van annyival jobb a Geniusnál, amennyivel többe kerül? Mind a kettő megfelel filmekhez és játékra is? Esetleg a 20-25 ezres kategóriában van minőségileg jobb hangfal, ami megérné a felárat?
-
Y2J
csendes tag
Üdv!
Tervezem új 2.0-s rendszer beszerzését, elsősorban zenehallgatás céljából. Hallgatok szinte minden stílusú zenét a klasszikusoktól az elektronikán át a metálcore-ig. A szobám mérete nem túl nagy, igazából csak egy lyuk (8nm-t sem éri el).
Amiket kinéztem:
- Genius SP-HF 1255A
- Creative Gigaworks T20 Series IITi melyiket ajánlanátok inkább? Vagy van esetleg más is ebben az árkategóriában ami felett átsiklottam, viszont érdemes lenne elgondolkodni rajta?
-
-
cool-t16
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék vásárolni egy 2.1-es hangfalat. Olyat szeretnék ami kijön 4-5 ezer forintból. Leginkább zene hallgatásra használnám. Kollégiumba lenne ezért nem akarok többet áldozni rá. Véleményeket, ajánlatokat kérnék.
-
válasz
csonti07 #8403 üzenetére
Az alumínium öntvény ház valószínűleg pont a Genelec sikerein felbuzdulva került be a feature list-be (ctrl+c/ctrl+v).
egybként megéri a pénzét?
Nem valószínű, bár ki tudja (nyilván aki hallotta). Ránézésre nem lehet elmondani semmit egy rendszerről. Tulajdonképpen el tudom képzelni, hogy kisebb szobában jobban szól ez, mint mondjuk egy hasonló árú nagy-hifis szett.
-
dudika10
veterán
válasz
csonti07 #8403 üzenetére
Nem hallottam még ezt, de valószínűnek tartom, hogy ennyi pénzért 1 kategóriával jobb rendszert lehet építeni.
Mondjuk már a mérete miatt se választanám ezt. Ugyan nem minden a membránfelület de ekkora méretből értelmes, valóban mély hangok aligha születhetnek. A gyártó 60-45.000Hz-et ad meg rá, ami ha +-3dB akkor egész jónak nevezhető, de ennyiért azért sokkal jobb dobozok is kaphatóak valószínűleg nagyobb méretben.
Szóval én nem ezt választanám. -
csonti07
tag
pl: ilyenre gondoltam érdekes h alumíniumból vannak a hangfalai
vagy lehet h csak nekem érdekes
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- PlayStation 5
- CPU léghűtés kibeszélő
- Renault, Dacia topik
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Honda topik
- Megjelenési dátumot kapott a MindsEye
- Kingdom Come: Deliverance II teszt
- További aktív témák...
- HP ProoBook 745 G7 laptop /Ryzen 3 4300U/4GB DDR4/256GB NVMe (Erősen "B" kategóriás esztétikailag)
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 32GQ850-B - 32" NANO IPS ATW / 2560x1440 / 260Hz 1ms / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync / HDR 600
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest