Hirdetés
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
rizso
addikt
válasz Zοltta #38552 üzenetére
Nekem 7c volt, es nem volt bajom vele, soha nem tunt fel bugas/zugas. Odaadtam egy volt kollegamnak, o sem panaszkodott, hogy bugna.
Eladó cuccok: Panasonic Lumix 25/1.7 m4/3 objektív | új iPhone 15 Pro Max "padlizsán" színű bőr tok | fekete Samsung S21 Ultra Smart View tok (pár alkalommal használt) | Samsung Wireless Dual charger | D-Link DIR-860L router
-
dime27
őstag
válasz Zοltta #38557 üzenetére
Sztem meg ne kísérletezgess, hanem spórolgass és térj vissza, ha úgy 150e-ed lesz az egész mókára!
Edifiert ajánlom ilyen búgás nincs vele S330D-m volt korrekt darab de nagy előreképést nem fogsz vele elérni!
Ha mindenféleképp 2.1-nél akarsz maradni akkor ezt ajánlom ami kicsit is jobb, mint a mostanid:Google Pixel 6a+iPad 2021
-
dime27
őstag
válasz Zοltta #38563 üzenetére
Okksa akkor sztem és főleg ha vaskos mélyeket akarsz akkor itt elég sokaknak volt már Mackie Mr8 ill vmi jobbféle külső DAC kombó, de figyelni kell arra is ezeknél a hangfalaknál h mennyire van mögötte fal(persze ha a subnyilás hátul van rajtuk) ill h kellően nagy min 1.5 M legyen köztük.
Google Pixel 6a+iPad 2021
-
mekker
őstag
válasz Zοltta #38557 üzenetére
Megveszed valamelyiket, van maximum 10-15% esélyed arra, hogy búgni fog. Ha igen, akkor cserélteted. Ha az is búg, akkor kezdhetsz arra gyanakodni, hogy nálad van földhurok, de érdemes még egyszer próbálkozni.
Ha jól működik, akkor 10 centiről sem szabad, hogy zavaró legyen.
Egyébként a gyenge minőségellenőrzés részben a gyártók mentalitásából fakad, részben pedig abból, hogy nincsen akkora vevőkör, hogy kitermelje a hasznát. Inkább ajándékként érdemes felfogni ezeket a kínai gyártókat, mert egyébként csak egy nagy lyuk lenne 10 és 60 ezer között.(#38567) Hauptmann
Hallottam 1-2 egész okés minihifit, de ezeknél általában a multimédiás részére megy el sok pénz (rádió, lejátszók, USB, ilyesmi). Szóval lutri.[ Szerkesztve ]
Данное сообщение (материал) создано и (или) распространено иностранным средством массовой информации, выполняющим функции иностранного агента, и (или) российским юридическим лицом, выполняющим функции иностранного агента.
-
newmoonlight
senior tag
válasz Zοltta #38568 üzenetére
Nekem már volt MR6-om, általános használat (YT, film, zenehallgatás) során nem sok különbség van az MR8-ashoz képest. Ha váltogatva hallgatnád őket, nyilván éreznéd, de nem nyomasztó az eltérés. Az MR8-asnak (most azt használok) nagyobbak a tartalékai, dinamikusabbak, teltebbek a mélyei és fölényesebben adja elő mindazt, amire az MR6 is "majdnem" képes. Természetesen nem max. hangerőről beszélek, mert ott kijön a különbség. De max. hangerőn még én sem hallgattam. Előttem van az asztalon, kb. 1,00m-ről hallgatva 60-70%-on már leviszi a fejem. Ilyen távolságból 15-20%-os hangerővel már nincs olyan érzésem, hogy túl halk lenne a zene.
Árban 40% köztük a különbség, (általános) használati értékben viszont ennek max. a fele.
“Míg az ENIAC számológép 19 ezer vákuumcsővel van felszerelve és 30 tonnás, a jövőben a kompjútereknek talán ezer cső is elég lesz, és az is lehet, hogy nem lesznek nehezebbek másfél tonnánál.” (Popular Mechanics magazin, 1949.)
-
Richie141
tag
válasz Zοltta #39261 üzenetére
Sajnos megmukkant a mélyláda, nem is kicsit. Ebben a számban pont ezek a zúgóbúgó-fejfájdító basszusok vannak amiket alapból kiemel a szobaakusztika. Kicsit feltekertem a hangerőt, mert nem nagyon hallottam az elejét, aztán az első búgásnál felugrottam a székemből ijedtemben.
Én ezen szoktam tesztelni:
https://www.youtube.com/watch?v=EFRl1C-lsxcTele van mélyebb és magasabb basszushangokkal is. A mélyebbeket alig lehet hallani a magasabbak viszont fejfájdítóan hangosak. Korábban ugyanez a teszt, ha az ágyamról hallgattam, igazi hátmasszázst adott. Mert akkor még szép feszesen dinamikusan leadta azokat a 40-60 hz-eket. Jobban átgondolva szerintem 80 hz fölött most is ugyanúgy szól ahogy kell csak alatta gyengébb sokkal.
Amúgy most jön át két haverom, megkérdezem a véleményüket a basszusról. Csak ők eléggé laikusok az audió témában.
-
törölt tag
-
newmoonlight
senior tag
válasz Zοltta #39588 üzenetére
Woooooow!
Tudsz küldeni egy linket?
Az nem zavarja össze szegény bóklászó elektronokat, hogy a DAC-ból kijövök egy nagy Jack-kel, aztán ezzel az elosztóval "leszűkítem" kicsire, aztán ismét vissza egy nagy Jack-kel a hangfalakhoz?
“Míg az ENIAC számológép 19 ezer vákuumcsővel van felszerelve és 30 tonnás, a jövőben a kompjútereknek talán ezer cső is elég lesz, és az is lehet, hogy nem lesznek nehezebbek másfél tonnánál.” (Popular Mechanics magazin, 1949.)
-
Bjørgersson
félisten
válasz Zοltta #44897 üzenetére
Nem tudom melyik a kacsás bolt, miért nem írjátok le az üzletek neveit? De komolyan.
As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility... • Samsung Galaxy S9, Fractal Design Define C, Kefine Delci HiFi IEM, Donner Dobuds ANC TWS eladóak: https://tinyurl.com/2jhv79td
-
Borzika
csendes tag
válasz Zοltta #44939 üzenetére
Nem mertem, elég szürreálisnak tűnt de működött.
Én valami gyenge "kínai" celluxon gondolkodtam, ami nem ragad oda rendesen semmihez .
De mikor mutattam haveromnak a problémát mondta, hogy mikor hordtak házibuliba minden féle szir-szar hangfalakat pláne ittasan megesett egy két "baleset", amit így orvosoltak.
Persze mindenki csak saját felelősségre szivornyázzon. Utána ne az én édesanyámat emlegesse. -
válasz Zοltta #45127 üzenetére
Ezek a Sail bass boosted verziók annyira szarok. A számmal az a probléma, hogy elrontották a szubbasszust, van benne, de túl halk, azért inkább 70-90 Hz dominál a 35-45 Hz helyett. Ezt hiába erősíted fel, csak szarabbul fog szólni.
Gyorsan csináltam egy olyan verziót, szerintem valahogy így kéne szólnia, sokkal erőteljesebb, de még sincs (annyira) túlhúzva a mély:
Ezt persze bögreszetteken nem igazán lehet hallgatni, max talán Z623 és társai adják ki. Minimum 8" vagy mélyláda ajánlott hozzá.
[ Szerkesztve ]
Make Asia Great Again!
-
törölt tag
válasz Zοltta #45309 üzenetére
Köszönöm a segítséget!
Nem szűk a hely, csak a szoba formája nem éppen ideális, ahhoz hogy eltudjam helyezni normálisan, át kéne rendezni a bútorokat, de úgy meg nem jól nézne ki.
Tehát ahogy használom most a Sony BDV-E6100 házimozit: két front és mélyláda, a hátsókat és a centert nem, a filmeket sztereóba lekeveri.
És kevésnek érzem a teljesítményét 18 m2-re, ráadásul a hangminőséggel sem vagyok megelégedve.Az érdekelne, hogy egy ilyen bögreszettű házimozi hangzásánál jobb -e mondjuk egy Microlab Solo 6C vagy az Edifier R2730DB (fontos a több mély). Akinek van hasonló házimozira és sztereó aktív hangfala is, az megtudná nekem mondani?
[ Szerkesztve ]
-
abéla
senior tag
válasz Zοltta #51938 üzenetére
volt itt korábban, Scott_free próbálkozott ezzel a Logitech adapterrel
hootka!
-
scott_free
senior tag
válasz Zοltta #51943 üzenetére
Nem BT-képes hangfal okosítása Logitech Bluetooth adapterrel.
Jelentem, tökéletesen működik!
A Logi dobozában van egy 3,5mm-es jack --> 2xRCA csatlakozó, de nekem a hangfalamon az már foglalt volt, így vettem hozzá 2xRCA --> 2x6,3 jack csatlakozót.
Összedugtam, egyből villogott a bt, egy ősrégi, 13 éves Sony Ericsson K550i telefonnal simán rácsatlakoztam és már szólt is.Nem vagyok vájtfülű, a hangfalam sem hifi (JBL 104), szerintem teljesen rendben szól (nem vettem észre nagy különbséget a pc-s hangkártyához képest). Amire nekem kellett, hogy akkor is tudjak zenét hallgatni, amikor már kikapcsoltam a számítógépet: erre tökéletes!
A kék led csak lefelé világít és azt is szolidan teszi, nem zavaró még éjjel sem.
A BT-kapcsolat stabil, nem szakadt meg egyszer sem.
Két eszközt is rá lehet csatlakoztatni egyidejűleg, de értelemszerűen egyszerre csak az egyik szól.Egyetlen hátrányt tapasztaltam, de ez lehet, hogy a régi telefonomnak köszönhető: nem működik a hangerő állítás a telefonon keresztül. (de megoldottam a telefonos hangszínszabályzón keresztül)
Szóval aki így szeretné BT-képessé tenni a hangfalát, annak jó szívvel ajánlom.
Edigitalban most 8.391 Ft. (én is ott vettem)
-
Somy_
tag
válasz Zοltta #52257 üzenetére
Sziasztok!
Kíváncsi leszek a tapasztalatokra a Bluetooth audio adapter-ről.
(#52256) TechN7ne: Köszönöm a tippet!
Sajnos én is láttam unboxing videót, ahol megdöbbentő dolog volt az utolsó képkockákon a bal oldali hangfal kisebb membránjának benyomódása. Remélem én ilyet nem fogok ki! Mit lehet ilyenkor tenni? Gondolom csak cserével javítható ez a sérülés. Mivel bizonyítod, hogy így kaptad?
Bízok benne, hogy a hangerő állásokon megjelenő zajt is megúszom!
A solo 6c esetében hangfal összekötő kábel elég jó minőségű, hogy az nem szorult cserére?
[ Szerkesztve ]
-
Degeczi
nagyúr
válasz Zοltta #52280 üzenetére
A 7C-ét ismerem, nyilván ugyanaz, nincs 10 gr sem: kizárt, h pár centi eséssel ez nyomja be úgy.
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
-
Somy_
tag
válasz Zοltta #52417 üzenetére
Szia!
Nyilván bénáztam, nem tudtam mit jelent a "- -" jel. Elindítottam a zenét, majd miután nem szólalt meg, tekertem egy kicsit a hangerő potin, ekkor - mint utólag kiderült - bekapcsolt, de nem minimumon vagy ahhoz közeli hangerőn...
A bass és treble állásokat pedig csak akkor írja, ha megmatatod ezeket.Igen, 30-hoz közeli álláson sokkal nagyobb léptékben kezd el nőni a hangerő, felette nem nagyon járattam még a bejáratás miatt, el tudom képzelni hogy drasztikusan hangosabb lesz. Csak az eddigi tapasztalatom alapján akár 15-20-tól is kezdődhetne a poti állítási lehetősége, annyira halk az alsó tartomány.
-
MODERÁTOR
-
Degeczi
nagyúr
válasz Zοltta #52483 üzenetére
Nem egészen értem, hogyan jön ide a számítógép - mindenesetre azt is nyilván készenlétbe rakod estére... ugyanez a logikus eljárás egy aktív hangszórónál is, nem is csak a fogyasztás miatt (rengeteg típusnál elhanyagolható a különbség, nem vmi takarékosak készenlétben sem), hanem pont az alább Viktor által megtapasztalt jelenség elkerülésére.
-
válasz Zοltta #52641 üzenetére
Stúdió monitorok hátulján szoktak lenni kapcsolók, melyekkel a szobaakusztikát tudod kompenzálni. Néha szokott olyan kapcsoló is lenni, ami konkrétan levágja a mélyet 60-80 Hz alatt, ami mélyládás használathoz való, illetve arra is jó, hogy kisebb hangfalakat emulálj.
Make Asia Great Again!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
- MIUI / HyperOS topik
- Mikrotik routerek
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Xbox Series X|S
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Robotporszívók
- Jogász topic
- Videó stream letöltése
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest