- DUNE médialejátszók topicja
- Futtasd helyben a Qwen3-at: ingyenes nagy nyelvi modellek az Alibaba konyhájából
- Milyen egeret válasszak?
- Melyik tápegységet vegyem?
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Mellényzsebbe csúsztatható retrokonzol közeledik az Anbernic színeiben
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qtya123
őstag
Üdv!
A napokban vásárolt Edifier R1280DB hangrendszerrel kapcsolatban lenne egy kérdésem.
Ha YT-on hallgatok zenéket, akkor rengeteg számnál van az, hogy a megkezdés pillanatában van egy halk, tompa pattanás. (optikán van összekötve)
Pl ennél nagyon könnyen észre lehet venni az indítás pillanatában, mert utána nem hangorkánnal kezdődik a szám: [link]
De jó néhány másiknál is ez van. Ha mp3 megy (Foobar2000 programot használok), ott semmi ilyen nincs.
Viszont az X-230 hangrendszerrel a YT videók alatt sem volt ez.
Mi okozza a jelenséget? -
Qtya123
őstag
A tegnapi Edifier beszámoló után ma reggel egy problémába futottam. Eddig az X-230 volt az alaplapi kártyára jack-el kötve, mellette csatlakoztatva volt egy mikrofon is jack-el.
(alaplap MSI Z490 Tomahawk)Ha a fejest akartam használni, akkor csak bedugtam az X-230 egyik szatellitjén lévő jack aljzatra és kész.
Az Edifier optikával van bekötve, így felszabadult a hátsó jack, gondoltam rákötöm a fejest és boldogság lesz, nem kell szórakozni a dugdosással, fixen ott lesz.
Igen ám, de nem adott hangot. Tegyük a gépház előlapi csatlakozójára. Ott sincs hang. A problémát hamar megoldottam, mert ahogy bekapcsoltam az Előlapi jack-aljzat letiltása opciót, utána lehetett váltani az Edifier és a fejes között.Csak ekkor meg a mikrofonom nem működik. Ha be van kapcsolva ez az előlapi aljzat tiltása, akkor ez a kép fogad: [kép]
Aktív lesz az előlapi két csatlakozó akkor is, ha nincs rádugva semmi. Ha pedig rácsatlakoztatom a fejest, a mikrofont meg hátra, akkor is azt hiszi, hogy elöl van a mikrofon is és így nem működik.
Csak akkor hajlandó a mikrofon is működni, ha az előlapi csatlakozóra van kötve az is. De ha meg kikapcsolom az Előlapi jack-aljzat letiltása opciót, akkor a fejes és az Edifier között nem tudok váltani.
Össze lehetne valahogy hozni, hogy minden hátra van kötve és működik az a nyüves mikrofon is?
Még ezzel a beállítással próbáltam variálni, de semmi: [kép] -
Qtya123
őstag
válasz
lezso6 #59139 üzenetére
Valószínűleg így van.
Az imént hallgattam meg egy akusztikus gitárral előadott számot, ott nem vitte el az agyam a sok furcsaság és a megszólalás pillanatában azt mondtam rá, hogy bakker mennyire jó már ez? Mintha egy új számot hallanék, miközben már ezerszer hallottam.
Úgy látszik megérte cserélni az X-230-at, pedig őszintén szólva kissé szkeptikusan álltam a dologhoz. Úgy voltam vele, hogy ez is csak egy belépő alap hangcucc, annyival biztos nem jobb, mint a másik.(nagyon szemeztem az Edifier hirdetéseddel, de méregettem és alkalmatlan erre az asztalra az a nagyméretű cucc
)
-
Qtya123
őstag
Üdv!
Vettem egy Edifier R1280DB-t, ami egy jó évtizedet használt Logitech X-230 2.1 rendszert váltott le.
Van néhány zene, amit milliószor meghallgattam a régi rendszeren. Főleg trash metal és pop metal szerű számokat.
Az Edifier egyelőre még furcsa. Az biztos, hogy jobb, hiszen a közép és magas hangok terén mintha kinyílt volna a világ, de az érzést egyelőre nem úgy érzékelem, hogy húúúú de jó, hanem hogy... nem tudom megfogalmazni, nem vagyok audiofil. Sok, széles, összezavaró. Ezek a szavak jutnak róla először eszembe. Gondolom még szoknom kell. Az X-230 az inkább csak dübögött. A basszusgitár például sokkal szebben kivehető ezen, nem csak egy mély huppogás.Nem gondoltam amúgy, hogy túlzottan észrevehető lesz a különbség, azt hittem az Edifier sem igazán van "magasabb polcon" az előző terméknél.
Optikával kötöttem össze az alaplapi ALC1200 integrált kártyával. Mivel mp3 és YT megy legtöbbször, így nem hiszem, hogy minőségi ugrás lenne egy dedikált hangkártya.
Kérdésem a következő lenne, a hangbeállításoknál ez szerepel:
Érdemes ezeket átállítani magasabb értékekre, vagy azért ezt lövi be, mert ez a max, amit tud?
Más egyebet érdemes állítani? Nem volt még optikai csatlakozással hangrendszer a gépemen, nem ismerem a csínját-bínját (ha van egyáltalán neki).Köszi!
Üdv.
-
Qtya123
őstag
Sziasztok!
Mivel a TV átkerült a számítógépasztal fölé, így felmerült benne az ötlet, hogy össze kellene hozni azt, hogy a PC-n zenét hallgatva, vagy a tv-n filmet nézve egy hangfalpár szolgálja ki ezt a két dolgot. Eddig a tv-re nem voltak hangszórók kötve.
A jelenlegi pc hangszórókat kukáznám (Logitech X-230) és valami minőségibb 2.0 amire szükségem lenne. Az összefoglalóból az Edifier R1800T III, amelyet kinéztem magamnak.
Az elsődleges kérdésem az, hogy miként tudom összehozni a lehető legkevesebb kábelezéssel és mindenféle plusz interfész alkalmazása nélkül a dolgot? A TV-n van optikai kimenet, az alaplapi hangkártya pedig egy elég alap cucc. Esetleg egy hangkártya beszerzése még belefér az elképzeléseimbe.
-
Qtya123
őstag
Üdv!
2.1 hangrendszer vásárlása előtt állok, ami 100%-ban filmezésre lenne használva. Sajnos 5.1 nem jöhet szóba, mert a szoba kialakítása miatt nagyon közel lennének a hangfalak.
A lényeg, hogy a TV optikai hangkimenetére szeretném kötni, vagy HDMI esetleg.
Keret a 2.1 rendszerre kb 85ezer Ft. Tud valaki ajánlani egy jó rendszert? -
Qtya123
őstag
Üdv!
Adott egy 2.1-es hangfal, amit rá szeretnék kötni egy Samsung F6100 tv-re, amin digitális audio kimenet és RCA audio kimenet van.
FullHD filmezés a cél.Az alábbi megoldásokat találtam:
- rca-jack átalakító
- Digitális-analóg koverter
- házimozi erősítőJól gondolom, hogy csak az erősítő esetén jönne a digitális hang, ha azon van digitális audio bemenet, de ezek ára elég borsos.
Sima 2.1 rendszer esetén érdemes ilyennel foglalkozni, vagy jó rá az első megoldás? -
Qtya123
őstag
Sziasztok!
Hangfalvásárlás előtt állok és a Ti segítségeteket szeretném kérni abban, hogy melyik hangrendszert lenne érdemes megvenni.
Maximum 15000 Ft-ot szánok rá. Eleinte 5.1 hangrendszerben gondolkoztam, de szerintem ennyiért nem igazán kapok olyant ami megfelelne, valamint leginkább csak zenehallgatásra kellene ahhoz meg szerintem elég lesz egy jó 2.1-es is.
Nos eddig két jelöltem van, de nem igazán tudok dönteni:
Első: [link]
Második: [link]
Várom a válaszokat!
Előre is köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!)
- AKCIÓ! LG 27MP58VQ-P 27 FHD 75Hz 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB AIO Enigma XL Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest