-
PROHARDVER!
A ZIDOO médialejátszó topik célja, hogy segítsük egymást
a minél jobb moziélmény elérésére
és a problémák megoldására.
Feltöltés folyamatban.
Ötleteket és segítséget Pü-ben várok.
Zidoo is not streaming player.
AZ új PRO boxok már
rendelkeznek
DRM L1
támogatással.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mankó
veterán
válasz Beni2360 #17900 üzenetére
Ha oldal pásztánál akadozást látsz simára tedd.
Tv Trumotion sima és Z9x pro 1.068-al képsebesség és felbontás beállításnál nálam minden ok. Amit képhibát látok az a tv beállítás algoritmus hibái.
Felirat letöltéssel is kiteszi a feliratot, minden ok eddig felirat téren is.Dv filmek átvezető kép nem teljesen fekete, illetve 1-2 helyen látom, hogy szürkés vagy világos a fekete, de ez majd javítódik még.
-
dell600
csendes tag
UHD 3000 McBluna.net en feltöltött gapperintstaller sem működik. inkorrekt országot ír és nem indul el. állítottam nyelvet levettem az internetről semmi. van más lehetőség a play áruházra vagy konkrétan a youtubra?
köszi
-
arcitec
addikt
válasz dell600 #17902 üzenetére
Bocsi a kérdésért, de volt itt valakinek Popcorn Hour lejátszója? Csak mert itt közben olyan problémákról írtok, ami Popinál még csak esetlegesen sem jöhet szóba, mint a kadenciahelyes lejátszás, ami tök mindegy hogy 24p vagy 23.976p, fekete szín, szaggatás,
akadás, menü probléma stb. Van más de ezek mint alap emlegetett problémák nincsenek és ez részemről aggasztó. A Dune topikban ilyenről szó nincs.(Attól még lehet ott is.)
Mert, hogy egy 10 éves készülék nem hozza azokat az anomáliákat, amiket egy mai lejátszó okoz? Csak full HD vagy 4K és Dolby Vision tök mindegy. Bár az 500-as tud 4K-t is.[ Szerkesztve ]
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
Beni2360
Topikgazda
válasz arcitec #17903 üzenetére
Te valamit félre értettél evvel a kadenciahelyesen lejátszásról, vagy nem olvastál pontosan. A zidoo saját lejátszója kadencia helyesen működik. Rossz beállítás vagy katyvasz relase okozhat mindenhol gondot. Igen DV videóknál lehetnek gondok mivel nem minden fajta kódolást tud lejátszani.
A szaggatást is pontatlanúl értetted szvsz. Fekete szín ez így táv fogalom. Az új boxoknál volt egy rövid ideig az egyik fw-nél az alsó felső sávnál gondok. De már megoldották.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Mankó
veterán
Teljes képernyős filmeknél alul felül van egy egy vékony 1-2 cm fekete sáv. Ez javítható firmwareben vagy ez ilyen?
-
Petykó78
tag
válasz arcitec #17903 üzenetére
Popcorn A400-ról váltottam Z1000pro-ra.
Ahogy Beni2360 is írja, nincsenek folyamatosan fennálló gondok. A Popcorn beüzemelését is -emlékeim szerint- vagy 10 firmware frissítéssel kezdtem, addig tele volt az összes fórum a kisebb, de inkább nagyobb problémákkal.
Hasonló a helyzet itt is, egy vadiúj gépnek kell idő amíg kikalapálják a szoftvert. Itt pl. fagyás miatti újraindításra sosem volt szükség, míg azé’ a Popcornnál kellett.
Ha vacillálsz a váltáson ne tedd, simán újra Zidoot vennék. Maradtam volna a márkánál de az A500 kapufa, nem tud HDR-t csak 4K-t, az meg nem egy nagy fejlődés.
1db A200 és 2 db A400 volt nálam egyidejűleg használatban és 1 percig sem hiányoztak a Z1000pro beüzemelés után. -
Beni2360
Topikgazda
válasz arcitec #17907 üzenetére
Kevered a dolgokat. A z9x pro már az újabb SOC-l készül. A Z1000 pro az előző SOC és nem a mostani hanem a 2-3 évvel ezelötti árát 165 e Ft kell nézni. De menj fel a zidoo oldalra és olvasd mitől más a HHD fogadáson kívül.
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Beni2360
Topikgazda
Az új fw-ben van már több kepformátum beállitás probálgasd. Lejátszás közben is elérhető a beállítások alatt, több lépcsőben. Na meg a TV kép beállításnál van eredeti ami jobb mint a 16:9.
[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Beni2360
Topikgazda
válasz arcitec #17910 üzenetére
Én már nem venném meg újjonan. Most adogatják el, hogy megjelent az új SOC-al kb 165 e körül láttam többet is az AVX oldalán. Egy két nap alatt elvitték. Aki zenét is hallgat a nsk ez jobb a beépített táp és egyebek végett, mint a külső tápos.
A zidoo fő oldalán a termékeknél már az újak vannak kint. Na meg néztem Z2000 pro
Itthoni ár azért írtam, hogy az z1000 pro már nem játszik aztán az áron.[ Szerkesztve ]
-
embe
nagyúr
Sziasztok!
Ki mit használ torrentezésre? Most a Zeta torrentet használom, de sokszor nem akar seedelni.
Gondoltam kipróbálok valami mást. -
Beni2360
Topikgazda
-
Beni2360
Topikgazda
A Zeta töröltem és ez maradt fent. Nekem se jött be a Zeta. Csak arra használtam a Tr-t ha 6TB-s tartalék lemezen cseréltem filmet. Az van USB-n bedugva a zidooba. Egyébként most cseréltem NAS-t a Zyel-325-v2-t cseréltem egy QNAP TS-133-ra. Majd megy fel az apróra a régi.
Próbáld meg BitTorrent®- Torrent Downloads - Apps on Google Play[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
Topikgazda
Nekem már nincs fent, volt egy gyári vissza állításom, sajnos nem tudok segíteni. Írás jog vagy valami?
-
Beni2360
Topikgazda
Feltoltes meg a nason sem acélos. Az a kerelemtol függ. Hol vagy a sorba és mekkora az előtted lévők netje. Az én régi nasomon se volt nagy a vissza töltés sebessege.
-
embe
nagyúr
válasz Beni2360 #17922 üzenetére
Igen, csak kíváncsiságból a vinyót ráakasztottam a laptopra, elkezdtem ugyanazt seedelni, és ment normálisan. Friss feltöltés sokan cuppantak rá, van igény a seedre. De úgy emlékszem hogy korábban, másik géppel jobban ment. De lehet rosszul emlékszem.
Viszont ezt a Transmissiont használtam már valamelyik boxon. Csak most a nyűgüm hogy a letöltési mappát nem tudom megváltoztatni. -
Beni2360
Topikgazda
A 17004 hsz-ben van egy kép az nen segít?
Miért nem teszel fel play áruházat? Igaz ott is csak 2019-s az utolsó frissítés.
"Na ezt a Bittorrentet próbáltam - nem jött be" pedig sokan használják mivel több szálon tud kommunikálni.[ Szerkesztve ]
-
Mankó
veterán
válasz Beni2360 #17917 üzenetére
NAS: Volt Zyxel, Synology, Qnap (3 napig). 2-3 éve egy kis mini PC-ről nassolok. Már 20-30-ért is találni az aprón, teljesítményben sokszor veri a gyári nas-okat. 512-es m2 ssd és 4 TB Samsung PM883. (kihagyhatatlan, bitang jó áron vettem Angliából - de itthon is kapni 30-40 ezrekért 2 tb.)
Ha nincs szükséged a külső elérésre, ez a legjobb befektetés.
Jelenleg én windows alól töltök Qbit klienssel, SMB-vel van megosztva a Zidoo felé. 100 Mbyte-al töltök lefele, és 5 Mbit-et engedélyeztem fölfelé. Netezek, seedelek, 80 GB-os filmeket nézegetek közben. Null problem. Meg se akad.
Xpenelogy is volt fent, akkor csak töltögetésre használtam a gépet. (Akkor Transmission-t használtam. Máig megállja a helyét.) Aztán egy hirtelen ötlettől vezérelve eladtam a laptopot, a minit kilőttem tv-re és ha van valami gyors feladat, vagy csak neteznék, akkor azt használom. Egy vez. nélküli, touchpados billel. PC, seed, media kiszolgáló. Mindenre tökéletes.embe: Csinálj neki külön letöltési mappát. Állíts rá írási jogokat és azt add meg a transmissionbe.
[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
Topikgazda
-
Beni2360
Topikgazda
Hát fel telepítettem és indulás ál valami SSIDs-ről hablatyolt. Nem értem mi vám oda írva. A play aruhazbol telepítettem de nekem se enged semmit változtatni. Megfejtettem. Ki lépsz és újra inditod a tr majd fent a szem ikonnal engedélyezed az : add Watch.... És utána azon az oldalon már lehet változtatni a mappára klikk, bírod majd ok. Akár új útvonalat is hozzá adhatsz, majd OK és mehet a letöltés.
[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
Topikgazda
Ugyan az a két mappa van a fogaskerék nel is. Az első marad a másodiknál mappa ikon kat és alul jelenik meg a szerkeszthető lehetőség. És lehet táplálni a trasmissionnal.
-
embe
nagyúr
Na most kivettem a hasából a vinyót. Úgy telepítettem újra a Transmissiont. Ki-bekapcsoltam a Zidoot. Majd vissza a vinyót. Most már hagyta megváltoztatni a letöltési mappát.
Most éppen ellenőrzi a torrentet. Mert egy olyat töltöttem be, amit seedelni szeretnék. Remélem rendben fog működni!
Laptopról is elérem. Már csak a telefonra kell a Transmission Remote-t beállítani.[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
Topikgazda
Ha a szem alatt 2 sor jobbra mappa klikk leteszi alulra és fent bal sarok vissza lépkedni a HDD - i és ott kiválasztod a pl sorozatok mappát, majd OK.
Mobil nettel nem csak egy azon hálózatról tudsz racsatlakozni vagy WEB UI-n böngészőben IP cim:9091 ha jól látom a FOGASKERÉK RPC PORT[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
Topikgazda
Mobil hálózatról nem fogsz tudni belepni ha jól gondolom. Én legalább is nem tudok. Nincs külső hálózatról elérési lehetőség nálam.
[ Szerkesztve ]
-
Mankó
veterán
válasz Beni2360 #17932 üzenetére
Amire ideértem, megfejtettétek.
Mobil elérés csak külső megoldással van. DynDNS-sel használtam egy jó ideig. Teljesen jól működött, nem csak telóról., gépről is tudtam indítani melóból letöltést az itthoni szerveren. Lassú netnél jól jöhet.
A mostani gyors netek korában jóval kényelmesebb a jelenlegi megoldás. Ok, kintől nem érem el, de fél őra alatt lejön bármilyen film.[ Szerkesztve ]
-
-
Beni2360
Topikgazda
Hát elvétve akad nem úgy mint jó pár évvel ezelőtt. Ezek a Streaming szolgáltatók züllesztették le az egészet. Meg jó, hogy van több mint 13TB nézni való. Lehuztam a vérapó valami hybrid változatát nálam semmi beállítással nem ment, darabos lejátszás és érthetetlen hang. A másik meg olyan vacak, hogy brrrr.
[ Szerkesztve ]
-
KismarciAA
csendes tag
Sziasztok!
Tapasztaltatok már olyat, hogy a Zidoo Neo lejátszó egyszer csak tök nehezen akar elindulni (3-4 perc, mire bejön a főképernyő), és utána néha meg a távirányító csak a Zidoo saját képernyőjén navigál, a TV-n nem?
Ráadásul mostanában nem akar kikapcsolni, csak tekeri körbe-körbe a Zidoo feliratot. (Csak teljes áramtalanítással lehet kikapcsolni). -
Beni2360
Topikgazda
válasz KismarciAA #17943 üzenetére
Írtam már több szőr, hogy frissítés után rögtön kikapcs és a konnektorból vagy hátul 2p-re kihúzni a táp kábelt. Néha nem árt havonta 1x megcsinalni az aramtalanítást. Meg nem igazán CE barát szvsz a zidoo.
-
Beni2360
Topikgazda
válasz KismarciAA #17945 üzenetére
Ritkán van automatikus frissítés, le tölteni szoktuk. És magunk frissítjük. Ha nem boldogulsz egy HT adat mentés és utána gyári vissza állítás.
-
embe
nagyúr
Na nem adja magát ez a Transmission. Gyakran kifagy...szinte mindig, amikor indítom. Igaz mivel nincs GP, így appból telepítem. Kár mert amikor működik akkor ok.
Nincs valakinek egy jól működő telepítője, egy apk fájlja?
Fel lehet mókolni a GP-t, vagy csak a GP rom telepítése a megoldás? Nem sok kedvem van az újra állítgatáshoz. De lehet a GP-ből telepített alkalmazás működne rendesen.
Most egyébként ezt használom, de nem tetszik. -
Beni2360
Topikgazda
Semmi változtatás nem történik. Kiválasztod melyik fw van fent és ugyan azt az fw-t G változatban, ha nem akarsz frissíteni letőltőd és amit a MC-ben el érsz akár onnan is klikk és indul a telepítés és ott lesz utána a play áruház, minden marad a régiben. Újra indulás után kikapcs és aramtalanítást 2 percre. Aztán mehet a be jelentkezés.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Tomp fórumlakókn összefoglalója miként készítsünk Dolby Vision videót a ZIDOO X szériás lejátszóhoz.
Egy cikk egyik fórumtársuntól a
ZIDOO UHD200 lejátszóról.
Hang rendszer
oldaláról.
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Politika
- Diablo IV
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen monitort vegyek?
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠