Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- RAM topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
A ZIDOO médialejátszó topik célja, hogy segítsük egymást
a minél jobb moziélmény elérésére
és a problémák megoldására.
Feltöltés folyamatban.
Ötleteket és segítséget Pü-ben várok.
Zidoo is not streaming player.
AZ új PRO boxok már
rendelkeznek
DRM L1
támogatással.
Új hozzászólás Aktív témák
-
a347
aktív tag
válasz
RockCNC #20294 üzenetére
A Tv-vel semmi baj nincs, mivel mint fentebb írtam, ha Ugoos-sal játszom le akkor minden ok. A Tv rendben át áll DV módba, de Zidooval sokkal fátyolosabb képet kapok, mint a Ugoos-sal. Nem minden filmnél jön ez elő, de például a Vissza a jövőbe szó szerint szinte sötét. Lehet összefügg azzal, hogy éppen milyen profilu DV-t használ az adott film.
-
blakey
titán
válasz
sinci01 #20287 üzenetére
Ennyi elég, emiatt van az eltérés. Bár a HDR10 inkább HDR10+ lenne és még elképzelhető, hogy a DV olyan profil, amit a Zidoo nem kezel tökéletesen, ezért lesz gyengébb a HDR10+-hoz képest, mert egyes DV profilok esetében sima HDR10 lesz csak DV-be csomagolva, azaz a sima HDR10-zel is ugyanazt kapnád. A Realtek SoC-os Zidoo-kon a Player-Led a megfelelő lejátszási mód DV esetében, így nem lesz hamis TV-Led mód. A P7 FEL hiánya is okozhat gyengébb képminőséget. A jelenlegi felállásban valószínűleg a TV kevésbé hamis képet ad a lejátszóhoz képest.
-
RockCNC
őstag
-
a347
aktív tag
válasz
sinci01 #20278 üzenetére
Véleményem az eddigi tapasztalataim alapján, hogy a Zidoo nagyon visszafogottan adja vissza a dolby vision hatást, valószínüleg azért, mert nem tudja teljes körüen a dolby vision formátumokat kezelni. Emiatt teljesen dinamikátlan, fátyolos a kép. Mivel a tv tudja, a Zidoo elsődlegesen a dolby visiont küldi a megjelenítő felé nem a HDR10-et. Ugyanazon film egy Ugoos AMbplus-on lejátszva ég és föld.
-
marcellp
csendes tag
Sziasztok! Van egy Zidoo X9S médialejátszóm, és az Apple TV 4K Infuse-n nézem a filmeket SMB-n keresztül Wi-Fi 5Ghz kapcsolattal. Egy ~15 GB-os film nem játszódik le folyamatosan, az 5-6 GB-os fájlok gond nélkül mennek. Mi van, ha veszek egy Zidoo Z9X Pro 4K-t Wi-Fi 6 támogatással? Lehet, hogy gyorsabb lesz?
-
RockCNC
őstag
Jelentem megérkezett a trailer is.
Hogy hogyan? Kitudja de működik!
És pár film után egyelőre nincs akadozás sem
😀 -
gulyasa
őstag
válasz
sinci01 #20278 üzenetére
Azt tudni kell, hogy a tévék saját beépített lejátszó szoftverének tudása sosem volt egyenértékű egy dedikált asztali lejátszóéval. Akár Hisense, akár TCL, vagy a nagyok közül a teljesség igénye nélkül, LG-ket vagy Samsung-okat néznénk, teljesen mindegy, egykutya.
A film fájlod valószínűleg olyan DV feldolgozási móddal készült, amit a tévéd nem tud értelmezni - jó esetben HDR-nek látja, viszont a Zidoo le tudja játszani DV-ként.
-
sinci01
aktív tag
Üdv. HDR tartalommal kapcsolatos kérdésem lenne. Van egy filmem, ha a Hisense TV saját lejátszójával játszom le akkor HDR10+ felirat jelenik meg a TV-n, ha viszont a Zidoo Z9X-el játszom le, akkor Dolby Vision tartalomként azonosítja. Valamint nem tapasztalom azt a kimagasló, "húdeszuper" hatást a HDR tartalmaknál. Valószínú a TV beállításain kell korrigálnom, mert a HDR tartalmaknál más módok jelennek meg a TV-n, és kísérleteznem kell.
Van valami különleges beállítás a Zidoonál a HDR tartalmakhoz? -
RockCNC
őstag
válasz
Beni2360 #20273 üzenetére
Tulajdonképpen mindent kezel az LG Magic remote távkapcs.
E-ARC-n ezzel adok hangot az AVR-nek, illetve start/stop/menűk, hangok, feliratok, stb, minden elérhető a kurzorral.
A négy szin is beállitható egyénileg rajta.
Egyedül a filmben a hosszabb tekeréseknél kisé lassaban teker, mint a gyári.
Továbbá kikapcs/bekapcs, az összes készüléket ha akarom. -
-
modflow
veterán
Akinek van Z9X 8K-ja annak mi a véleménye a távirányítóról?
Az enyém egy fos, sokszor nem érzékeli, kb. tökéletes egyenes vonalban kell tartani, ennyire rossz infra vezérlőt még nem láttam.
Tekerni se teker, pedig csináltam gyári visszaállítást.
Kb. 10-ből egyszer teker, mintha nem érzékelné, hogy okéztam a teketést. De pause-ra meg érzékeli ...
Idegesítően gagyi. -
makoss
veterán
válasz
Beni2360 #20255 üzenetére
Még csak nézegettem a beállítást, agyaltam, hogy kínlódjak-e megint az otthoni hálózattal, de átmenetileg lehet vinyót dugok rá mert ha be is állítom a hálózatot utána lehet megint kell ha végre valahára végeznek az optika bekötésével, mert elvileg egy Telekomos routert kapok a régi meg kuka
Hihi elzártam az új távnyomóval, a régit meg ugyanaz kapcsolta be -
makoss
veterán
válasz
Beni2360 #20250 üzenetére
audiocentrum.hu
Háát hallod nagyon koppra ment az idő!
Ma mentem a Tescoba, nincs infó (telómra üzenet)
Mentem a bankomba nincs üzenet...
Épp mentem a Pennybe mikor állok be a parkolóba, akkor jött a jelzés: csomag átvehető a csomagpontonhúú mondom... ha végzek a Pennyben, rájuk telefonálok, úgyhogy ahogy végeztem a boltban, mentem is oda.
Pont annyi volt, ingyenes szállítással.#20252 Sasi001 Muszáj volt így intézni, raktáron nem volt, én alig vagyok elérhető, sok túlóra miatt, itthonra nem jó,
Csomag automata is csak 2 napig tárol. Legközelebb április 2.-án tudtam volna érte menni
A legközelebbi rendelésem a munkahelyemre intézem ami jövőhét leszha nem változik...
-
-
Sasi001
senior tag
A yuv422 12bit nálam 444 12bit-re van állítva. Nekem így jobbnak tűnik. De lehet kísérletezni.
-
Sasi001
senior tag
válasz
Gábordiák #20246 üzenetére
VIDEO SETTINGS
Playback/Auto frame rate/Local playback: Match frame rate and resolution *
Playback/Auto frame rate/Third-party APP online playback: Match frame rate and resolution *
Display/Resolution: Auto switch to best resolution **
Display/Color Settings/8K: Priority YUV420 10BIT
Display/Color Settings/4K 50~60Hz: Priority YUV420 10BIT
Display/Color Settings/4K 23~30Hz: Priority YUV422 12BIT
Display/Color Settings/Non-4K: Priority YUV422 12BIT
Display/Color Settings/HDMI Signal format: Enhanced format ***
Display/HDR/UI Display Mode: SDR
Display/HDR/Dolby Vision Output Mode (if available): TV Led ****
Display/HDR/HDR Output Mode: Auto *****
Display/AI image process/AI image enhancement: Off ******
Display/AI image process/Enable AI SR: Off ******
Display/UI interface resolution: 1080p ******* -
Beni2360
Topikgazda
válasz
arcitec #20232 üzenetére
Maga a mappa rendben volt elnevezve, azon belül az egyenkénti fájl név volt így elnevezve. Nem szokta a nevével kezdeni.
Nézd meg a Gyürük urát vagy a Hobbyt filmeknél is rövidített fájlnevek vannak de az már ismert.
Na de Mind1. -
Beni2360
Topikgazda
válasz
kokokka #20229 üzenetére
Vagy ha nem csatlakoztatom fel rá a HDD-t, addig nem mutatja a tartalmát a filmeket....
Igen addig nem jelenik meg a PW-ban amit rá nem dugod.
Ha szg-n törölsz valamit és utána dugod vissza ellenőrzésnél észleli a hiányt és törli a PW-ból.
De figyelem rádugott hdd-nél a törlés a szemét kosárba megy és onnan amíg nem törlöd foglalja a tárhelyet. -
kokokka
addikt
válasz
blakey #20223 üzenetére
Automatikusan csinál mindent törléskor is? A Zidoo, ha kitörlök egy filmet mindent eltűntet a HT-ból ami kapcsolatos vele. Vagy ha nem csatlakoztatom fel rá a HDD-t, addig nem mutatja a tartalmát a filmeket között amíg ezt meg nem teszem. Valahol olvastam, hogy a Dune-nél manualisan kell törölni a HT-ból a törölt filmeket. De lehet, hogy már ezt is tudja, nem tudom.
-
Beni2360
Topikgazda
válasz
Turbo73 #20226 üzenetére
Én is jártam pár hete egy mozi filmmel. Két változatban töltöttem le de az egyiket nem ismerte fel a Pl. A Wicked amit fulcrum töltött fel.
Sorozatnál is volt, hogy: fulcrum.ab.stb. nem látta. Mindet át kellet nevezni mivel a rövidítést nem értelmezte olyan friss Netflix sorozat volt. Kerülöm a pasit ha lehet. Pedig be van a kihagyások közé írva a neve. Van,hogy felismeri de nem értelmezi a sorozat epizód részeket. Erre jöttem rá és csináltam egy videót az átnevezésre.
UI: Az NFO-t is átnevezted? Megy van ott még nálam egy .srv kiterjesztésü fájl azt is átneveztem. -
Turbo73
tag
válasz
blakey #20223 üzenetére
A HT4.0 óta a borító készítője egy klasszissal jobb, mint a Dune.
- milyen borító? Mert azt ugyanonnan töltik le, tehát a borító ugyanaz minden appban, Kodi (itt más is választható), Plex, Emby, Dune, Zidoo, stb.Lehet félreérthető voltam. Nem a letöltött borító jobb, mindkét esetben a TMDB-ről tölt, hanem ahogyan csinálja. A Dune sokszor hibázott, és kézzel kellett megcsinálnom. Ahogy írtam a Zidoo ezt majdnem hibátlanul megugorja, plusz a dizájnja sokkal jobban tetszik.
A képminőség meglepően jó. Talán egy hangyányival a Dune fölött van
- nem azonos SoC-t hasonlítasz össze, ilyenkor nem a márkák közötti különbség "jön ki", hanem a SoC-ok közötti.Nekem egy X10-es Zidoom van. Egyszerre hasonlítottam össze egy Dune 4k Solo Pro-val, projektoron, és a Zidoo egy hangyányival jobbnak tűnt. Pedig a Dune-ben 2 generációval újabb, de szintén Realtek SoC van.
-
Beni2360
Topikgazda
-
blakey
titán
válasz
Turbo73 #20218 üzenetére
A képminőség meglepően jó. Talán egy hangyányival a Dune fölött van
- nem azonos SoC-t hasonlítasz össze, ilyenkor nem a márkák közötti különbség "jön ki", hanem a SoC-ok közötti.Én is használtam végig posztereket, de a Dune-nél ez azért sokkal melósabb volt.
- szintén régi eszközöket, tulajdonságokat hasonlítasz össze, már elég a Jukebox-hoz rendelni az adott mappát és automatikusan megcsinálja.A HT4.0 óta a borító készítője egy klasszissal jobb, mint a Dune.
- milyen borító? Mert azt ugyanonnan töltik le, tehát a borító ugyanaz minden appban, Kodi (itt más is választható), Plex, Emby, Dune, Zidoo, stb.Fut rajta a KODI Ziddo klónja, de őszintén szólva a HT4.0 sokkal jobb.
- Dune előnye, hogy rendszerszinten vált fps-t s nem is kell semmilyen fork, a sima Kodi is jól működik.A ma kapható Amlogic boxok esetében a különbség szoftveresen érhető tetten, más a dizájn, máshol vannak a menüpontok, és esetleg másképp optimalizált, valamint melyik engedi azt, hogy egyéb OS-t is lehessen használni, pl. Dune-nél használható a CoreELEC és S905X4 SoC esetében van hibátlan Dolby Vision támogatás, pl. P7 FEL is.
Kép- és hangminőség szempontjából, nincs különbség, a Zidoo is megoldotta a túlélesítést. -
Tuto
tag
válasz
Turbo73 #20218 üzenetére
Köszönöm szépen ilyesmire gondoltam volna én is.
Főleg azért kacérkodom a Zidoo-al a Dune helyett, mert énis úgy érzem hogy árügyileg gazdaságosabb, és kb pont ugyanaz a megjelenésre és minőségre lehet számítani, a sw része más és/vagy a támogatása....igazán lehet veszek egy kisebb Zidoot-t hogy megtalpasztaljam magam, nekem milyen élményeim vannak igazán, mert csak saját tapasztalat útján fogok tudni dönteni.....a gond, hogy a Dunét már vakon állítom és nagyon megszerettem a kezelését, félek a váltás nehéz lesz , kivéve ha kapna az ember annyi pluszt megjelenésben , másban, hogy elfeledtettné a kezdeti nehézségeket -
Turbo73
tag
Több mint 10 évig Dune-ztem, majd a 4k-ra váltáskor lett Zidoo. Hogy miért Ziddo, az ok elég prózai: fele annyiba került, mint egy ugyan azt tudó Dune.
A Dune tapasztalataim:
- A legstabilabb hálózati lejátszó ever. A SMB beállítás kb. magától megy és soha nem dobta el. Önmagában, mint lejátszó is atom stabil, a tízen év alatt talán egyszer-kétszer fagyott le.
- Képminőség remek
- Én is használtam végig posztereket, de a Dune-nél ez azért sokkal melósabb volt.
A Zidoo tapasztalataim:
- A SMB beállítás elég szenvedés volt, valamint, hogy látszódjon a benne lévő HDD SMB-n a Windows-ban. Beállítás után már stabil a hálózati lejátszás.
- A képminőség meglepően jó. Talán egy hangyányival a Dune fölött van.
- Mint lejátszó sokkal kevésbé stabil, viszonylag könnyen le lehet fagyasztani.
- A HT4.0 óta a borító készítője egy klasszissal jobb, mint a Dune. Nagyon okosan és ügyesen hozza össze a dolgokat és szinte sosem téved. Ha viszont téved (vagy véletlenül te törölsz valamit), akkor viszont nyomor visszahozni a dolgokat, ha egyáltalán lehetséges. Mondok egy példát: véletlenül kitöröltem egy sorozat 3 epizódját, azt azóta sem látja sehogyan, pedig már mindent megpróbáltam.
- Fut rajta a KODI Ziddo klónja, de őszintén szólva a HT4.0 sokkal jobb. -
-
Tuto
tag
válasz
arcitec #20205 üzenetére
Nem vagyok ilyen múltidéző, csak valahogy jobban be tudtam kategórizálni a filmeket régebben.....manapság már nehezebbnek érzem az egyértelmű csoportosítást, de lehet ebben is változik az ember, vagy inkább a filmgyártók akarnak mindenkategóriás filmeket csinálni, hogy mindenki is legyen a célközönség :-)
A link amit beraktál köszönöm, ismerem, de ott minden asztali lejátszóról szól a topik és konkrétan Dune VS Zidoo témát kapargatnámfőleg fókuszban a beállítás és tudás, azon belül a borító ami még inkább érdekelne (részletek, hasonló filmek, stb)...Egyébkén a Dune topikba is bedobtam már, de ott is hithű felhasználók vannak leginkább akik csak Dunét használnak....Ezért írtam, hogy kicsit ez már ilyen hitbeli kérdés, hogy mit használsz Dune vagy Zidoo, főleg mivel kinézetre kb ugyanaz más sok típus ...
-
arcitec
addikt
"ma már ezeknek a csoportosításoknak a Normál Filmek és a Sorozatokon kívül nem sok értelme van ...."
Nem mondod?És régen mé vót értelme, amikor régen minden jobb vót...
U.I: Egyébként mintha nem tudnád: [Milyen médialejátszót?] -
Tuto
tag
válasz
Sasi001 #20200 üzenetére
A filmek alatt is mappáztok? Régen mappáztam itt is, akció, scifi, horror stb, de most már az a baj több kategóriába is tartozhat egy-egy film pld akció, filmvígjáték, de akár 3-4 csoportba is tudnám tenni mert még mellé jönn a Wester, Történelmi, stb.....ma már ezeknek a csoportosításoknak a Normál Filmek és a Sorozatokon kívül nem sok értelme van ....
-
Új hozzászólás Aktív témák
Tomp fórumlakókn összefoglalója miként készítsünk Dolby Vision videót a ZIDOO X szériás lejátszóhoz.
Egy cikk egyik fórumtársuntól a
ZIDOO UHD200 lejátszóról.
Hang rendszer
oldaláról.
- Bomba ár! Dell Latitude 5490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! Apple Macbook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- ÚJ Lenovo Yoga 7 2-in-1 - 14"WUXGA - Ryzen 7 8840HS - 16GB - 512GB - Win11 - 3 év garancia - MAGYAR
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest