- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Új hozzászólás Aktív témák
-
tjb007
nagyúr
válasz
AxBattler #995 üzenetére
Ez olyan tipikus Kinek a pap..... dolog. Egyesek kerülik, mint a pestisest (sokan ki is akadtak miatta a Surface Pro 3 kapcsán), mások meg megelégedéssel használják.
(#996) hito
Nem rejthető a házba.
Nekem mondjuk mindkettővel van valami bajom. Az egyik kényelmetlen számomra, a másikat meg 100%, hogy mindig elfelejteném magammal vinni pont amiatt, hogy nem lehet a készülékházba csúsztatni. -
hito
nagyúr
Hát, kétlem, hogy ez a vaskos toll bemegy a készülékházba. Ha meg nem rejthető a házba, akkor nálam felejtős, 5perc alatt elhagynám + kényelmetlen is. De a hírnek örülök, jöjjenek csak a tollas tabletek, rámutatás nálam minimum követelmény, létezni nem tudnék már nélküle.
-
tjb007
nagyúr
Ismét egy érkező régi-újdonság, a Toshiba Encore 2 Write.
N-trig digitizere lesz, nem Wacom. -
Viktoár
addikt
Sziasztok
Tegnap megvettem a toshiba encore wt8-a-102 -t és nagy megelégedéssel használja az asszony.
Ma délután észrevett egy szürke pixelhibát a kijelzőn,ezzel lehet valamit kezdeni? Garanciális probléma vagy le kell tojni?
-
tjb007
nagyúr
Megérkezett a Lenovo Miix 3 8". Ismét egy visszalépés az elődmodellhez képest.
-
hito
nagyúr
válasz
AxBattler #984 üzenetére
Nekem mondod? 10eFt-ért vettem egy Miracast vevő egységet. Ezzel az erővel felgyújtást követően körbehugyozhattam volna a 10eFt-ot, több értelme lett volna, mint azt a szart megvenni. Képtelen stabilan, megbízhatóan működni. A technológia csak elméletben létezik, a gyakorlatban csak agyvérzés gyors előidézésére alkalmas.
-
cinkoxid
senior tag
Nekem 13 gb szabad helyem van windows frissítések + pagefile + hiberfile + office + szükséges programok + 3 gigát foglaló saját program után, tehát annyira azért nem szűkös, de micro sd-t én is rendeltem bele.
-
Bogyó bá'
nagyúr
Teljes mértékben vállalható, az ára is jó!
-
Viktoár
addikt
Sziasztok
Toshiba Encore WT8-A-102 mennyire használható készülék?Itt esztergomban van 59k-ért tokkal vonóval,androidos készüléket váltana.
-
Romvr
őstag
válasz
cinkoxid #968 üzenetére
USB-s kütyükkel teljesen korrektül megy minden, csak a bluetooth-al van baja. Elemeket pár napja töltöttem így azzal nem lehet gond, meg mint írtam laptopon tökéletesen ment ma mind a kettő. A BT erejével sincs gond, mert működik 5 méter távolságból, azaz érzékeli az eszközöket, sőt telefonnal még fájlt is cseréltem. Csak néha egyszerűen megőrülnek az eszközök. Ráadásul az esetek 90%-ban 30cm-en belül van mind a két eszköz.
USB-vel az a baj, hogy amikor le van merülve a készülék akkor kiesik a játékból. Ezért is vettem BT eszközöket. Meg azért mert a billentyűzet nagyon tetszett, mind méretileg, mind kinézetileg. Illetve utálom a kábel rengeteget ezt pedig tudom használni több készülékhez is átdugdosás nélkül.
Ha lenne rajta egy teljes értékű USB port még pluszban akkor tuti rácuppantanék egy logitech microReciever-es kombót ami eddig minden eszközömmel tökéletesen ment. Még csak ki se lógna nagyon a gépből.
Na mindegy, majd legközelebb erre is odafigyelek tablet vásárlás előtt.Addig meg tesztelem a frissített drivereket és UEFI-t.
-
-
Romvr
őstag
No Acer Iconia w4-820 + W8.1pro U1, naprakészre frissítve a következővel kerget az őrületbe:
Rapoo 6100 Bluetooth billentyűzet
- 1 perc inaktivitás után lekapcsolódik (jó esetben, mert van hogy 5-10ms után teszi). Ezzel még nincs is nagy gond, de ha megnyomok egy gombot akkor nagyjából 5-8-ig tudok elszámolni míg ismét aktív lesz a billentyűzet. (Ma teszteltem laptopon is,1-2s alatt visszakapcsolódott rá mindig.)
- Írás közben néha "beakad" 1-2 gomb. Tehát írok és a leütött gomb vagy 84x ismétlődik, azaz jó esetben csak elront egy egész sort, szót, vagy beakad és onnantól kezdve csak a BT kikapcsolása a gépen és visszakapcsolása hoz enyhülést (mert a gép akad be nem az eszköz, lévén ha kiveszem az elemet, akkor is folytatja a karakterek beírását). Ha mondjuk nem egy karakter hanem egy funkció gomb makkan meg akkor reset segít csak, lévén menükben sem tudok navigálni mondjuk egy Enter vagy Space megőrülésénél.Bluetooth Egérnél
- Lelassul a mutató sebessége azaz fáziskésésben van
- Felgyorsul és 1mm mozdításra átszánkázza a képernyőt
- Megáll és nem mozdul többet
- Mind három esetben csak a tablet BT rádiójának kikapcsolása és visszakapcsolása hoz ideiglenes megnyugvást.A harmadik jelenség meg hogy egyszerűen rájön az 5 perc és X ideig (random) semmilyen BT kütyü nem működik, mintha kikapcsolt volna a rádió, majd visszatér belé az élet.
Az imént toltam a tabletre frissítést (minden eszköz + firmware(UEFI)), aztán remélem a jövő hét folyamán ki tudom tesztelni és csak ennyi volt a gond. Ha nem akkor földhöz csapom, ráugrálok vasalt bakancsban és meglátjuk az új dekopír fűrészemmel képes vagyok e egy szabályos kör alakot vágni rá.
-
Trooper1987
újonc
Sziasztok
Szeretnék Windows Phone-os XAP kiterjesztésben letöltött játékokat telepíteni és futtatni Toshiba Encore WT8-A-102 Windows 8.1-es táblagépemen. Olvastam pár módszert, pl. a Windows Phone SDK emulációt, de nem működik, mert a rendszer csak 32 bites és nem engedi felrakni. Van ami tuti működik ?
-
vlevi
nagyúr
Ha nem alszik el rendesen, vagy altatas után érthetetlen okból felébred, akkor a parancssorba begépeled, hogy a powercfg /lastwake Ez ki fogja írni, hogy mi volt az utolsó esemény, ami felébreszette a gépet. Nekem az asztali gépen két ilyen dolog volt, az egyik a vezetéknélküli egér, a másik a hálókártya. Az eszközkezelőben pedig könnyen be lehet állítani, hogy ezek az eszközök nem ébreszthetik fel a gépet, és akkor rendben kell lennie az alvásnak. Sőt, az eszközkezelőben az is beállítható, hogy mely eszközöket kapcsolhatja ki a windows alvás közben.
-
cinkoxid
senior tag
válasz
Bogyó bá' #959 üzenetére
Amikor hibernálom, akkor is teljesen kikapcsol. Én azért ezt szoktam, mert nem szeretek kilépni a programokból, amiket éppen használok, ha otthagyom a gépet.
A hálózati adapternél be kell állítani, hogy az eszköz ne ébreszthesse fel a gépet, és akkor elvileg tud aludni rendesen.
-
Srácok, hogy van ez a garanciával?
2 év van az Encora-ra: ebből egy év kisker + egy év gyártói?
Szóval az első évben csak a kereskedőhöz vihetem vissza, Toshiba márkaszervizbe nem? -
gghrtz
őstag
válasz
Bogyó bá' #959 üzenetére
Elég macerás az alvás nálam is. Ki kell lépnem minden programból, és repülő üzemmódba kell kapcsolni a készüléket, különben el sem alszik. Múltkor az FB+IE kombó 30-ra merítette a T100-at 70%-ról.... (elmentem edzeni). Nem értem miért nem lehet normálisan megoldani ezt. Ha monitorra van kötve a cucc, akkor meg végképp nem tud elmenni alvó állapotba.
(Sőt ha nem rakod fel a drivereket, főleg a hotfixet, akkor meg úgy szar az egész, ahogy van)
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
cinkoxid #958 üzenetére
Én - mivel most jöttem asztali PC-ről - kizárólag kikapcsolom. Sem aludni nem engedem, sem hibernálni (a hibernálás lehetőségét is kiirtottam, nyerve így + 2 GB tárhelyet: powercfg h off). Azt a kemény 10 másodpercet ki bírom várni, míg bebootol. Szerintem nagyon jót tesz az akkuidőnek, ha használaton kívül teljesen le van állítva a masina.
-
cinkoxid
senior tag
Ti nem szoktátok hibernálni a masinát, amikor nem használjátok?
-
davidj92
tag
válasz
AxBattler #955 üzenetére
Igen ez a kettő versenyző merült még fel, akkor a lenovo kilőve
Hát nem tudom.. Acerről sok rosszat hallani (legalábbis a notikról, sajnos már tapasztaltam is), viszont a tesztekben azt írják hogy jóval gyorsabban lehet feltölteni, mint a t100-at. De a t100 meg többet bír 1 feltöltéssel
És az Acer csak 1 év gyári garit ad, míg az Asus 2-vel érhető el.
Valószínűleg a T100 lesz a befutó, de még alszok rá egy pár napot -
válasz
davidj92 #952 üzenetére
Igen, jár hozzá W8+Office, nem kell külön megvenni.
Viszont ennél a típusnál nem tudom, hogyan birkózik meg a chipset a fullhd felbontással, és ez a szemedre is érvényes - szvsz ez a képpontsűrűség W8-nál már kényelmetlen (ráadásul fix a képernyő dőlésszöge). Én inkább választanám a T100-ast, vagy a Switch 10-est. -
hito
nagyúr
válasz
davidj92 #952 üzenetére
Nekem volt, az akksi vérszegény. Ha az a legfontosabb, akkor keress mást. Én most Lenovo Thinkpad Tablet 2-t használok, kb. 2x annyit bír az akksija, sőt idle-ben notebookcheck szerint 7:41 perc vs. 16:57 perc a Thinkpad javára.
De ebben a méretben ott van még a Dell Venue Pro 11 is, ugyanazzal a chipsettel, mint a Miix 2 10. Azt is sokkal jobb választásnak tartom. Hagyd ki az a Miix 2 10-et, nekem volt, senkinek nem ajánlom jó szívvel.
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
davidj92 #952 üzenetére
Még csak 2 napos tablet tulaj vagyok (Miix 2 8" - 64GB), nekem egyelőre nagyon bejövős. Foglalkoztatott a 10"-os megvételének a gondolata is (egy hete még volt az Edigitalnál akciósan 99.900-ért, de elfogyott). Végül is nekem túl nagy lett volna a mérete, illetve a fullHD kijelző miatt az asztali programok ikonjai kezelhetetlenül picik lettek volna. A 8"-os 1280x800-a is néha próbára teszi a szememet, illetve nehéz is azokat a pici ikonokat eltalálni ujjat (pl. programok bezárása).
Most már minden alkalmazásom fel van telepítve, a gép "be van lakva", de erre rá is ment 2 napom. Volt egy teljes rendszer-újratelepítésem is, mert elsőre angol nyelven sikerült aktiválnom az Office-t.
Kérdésedre a válasz: az Office 2013 része az árnak, fel is van telepítve a gépre, de neked kell aktiválnod a mellékelt regisztrációs kóddal. Hogy ne kövesd el azt a hibát mint én: Állítsd be az oprendszert, miután annak a nyelve már magyar, indítsd újra a gépet, és csak ezután aktiváld az Office-t, mert így magyar nyelven fog regisztrálódni.
Amúgy piszokul tetszik a kis gép, a mellékelt stylus is nagyon jól használható az asztali programok kezelésére. A képernyő-billentyűzetet már megszoktam, az asztali programok kezeléséhez meg egy BT-s egeret használgatok leginkább (a régi notimét). Őrület, de VPN-en a céges vállalatirányítási rendszerhez is hozzáférek, sőt - próbaképpen - még CAD-programot is telepítettem rá: nem kényelmes használni, de "végszükségben" alkalmazható.
szerk: nagyon hasznos a 8"-os beépített GPS-e, az Áruházból letölthető Here Maps térképekkel offline navigációt is tud!
szerk2: Megint van 10"-os jó áron!
-
davidj92
tag
Üdv!
Tablet vásárlás előtt állok, leginkább tanuláshoz használnám (elektronikus jegyzetek miatt
), és az üzemidő lenne még fontos ez miatt. Nézegettem masinákat, és a LENOVO IdeaTab Miix 2 10" 64GB Wi-Fi 59-412776 jön be leginkább. Árban a max az nagyjából annyi lenne mint ez a gép (~110e Ft). Kérdés még az lenne, hogy az office-t azt külön meg kell venni mint az asztali géphez / notihoz, vagy rajta van alapból?
Egyébként jó ez a masina, valakinek van vele tapasztalata? Egyéb ötletek is szívesen várok.
Köszi -
Bogyó bá'
nagyúr
Urak! Megint segítségre szorulok!
Mint írtam, tegnap elcsesztem az Office telepítését. Végül rászántam magam és belefogtam egy teljes rendszer újratelepítésbe. Windows települt, az MS fiókom jóvoltából a "megvásárolt"appok is maguktól lejöttek, viszont ha az Office-t indítanám, akkor kéri, hogy vagy "vegyem meg", vagy ha megvettem, írjam be a regisztrációs kódot, vagy a 3. lehetőség, hogy 30 napra kipróbálhatom. Ez utóbbira kattintottam (hogy elindulás után magyarra válthassam a nyelvet, és úgy regisztráljam a kóddal), de erre egy weblapra visz, és az Office 365-öt akarja letölteni, de nekem nem arra van szükségem, hanem magyar nyelvű OFFLINE Office 2013-ra, amit elvileg ugye a géppel kaptam. Mi a teendő, nem szeretném újra elcseszni, és feltétlenül magyar nyelvre van szükségem, ángliusul nem értek egy kicsit sem.
-
Bogyó bá'
nagyúr
Urak! Be lehet állítani valahogyan, hogy bekapcsoláskor ne a Microsoft fiókom 20 jegyű (vegyesen kis- és nagybetűk, számok) jelszavával induljon a gép, hanem mondjuk 4 jegyű PIN-kóddal? Kezdek az agyvérzés közeli állapotba jutni.... (kb. 10-edik frissítés-csomag jön le, ennyiszer kellett eddig újra bejelentkeznem...)
-
Romvr
őstag
válasz
nonsen5e #936 üzenetére
Az a gond hogy pl egy ubuntu-t eleve nem lehet natívan UEFI-vel kiírni így bootolni sem fogsz róla. Ha megcsinálod akkor telepítés után is valamit mókolni kell a grub-al hogy utána is működjön.
Aztán jönnek a driver gondok, mint a touch felület, a wifi/bt, a szenzorok, USB perifériák...stb. Ezeket is mind-mind meg lehet oldani, többé kevésbé (úgy tudom a szenzorokkal még mindig baj van Ubuntu alatt), de én nem akartam ennyit szenvedni vele, holott elviseltem volna egy linux-os dual-boot-ot is.
Ráadásul az Ubi nem a leg touch-barátabb dolog.Apropó, VmWare-ben egész jól fut az Ubuntu 14.04... Androidot nem lehet megoldani így valahogy?
Amúgy most hétvégén szerintem újra húzom a Win 8.1-et a táblámon és frissbe fogok feltenni egy bluestack-et hátha úgy jobban működik. Valahogy kiöltem a gépből a kamerákat és nem tudom működésre bírni őket (eszközkezelőben látszanak, de csak ott) így meg kicsit romlott a skype élmény
-
Romvr
őstag
"a metro felület mindíg teljes képernő, és nem látom az állapotsort, "
Balról befele húzod a szélét. Ott lesz az óra, wifi, töltöttség jelzés."Nincs egy visszalépés gomb sem. Droidon sűrűn használom a vissza gombot, mert az működik böngészés közben is, olvasáskor is"
Windows gomb, vagy jobbról behúzod az előző alkalmazást. Böngészésnél szintén jobbra bököd a képernyőt. (működik chrome és IE-nél).
Bezárni meg úgy tudsz hogy a tetejéből az aljába húzod az alkalmazást."Hagyományos windows desktopon pedig a bökdösés az jááááááj."
Nálam kb 1 hét volt míg megszoktam, hogy 8"-on bizony kisebb minden mint egy 37"-os TV-n. Pár dolgot át kellett állítanom. Pl. ne részletek nézetben jelenjenek meg a fájlok-mappák hanem tartalom nézetben. Úgy is ott van mindeni infó de könnyebb navigálni. A tálca ikonok teljes méretűek és csak akkor vonódnak össze ha megtelt...stb.
Vagy állíthatod a méretezést 125%-ra és minden nagyobb lesz, könnyebb böködni. Cserébe kisebb a "munkaterület". Sajnos a Windows nagyon trén skálázódik, remélhetőleg ezt is javítják a 9-ben. -
nonsen5e
veterán
Köszi az infókat, androidot mint dualboot gondoltam rá bizonyos appok miatt, ugyanazért amiért a bluestackst is írtam - viszont a win8 meg kell minden más miatt, így eleve nem vennék csak androidos gépet.
UEFI-vel mi a gond? Gondolom itt valami más lehet, mert nekem asztali gépnél egy-egy B75 chipsetes UEFI-s Asrock és Gigabyte lapnál is gond nélkül ment a dualboot win8 és linux között.
-
Romvr
őstag
válasz
nonsen5e #933 üzenetére
Más oprendszereket nem tudsz feltenni max csak más Win8.1-et(pro, ent) tekintve hogy nincsenek driverek máshoz. Linux az UEFI miatt nem telepíthető, Win7-el meg nem akartam szenvedni (meg amúgy se olyan jó touch felülettel rendelkezik, cégnél van 1-2 ilyen és nem dolgozik úgy a kezem alá mint egy 8.1) pedig elvileg azt valahogy fel lehet rá izzadni, csak az akkuja nem bírja majd sokáig, nem lesz rajta giro és a VGA-val is hadilábon áll (eleve nincs rá driver a bay-trail-t miatt). Legalábbis ezt olvastam egy külföldi fórumon.
Android jó kérdés, hiszen van pár ugyanilyen hardveres gépen android... de miért akarnál Androidot tenni egy Win-es gépre? Dual-boot-ot nem tudod megcsinálni az UEFI miatt, ha pedig android kell azt találsz 1000 féle verzióban és jóval olcsóbb árfekvéssel.
-
vlevi
nagyúr
válasz
Bogyó bá' #932 üzenetére
"A Win8-cal meg intenzíven meg kell ismerkedjek"
Azzal én is úgy vagyok. Annakidején, 2008-9 körül, amikor az első Win7 publikus béta kijött, akkor próbából felraktam az akkori gépemre az XP helyett egy külön HDD-re, hogy megnézzem, milyen is az a win7. SOHA többet nem bootoltam be az XP-s gépemet, annyira jólsikerültnek tartottam a hetest.
Aztán a 8-as bétát is felraktam, de igazából nem nagyon győzött meg, és visszakerült a hetes. Ugyanezt eljátszottam a 8.1 enterprise eval 90 napos próbaverzióval. Egyszerűen nem találtam benne olyan pluszt, ami miatt asztali gépen érdemes lett volna váltanom.
Táblákon persze más a helyzet, de ott meg azt tapasztaltam, egy kis nyomogatás után, hogy valahogy nem esik annyira kézre a win8, mint az android. Akárki, akármit mond, nekem hiányzik 1-2 apróság. pl, hogy a metro felület mindíg teljes képernő, és nem látom az állapotsort, ahol jelzi a gép, mint androidon az órát, töltöttséget, időt, satöbbit. Nincs egy visszalépés gomb sem. Droidon sűrűn használom a vissza gombot, mert az működik böngészés közben is, olvasáskor is, és még az alkalmazások jó részéből is azzal lehet kilépni. Hiányzik, ez van, nem tudom megszokni.
Hagyományos windows desktopon pedig a bökdösés az jááááááj.
De azt el kell ismerni, hogy amióta a Baytrailes Atom procik kb 1 éve kijöttek, pl. a Transformer T100-as, azóta nagyon jó dolog, hogy egy ilyen tenyérnyi bizbasz egy átlagfelhasználó számára teljesen ki tudja váltani a laptopot, 60-70 deka a gép, és nem 3 kiló, lehet bárhova hurcolni, egész nap bírja töltés nélkül, mindeközben ugyanazokat a szoftvereket használhatja rajta, amit a céges, vagy az otthoni asztali gépen. -
Bogyó bá'
nagyúr
Már valamit el is csesztem, mert aktiváltam az a nyomorult Office-t, és csak utána (próbáltam) a nyelvét magyarra állítani. Most csak "pénzért" adna magyar nyelvi csomagot...
Erre van megoldás a teljes recovery-n kívül?
Most települ a 8.1, ezen még sima 8.0 volt, ha jól sejtem.
Más: a készülékhez ajándékba kapott gyári stylussal ellátott tok (vagy inkább fedél) selejt lehet, mert a mágnesei nem vonzzák, hanem taszítják a tablet oldalát!
Amúgy így első blikkre nagyon tetszik, a Lenovo e125 notim megy a levesbe szerintem. (A Win8-cal meg intenzíven meg kell ismerkedjek, mert néha nagyon kétségbeesetten állok előtte. Anno a publikus beta fenn volt az egyik asztali gépen, de nagyon hamar uninstalláltam szegényt)
-
Romvr
őstag
válasz
nonsen5e #929 üzenetére
Szia, nekem W4-em van és a Mo.-n forgalmazott verzióban úgy tudom nincs SIM foglalat.
Bluestacks-ot egyszer próbáltam de eléggé meggyilkolta a gépet, így törölnöm kellett. Nem ment a wifi, a giro, a kamera, meg a VGA felbontás is maximalizálódott 1024x600-ban. Uninstall után visszajött minden, de nem kísérleteztem vele többet.
-
vlevi
nagyúr
válasz
Bogyó bá' #927 üzenetére
"Megoldás: állítsd be a dátumot és az órát. Áááááá...."
Megnyugtatlak, androidos tableten is volt olyan, aki addig nem tudott a play storeba belépni, amíg az időzóna el volt állítvaAmúgy, ne azt a konkrét gépet szidd, mert a regisztrációs folyamat olyan hülye.
u.i.: Én nem emléxem, hogy tavaly a Transformer T100-assal bármi regisztrálós gond lett volna. -
nonsen5e
veterán
Egyik nap már benéztem,
egy Acer Iconia W4 vásárlása előtt állok, lenne egy két röpke kérdésem:Van benne micro sim foglalat, ez azt jelenti, hogy a Windows alól is tudok vele telefonálni, vagy csupán interneteléréshez jó?
PCSX2-t próbálta rajta valaki?
Bluestacks android emulátor alatt működnek normálisan érintősen az alkalmazások? - még csak asztalin próbáltam egérrel. -
Bogyó bá'
nagyúr
-
Bogyó bá'
nagyúr
Na segítsetek!
Megjött a Miix 2 8-asom, és semmilyen módon nem látja az otthoni routeremet. (fél méterre van tőle...)
Router: 12.channel, mixed BGN. MAC-szűrés kikapcsolva rajta.Ha a telefon mobilnetjét (2G, Edge, Kalocsa...
) osztom meg WiFi-n, azt viszont látja, tudok hozzá kapcsolódni.
-
joergie
őstag
válasz
Bogyó bá' #919 üzenetére
vagy valami überbrutál terrás pendrájvja van, a terrás vinyót pedig csak 30gb-ra partícionálta.
(#920) zoltan6: Én azt neked megmondani nem tudom. Ezen van egy kapcsoló, amit emlegetnek. Egy nagyfelbontású képnek jobban örülnék, ahol látszik hogy a készülék töltődik(és töltőn van-fizikailag), és az usb cuccok is rá vannak kötve hardveresen, de végülis ez a prscr is hitelesnek tűnik.
-
joergie
őstag
Gondolom sokakat érdekelhet, így megosztom.
Onda fórumon találtam egy usb otg hubot, ami tölt, miközben az usb hub funkciót is ellátja.
A cumó -
Minden érintés után megjelenik egy "maszatfolt" a képernyőn, ami jelzi az érintés helyét, és 1 mp-n belül eltűnik, de ez eléggé idegesít - hol tudnám kikapcsolni?
Illetve van hogy nem mindig reagál az érintésre a képernyő - még a Start gomb sem. Ez mitől lehet?
-
-
zoltan6
addikt
válasz
Bogyó bá' #913 üzenetére
jó döntés volt,nekem is ilyen van,meg vagyok vele elégedve,várunk a Lenovo IdeaPad Miix2 topikba,nekem egy gond volt csak vele,a hangszórója ment tönkre,garanciába cserélték.illetve nem vagyok kibékülve a hangerejével,úgyhogy rendeltem most hozzá ebayról egy bluetooth-os külső hangszórót.
-
Bogyó bá'
nagyúr
Nagy nehezen meghoztam a döntést, és megrendeltem ezt (tokkal, vonóval...
), holnapi kiszállítással: [link]
-
vlevi
nagyúr
"ASUS Transformer Book T200"
A T200-asról nem is tudtam, csak valamelyik nap botlottam bele véletlenül. Első felhördülésem az volt, hogy nem kevés a 11.5"-ra az 1366-os felbontás? De komolyabban nem tudtam megnézni, így nem ítélkeznék fölötte látatlanban. Mert főként olvasgatnék rajta (weboldalakat, híreket, satöbbit), és a mostani droidos táblám, 10"-ban 1920x1200 felbontása nagyon jó ebből a szempontból.
Viszont, ami csalódás volt, az a Lenovo Miix2 10-es. Kézbefogtam, és az első az volt, hogy feljebb tekertem volna a fényerőt. De nem lehet, maxon volt, és úgy is sötétnek, tompának tűnt rajta a kép. A FullHD felbontása jó lett volna, de így, ekkora fényerővel (saccperkábé a Lenovo S750 telefonom 25%-os fényerőn világosabb képet ad) ez így nem nyerő, sajnos
Transformer T100-nak meg közben lement az ára 1 év alatt. Tavaly a húgomnak azt vettem karácsonyra, akkor 120 volt, most 100-ért láttam a 64 gigásat a Mediamarktban.
Másik dolog a szoftverek. Tavaly a T100 egyik nagyonnagy előnye az volt, hogy adják hozzá az Office-t. Nem az Office365-öt, ami csak 1 éves bérlet, utána kuka, hanem a "rendes" office-t. Nem tudom, még mindíg jár-e hozzá? És a többi windowsos tablethez?"Kapásból nettó 700 dollárral érdemes számolni,"
Tegyük hozzá, hogy Európában ez azt jelenti, hogy bruttó 700euró körül van. Többször szó volt róla, becsapós a dollár ár, mert az szinte kivétel nélkül nettóban adják meg. -
evooo
aktív tag
Üdv!
Egy Transformer book t100 mennyire lenne elég egyidejűleg több virtuális gép futtatására? Kb milyen konfig kellene hozzá? -
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
gyurkikrisz #903 üzenetére
Én mindössze annyit szeretnék megértetni Veled, hogy a (használható memória-konfigurációval rendelkező) windowsos tabletek az általad említett dolgokon felül - szükség esetén - akár egy egyszerű kis notit is kiválthatnak, a W8 "asztali" üzemmódjában, szokásos "asztali" windowsos programokat futtatva. Nem állítom, hogy kényelmes így használni őket, de legalább lehetséges. Na erre az androidos csodák nem képesek. Részemről ennyi, befejeztem a témát.
-
gyurkikrisz
őstag
-
gabeee01
csendes tag
válasz
cinkoxid #873 üzenetére
Érdekes, mert az eszközkezelő szerint van egy Kionix accelerometer, viszont a marketből letölthető Sensors list szerint semmilyen szenzor nem ad vissza értékeket. Lehet hogy ez már csak az én tájékozatlanságom miatt nem működik, mert valahol csak engedélyezni kellene. Viszont UEFI-ből lehet választani 3 féle szenzort, az se tudom miért van, de próbálkozok velük.
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
gyurkikrisz #900 üzenetére
Rendben, én azokról a felhasználókról beszélek, akik nem n-edik kütyünek veszik a tabletet, hanem mondjuk egy kisebb noti / netbook kiváltására. Jellemzően nekik van szükségük egyáltalán windowsos tabletre. Netezni, filmezni természetesen jó az androidos is. Ha viszont kell a windowsos tablet, akkor még a 2 GB RAM is elég karcsú (de azért már használható a többség véleménye szerint).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Nintendo Switch 2
- The First Berserker: Khazan
- Motoros topic
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen monitort vegyek?
- Tőzsde és gazdaság
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Apple Macbook Pro 13 2020 - M1 - 8GB/256GB SSD - Touch Bar - 102 Ciklus - 99% Akku - Ezüst - MAGYAR
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
- MacBook Air 15 M3 8 / 256GB dobozos 12 hónap garancia
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged