Hirdetés
- Milyen TV-t vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- LG LCD és LED TV-k
- Milyen házat vegyek?
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- KODI (ex-XBMC) Android alapokon, Androidos media-boxok
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Philips LCD és LED TV-k
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
this is life
üzenetére
Numerikus billentyűzetet szeretne….

-
Bogyó bá'
nagyúr
Ha - rendszeres - munkára kell, akkor kénytelen leszel jóval több pénzt rászánni, mint amibe egy Miix320 vagy valamelyik kínai kacat kerül. Az Atom-platform elviselhetetlenül lassú tud lenni. Én dolgozom az enyémen (Miix320) de csak alkalmilag, évi néhányszor, egy-két órányit. ennyi időre el lehet viselni a lassúságát, de ezzel nap mint nap együtt élni sz*r lenne. Másra (filmet nézni, netezni, stb.) viszont teljesen megfelelő.
-
Bogyó bá'
nagyúr
Az Aidának én nem tudok hinni - ebben a pillanatban ellenőriztem a kicsi (több mint 5 éves) tabletem akksiját:
- elhasználódás mértéke: 23%
- A valóság viszont az, hogy a felét sem bírja már annak, amit újkorában: 2 órányi pdf-olvasás (könyv) és nyekk. Új korában 5-öt is simán bírt ugyanazokkal a beállításokkal.A frissen feltöltött tablet is azt írja, hogy hátra lévő idő 5ó 40 perc, de nem megy már el 2 óránál többet sajnos. Ebbe is kellene új akku lassan. Kár lenne hagyni megdögleni, mert egyébként nagyon szeretem, jobban mint a "nagyot"
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
hroberto
üzenetére
Azt neked kell eldöntened, nekem megfelelnek a Lenovo cuccaim.
64 bites W10 / 4 GB RAM / 128 GB tárhely / fullHD kijelző alatt én biztosan nem vennék semmit sem. Akkor sem, ha olcsó. Ezen már - lassan ugyan, de teljeskörűen - lehet dolgozni is szükség esetén, nem csak tartalomfogyasztásra való. Sajnos nem volt több pénzem rá, pedig egy ilyennek jobban örültem volna, az erősebb CPU miatt.
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
hroberto
üzenetére
Vékonyka műanyag az egész, sérülékenynek tűnik. "Dobálni" - a kicsivel ellentétben - nem való, inkább csak asztalnál ülve dolgozgatni / netezni / filmet nézni. A billentyűs dokkolója is csak erre teszi alkalmassá, ölben használva hajlamos szakadozni a kapcsolata a tablettel. Sajnos más gyártónak viszont nincs hasonló konfigurációja emészthető áron.
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
hroberto
üzenetére
Nekem több szerencsém volt velük akkor:
- Az6öt éves Miix 2 8"-osomat a mai napig naponta használom esténként 1-2 órát ágyban olvasásra, netezésre, sőt több motoros túrán is végig rázattam a tanktáskában. Semmi baja, csak a széléről kopik a festék néhol.
- a Miix 320 (pont a fentebb linkelt modell) nyár közepe óta van meg, szerencsére az is hibátlan, bár ezt sokkal ritkábban használom (csak melóra kell). -
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
hroberto
üzenetére
Lenovo Miix 320, de csak a fullHD-set érdemes! (Ez árban kicsit több, viszont a tárhelye is 128 GB)
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
üzenetére
Szerintem igen:
"Minden termékünkhöz gyártói garanciajegyet adunk."
"2-5 munkanapon belül leszállítjuk a megrendelt termékeket. A szállítást a GLS futárszolgálat végzi. Szállítási díj bruttó 30.000,-Ft alatt 500,-Ft. felette díjtalan Magyarország területén belül."
Tabletet nem vettem még külföldről, de a Xiaomi Redmi 4X telefonomat pl. a szlovákiai Eustockról rendeltem, magyar ÁFÁ-s számlával, magyar (és magyarországi szervizbe szóló) garijeggyel kaptam egy hónapja.
EU-n belül van, miért ne?
szerk: de egyébként nem ajánlgatni akartam ezt a boltot, csak jeleztem a kérdezőnek hogy egy "normális, jól felszerelt, márkás" windowsos tablet nem 50 ezer forintba kerül....
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
::djuice::
üzenetére
Ami normális (4 GB RAM, 64 bites Windows, az ennél sokkal többe kerül - igaz, van egész jó billentyűs dokkolója is). A 8"-osak gyakorlatilag kihaltak....
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
freelanced
üzenetére
Hááát, a tebletnek nem biztos hogy lesz billentyűzete.... ...viszont könnyebb cipelni

-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
WolfiMusic
üzenetére
Sosem volt 310-em (nem tudom mihez hasonlítani), de egy-két oldalas word-doksikat kényelmesen le lehet pötyögni rajta. Az előbb említett Alcor billenytűzettel még 2 sort sem könnyű.
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
r.levente75
üzenetére
Nekem ilyenem van a régi géphez (Miix 2 8") és hát qrva sz*r...

A 8"-os tabletet alig lehet bele feszegetni, gépelni rajta meg egy rémálom, így nem is használom. Inkább vettem dolgozós-hurcibálósnak egy Miix 320-at, a saját dokkolójával. Na, azon lehet gépelni ezerrel. -
Bogyó bá'
nagyúr
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
csabyka666
üzenetére
Szerintem nem jött - a W7 nagyjából alkalmatlan volt az érintőképernyővel való vezérlésre....
-
Bogyó bá'
nagyúr
A Miix 320 "papírból van", de a - most is meglévő, 5. éves - Miix II 8"-osom agyonüthetetlen. Azt hordozom motoros túrákra a tanktáska aljában, bőven éri káros rezgés, vibráció, de a mai napig hibátlanul működik. Sőt az (az újjal ellentétben) napi 1,5 - 2 óra esti olvasgatásra is van használva, a 10"-os erre egyszerűen nagy, kényelmetlen. A Miix II keretéről kopik a festék, meg az akkuja kezd lassan gyengülni (2 naponta tölteni kell). A kicsin is simán fut a fotós RAW-konverter progim, túrákon arra mentem át (és válogatom ki) a fényképezővel lőtt képeket, stb. A "nagyon" viszont a 64 bites windowsnak hála megy a munkaeszközöm, a CAD-program is. Ez utóbbit viszont nem éri káros behatás, így bízom benne hogy ez is kibír jó pár évet nálam, a sérülékenyebb kivitele ellenére.
Nincsenek sebesség gondjaim az atomos vackokkal sem, miután a felesleges sallangot kigyomláltam / letiltottam a windowsban.
Amúgy érdekes, hogy az általam linkelt 128GB-os, FHD kijelzőjű 320-ak tűnnek el a boltokból, csak a bóvli kacatot (pocsék kijelző, 64GB tárhely) kínálja szinte mindenki.
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Tordaj06
üzenetére
A Lenovo Miix 320-nak ezt a változatát ajánlanám (128GB, 4GB, FHD kijelző), viszont a strapabírásával kapcsolatban vannak kételyeim. Sajnos sima műanyag a burkolata.
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
cintula187
üzenetére
Szerintem csak akkor, ha tabletként (a saját dokkolója nélkül) használod. Na meg ha a Rapoo bluetoothos (én nem ismerem...).
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
cintula187
üzenetére
Az első (a 4GB RAM-os) jó lenne, ha nem a pocsék alacsony felbontású kijelző lenne benne. Én inkább ezt a Lenovo Miix 320-at ajánlanám (ezt használom), ugyanannyiért jobb vétel. (nemrégen, hetekig 110k volt az ára, most ment fel). A kis Lenovo-k közül ennek az egyetlen altípusnak fHD a kijelzője, erre figyelj!
szerk: az összes 2GB RAM-os windowsos tableten 32 bites az oprendszer, a 4GB-osokon szerencsére már 64 bites. Ez is fontos szempont, "jövőállóbb" sokkal.
(#13981) cintula187: hidd el nekem, hogy igenis fontos!

-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Thusor
üzenetére
Ha asztalnál ülve használod, akkor soha nem veszti el. Ha ágyban fekve, vagy ölben hajtogatod, akkor előfordul.... .. én már megszoktam, így nem zavar (kanapén fetrengve már nem is teszem rá a billentyűzetet, mert olvasgatáshoz nem kell, excelt, stb. meg asztalnál ülve használom.)
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
zeus_2k14
üzenetére
Én a Miix 320 legfelszereltebb verzióját venném (vettem) hasonló célra (+némi munkára), nekem nagyon bevált eddig: 128 GB tárhely, 4 GB RAM, 64 bites Windows 10, fullHD kijelző, egész jó billentyűzettel. A külső vinyót nem bírja el, de a 32 GB-os pendrivot azt simán. Sajnos ebben LTE modem nincs.
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
fery02
üzenetére
Ez másfélszer erősebb az említett Atomnál, de kétszer annyit fogyaszt. Kínai cuccot, Kínából meg nem nagyon mer az ember rendelni - bizonytalan az esetleges garanciális ügyintézés. Annyira azért ez sem olcsó...

szerk.: meg egy ekkora méretű tepsit tabletként már nem lehet kényelmes használni, pl. ölben. Nekem a 10-es éppen a tűréshatáromon van - a 8"-ossal sokkal kényelmesebben olvasgattam az ágyban fekve....

-
Bogyó bá'
nagyúr
6-8-9 órát nálam elvan: esténként egy-két óra böngészéssel, e-könyvek olvasgatásával 4-5 naponta kell tölteni.
Azt hittem Te tudod, ezért kérdeztem... Az 5 évig használt Miix II 8"-osomon nincs DC. csati, az a micro-USB-ről töltődött. A 320-hoz viszont olyan erős töltő jár, aminek a 4 amperét semmilyen USB-n nem lehetne átküldeni. Más eszközről ezt még nem próbáltam tölteni.
-
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
mike1334
üzenetére
2017-ben azért mégse már 1280-as felbontást, na...

Gondolom pár évig használni akarod, így a 128 GB saját tárhely is indokolt. Szerintem...szerk: a linkelt 128GB-os, fullHD kijelzős annyira jó a saját billentyűs dokkolójával, hogy úgyis rá fogsz kapni a használatára. De tényleg!

-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
margithid
üzenetére
Mondj egy pontos típusszámot, vagy itt keress rá. A kis i5 elég szépen sederint: [link]
(#13734) erahurka: ja, meg a 310-en nincs USB Type-C, és 128 GB tárhellyel sem forgalmazták. A 320-amat "belakva" 40GB szabad tárhelyem van, a kis 64GB-eos Miix II-n állandóan törölgetni kellett mindent, hogy használni tudjam.
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
üzenetére
Olvass vissza: emészthető áron egy hónapja jelentek meg itthon a Lenovo Miix 320 értelmesebb darabjai. (4 GB RAM, 64 bites Windows, 64/128 GB tárhely, 4G modem, FHD kijelző, nagyon jó billentyűzetes dokkoló alapáron). Szerencsére az olcsóbb (hitványabb ) verziót még nem láttam itthon.
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Thusor
üzenetére
Az én régi Miix 2 8"-asom sem bírta el a Samsung külső vinyót soha. Mondjuk az a vinyó mindig sz*r volt, nagyon kevés használat után el is halálozott. (minden adatmentésemmel együtt, hogy rohadna meg - a 3 éves kütyüben nem volt összesen 20 óra üzemidő / gari lejárta után egy hónapon belül).
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
margithid
üzenetére
Az AMD gyártástechnológia szempontjából mindig egy lépéssel az Intel mögött kullog: ugyanolyan (hasonló) teljesítményű procit csak nagyobb fogyasztással / melegedéssel bír gyártani. Ha az Intel Core M / Core i melegszik, akkor az övékét pláne nem lehetne passzívan hűteni. Ez van... ...a tabletpiacot meg a filléres, droidos kínai tabok ölték le, "kicsi pénzért" netezni, filmet nézni azok is alkalmasak, akinek meg komoly munkára kell, az meg meg tudja venni a félprofi kategóriát, Core procikkal. Én volnék az, akinek feltétlenül kell a windowsos tablet, de "rendesre" nincs pénze: távmunkában melózok kis pénzért, de a munkáltatóm nem veszi meg az eszközeimet, azokról magamnak kell gondoskodnom. Na, ezért lett Miix 320-am, 128 GB tárhellyel... Ilyen az élet...
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
frankdelgado
üzenetére
Ezekre tökéletesen alkalmas a Miix, a netbookok meg már kimentek a divatból, nemigen kapni (amúgy is sz*r volt a kijelzőjük, filmnézésre szinte tökéletesen alkalmatlanok: 1024x600, 1280x768 stb. TN)
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
frankdelgado
üzenetére
Itt vettem (még 114 k-ért), és alul én írtam a véleményt is róla: [link] Az Edigitalban most is 115 k a 128 GB-os, SIM-kártya nélküli modell.
szerk: a windowsos Yoga az egy teljesen más kategória: drága profi / félprofi cucc, a Miix 320 meg egy "filléres vacak". A Miix 320 második-harmadik, hurcibálós gépnek, alkalmi használatra nagyon jó, de egyébként elég lassú, türelem kell hozzá. (Atom proci + eMMC tárhely, ugye...)
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Andris837
üzenetére
Ha újban gondolkozol, akkor vagy még marad is pénzed, vagy pedig gyűjtened kell hozzá. 150 körül pont semmi nincs....

Én az elsőt vettem meg most (a második messze túlmutat a zsebemen), jelenleg folyik a "belakása". Kijelzője nagyon jó, a billentyűs dokkolója is. Kedvenc CAD-programom és a fotós RAW-konverterem simán fut rajta.
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Bogyó bá'
üzenetére
A "kétszáz dolláros" übergagyi kijelzővel és 2 giga RAM-mal, 32 bites W10-zel: [link]
Az előbb ajánlott, "normális" verzió (4GB / 64 GB / fullHD), 64 bites oprendszerrel: [link]Szóval - ha figyelembe vesszük az itthoni brutális ÁFÁ-t is - nálunk kimondottan jó áron került forgalomba, és szerencsére csak a "jobbik" konfig.
-
Bogyó bá'
nagyúr
Hétvégén megpróbálok sort keríteni rá: ma délutánra ígérte a futár, de be is kell "lakni", holnap-holnapután meg meló miatt nem leszek itthon...
A Youtube-on rákeresve, végig nézve vagy 10 videót, elég bizalomgerjesztőnek tűnt, ezért is mertem megrendelni. Sajnos teszt nem sok van róla, az áprilisi kiállításon készült a legtöbb videó és leírás. Elvileg akkor jelent meg, de igazából e hónap elején kezdték Európában teríteni.A videók egy része sima HD kijelzőről és 2 GB RAM-ról beszél, de nálunk szerencsére csak a jobbakat lehet kapni, nem a 200 dolláros vackot.
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
VMatteo
üzenetére
50-60-ért csak echte kínai windowsos tabletet tudsz venni, de a 8" a szokásos kijelző felbontással úgyis elég satnya. "Kicsit" többért ez viszont nem tűnik rossznak: 4 GB RAM, profi billentyűzetes dokkoló, 10" 1920x1200
felbontású IPS kijelző, 64 GB tárhely, 1xUSB3,0 C-type, 2x USB2.0., ráadásul 64 bites W10-zel! [link]Nekem ma hozzák a "nagy tesóját", ami tök ugyanez, csak 128 GB eMMC tárhellyel bír (a 64GB-os számomra nem elégséges). Mondjuk ez jóval drágább volt (114k)
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Papooo
üzenetére
Köszi, de 10"-nál nagyobbat nem szeretnék, mert az már nem hordozható számomra (múlt héten, erdélyi motoros túrámon is nálam volt a kis 8"-os a tanktáska alján, arra mentettem át esténként a fotókat, illetve RAW-ból konvertálgattam is néhány képet).
A használt, gari nélküli cuccoktól amúgy is félek, nekem eddig még soha nem volt velük szerencsém. A használtaknak az akkuja amúgy is gázos lehet, egy akkucsere meg már nem éri meg.A mostani, atomos - 4GB RAM -os, 128 GB eMMC-s gépeket nézegetem, de a zsebem 100-120k-nál többet nem bír el sajnos. Eddig az Asus 101-ese volt a "befutó" ugyanilyen paraméterekkel és áron, de annak rettenetesen alacsony a kijelző felbontása.
(#13554) Doky586: tudom, ezzel én is tisztában vagyok. A kis Miix II-esemben is eMMC-van, de nincsenek sebesség gondjaim, csak a tárhely nagysága nem elég néha (folyamatosan takarítgatni kell, azt meg rühellem).
-
Bogyó bá'
nagyúr
Sziasztok!
Szerintetek ezt meg szabad venni ennyiért??
5 éve nagy megelégedéssel használok egy Miix 2 8"-osat (BT-s billentyűvel, néha BT-s egérrel is), de több programhoz hiányzik a 64 bites oprendszer, a 4 GB RAM és a nagyobb tárhely (nem bízom a microSD kártyákban, volt már teljes adatvesztésem márkás, Mahasz-címkés bolti kártyával is.)
Illetve az FHD felbontás, illetve a kicsit nagyobb méret is jó volna, mert rajzolok is rajta néha.Nagyon kevés tesztet találtam róla, például azt sem sikerült kiderítenem, hogy a töltője milyen csatlakozással rendelkezik?
Vett már valaki itt Miix 320-at?

-
Bogyó bá'
nagyúr
Ide is beírom, hátha valaki tudja a megoldást:
Mi lehet az oka, hogy bármilyen kamera alkalmazást indítok, az azonnali kékhalállal jár?
Eddig fel sem tűnt, mert soha ki sem próbáltam a kamerákat. Amúgy minden más programom hibátlanul, bugok nélkül fut, a frissítéseket rendszeresen felrakom.szerk: Lenovo Miix2 8"-os tabletről van szó.
-
Bogyó bá'
nagyúr
Terepen 5-10 perc alatt összelökni egy helyszínvázlatot nekem megfelel (összesen 20-30-40 vonal húzása). Másra nem kell a CAD tableten. A 11.6-os notit már utáltam cipelni, meg az SSD-vel is percek alatt jutott el az üzemkész állapotig, ennek fele-harmada is elég. (Lenovo e125 netbook volt, 8 GB rammal, 64-es SSD-vel)
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Jeff Bezoshoz igazolt az űripar rocksztárja
- Milyen TV-t vegyek?
- Magisk
- Házimozi belépő szinten
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- LG LCD és LED TV-k
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Arc Raiders
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Tab S11 Ultra 256GB 5G
- iPad Air 4. Gen 2020 Wi-Fi+Cellular 64GB Sky Blue, 97% aKKUval, Üzletből, garanciával
- iPad Pro 11-inch M2 Wi-fi + Cellular 5G 128GB Silver
- BONTATLAN Új Ipad 9th 10th 11 gen. Air 6 7 , Ipad Pro Mini 7 IPADEK Azonnal DEÁK Térnél Átvehető.
- Bontatlan ÚJ IPAD PRO M1 M2 M4 11 12,9 Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető.
- Keresünk Galaxy S23/S23+/S23 Ultra/S23 FE
- AKCIÓ!! HP Zbook Studio G8 i7-11850H 32GB 512GB Nvidia Quadro RTX A4000 8GB Garis!
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- Samsung Galaxy S21 FE / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Apple iPhone 13 ProMax 256GB Kártyafüggetlen 1év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

...de a kijelző miatt inkább várnék valami jó kis akciót, hátha másutt leárazzák. 5 évig 1280x800 pixeles tableten "éltem az életem" (Miix II 8"), ez egy teljesen új világ, főleg hogy 10"-os.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)