- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- SONY LCD és LED TV-k
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Új cégtől származó rendszerchipról árulkodik a Lenovo friss platformkódja
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Hisense LCD és LED TV-k
- Epson nyomtatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bogyó bá'
nagyúr
90e-ért 64GB-os, sőt egy hónapja ugyanennyiért még egy 20k-t érő Microsoft billentyűzet is volt hozzá-
Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...
-
Necc
addikt
válasz almos94 #1896 üzenetére
Fentebb fel lett sorolva a kinalat (miix 2 10, asus t100, acer switch 10, stb), lehet belole valogatni boven. Sajnos a 90e -be csak 32GB-os alap model fer, igy filmezesre igen korlatozottan lehet hasznalni (kell valami kulso forras, pl. youtube, otthoni media szerver, pendrive, kulso HDD).
#1897: jatek alatt nem kell azonnal csucsgrafikaju 3D-t erteni, nonek lesz igy en (gepigeny szempontjabol illetve kinalat szempontjabol) faek egyszeru dolgokra gondolnek pl. passziansz, aknakereso, stb.
Yo momma's so FAT she can save files bigger than 4GB!
-
almos94
aktív tag
Sziasztok!
Tabletot szeretnék vásárolni karácsonyra ajándékba. Nem nagyon vagyok otthon a témában, ezért segitségre lenne szükségem.
Mit szeretnék: 10 hüvelykes kijelző, billentyűzet legyen hozzá(ez nem tudom mindegyiknél van-e), max ár 90ezer forint. Amit kinéztem: Lenovo IdeaPad Miix 10
Ez 100ezer, ennél olcsóbban hasonló van-e?
Ja és húgom használná a gépet, netezésre,filmezésre,játékra.
Előre is köszönöm a segitséget!Miért érdemes tanulni??? A tanulás meghozza gyümölcsét, a gyümölcsből meg ugyebár pálinkát lehet főzni...
-
hroberto
veterán
8"-os tabletet keres egy ismerősöm. Semmi extra igénye nincs. Gyorsan, itthonról beszerezhető legyen, és valami normális gyártó terméke legyen.
Tippeket előre is köszönöm!KTM 1290 Super Duke R Gen3, Alfa Romeo Giulia
-
-
válasz r3dsnake #1879 üzenetére
Ha nem csúcskategóriát veszel, akkor bizony kompromisszumot kell kötni, és ebbe beletartozik az összeszerelési minőség is, nem csak a hardver ereje.
Egyébként meg ahogy fentebb is írták: felsőkategóriában minden gyártó komolyabban kezeli a minőséget. Nagyrészt nem a hardverért fizeted ki azt a sok plusz pénzt, hanem a minőségért, extra szolgáltatásokért (és ebben benne van a garancia is)
[ Szerkesztve ]
Üdv, pengwin
-
Necc
addikt
válasz r3dsnake #1879 üzenetére
Melyik szorakoztatoelektronikai eszkozben nem a kijelzo a legfontosabb?
Amugy "bezzeg az apple-nel"... hidd el nekem, szinte az osszes premium kategorias termeknel (mindegy most ki gyartja) szigorubban veszik a class 0 besorolasu paneleket
Csakhogy mi most a gazdasagos 'budget' kategoriarol beszelunk ugyebar, ami teljesen mas szintet kepvisel, mint a premium termekek.Yo momma's so FAT she can save files bigger than 4GB!
-
Necc
addikt
válasz r3dsnake #1876 üzenetére
Pont ez a lenyeg hogy nincs olyan hogy hibatlan, egyszeruen nem letezik. Vannak minosegbiztositasi eloirasok, amik meghatarozzak azt a bizonyos "-tol -ig" -et, azaz azt a toleranciat, amire a gyartok meg azt mondjak, hogy elfogadhato hibahataron belul van.
Ebbol a szempontbol a legtobb gyarto az ISO 9241-3XX szabvanyhoz ragaszkodik, ami pontosan definialja, hogy egy termekben mit tartanak elfogadhatonak.
-
r3dsnake
nagyúr
válasz gery2123 #1872 üzenetére
Ja és a páromé nem pixel hibás hanem ott egy porszem a kijelző és az üveg között, mert kikapcsolt állapotban is látszik.
Sokkal jobb.
Necc: Lehetne szó 500 forintos usb kábelről is. Ha a pénzemmel fizetek érte, amiért megdolgozok, ne legyen már vacak. Szóval igen. Ha 30ezer forint a tábla, akkor is legyen hibátlan, mert AZÉRT fizettem.
[ Szerkesztve ]
-
Necc
addikt
Mar pedig nem lesz semmi se hibatlan egy olyan vilagban, ahol az emberek mindent, azonnal, kivalo minosegben de potom apropenzert akarnak!
Oriasi a verseny a gyartok kozott, olcson kell hatalmas mennyisegben minden elektronikai szart eloallitani (amit aztan kb. 3-5 ev utan (troll: apple eseteben 2-3) kidob az ember hogy vegyen masikat), es egyszeruen nem lehet megoldani, hogy a gyartok minden apro csepro szirszar hibat javitsanak amit raadasul a juzerek 99%-a eszre se vesz, vagy fel se fogja hogy hibas.En eddig az orrom ele tolt IPS panelek kb. 70%-an talaltam legalabb 1 pixel hibat, ha ez annyira szurja az oldalad, akkor keress nem-IPS paneles, hanem TN+film paneles kijelzot, ott joval kisebb az ilyen hibak elofordulasi aranya.
Ez pedig:
"ha már kiadok ebben a mai világban 50-60k t akkor legyen hibátlan"
LOL globalis piaci szinten ez az apropenz kategoria, itt nem adnak a minosegre.Yo momma's so FAT she can save files bigger than 4GB!
-
gery2123
őstag
Végül is igaz, na de mint ahogy fentebb is írták a kollégák egy pixel lehet egy hónap után hal meg, azért meg ugye nem cserélnek. Az 50-60k pedig sok, de egy Windows tablet árához képest nem is annyira. És igen még a milliós TV - nél is vannak olyanok amik pixel hibásak lesznek vagy úgy kapják meg.
Na de mindegy is. Rendeld meg és ha nem jön be akkor vissza kell vinni és cserét kérni. Na de ez már elég Off téma.-- PSN_ID: GerY2123
-
gery2123
őstag
válasz r3dsnake #1870 üzenetére
Hát azért ezt nem mondanám. Azért mert 3 itt a topicba azt írtuk hogy sajnos van, meg nem jelenti azt hogy az összes. Ja és a páromé nem pixel hibás hanem ott egy porszem a kijelző és az üveg között, mert kikapcsolt állapotban is látszik. Használat közben szinte észre sem venni. Persze nem védeni szeretném a T-s mix8-t,de azért mert ők ennyiért adják, meg nem biztos hogy rossz is. Akkor mikor az E Digital 65 adta Microsoft wegde billentyűvel adta aminek az ára 15-16k,akoor azok is rosszak voltak?
-- PSN_ID: GerY2123
-
-
Ringman
nagyúr
válasz dcenter #1867 üzenetére
az inkább félkomoly kérdés volt, elég fapad az a tablet, nem hiszem, hogy nekem megfelelő lenne
a vivotab viszont felkeltette az érdeklődésem. mindegyik modellhez jár toll?
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Ringman
nagyúr
hello!
expansysben találtam erre:
jól gondolom, hogy ez már a használhatatlanság határát súrolja (alulról)---
a 8"-osak közül ajánlott az asus vivotab?
a toll jól jönne használat közben, de fontos lenne a jó anyaghasználat - nem szeretek túlzottan figyelni a cuccaimra, eddig laptopból thinkpadem (t61) és elitebookom (6930p) volt, ezekben volt anyag.hol lehet végigtapogatni több fajta tabletet bp belváros/metróvonal közelében?
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
zoltan6
őstag
akkor vedd meg a lenovo shop-ban most akciós a sima 3g nélküli 64gb-os 97910ft+1490ft szállításért.
oda csak válogatottat visznek egyenesen Taiwan-ról. -
kátú
őstag
Szerintem inkább nem veszek lenovót, tuti valamigyíkja van a tmobilosoknak, ha már 51k ért hozzám vágják
It still works!
-
gery2123
őstag
Na akkor lenne egy másik kérdésem, itt is felteszem, hátha hamarabb kapok választ.
Miért van az, hogy nem tudunk letölteni a store-ból? Visszadob 0x80240438 hibaüzenettel, vagy azzal, hogy a letöltés nem sikerült mert túl lassú a netkapcsolat.
Előre is köszönöm-- PSN_ID: GerY2123
-
Necc
addikt
válasz potyka2 #1847 üzenetére
Azt valaszd ami megfelel az adott szoftver hardverkovetelmenyeinek. En a helyedben a kijelzore nagyon odafigyelnek, ha olyan a program, elegge nagy szivas lenne fullHD felbontason olvasgatni a mutyurke betuket, es eltalalni a mutyurke gombokat. Ha viszont az alkalmazas tamogatja valamilyen szinten a DPI skalazast, akkor nem lesz a kijelzo felbontasa problema.
-
kátú
őstag
Sziasztok, a Lenovo Miix 2 8 ról mik a vélemények? megér 60 ezret?
It still works!
-
tlac
nagyúr
basszus most tudtam meg, hogy a firefox metrós változata bő féléve ki lett dobva...
-
-
félisten
válasz potyka2 #1847 üzenetére
Gyakorlatilag mindegyik alatt ugyanaz a SOC megy, csak a háttértár, és a kijelző mérete, felbontása térhet el.
Gondod nem lesz vele, ilyen feladatokra bőven elég - csak ne 1GB RAMmal szerelt modellt válassz!
[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
potyka2
csendes tag
Sziasztok. Az a kérdésem hogy egy ilyen tabletten bármely asztali gépen futó windows-os progi fut? Konkrétan egy biztosítási ajánlat kalkulátor progiról lenne szo egy pici adatbázissal.Elöre is köszi laptoppot (öregecske) váltana. Pendrivéröl telepithető?
-
fabicska
tag
Sziasztok, telekomos Miix 2 8-at akartam venni, de már nem.
Ennyi hibát vele, de komolyan. Igen, túl szép, hogy jó is legyen!
Egy jó harcos nem tökéletes, nem győz mindig, nem sérthetetlen. A jó harcos nagyon is sebezhető... Ez teszi igazán bátorrá!
-
verybigboy
senior tag
... na látod erre írtam én hogy ha olcsóbb is a dolog, TELEKOM NEM!!!! Nekem már rég belemásztak a lelki állapotomba, elvből nem veszek tőlük semmit ... még ha drágábban is veszem máshol, inkább ott, mint ennél a bandánál.
Persze Ők ezt nem érzik meg, de ha vannak mások is ilyen beállítottságúak, akik elvből vetik el a tőlük való vásárlást, szép lassan fogy majd a bevétel.
... na kezdem én is felhúzni megint magam, pedig most itt nincs személyes kapcsolatom a dologgal.
-
A hazai Lenovo szervíz(-partner) nem tudja véletlenül sem visszacsomagolni egy gyári dobozba?
Nekem az a gyanúm, hogy:
- vagy elaludt a Lenovo gyárban pár szériánál a minőségellenőr elvtárs, és ezeket szórják ki olcsóért
- vagy a hazai, nem túl jó hírű Lenovo szervízpartner csomagolja vissza a refurbished darabjait egy új dobozba...[ Szerkesztve ]
Üdv, pengwin
-
hito
nagyúr
-
gerii
addikt
Gyári bontatlan volt a doboz? Csak mert lehet hogy a T-nél már csak a visszaküldöttek/refub. maradtak meg (és ezért nem lehet megtalálni direkt link nélkül a webshopban)?
Gondolkozom egy 8-asban, 35-ért hűséghosszabbítással elhozhatnám, de ha hibás akkor lehet, hogy nem vihetném vissza pont a hűség(szerződés) miatt. Valaki vett már így tabot?
-
Pferi
senior tag
Indokoltad valamivel a vásárlástól való elállást vagy egyszerűen csak megmondtad hogy meggondoltad magad?
Én is rendeltem egyet, legalább tudni fogom mi az eljárás ha gond lenne vele. Biztos ami biztos inkább kp-ban fizetem ki...Gigabyte B650M DS3H ; Amd Ryzen 7 7800X3D; CoolerMaster ML 120 Lite; Patriot Viper Elite 5 48GB KIT DDR5 6000MHz; Asrock 6900XT OC Formula; 2 Hdd 2 db SSD ; FD ION + 2 Platinum 860W; CoolerMaster HAF XB ház
-
q2w3
senior tag
Szerintem ha vissza kéred az árát és mellette párhuzamosan rendelsz egyet akkor az a legegyszerűbb megoldás.
Más:
Nemtudom itt van-e valaki akit foglalkoztat dual boot androiddal. Az intel Bay Trail chipes tabletekhez közzétett UEFI 64-es boothoz android 4.4 rendszert. Nekem Lenovo Thinkpad 8-am van, és alapból UEFI 32-van fent, viszont most megnéztem a honlapon, és okt 31-óta elérhető a 64 es firmware. Az a kérdés hogy ennek a telepítése hogy zajlik? Jól sejtem hogy után a windowsból is 64 bites fog kelleni? Ha igen, akkor ezaz egész milyen lépésekből áll? Felrakom a 64-es bootot, plusz csinálok egy telepítő stick-et 64es windows-al és utána azt telepítem fel? Ha ezt kéne tenni akkor az előtelepített office-t később honnan tudnám megszerezni? Van hozzá kulcsom, de nem láttam a honlapjukon hogy le lehetne tölteni. -
félisten
Szerintem a legtöbb webshop-os üzletnél kb. ennyi az átfutási idő, fölösleges ezen görcsölni. Amúgy is, a 14 napon belüli elállás lehetősége elég biztonságossá teszi az ilyen vásárlásokat.
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
hito
nagyúr
Na egy kis elrettentés a telekomos webshopos vásárlásól:
Ma visszavittem a Miix8-at. Helyben nem cserélik, mert webshopos. Ott kellett hagynom, visszaküldik a raktárba, majd onnan felhívnak, hogy a pénzt kérem-e vissza, vagy másikat küldjenek. Ha másikat küldenek, akkor az egésznek az átfutása kb. 8-10(!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!)nap (jelzem kocsival onnan a raktár ahol vettem 10perc).
Ha a pénzt kérem vissza, akkor 30(!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!)napon belül utalják, mert bankkártáyval merészeltem fizetni.Tudnék most nagyon cifrákat mondani, de olyanokat, hogy kb. az alapelvek durva megsértése miatt azonnali hatállya örökre vágnának ki a ph-ról, csak hogy érzékeltessem az idegállapotomat.
A jövőben mindenkinek azt ajánlom, hogy 3x is gondolja meg a telekomos webshopos vásárlást, mert a rohadt mocsok állatok csúnyán büntetnek, pusztán azért, mert náluk vásárolsz.
Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.
-
tlac
nagyúr
nekem is ma lett meg a miix 8 a t-mobiletól, ezen is van egy pixelhiba
-
dcenter
csendes tag
válasz zoltan6 #1806 üzenetére
(és gery2123: )
Jaja, közben láttam, hogy volt a videó alatt egy link a srác blogjához, ott az egyik posztban szépen kifejti, hogy miket használ a cucchoz.
--
Használt már valaki amúgy ilyen windows tablettel külső usb-s hangkártyát + valami komolyabb felvevő progit vagy DAW-ot esetleg? Érdekelne, hogy gyakorlatban menne-e a dolog, mert elméletben ugye ugyanaz az architektúra, mint desktopon. Nyilván nem a világot akarnám megváltani vele, de volt már olyan, hogy el kellett volna vinnem egy jobb mikrofont külső helyszínre, de laptopom meg nincs. (Max ilyen 1-2 sávos felvételre gondolnék zero latencynél, valami komolyabb usb-s hangkártyával, ami mondjuk külső tápos persze.)
Szerk.: előbb kérdeztem, mint kerestem...
http://youtu.be/7F7s9zjJiXw
Itt gyakorlatilag hasonló történik .[ Szerkesztve ]
-
peterk
senior tag
Kb. ez a helyzet. A legtöbb kijelző, ha netán hibátlan is, akkor is rövid időn belül elég valószínű, hogy 1-2 pixelhiba keletkezni fog. Az elején persze ha lehet hibátlant kell venni, de aztán inkább érdemes direkt nem foglalkozni vele, nem keresgélni, mert csak idegesíteni fog. Ha nem keresgéled akkor a pixelhibák jelentős része észre se vehető, nem zavarja semmiben a használatot.
Aki hisz a parajelenségekben, emelje fel a kezem!
-
Necc
addikt
Sajat tapasztalatbol mondom, hogy en az IPS monitorok/kijelzok kb. 70%-an talaltam minimum 1 pixelhibat, vagy foltosodast, es megtanultam lex@rni .
Ha cseret is kertem, a kovetkezon ugyanugy megjelent 1 pixelhiba kb. 40 oras aktiv uzemido utan.Yo momma's so FAT she can save files bigger than 4GB!
-
zoltan6
őstag
na fasza,nekem is pixelhibás,telekom-os,addig észre sem vettem,de mostmár nagyon zavar,pont középen fehér képernyőnél egy világosabb fehérebb pont.
-
veterán
Addig dumáltok a Miix 2-ről, míg kedvet csináltok hozzá (pedig eléggé meg vagyok elégedve a VX8-cal).
Persze nem a pixelhibásak vonzanak...[ Szerkesztve ]
"A HELYESEN alkalmazott bölcsesség a hasznos" Prédikátor könyve 10:10
-
hito
nagyúr
válasz gery2123 #1818 üzenetére
Ha nem zavar akkor ne, ha zavar akkor vidd. Kérdés, hogy egy pixelhibával foglalkoznak-e. Nekem több van és ott a hibás vibramotor is.
Ha nem garis ügy az egy darab pixelhiba, akkor is indoklás nélkül visszaadhatod 3napon belül és rendelhetsz újat. Csak nehogy azt kapd vissza
-
gery2123
őstag
válasz r3dsnake #1815 üzenetére
Hát azért mert van az IPS / LCD kijelzőkben egy pixel hiba, még nem kell rögtön az egészet lesz... Persze ilyenek vannak, mi most pont belefutottunk ebbe, de ettől függetlenül nagyon jó kis cucc, pláne 51k.ért.
De a kérdés még fent áll: Vigyem vissza? A párom fog dönteni igaz mert az övé Ja és ez hogy is működik? Visszaviszem holnap hogy nem kell mert.... És ők adnak szó nélkül egyet?
[ Szerkesztve ]
-
hito
nagyúr
válasz fateless #1816 üzenetére
Na látod ezt meg se néztem. Valaki írta, hogy független és én meg elhittem, megnyugodtam
r3dsnake: jó az még vibramotor nélkül is. Persze nem kell beérni a rosszal. Én is cseréltetem. Méghozzá addig, amíg nem kapok egy hibátlant.
[ Szerkesztve ]
-
gery2123
őstag
Na ma megjött a T-től a miix8. Sajnos van rajta egy pixelhiba. ezért cserét kérhetek? Vagy mivel netről rendeltem így elállok a vásárlástól aztán kész:
-
hito
nagyúr
Köszi mindenkinek! Cserés lesz, mert egy merő pixelhiba a kijelző
-
gery2123
őstag
válasz dcenter #1805 üzenetére
Tuti, hogy USB-HDMI átalakítóval megy. Én is rendeltem 2db ilyet, igaz valami nagy elírás volt akkor az eladó részéről, mert 315 Ft vettem 1db-ot. Nagyon remélem, hogy küldi, és nem kell vennem teljes áron. Ha megérkezik, akkor írom a véleményt. De ha úgy van akkor veszek egy ilyet 5600Ft-ért majd. Az a lényeg, hogy mennyen a monitor lagg nélkül.
Ja ma azt hittem hozza a T-mobile a miix 8", de nem hozta sajnos. Nagyon bízok benne, hogy holnap itt lesz.
zoltan6: Neked mikor volt itt? Hány nap után?.
[ Szerkesztve ]
-
zoltan6
őstag
válasz dcenter #1805 üzenetére
ha jól látom valami displaylink-es cuccal csinálta meg ,videóban látszik 4.07-nél a futó folyamatoknál displaylinkmanager application.
-
dcenter
csendes tag
Sziasztok,
Miix 2 8"-ra írta valaki korábban, hogy az usb külső monitor dolog nem működik. Ez tényleg 10000%, hogy így van? Csak mert találtam egy videót, ahol a srác elvileg megoldotta ezt a kiküldést (legalábbis a setupban elvileg nincs miracast adapter, ahogy nézegettem).
Ez csak valami hack?
-
q2w3
senior tag
Nekem is alig volt feltöltve. Először nem akart vagy nem tudtam bekapcsolni, aztán pár perc nyomkodás után felizzott a lenovo logó. Persze ezt Bécsben a hazatartó vonaton művelte, pont mikor indult a vonat De azért megszívtam mert 3%on volt kb az akksi, úgyhogy nem tudtam sokat nyomkodni.
-
Necc
addikt
Nem kell megijedni, elofordul hosszu ideje raktarban porosodo keszletnel, hogy az akkumulator lemerul. Gyarilag alt. ~40% -ig toltik fel, de ugyebar a hosszu honapok alatt az onkisules reven lemerulhet, mire bekapcsolja az eslo tulajdonos.
Új hozzászólás Aktív témák
- Politika
- Gyúrósok ide!
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- SONY LCD és LED TV-k
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- Apple iPad Air 6gen ,Space Gray,M2, 11'',256Gb, Wifi+Cellular (eSim) független, új, 2027.12.ig garos
- Apple iPad Pro 11 2024 Wifi + Cellular 256GB M4 Garanciális
- iPad Air 13" M2 - 2024, Cellular, WiFi, Apple garancia, szürke, doboz
- Apple iPad Pro 13 Wifi + Cellular 512GB 2024 M4Garanciális
- Apple iPad 8, Space Gray, 128GB!, Wifi, 10.2'' Retina + Hun Apple Billentyűzet
- Samsung Galaxy Tab S2 9.7" SM-T819 fekete tablet (SuperAMOLED, 3/32, LTE)
- Új - iPad Pro 11 M4 2024 Wi-Fi 512GB Space Black/Silver - Bontatlan
- Új - iPad Pro 11 M4 2024 Wi-Fi + Cellular 1TB Space Black - Bontatlan
- Új - iPad Pro 13 M4 2024 Wi-Fi 512GB Space Black - Bontatlan
- Új - iPad Pro 13 M4 2024 Wi-Fi 1TB Space Black - Nano-texture Glass - Bontatlan