- Milyen egeret válasszak?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Hisense LCD és LED TV-k
- TCL LCD és LED TV-k
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
Aktív témák
-
Csabee.
nagyúr
Üdv skacok! elment az aero felület win7 alól, hogy tudom bekapcsolni?
-
dvdbackuper
őstag
válasz
Menthirist #35298 üzenetére
fogadjunk nod32-t használsz...
-
Üdv
kerestem a topicban, de nem láttam erre utaló választ, így felteszem:
Win7 RC-t használok, 32 bites, 7100-as build... kb 2 hónapja tettem fel, kezdetben szuperül működött minden... az utóbbi 2-3 hétben viszont azt vettem észre, hogy nagyon nyögvenyelősen indulnak el programjaim, pl KMPlayer, bsplayer, total commander... ezekre való rákattintás után 9-10 sec is beletellik, mire elindul (xp alatt , és régebben win7 alatt is 1-2 sec), és ha meg is nyitok vele egy file-t, az még + 5-10 sec (legyen az 5 vagy 5000 megás...). kmplayer alatt a könyvtár következő file-jára ugrás is 5-10 sec legalább, de néha még ennél is több, pedig mint említettem, se xp alatt nem csinál ilyet, sem pedig win7 alatt nem csinált 2-3 héttel ezelőttig... A proci alig van terhelve (2-3%), a vinyó sem dolgozik, program indítás során is csak fel-felkapcsol az olvasás ledje az első pár másodpercben, aztán amikor már töltődik, akkor normálisan olvas... szóval alapvetően ezeknél 7-8 sec-ig nem csinál szinte semmit, és csak utána kezdi tölteni a dolgokat, és végrehajtani az utasításokat... van még 1-2 progi, amin észrevettem hogy ezt csinálja, de mással nincs gondom (maya, foobar, photoshop, paint, windows media player, stb...)
a bsplayer-t is azért tettem fel, hogy hátha csak a kmplayer lassult be, de a bsplayer is lassú lett, egyből telepítés után...esetleg valami ötlet, hogy miért lettek lassúak? mert eléggé bosszantó...
előre is köszönöm
-
Dot
őstag
Hali!
Valaki tudna segíteni?
Ha elindítok bármilyen alkalmazást, konvertálóprogit, nerot, játékot, stb, akkor csak az 1ik magot terheli az alkalmazás. Feladatkezelőbe persze beállítom az affinitást és jó/a konvertálási idő majdnem feleződik, játékba közel 2x annyi fps-em van/.
win7 előtt xp-t használtam, ott nem kellett állítgatni, ott jó volt.
Nem lehetne valahogy megoldani, hogy mindíg minden alkalmazás mind2 magot terhelje?
Persze nem gond az a 10 másodperc míg a játékba alt+tab olok, de vannak olyanok amik task-váltáskor kifagynak.
Cpu-Control 2 nem segít. -
Mr.Csizmás
titán
válasz
Core2duo6600 #35287 üzenetére
net, film, képek, kb. ennyi no game, vagy valami erőteljesebb alkalmazás
-
semetka
őstag
Ami most van hangkártya driverem azzal pattog a hang lejátszásnál.Én a gigabyte oldaláról szoktam szedni a hangkártya drivereket. Ott r 2.26 van, de a realtek oodalon találtam r 2.29-et. Érdemesebb a realtek oldalról leszednem vagy a gigabyte-os megbízhatóbb?? Hd Audio Codec pack a neve. Ez kell egyáltalán nekem?
-
Core2duo6600
veterán
válasz
Mr.Csizmás #35276 üzenetére
Korrekt lesz.
2 GB rammal lenne az igazi, de igy kicsit többször fog swapolni. -
Pilács
senior tag
válasz
Edween #35266 üzenetére
Jaja igen ott lehet állítani, de én az AERO alatt szeretném színezni a dolgokat... ha kikapcsolom, akkor minden okésan megy... Amúgy csinálja az okosságokat az oprendszer
Mióta fent van a magicISO azóta semmi baj nem volt vele.. most hogy elindítottama gépet, rinyált, hogy nem tud indulni, próbáljam meg manuálisan... manuálisan elindult... ki a fene érti. Biztosan itt is lesz mit csinálnia a Microsoftnak
Kizárt, hogy valamit összehozzanak elsőre, ami tökéletesen működik hehe
igaz még mindig benne vana pakliban a comodo tűzfal + nod párosítás, de egyenlőre nem akarok ettől megszabadulni, küzdök
-
Edween
őstag
Most próbáltam nekem nem csinálja, simán ki tudok jelölni másik számot és nem jön föl a media player, arra gondolok, hogy neked valahol be van kapcsolva a megnyitás 1 kattintásra, csak az gondom, hogy nem tudom hol lehet ki kapcsolni, néztem az egér beállításainál de nekem ott erre nincs lehetőség
illetve, ezt nézd csak meg, hátha szerencsén lesz, control penel - folder options
-
Atikusz
senior tag
jaja ez elég zavaró. én emiatt is nem használom a wmp-t, meg viszonylag sokat fagyogatott, lassú volt. vistában volt lehetőség tálcára lerakni eszköztárként, és akkor nem ugrott fel mindig az ablak, ha új számot inditottam el. de van rá megoldás win7 alatt is, viszont én még nem próbáltam.
szerk: közben megkérdezném, hogy aero felületen, be lehet-e állitani úgy, hogy az előnézeti kép ne az a mini kisablak legyen, hanem, mikor ki van kapcsolva aero, akkor az a listás előnézet legyen. magyarul aero felület, listás előnézeti képpel. vagy ezt csak úgy lehet, ha aero ki van kapcsolva?
-
Edween
őstag
válasz
StevieWonder #35279 üzenetére
Valamelyik nap kaptam 6 óra bant warezért, ha nem haragszol én most ki hagyom a válasz adást.
-
akasp
senior tag
hali.
az lenne a kérdésem, hogy lehet beállitani azt, hogy ha megy egy zenem a windowsmediaplayerben és az explorerben uj számra kattintok, akkor ne hozza előre a windows media playert, maradjon lekicsinyitve és ugy váltson számot? tök zavaro hogy mindig előjön és mindig klikkelni kell...
köszi előre is.
-
toldy
őstag
Ismét én, most arra lennék kíváncsi hogy amikor task mangerben leálljuk az explorer.exe-t akkor leállítja vagy "töltögetős" hibaüzenet ablakot dob és a task managert akarja leállítani?
moonman milyen gyakran jár erre?
-
pzstm
titán
válasz
StevieWonder #35279 üzenetére
egész pontosan mit értesz az alatt hogy megfagy? nem reagál az egér? nem tudsz kattintani? ctrl-alt-del sem ér semmit? kékhalál?
Csak azért kérdem mert épp holnap este lesz időm, és rászánom magam a telepítésre....de remélem ilyennel nem fogok találkozni.
Nem tudod esetleg valamilyen másik progihoz kötni vagy annak indulásához a dolgot?
Én személy szerint elég erősen valami 3rd party application-re vagy esetleg mégis valami észrevétlen hardverhibára gyanakodnék..... -
StevieWonder
tag
olyan problémám van hogy RTM win7 X64 tök véletlenszarűen néha megfagy és semmi reakció.
nem tudjátok mi lehet
hardver jó
-
Mr.Csizmás
titán
Tiszteletem!
7100-ast felraknék egy C2D E2160-ra, 1 Gb RAM. Mire számíthatok futás, töltési idők terén?
Azért kérdezem, mert nem power usernek lesz, és nem mindig tudok instant supportot.
Thx
-
BIZ0906
aktív tag
Aero-t hogy tudom kikapcsolni?
-
toldy
őstag
Üdv.
Lenne egy olyan jellegű kérdésem hogy a bejelentkezőképernyőről lehet-e valahogyan printsceent csinálni? -
Edween
őstag
válasz
Pilács #35261 üzenetére
Ha jól tévedek ide kell magatokat el navigálni.
Control Panel \ All Control Panel Items \ Personalization \ Window Color and Appearance \ Advanced appearance setting és itt az Item legördülő menü alatt meg kell keresni az adott panelhez tatozó színt, innen tiétek a pálya.
-
Clemi
veterán
válasz
hamti2 #35145 üzenetére
A telepítés lemegy ,majd a második újraindítás után csak fekete képernyő fogad.
Ez néhány buildnál jellemző hiba (az RTM-nél már javították). A telepítés egy szakasza után átvándorol az egész kép a videokártya másik kimenetére. Amikor a sötét kép fogad, dugd át a monitorod a másik kimenetre, és ott lesz minden.
-
ne_nezze
aktív tag
válasz
Kalandor #35247 üzenetére
nem a superfetch dolgozik serényen?
Ha tehát azt látjuk, hogy egy-egy nagyobb programból való kilépés vagy rendszerindítás után - akár percekig is - a merevlemez folyamatosan dolgozik, a szabad fizikai memória számlálója pedig 0-n áll, ne ijedjünk meg, ez mind a SuperFetch működését jelzi. Link
-
BIZ0906
aktív tag
Mitől lehet ez mit kell kikapcsolni, hogy eltünjön ez az eltolásos mittom én micsoda? XP alatt nem volt ilyen :S
-
Mit szenvedtek itt azzal a show desktop ikonnal
Nekem tökéletesen megfelel az is, ami alapban van a jobb szélen
-
BullKoxa
őstag
ÓÓÓÓ JÓ lett!!!Köszönöm a türelmeteket!!!!!!!!!!!Már tudom mi volt a baj.Az hogy az 5.6 . pontot kihagytam.Bocsi fiuk mindenért,most fényképezem is amit eddig írtatok ha netán újra kell tennem a rendszerem akkor ne keljen itt fárasztanom a népet(Ti kettőtökre gondolok főképpen hackeeeee &Edween tehát bocsi a lámaságomért)
-
Edween
őstag
válasz
BullKoxa #35237 üzenetére
Bakker, pedig még figyelmeztetek is, olvasd csak!!!!!!
4, jobb klikk az ikonon, még egyszer jobb klikk az ikonon, properties, a target mezőbe ezt másold a username-re figyelj " C:\Users\yourusername\AppData\Roaming\Microsoft\Internet Explorer\Quick Launch\User Pinned\TaskBar\Desktop.scf "
-
-
Edween
őstag
válasz
hackeeeee #35222 üzenetére
Én is így csináltam és tökéletesen üzemel, viszont most már jó lenne tudni, hogy Ő hogyan csinálja, mert kezdek nagyon kíváncsi lenni!
Az ikon kicserélését meglehet csinálni korábban...
persze, lehet akar az első lépés, de minden kép az előtt, hogy lekerül a superbárra
-
bozont
veterán
Hogyan tudnám megváltoztatni a képen bekeretezett rész színét? Minden ablaknál ilyen kék színű, de ez meg nem illik bele az én színösszeállításomba.
-
Edween
őstag
válasz
BullKoxa #35214 üzenetére
hackeeeee lírásában is az első három pont a legfontosabb, ha azok közül valamelyiket is felcseréled egy későbbi lépéssel, nem fog összejönni.
Tudod mit, ha nem megy, akkor írd le Te hogyan csinálod, úgy könnyebb lesz kiszűrni a hibát.firewolf légy türelemmel, abbafogja hagyni, úgy látszik elég sokat használod és mire rendbe szedné magát, mindig van valami amit le kell írnia, háttérben nem megy vírus kergető, vagy valamilyen valós idejű cucc.?
-
firewolf
tag
Hello!
Nekem olyan problémám van, hogy a windóz állandóan tekeri a winchestert a laptopomban
Nem tudom mi a szarér. Mindent kikapcsoltam(indexelés, backup, töredezettségmentesítés, defender...) kiléptem minden programból és még akkor is majdnem folyamatosan ég a lemezhasználat led. Idegesít nagyon. Még ha listát csinálna a fájljaimról is végzett volna ennyi idő alatt(1 hete van fönt...)
Ha valaki tudna megoldást a problémámra, akkor írjon legyen szíves!
Köszi előre is! -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
pigatt #35217 üzenetére
Hát akkor sajna passz, más ötletem nincs.. Nekem hasonló gondom volt annó az LG Flatron F920P-mel még Vista alatt, hiába tallóztam be neki a drivert. De attól a frissítéssel nem volt baj, utána találtam valahol egy másik inf-et, utána az már jó volt, vagyis úgy maradt eszközkezelőben is.
Gondolom sehol nincs hozzá semmilyen inf. Drivers.hu esetleg, vagy más hasonló oldalon.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
BullKoxa #35214 üzenetére
Nade, amikor megcsináltad az asztalra a parancsikont, lehúztad a superbarra, utána a user...stb mappán belül a user pinned mappában átírtad az elérést a ...desktop.scf file-ra?
Szóval:
1. megcsinálod a parancsikont az asztalra, bármilyen ikon lehet
2. módosítod az ikonját a system32\imageres.dll-ből
3. lehúzod az ikont a superbar-ra.
4. ha megvan a desktop.scf file, akkor bemásolod ide:
C:\Users\%USERNAME%\AppData\Roaming\Microsoft\Internet Explorer\Quick Launch\User Pinned\TaskBarHa nincs meg akkor nyitsz egy jegyzettömböt, beleírod ezt:
[Shell]
Command=2
IconFile=explorer.exe,3
[Taskbar]
Command=ToggleDesktopHa megvan, file->mentés másként->desktop.scf
név alatt: save as type: All files5. Ha megvan a file, bemásolod ide:
C:\Users\yourusername\AppData\Roaming\Microsoft\Internet Explorer\Quick Launch\User Pinned\TaskBar\
6. Ha ez is megvan, akkor ugyanebben a mappában katt annak az ikonnak a nevére, amit lehúztál a superbarra az első lépésben, jobbkatt, tulajdonságok
Target/cél átírása erre: C:\Users\yourusername\AppData\Roaming\Microsoft\Internet Explorer\Quick Launch\User Pinned\TaskBar\desktop.scfStart in/kezdés innen: Kitörölni így:
Én így csináltam, ment...
-
semetka
őstag
Nekem sem megy a Webvam pedig Microsoft Lifecam
-
BullKoxa
őstag
Hi!Nekem még mindig nem megy ez a Tálcás dolog,pedig szerintem mindent úgy csinálok ahogy kell.de akkor is csak az asztalon lévő ikonról működik a másik meg az eredeti ikont nyitja meg.
ui:nem is értem hogy a legújabb rendszeren mért kell ezzel a jó dologgal foglalkozni.(mert szerintem ez nagyon hasznos dolog,csak sajnos nekem nem jön össze
)
-
bobsys
veterán
válasz
- = Zk = - #35151 üzenetére
-
Tommmmka
senior tag
Hi!
Bocsi, hogy nem olvasok vissza, előfordulhat, hogy már esett szó róla, de a helyzet, az, hogy a minap vettem egy 1Tb-s 32mb cahces vinyót amit betettem a 160-as rendszervinyóm mellé adattárólónak, namost, ha egyikről telepítek a másikra, vagy csak hálózaton kereszutül valamelyikről húznak, a rendszer iszonyúan belassul... van erre valami megoldás, vagy ez tteljesen normális?
-
pigatt
őstag
válasz
hackeeeee #35205 üzenetére
Az a DX10 miatt van mert nem létezik DX10 alá refresh lock-oló egyenlőre csak DX9 alá, tehát ha dx9-ben futtatják a játékokat refresh lock nevű progival akkor gond megoldva dx10 alá még nincs orvosság. Na ez a többiek gondjára valamilyen szinten megoldás.
Sehol nem jó mondok egy példát 800x600-ban kellene asszem 170Hz-et tudnia és nem enged csak 85-öt. Tehát pont úgy szerepel mintha nem is lenne fent driver. Pedig van de az csak arra jó, hogy eszközkezelőben átnevezze a monitort az inf szintaktika vagy szemantika miatt szerintem.
Összefoglalva erre a problémára akkor még nincs ismert jó megoldás. Valahol külföldi oldalakon bárhol belefutsz a win 7 alatti inf kinézetére akkor dobnál egy privit?
-
thug
tag
Szép napot mindenki!
Érdeklődnék, hogy a win 7-re most tértem át XP-ről, összeségében tökéletesen működik.
Viszont volt egy webcamera ami Xp alatt működött, most 7-alatt nem!
Megkereste az illesztő szoftvert a neten hozzá, de azzal sem megy!
mit tudok még tenni hogy menjen?Köszi
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
pigatt #35204 üzenetére
Ezt a részét passzolom.. :\ Ha eszközkezelőben, illesztőprogram frissítése/újratelepítése útán is xar, akkor passz. Próbáld meg esetleg új hardver hozzáadásával, és ott megetetni vele a driver-t, de sztem akkor így sem fog menni...
A frissítésnél, az asztali frissítés jó, és csak játékokban rossz? Mert sajna erre itt sokan panaszkodtak, hogy valahogy, valami refreshlock kéne, csak egyik sem műxik.
-
pigatt
őstag
válasz
hackeeeee #35200 üzenetére
Itt van a részlet az inf-ből XP X32-höz :
[Manufacturer]
%HP%=HP[HP]
%P1130%=P1130.Install, Monitor\HWP12D3És ezt kellet vista x64 alá így átírni:
[Manufacturer]
%HP%=HP,ntAMD64[HP.ntAMD64]
%P1130%=P1130.Install, Monitor\HWP12D3Így megy Vista x64 alatt ahogy kell. De win 7 x64 alatt meg nem feltelepíti a drivert eszközkezelőből (mondj ezt csak úgy lehet; HP P1130) utána ott ki is írja monitornak a nevét csak frissítési frekvenciákat nem jól kezeli.
Persze az inf-ben van sok más dolog is csak így kezeli a x64 is. Kivéve win 7.
Aktív témák
- Ukrajnai háború
- Milyen egeret válasszak?
- Óvodások homokozója
- Suzuki topik
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- PlayStation 5
- Renault, Dacia topik
- További aktív témák...
- Grand Theft Auto GTA Vice City PC
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Motorola G72 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP ZBook Fury 15 G7 - i9-10885H I 32GB I 1TBSSD I 15,6" 4KDreamColor I Cam I W11 I Gar
- AKCIÓ! ASUS TUF GAMING X670E-PLUS WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 5500 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Update 04.30. Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest