- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Hisense LCD és LED TV-k
- TCL LCD és LED TV-k
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
Aktív témák
-
Atikusz
senior tag
miért van az, hogy mióta felraktam a windows live mail-t win7-re, azóta folyamatosan szétkapcsol a netem?? digi (ppoe) netem van, és nem győzök újracsatlakozni. ez a jelenség csak akkor áll fent, ha épp megnyitom ill. meg van nyitva a program, vmint ha levelet küldök ill. kapok.
-
pete_21
addikt
válasz
Speeedfire #37196 üzenetére
Azt tudom, hogy lehet, de én az "eredeti" magyarra lennék kíváncsi...
-
pete_21
addikt
Hi!
Bocsi, ha hülyeséget kérdezek, de utóbbi pár napban nem voltam itthon, ezért nem követtem az eseményeket. Szóval a kérdésem:
Nem tudjátok, hogy MSDN-re/Technetre mikor kerül ki a magyar Win7? Mert eredetieg aug. 21-re volt kiírva, de én nem találom...Szoszibá: Múltkor is ez volt valakinek a problémája. Újra ki kellett írni a lemezt, és aztán már jó lett. Ha gyorsan írtad, próbáld meg lassabban.
-
Szoszibá
tag
Sziasztok!
Windows 7 7600-as buildjával olyan gondom lenne, hogy a telepítés legelején
"Egy CD/DVD meghajtó szükséges eszközillesztője hiányzik. ..." hibaüzenetet kapok. Gondolom itt drivert kellene megadnom neki, de semmi. Hiába tallózom ki a SATA vagy az alaplapi chipset driver-t, semmi nem történik.
Egy másik korábbi build 7264-es simán felmegy, ilyen hibaüzenet nélkül is és nem kér semmiféle drivert.
Nem ma kezdtem én sem, nem egy windowst feltettem már, drivert is integráltam, de ilyet még nem pipáltam.
Kérlek ha tudtok segítsetek!Előre is köszönöm!
-
Speeedfire
félisten
nekem ez jobban bejött mint a pax vagy a kx
amit hivatalosan le lehet tölteni a creativ oldaláról az az első danieles driver tőle "nyúlták" leszép tiszta hangok semmi alapzaj vagy cicergés
sajnos a pax-nél meg a kx-nél is voltak apróbb hanghibák és nekem a tisztaság volt a lényeg, mivel vagy fejhallgatót használok vagy 2.1-et
az alaplai hangos is egész szépen szól, de ott is van háttérzaj (hdd,usb,egér), bár ezek a 2.1 alatt nem hallhatók csak fejhallgatóval -
atesss
addikt
Üdv !
Van az XP boot.ini-jének /NUMPROC kapcsolójához hasonló megoldás Win7-ben, amivel pl. egy 2 magos prociból a Windows csak az egyik magot használja ?
Egy pl. az Acer CULV-s Timeline sorozatában [link] lévő Intel Core 2 Solo SU 3500 (1,40 GHz, 3 MB L2 cache, 800 MHz) procit szereték "szimulálni" egy asztali gép (E7xxx procival) megfelelő belassításával, és 1 magossá tiltásával.
-
AtHoS
nagyúr
válasz
Speeedfire #37184 üzenetére
Erre a daniel-es modra gondoltál?
Most is ezt használod?
Ha igen, meg tudnád nézni, hogy az első kimenetet lehet e klónozni a hátsóra?Mennyire vagy megelégedve vele?
Na most nézem egy jó kis BUG miatt leszedték a 2.5-ös pakk letöltési linkjét és ugye a hátsó kimenetes hiba ebben is megtalálható, amivel én is a módosítatlan creative szoftverben összefutottam. Lehet majd megnézem magamnak ha kijavítják.
Mod:
Mi különbség van a PAX és a Daniel féle meghajtók között? -
Balázs1986
őstag
Sziasztok!
Bocs, ha ezt már kitárgyaltátok, de csak 4 oldalt mentem vissza (kevés türelem), keresés meg nem hozott eredményt
Szóval: MSI EX700 notebook, 9600M GT kártya (2D, low 3D, perf.3D, Extra módok), 190.38 nVidia driver (Win7).
Jelenség: aero témánál maxon járatja a kártyát (még csak nem is 3D, hanem Extra módban). Megnéztem GPU-Z -vel, amint kikapcsolom az aero témát, visszaveszi 2D módba. (valamint, nincs powermizer, de ezt már olvastam máshol is, hogy W7 alatt valamiért nem megy...meg amúgy sem ez az oka a téma miatti módváltásnak).
Van arra mód, hogy 2D módban tartsam a kártyát, vagy le kell mondani az aero-ról, ha csendet akarok? -
-
user137
őstag
urak, megy valakinek a Media Center Hauppauge PVR250-es kártyával? nekem nem akarja "felismerni", pedig a saját progija megy vidáman.
Win7 RC.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Szerintem a PAX driverek is jók. Mondjuk, a különbség az, hogy én S/PDIF-et használok, nem analóg kimenetet...
-
AtHoS
nagyúr
válasz
hackeeeee #37171 üzenetére
Nem akarom kikapcsolni csak érdekes, hogy nincs külön látható folyamata. Valószínű teljesen integrálták a rendszerbe. Mondjuk előbb azt hittem, hogy a Home Premium miatt nem is működik, de végül is ahogy látom csak van itt is.
Nos az Audigy szívás annyiból áll, hogy van 2db különálló stereo rendszerem:
1. Genius SP-HF1250X
2. Samsung minihifiA HD4830-ra pedig van kötve egy 17"-os LCDmonitor illetve S-video-val egy LCD TV.
A két kijelző és a két hangrendszer egymással szemben helyezkedik el és ha a gép előtt ülök, akkor a TV és a mini-hifi hangrendszere pont a hátam mögött van.
Egyszerűbben leírva: a monitor a szoba egyik falánál van két oldalán a Genius hangszórói találhatóak, míg az LCD TV az átellenes falnál és annak a két oldalán pedig a mini-hifi hangfalai vannak. (igaz szekrény tetején, de ez most részletkérdés)Na most ugye ha zenét hallgatok, akkor néha azt a mini-hifi -vel szoktam megszólaltatni, de ez nem is annyira lényeges, mert a Genius is betölti a szobát már fél hangerő magasságában. Viszont ha filmet nézek a gépről, akkor azt inkább a 82-es TV-n teszem. Ilyenkor viszont elég szar a hangzás, ha oldalról kell hallani a hangokat (közvetlen a számítógép asztal mellett van a TVzős fotel
)
Ezen felállás miatt az Audigy Front kimenetébe a Genius van kötve, míg a Rear kimenetbe a mini-hifi. XP alatt KXdriver-t használtam, ahol szépen be lehetett állítani, hogy a hátsó kimeneten ugyanaz a hang szólaljon meg mint az elsőn. Tehát kézenfekvő volt, hogy nekiálljak felhegeszteni az x64-es KX drivert, amiről olvastam, hogy működik win7-tel is. Sajnos utólag kiderült, hogy 4GB RAM vagy afölött valami hanggal kapcsolatos memória mapping miatt ügyefogyott. De én persze erről nem tudtam csak utólag, mikor sehogy sem sikerült beüzemelni már a harmadik verziót sem, így elkezdtem olvasgatni a problémák után.
Miután megtudtam a probléma okát lelkesen úgy gondoltam, hogy adok egy esélyt creative féle meghajtónak is. Ekkor telepítettem a SBAX_PCDRV_LB_2_18_0011_win7 verziót belőle. Sajnos ugyanolyan silány maradt, mint az Audigy megvásárlásakor (nem tegnap volt ezt elárulom
) felrakott verzió amit ugye nem sokkal utána le is cseréltem anno KX meghajtóra.
Meg kellett tapasztalnom, hogy most sem lehet benne állítgatni melyik kimeneten mi szóljon, max. azt, hogy milyen hangrendszert használ az ember vele. Hiába állítottam 5.1-re a hátsó kimenet nem akart megszólalni. Eléggé beletúrtam a hangrendszer win7-es beállításaiba és megtaláltam hol lehet állítani a használt hangrendszert a OS-ben. Beállítottam ott is kvadrofon-ra, de ugye a hátsó kimeneten csak nem jött ki hang.Ekkor letirhítottam a creative meghajtót és nekiálltam a win7 által felrakottal próbálkozni. Legalábbis akkor még azt hittem, hogy azzal, de mivel csak nem ment a hátsó kimenet motoszkált bennem a kisördög, hogy hátha mégis a creative-os került fel megint. Ezt a sejtésemet a creative frissítő arcomba ugrása is megerősítette. Szóval még egyszer le kellett tirhítani a creative-os csodát. Szerencsére ekkor már az alap win7-es került fel, amivel sikerült is beizzítanom a hátsó kimenetet.
Ekkor ugye félig megoldottam a problémát (kis olvasgatással előtte elkerülhető lett volna a hajcihő
) most már csak valahogy a hátsó kimenetre kellett varázsolni a hangot filmezés közben. Sajnos ebben az esetben nem lehet a kimenetek között váltogatni, mint pl. KX esetén. Viszont MediaPlayerClassic-HC -ban lehetőség van a "custom channel mapping"-re az Internal filters / Audio switcher részen. Itt beállítottam a két csatornát és a hátsó bal és jobb mellé is tettem pipát.
Ezzel megoldódott a hangoskodó problémám az Audigy-vel filmnézéshez. Music-hoz még nem, de előbb-utóbb lesz normális KX, amivel az is meg lesz oldvaKb. ennyi volt a hercehurca az Audigy-vel, de sajnos ezt közben tetézte a másodlagos kijelzőkezeléses probléma így eléggé kiidegelt, de csak nem adtam fel és az is megoldódott ill. nem oldódott meg, de tudom mire kell figyeljek, ha a másodlagos kijelző beállításait kell módosítani.
Ehh. Kicsit elnyújtottam az élménybeszámolót. Így előre is elnézést kérek mindenkitől az agymenésem miatt
-
Integra
titán
válasz
PhoenixK #37180 üzenetére
köszi mindnekinek
vagyis ez mégis csak a power management cucca a thinkpadnek, de a win7 managementje valóban jobb mint a régi ibm cucca..
megcsináltam, már világos, kreált egy restore hidden updates linket is, asszem meg is van oldva. minden esetre érdekes, hogy ilyen erőszakos.
a másik meg amit nem értek, hogy a win7 ultranav-ot feldobtam, de csak a trackpoint működik, a touchpad gyakorlatilag mintha nem is létezne. ugyanakkor az ultranav menüjében ott figyel az enable touchpad is, csak éppen bepipálni nemtom.. -
válasz
Kolondrum #37176 üzenetére
Hali!
Igazából talán az RC óta olvasgatom a topic-ot. Szakmámból/munkámból adódóan mind SW, mind HW téren elég "otthonosan" mozgok, és eddigi pályafutásom alatt rengeteg hibával találkoztam és még találkozni is fogok. Ez is egy a sok közül, majd megtalálom a megoldást valahogy...
Fire.
-
CimbiX
aktív tag
Hello,
van mod arra, hogy a C2D egyik magjat letiltsam? Az energiagazdalkodasnal hiaba teszem max. 50%-ra a procit, akkor is ket magot jarat.
-
válasz
Fire/SOUL/CD #37175 üzenetére
Nem tudom mióta olvasod a Win 7 topicot, de láttunk mi már itt olyan hibákat amik felfoghatatlannak tűntek. A win7 telepítése után jöttek elő. Én anno a 7000-es betanál döntöttem úgy ,hogy XP még nem jön jobb build mert sorba olvastam a döglött rendszerekről, de főleg eltűnt adatokról. (biztos rémlik valakinek)
-
válasz
hackeeeee #37172 üzenetére
Hali!
Sajnos az sem segített...
Azért lesz nehéz ügy kideríteni, mert ez a rendszerfájl szokott szórakozni(nem nálam, és nem W7-en), de akkor általában BSOD-t dob(Vista-hoz van hotfix), szóval így, h lekapcsolom, aztán be és halott a rendszer, ilyennel nem igazán találkoztam.
Semmilyen hardver/szoftver nem került a gépbe/gépre, eredeti Technet-es az RTM, és kb 13-14 napja fent van, eddig kifogástalanul működött....Ami talán "nem megszokott" volt, h a net akadozott nagyon, de h ennek mi köze lehet(ha egyáltalán van) a classpnp.sys-hez, azt majd ki kell derítenem...
(bár elsőre azt mondanám, hogy semmi)Fire.
-
Integra
titán
hi
egy érdekes problémám van a win update-tel.
mégpedig az, hogy van egy update, amit importantnak sorol be és állandóan fel akar rakni. igen ám, de állandóan failed lesz a végén és minden gép kikapcsolásnál újra próbálkozik.
t42 thinkpadről van szó.
csináltam két szkrinsotot is:
[link]
[link]
egyfelől nem is tudom mi ez a pm device, de nem tudom kivenni se update-ből, hogy ne akarja újra meg újra telepíteni..
van valami ötletetek? -
válasz
Fire/SOUL/CD #37170 üzenetére
Olyannal igen (RC) h indításnál beomlott, de restart után helyrejött. Én az RC bugjának tudom be.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Fire/SOUL/CD #37170 üzenetére
Legutóbbi helyes működéssel sem volt hajlandó elindulni?
-
Hali!
Na megvolt az első totális "rendszerösszeomlás" x64 RTM esetén.
Lekapcsoltam a gépet, pár óra múlva be, de a boot alatt nekiállt ellenőrizni a HDD, talált is rajt mindenféle hibát, amit szerinte javított. Újraindította magát, de megint HDD ellenőrzés, 3x megvártam, tovább nem. Csökkentett módban sem indult, a SYSTEM32 könyvtárban egy bizonyos CLASSPNP.SYS driver betöltésénél fogott padlót, itt 3 percig darálja a HDD-t, de semmi, nem megy tovább.
Vissza kellett ghostolnom egy korábbi OS-t(most épp XP), aztán keresgélhetek a neten, hogy most akkor ezmiez...
Természetesen a semmilyen hardverelemnek nincs semmi gondja, különös tekintettel a HDD-ra, ezeket rögtön leteszteltem, ellenőriztem.Esetleg itt valaki találkozott a jelenséggel?
Fire.
-
AtHoS
nagyúr
válasz
hackeeeee #37152 üzenetére
A Defendert meg lehet találni a feladatkezelőben?
Két indítható állományt látok a könyvtárában, de egyiket se látom a feladatkezelőben futni. Úgy sem, ha az Összes felhasználó folyamatainak megtekintését választom.
Az óra mellet sincs ikonja még elrejtve sem. Persze a GUI-t el tudom indítani, de nem venném észre, hogy a Defender futna pedig a GUI írja, hogy a valós idejű védelem be van kapcsolva
-
AtHoS
nagyúr
válasz
Speeedfire #37135 üzenetére
Hivatalos driver alatt mit értesz? Creative-tól letöltött csomagot vagy amit a win7 rak fel?
Audigy-vel én is kicsit megszívattam magam (igaz ez a nálam lévő speckó kialakítás mniatt volt) aztán egyelőre maradt az amit a win7 rakott fel. Ez 90%-osan megoldja amit kell, de várom a normálisan működő KXdrivert, mert a mostani sajnos win7 x64 alatt még nem működik 4GB vagy több memóriával.
Viszont az alap win7-es meghajtóval nincs gondom hangerő tekintetében bár Vista-hoz nem tudom hasonlítani, mivel max. 2 napig volt csak fenn több, mint egy évvel ezelőtt.
-
válasz
Darth_Revan #37165 üzenetére
start menü keresőjébe beírod, hogy event log
-
Darth_Revan
veterán
Event/Error log-ot hol tudom Win7 alatt megnézni?
-
válasz
Darth_Revan #37157 üzenetére
Én még az update-ot is kihagynám. Ha a win felismeri maga, akkor használd azzal, esetleg amit nem, annak tallózd be a drivert, de ne a setuppal tedd fel, hogy minden szart felrakjon.
(#37161) Tud, nekem a VGA-hoz az van.
-
Xirtam
veterán
válasz
Darth_Revan #37161 üzenetére
Igen tud!
-
Darth_Revan
veterán
Vista NVidia drivert tud-e gond nélkül kezelni a 7 ? Mert mint írtam a Win7-es NVidia driverek bugosak Windows Media Player 11 alatt. Legalábbis 9800M GT-vel.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Speeedfire #37158 üzenetére
Nekem tök ugyanolyan mint Vista alatt volt, nem hallok különbséget.
@Darth_Revan: Ezek a hőmérsékletek még beleférnek. Hát akkor sztem is vmi driver lesz, max próbáld meg, hogy távolítsd el, és update szedje le, hátha. -
Speeedfire
félisten
válasz
t72killer #37137 üzenetére
ez megoldotta a problémámat
< CyberBob >: egyelőre elvagyok vele, remélem hamar kiadnak egy új drivert a win 7 miatt és hangosabb lesz
atesz117: jelszó nélkül is meglehet oldani
hackeeeee: tökéletesen működik csak halkabb mint a vista
más: vki nem tapasztalt olyat h kmplayer alatt "kockás" a kép ?
xp és vista alatt szép volt, 7 alatt meg mintha egy rosszabb minőségű videó lenne
még a felirat is pixelesDarth_Revan: vista alatt nekem is csinált az elején ilyet, utánna olvastam és kiderült h a háló kártya miatt volt
de a legfrissebb driver után megszűnt -
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Darth_Revan #37151 üzenetére
Túlmelegedés esetleg?
-
Darth_Revan
veterán
válasz
Kolondrum #37149 üzenetére
Notebook és nincs semmi húzva. Lehet, hogy tényleg NVidia driver, mert 7 és Vista alatt is (ha olyan drivert tettem fel ami Win7-et is támogatta) akkor Media Player 11 alatt lejátszott néhány film esetében leállt, majd újraindult (a felugrott hibaüzenet alapján) az NVidia driver. Viszont nem értem, hogyan kaphatták ezek a Win7-es driverek a WHQL logot...
-
válasz
Darth_Revan #37147 üzenetére
Avagy az előttem elhangzottakon felül esetleg chipset driver probléma is lehet. Nekem a vista csinálta ezt, a sz@r nvidia driver miatt.
SymbianOS: ezt most úgy mondod, mintha a 64bit nemtudom én mi lenne a 32-höz képest..
-
válasz
Az HW hiba lesz, nincs tuningolva a géped? Nekem olyan 5 éve volt ilyen hibám és a probléma forrása a táp volt, az 5V-os láb a HDD-nél kontakthibás volt és ha megmozgattam fagyott a gép. Mercury táp foreva!
hackeeeee! 64bit alatt tisztára úgy érzem magam mint egy kezdő win7-es.
-
válasz
Semmi hibaüzenet nincs az eseménynaplóban? Kék halál nuku? A masinéria nincs húzva?
-
Darth_Revan
veterán
Sziasztok!
Felraktam az eredeti Windows 7 Professional-t, viszont olyan gondom lenne vele, hogy a 7100-as RC-hez hasonlóan ez is random időnként lefagy és csak gép reset oldja meg a gondot...most is igen fontos adat veszett el e miatt. Másnak is van ilyen gondja? Mert ez így elfogadhatatlan -
Reggel óta, azt hittem befejezi de nem......Darálja a HDD-t! Ennyire soha nem darálta! indexelés, defrag kilőve!
svchost.exe ügyködik.
gondolom még új és befejezi!Tegnap este még úgy volt törlöm a 64bitet, de végül maradt, ez nagy szó mert én tegnap eldöntöttem, hogy reggel végzek vele!
-
etnies
senior tag
Fallout 3-at használ valaki? Nálam kiakad a legújabb patch telepítése közben.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Én pax drivert használok audigy 2 ZS-vel, nincs probléma...
-
Clemi
veterán
válasz
Az a baj, hogy már lövésem nincs mit állítottam át, de hogy semmit nem trükköztem az tuti, viszont nekem automatikusan belép a W7 és még jelszó sincs beállítva. Az alvó állapotból visszatéréskor jelszókérést az energia beállításoknál kapcsoltam ki.
-
fatal`
titán
Ha már mindenki beírta a pontjait:
CPU E8500 - 6,6
RAM: 2x2 GB DDR2-800 (667en van) - 6,6
Aero Graphics: Radeon HD3870 @ 810/1205 - 7,0
Gaming Graphics: 7,0
HDD: Maxtor STM3320820AS 320 SATA2 - 5,9 -
atesz117
aktív tag
válasz
Hi!
Csak úgy fog menni, ha van jelszó beállítva, ilyen módon.
megelőztek -
válasz
-
< CyberBob >
őstag
válasz
Nekem is halkabb volt egy régebbi realtek meghajtóval de leszedtem és amit a WU feltett azzal már szól rendesen. Tudom, hogy neked nem integrált van de gondoltam leírom.
-
Speeedfire
félisten
nem tudja vki h hogyan tudom megoldani azt h a bejelentkezés automatikus legyen?
jelszó sincs beállítva, de minden indulás után rá kell kattintanom a felhasználói ikonra és csak azután lép tovább
ezt most kezdte el nemrég az egyik frissítés utánmod: a másik meg az h valaki nem tapasztalt olyan h a hang halkabb mint a vistán?
ugyan az a hivatalos driver mint vista alatt, de kb 30%-al halkabb
audigy 1 -
válasz
Kolondrum #37128 üzenetére
hja, túl sok értelme nincs az indexelősdinek. Talán az átlagusert próbálják ezzel ránevelni, hogy nagyjából kiegyensúlyozott konfigurációt vegyen/építsen. (=ha játszani akar, akkor ne alap VGA-t vegyen 4magos i7 extreme proci mellé...)
#37130: "ráadásul valami iszonyat kupi lehet azon a winyón."
még mekkora lenne, ha a 64 bites 7 menne az xp nyakába
nem tudom amúgy, lehet-e egyáltalán ilyet elkövetni, vagy automatikusan leformázza a kijelölt helyet a telepítő
-
Clemi
veterán
válasz
04ahgy #37113 üzenetére
Gondom lenne: W7 32bit, 7600 telepítése után az arra a merevlemezre telepített XP nem indul. 0x0000007B: INACCESSIBLE_BOOT_DEVICE.
Te most tényleg az XP nyakába telepítetted a W7-et? Ha igen akkor miért csodálkozol? A W7 egy pettyet összekutyulta az XP-s fájlokat, úgyhogy akár el is felejtheted, ráadásul valami iszonyat kupi lehet azon a winyón.
-
-
kew
senior tag
válasz
Mr.Csizmás #37121 üzenetére
De inkább értesd meg vele, hogy "ez a jövőő" és fogadja el
Mondjuk én is már hónapok óta tukmálom a páromat, hogy hagy telepítsem már fel a notijára xp helyett...
-
Obolony
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #37117 üzenetére
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Mr.Csizmás #37121 üzenetére
Klasszikus témára gondolsz? Jobbkatt asztalra, személyre szabás..
-
UserX
addikt
A pár napja telepített Win7-tel (Build 7100) az ismerkedés fázisában vagyok. A problémám a következő: miután online játszottam a Steamen keresztül, a Steamet nem tudom bezárni. Az oprendszer kiírja, hogy megoldást keres a problémára, azután semmi. A feladatkezelőből sem tudom kilőni, csak az újraindítás segít. A ClientRegistry.blob törlésével már próbálkoztam, hogy újra frissüljön a Steam. Ha valaki tud rá megoldást, nagyon köszönöm.
-
Mr.Csizmás
titán
Tiszteletem!
Hogy tudnék XP-hez hasonló kinézetet varázsolni a 7100-ra? Asszony éppen agyon akar verni, mert nem tetszik neki...
help plz
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
azbest #37114 üzenetére
Csak volt róla szó, hogy a 9.7 és a 9.8-hoz képest miért történtek változások a pontokban.... Mert volt aki írta annó, hogy a 9.6 és 9.7-ben ugyanannyi volt a pontja, viszont 9.8-ban kevesebbet kapott... De nekem végülis mindegy, mert én nem foglalkozok az élményindexel.
-
Milan24
aktív tag
Nem ide vág, de azér mégis segítsen nekem valaki mer sehol nem kapok választ. Gond
-
brd
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD #37117 üzenetére
Viszonylag egyszerűen át lehet pakolni másik HDD-re, még a 7-et is, csak sajnos jóval több időt vesz igénybe, mint pl. XP-vel ugyanez a mutatvány.
-
válasz
Obolony #37111 üzenetére
Hali!
Nem is a pontozás miatt kérdeztem, engem sem mozgat annyira, csak kíváncsi voltam a HDD-re. "Sajna" nem a WD VelociRaptor 300G 10000RPM HDD-re pakoltam az OS-t, érdekelt volna azon index...(Tudtam, h el fogom adni, aztán rövid időre nem lett volna értelme, erre telepíteni Win7-t)
Fire.
-
AtHoS
nagyúr
Nálam win7 x64
HD4830 Aero == 3D == 7,2pont
250GB Seagate ST3250310CS == 5,9pont
Q6600@2400MHz == 7,1pont
2x2GB OCZ Reaper 1066 @ 891MHz == 7,1pontSzóval nem mindegy a leggyorsabb 1GPU-s megoldás hogyan van körítve
Mod:
azbest
Hogy mik nem történnek apróságok közbenEz lehet jól fog jönni több megkeseredett VGA tulajnak is
-
azbest
félisten
válasz
hackeeeee #37106 üzenetére
nem azért kevés a pont, mert a driver ismeri az újabb kártyákat
Szimplán csak ilyen a "mérés". Az is lehet,hogy közben energiatakarékos módban megy a kártya
Catalyst overdriver részén látni az aktuális sebességet alul.
Nekem proc: 7.3 (phenom II x2 545 -> x4, mintha 945 lenne)
ram: 7.5 (6GB ddr2-800)
vga aero: 5.9 (hd3650 ddr3 - 256MB)
vga játék: 5.2
elsődleges hdd: 5.2 (80GB seagate 7200.11, mert még a régi lemezen van tesztelgetés célból.. igaz azóta nem indítottam a vistát)
Off:
anyááám lehidalok
próbáltam, hogy ha bekapcsolok pici tuningot, akkor fix órajelre vált -e, ezzel szemben így rendesen működik az energiatakarékos mód 2 monitorral is
alap órajelen valami hülyeség miatt vista alatt is megemeli egy szinttel az órajelet, ha bekapcsolom a második monitort... most meg kiderül, hogy jelképes tuning beállítással visszaáll 110/400 alapra a 300/800 helyett ... bakker... erre nem jöttem volna rá, ha nem nézzük az indexet és próbálom hogy hat-e rá az órajel.
-
04ahgy
nagyúr
Sziasztok.
Gondom lenne: W7 32bit, 7600 telepítése után az arra a merevlemezre telepített XP nem indul. 0x0000007B: INACCESSIBLE_BOOT_DEVICE.
Csökkentett módban is ez van. (Mármint az XP csökkentett módjában.) A W7 stabil, indul. A bootloaderébe szépen betette az XP-t, hogy korábbi windows verzió. Nem lehet, hogy valamit még mókolt ott?
Hogy hozhatnám vissza az XP-t is?
Köszi, HGyu
-
Obolony
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #37107 üzenetére
haaat abban nem vagyok biztos hogy ezt a HDD-kre osszesen adja, vagy csak a system lemezre.
a system egy seageate barracuda 7200.12 500GB (32mb) 1 lemezes
a data meg egy WD Green 1,5TB (32mb)amugy ez is alatamasztja azt amit mondok, hogy a pontok csak parasztvakitasra valok. valoszinuleg a sata technologiara adja ezt a pontot, es nem a tenyleges merevlemez gyorsasagra.
esetleg SSD-re dobhat egy kategoriaval jobbat, de azt majd egy ssd-s notebookos forumtars megmondja, h igaz-e
lehet a raid-et is kulon dijazza.... de akkor se a valos sebesseg alapjan pontoz, hanem kategoria alapjan
-
€uro
őstag
64-es Windows 7 telepítőlemez iso image file-ját kiírhatom úgy egy lemezre, hogy ráteszek még egy-két idegen könyvtárat/programot? Működni fog ettől még a telepítőlemez?
-
-
hackeeeee
Jómunkásember
Igen, mivel ha 9.8-as drivert tettél fel, akkor már benne van a driverben az Evergreen sorozat... + még ott vannak a több GPU-s, több kártyás rendszerek. Szal ne csodálkozz, hogy kevesebb pontot kaptál..
HDD-nél a raid köteteket pontozza szépen.. Cache méret azért számít, bár inkább "apró" file-ok másolásánál, de mostanság 16 ill 32mb-vel vannak szerelve a vinyók.
-
Obolony
senior tag
ne idegesitsed magad a pontok miatt, semmi ertelmuk. csak parasztvakitas.
nekem a ma kaphato leggyorsabb sata vinyom (HDD) van, az lett 5,9.a videokartya meg egy gagyi 8600 GT 256mb rammal, es 5,6. a vga sehol nincs a tiedhez kepest, megis alig van kulombseg.
szal ezzel ne izgassd fel magad, mert semmi ertelme. gyors a gep? eleg arra amire hasznalni akarod? IGEN - NEM
ez a lenyeg. a pontok meg a hulyegyerekeknek vannak, hogy izguljanak.
merevlemezeknel meg nemcsak a buffer es a forgas szamit, hanem az is hogy milyen surun irja a lemezt, illetve hogy hany tarcsa/fej van benne.
az egy tarcsas lemezek a leggyorsabbak ma.
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
q2w3
senior tag
válasz
< CyberBob > #37072 üzenetére
Age of Conan. Most felraktam win7-et. Eddig nagyon tetszik. Bár kicsit fura ez a 1-től 7.9-ig osztályoz, és a vgam scak 6.0 lett mikor a piacon a legjobb 1 gpu-s (4890). A proci kapta a legtöbbet 6.9. A HDD meg 5.3-at.
ui: Merevlemeznél mennyit számít a buffer mérete? Mind 2 hdd-m 8megás a forgás az 7200rpm.
Aktív témák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- PlayStation 5
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- Renault, Dacia topik
- Ingatlanos topic!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- YouTube
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
- AKCIÓ! Beszámítás! Intel Core i9 13900K 24 mag 32 szál processzor garanciával működéssel
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest