- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen TV-t vegyek?
- A 3D V-Cache és a rengeteg memória lehet az új PlayStation fő fejlesztési iránya
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen videókártyát?
- Az Amiga 1200-at is megcsapta a feltámadás szele
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen házat vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Aktív témák
-
-
válasz
pethYeti #36696 üzenetére
De ha nem akkor sincs baj,mert ezerféle bootmenedzser program létezik.
találtam még valamit:
"BOOT.INI":
A Windows indításakor, amennyiben több operációs rendszer van egy gépen egy boot menedzser programmal lehet kiválasztani, hogy melyiket akarjuk elindítani. Ez a Windows telepítésekor kerül a merevlemezre és a "BOOT.INI" fájlon keresztül konfigurálható, amelynek a helye a rendszertöltő partíció gyökérkönyvtárában van. A Microsoft nem javasolja ennek a szerkesztését, mert könnyet indíthatatlanná tehető egy vagy akár az összes operációs rendszer. Az MSCONFIG program nyújt akkora biztonságot, amekkorát csak lehet ebben az esetben, célszerű inkább itt szerkeszteni, mint például a NOTEPAD-ben. A fájl azon részei módosíthatók, amelyek a rendszerek indítási információt tartalmazzák és csak a megjelenő kapcsolókkal és paraméterekkel. A következő beállítások állnak rendelkezésünkre:
"Check All Boot Paths" - Ellenőrzi, hogy a megadott bejegyzéshez tartozó merevlemez, kötet és partíció rendelkezésre áll-e. Ez nem azt jelenti, hogy az adott rendszer el is indul, hanem azt, hogy az alapvető feltételek megvannak hozzá.
"Set as Default" - Az adott rendszer lesz alapértelmezésben elindítva. Csak egy választható ki.
"Move Up", "Move Down" - Az elemek megjelenési sorrendjét lehet változtatni.
"Timeout X sec." - Az alapértelmezett operációs rendszer elindításáig ennyi másodpercet vár, ha a felhasználó nem lép közbe.
A "Boot Options" csoportban további paraméterek rendelhetők egy-egy indítandó operációs rendszerhez.
[link] -
WD40
aktív tag
Újratettem a Windózt, és elfelejtettem, hogyan lehet eltüntetni az ikonokról azt a kis tetü pajzsot. Az UAC-ot kikapcsoltam már, és mindenre jogosult vagyok
Tudtok segíteni? -
pethYeti
addikt
Tud nekem valaki segíteni pm-be? Azt szeretném megoldani hogy a most fentlévő win 7 mellé felrakjam külön partícióra az xp-t. Odág megy simán hogy feltelepítem mellé az xp-t csak azt nem tudom hogy ekkor elrűnike-e a boot menüből a win 7, ha igen akkor xp-re kell-e valamilyen boot kezelő program hogy lássa újra??
Köszi előre is a segítséget!!
-
Morden24
nagyúr
válasz
Daffni2 #36676 üzenetére
Hát, valahol az, valóban. De ezt már lehet egy ideje tudni. Én pont azért nem szórakozom már, mert telepítettem a tesztelői szakaszban épp elég Windows-t, legközelebb a sajátomat akarom, és utána nagyon sokáig nem
De végülis a dolog szempontjából tökmindegy, hogy doboz, vagy nem. Ha most feltenném az RTM-et, azt is pont ugyanannyiszor kell installálni, mint ha kivárom a sajátomat, és azzal telepítek.
-
Morden24
nagyúr
válasz
Narancs #36675 üzenetére
Hát ezt mondjuk akkor tudom elképzelni, ha eredetileg rejtett ikon + figyelmeztetés volt beállítva, így már alapban van egy helye az ikonnak a tálcán, ahová "betüremkedik", amikor jelez, vagy ha always show-ra rakod.
A legegyszerűbb szerintem fixálni azt a párat, amire tényleg szükséged van (vagy csak szereted látni
), a többi meg menjen elbújni.
De alapban nem tudom, mitől fordulna meg az ikonok iránya... ez sajnos passz részemről.
-
Narancs
őstag
válasz
Morden24 #36672 üzenetére
Ez régebben is megvolt, de most újabban látszik, hogy néha (nem mindig) nem jobbról balra, tehát az órától kifelé jelennek meg, hanem ahogy indulnak el a programok sorban, az órafelé nyílnak meg az újak. Ha pedig én indítok mondjuk egy daemon tools-t, aminek szintén van tray iconja, akkor az nem a legkülső részre nyílik meg, mint normálisan, hanem a már megnyílt ikonok, és ez óra közé. Ti nem tapasztaltátok már ezt? Elég fura...
-
eastsider
nagyúr
az miért van, ha elaltatom a gépet, és utána felébresztem (mindegy mikor) full meghal az egész?
lefagy, újraindul stb... hazsnálhatatlan...eddig ezt nem csinálta, most új vinyó, és új win...
-
Morden24
nagyúr
válasz
bobsys #36669 üzenetére
Előbb-utóbb mindenre lesz 1-click megoldás, de addig is még pártucat jófej koma tuti beesik ide, miszerint nem is annyira jó ez a windóz hét, mert cseszik krekkelődni.
(#36670) < CyberBob >: Én ugyan nem élek vele, de biztos vagyok benne, hogy annyi ganéból, ami az ilyen torrentsite-okon forog, nem egyszerű kiválasztani azt az egy "megbízhatót".
És igen, a többség pluszban még ehhez is hülye - főleg, ha a krekkelndő Win még ráadásul valami gémer performansz hiperszuper edisön. -
-
bobsys
veterán
-
Narancs
őstag
Sziasztok!
Az mitől lehet, hogy jobb oldalt az óra melletti ikonok néha fordított sorrendben jelennek meg, és ilyenkor ha egy új programot indítok (aminek szintén van tray icon-ja) az is a másik oldalra, közvetlen az óra mellé kerül.Néha zavaró...
-
bobsys
veterán
válasz
< CyberBob > #36662 üzenetére
ez igy van, de ez mar vistaban is igy volt, nem ujdonsag
-
< CyberBob >
őstag
"A türelmi idő meghosszabbításához felhasználónak rendszergazdaként az „slmgr -rearm” parancsot kell futtatnia, majd újraindítás után elkezdődik a következő 30 nap. Ez az eljárás a Microsoft szóvivője szerint nem sérti meg a Windows 7 felhasználási feltételeit (EULA)."
http://itcafe.hu/hir/microsoft_windows_7_aktivalas.html
-
Morden24
nagyúr
válasz
bobsys #36659 üzenetére
Végülis mindegy, Microsoft Security Essentials. Tőlem lehet MSE, vagy Morro is
Na igen, ezért mondtam, csak nem voltam benne biztos, mert én ugye a Connect-es tesztben vagyok.
Megjegyzem, most ott sem elérhető, gondolom verziót frissítenek a telepítőkészletből, vagy fene tudja.(Közben megnéztem és igazad van, tényleg MSE-nek rövidíti a Microsoft is.)
-
sosperecek18
őstag
válasz
sosperecek18 #36648 üzenetére
Rövid visszaolvasás után megoldva a bootolási probléma. Most a nagy vinyó átméretezése következik, majd pedig a win7 és az xp egy vinyóra telepítése!
-
Morden24
nagyúr
válasz
bubu256 #36654 üzenetére
A Microsoft oldaláról?
Csak azért, mert azzal tisztában vagyok, hogy volt magasabb verzió kint a neten (torrentoldalakon) a Morro-ból (már a rövid ideig tartó open beta előtt), de az nem lett kiadva hivatalosan.
A jelenleg update-elődött változat a Connecten futó zárt beta verziófrissítése volt. Mint olyan, ez nyilván ellenőrzött változat (attól még nyilván előrébb tartanak egyébként internal buid-ekben, ahogyan ez az Office2010-nél is van). -
< CyberBob >
őstag
válasz
EasyBCD
-
bubu256
tag
válasz
Start menübe ird be hogy msconfig és ott a Boot fülön át tudod szerkeszteni a boot menüt.
-
sosperecek18
őstag
36646 Vagy vki olyan megoldást tudna nekem találni, hogy a Vista-s vinyóról eltüntetessem a bootmenüből a Win7-et, és átrakjam bootmenübe az Xp-s vinyóra? (hogy ne kelljen keresztbe mutogatnia)
-
sosperecek18
őstag
válasz
sosperecek18 #36646 üzenetére
Morden24 Görgetéses probléma megoldva, a gyors pörgetés megszűntetése segített a probléma megoldásában. Köszönöm a tippet!
-
sosperecek18
őstag
Még 1 kérdésem lenne.
Szval csak próbaképpen raktam fel a win7-et, de szeretném leszedni.
Szval a feltétel menete. 2 vinyóm van, az egyiken XP+dolgoknak egy másik partíció, a másikon Vista+ a dolgoknak egy másik partíció.Szval a Vista alól raktam fel a Win7-et az XP vinyóra úgy, hogy a "dolgoknak való partícióból lecsíptem 30gb-ot).
Szval így úgy indul, hogy a Vista-s vinyó-t kiválasztva a bootmenüben választom a Win7-et, és átnavigál az XP-s vinyó megadott partíciójára és indul.
Szval hogy tudnám megoldani, hogy a bootmenüből kivegyem a lehetőségét a Win7 indításnak és utánna leszedni a Win7-et? (mert utánna visszraknám a levágott 30gb-ot az eredeti partícióhoz)
Tudom, hogy elég bonyolultúl írtam le, de hátha vki tud rá megoldást! Előre is köszönöm!
Morden24 És akkor Vista alatt illetve XP alatt miért nem lép fel ez a probléma vajon?
-
Morden24
nagyúr
válasz
sosperecek18 #36644 üzenetére
Elvileg alaplap vagy táp okozhatja (legalábbis az alapján, amit találtam a neten), valamilyen nem remek minőségű alkatrész. Azt írják, hogy nem kell vele foglalkozni, de elmúlni nem fog.
Egy-két helyen találtam olyat, hogy ki kell lőni a smooth scrolling-ot, ez néha megoldja a problémát. -
fradi81
veterán
válasz
sosperecek18 #36635 üzenetére
Szia, nekem is volt ilyen, ATI hd3450 kari adta ki ezt a hangot, akkor még vistán.
-
Morden24
nagyúr
válasz
sosperecek18 #36637 üzenetére
Nem csak akkor van véletlenül, amikor flash-tartalom is van az oldalon, és a CPU környékéről jön a hang?
-
válasz
sosperecek18 #36635 üzenetére
És ez új? Bár érdekes ha csak böngészés alatt van, az más!
-
sosperecek18
őstag
Sziasztok!
Lenne egy kis problémám. Feltettem próbaképpen a Win7-et, és ahogy az internetes oldalakat böngészem (görgetem) a gépből magas hangú cicergés jön. Ha egérrel, ha billentyűzettel csinálom akkor is. Viszont Vista és XP alatt nem áll fenn ez a probléma!
Mit lehet tenni? (olyan mintha a gép hátúljából jönne a hang)
-
Kommy
veterán
válasz
Freeman2 #36627 üzenetére
A limit nem oldható fel csakk annyi érhető el, hogy 32 bites címek helyett 36 bites címeket használjon így több memória címezhető meg. Ezt a módot PAE-nek hívják, ezt támogatni a kell a processzornak.
(#36624) tiburon26:Elviekben úgy engedélyezhető , hogy indítunk egy cmd-t rendszergazdai módban (run as administrator) ezekután begépeljük, hogy BCDEdit /set PAE forceenable
kiakapcsolni a PAE-t a BCDEdit /deletevalue PAE paranccsal lehet -
JamesHun
addikt
Erre valaki?
nagyon fontos lenne
1-2 kinti leírást olvastam, hogy megoldható, de kb ennyivel ki is fújt a leírás
fel lehet telepíteni a Windows 7-et USB-s HDD re és onnan tudod futtatni az oprencert, de ennyiben kifújtak a leírások :S -
Morden24
nagyúr
válasz
tiburon26 #36624 üzenetére
Na mondjuk abban aztán ne bízzál.
Szerintem mindenképpen nyomozz rá a dologra, mert ez így semmiképpen sem normális.
Próbáld meg egy modullal, aztán a másikkal (memória), hogy mindkettő tutira jó-e, vedd ki a vga-dat, indítsd el az integrálttal, hogy úgy működik-e, meg ilyesmi.Hát, sajnálom, ennyire futotta...
-
Morden24
nagyúr
válasz
tiburon26 #36622 üzenetére
Nem lehet kikapcsolni az egész integrált marhaságot?
Egyébként innentől fogva passz... ez 100%, hogy nem a Windows-on belüli beállítási probléma lesz.
A linkelt Asrock topikban próbálkozz, hátha ott többet tudnak mondani.szerk.: Ja annyi, hogy természetesen ez csak akkor igaz, ha nem valami buherált, egyedi felépítésű vagy akármilyen gányolt W7 verziót használsz. Ebben az esetben pláne passz.
-
Morden24
nagyúr
válasz
tiburon26 #36620 üzenetére
De a te általad használt lapon van integrált vga is, legalábis az Asrock honlapja szerint:
Graphics - Intel® Graphics Media Accelerator 950
-
Morden24
nagyúr
válasz
tiburon26 #36614 üzenetére
Na jó, találtam valami olyat, hogy:
DVMT/FIXED Memory
You are allowed to adjust the shared memory size in this item if you set
DVMT Mode Select as [DVMT Mode]. Configuration options: [64MB], [128MB]
and [Maximum DVMT].Ez aszondja, hogy ha "Fixed" módban van ez a DVMT akármi, akkor akármennyi system memory-t lehet a lapra integrált grafikus kártyának adni.
Felmerülne bennem a kérdés, hogy nem azért nem használ több memóriát a géped, mert a fennmaradót lezabálja az onboard grafikus proci?
szerk.: Más logikus dolgot nem találtam a lap leírásában...
-
pincehely
addikt
válasz
tiburon26 #36609 üzenetére
Mikor a Boot advanced Optionsban állogattam a processzork számát, illetve a memória mennyiségét, akkor nekem is csak a 32 bites által látható ram mennyisége maradt használható.
Mit gondolkoztam, mire megfejtettem
De valami nyitja biztos van, amiért neked ezt csinálja.
Tuti a biosban valami el/átállítva.
Ha végkép nem jó, akkor kell neki egy bios frissítés.áhh látom bios frissítésen már túl vagy...bocsi
-
-
AtHoS
nagyúr
válasz
Bengio #36466 üzenetére
Ez az utólagos magyar nyelvi csomag ráapplikálása miatt lesz Nálam is ugyanez játszódott le. Visszaállítva angol nyelvre megszűnt a gond.
-
Morden24
nagyúr
válasz
dangerzone #36607 üzenetére
Ha esetleg használsz egy bizonyos OSS nevű szoftvert (fogalmam nincsen, mi az - ahogy kivettem, valami biztonsági izé), akkor az okozhatja a gondot, mert hasonló hibáról láttam leírást Win7x64 esetében.
-
tiburon26
csendes tag
sziasztok
[link]
ebben kernem a segitsegeteket.köszönöm -
Morden24
nagyúr
válasz
dangerzone #36606 üzenetére
Ahogy Thrawn is írja, tényszerű és sok tapasztalat alapján alátámasztott, hogy kölünböző rendszereken ugyanazon beállítás nem feltétlenül ugyanúgy reagál.
A vírusirtós dolog szerintem ilyen szempontból nem lényeges, mert ha akármilyen app megdolgoztatja a hardvert, és az instabilitás miatt kiakad, akkor alapban instabil volt az adott beállítás. Tehát maga a program nem fogja instabillá tenni a tuningbeállításodat - az egy másik kérdés, hogy el tudok képzelni olyan esetet, hogy alapban minden normálisan menne, de egy-egy app belekavar ebbe, ami jobban meghajtja a gépet. Bár ezt mondjuk pont nem egy vírusirtóról, hanem mondjuk egy grafikus szerkesztőről vagy teszem azt játékról tudnám elképzelni.
-
dangerzone
addikt
válasz
dangerzone #36606 üzenetére
Na, most kaptam ismét egy kékhalált. Most végre fel tudtam jegyezni a fájlnevet, amire hivatkozik:
win32k.sys -
Thrawn
félisten
válasz
dangerzone #36604 üzenetére
A Win7 a Vistához hasonlóan érzékenyebb a tuningra (főleg ha 64 bites).
-
dangerzone
addikt
Sziasztok!
Valakinek nem volt olyan jelensége, hogy a win 7 valamiért messze nem bírja azokat a tuning értékeket mint más oprendszerrel?
Mert személy szerint xp-vel meg vistával 4ghz-t ment a procim 1,216V-tal, most meg csak 1,3V környékén hajlandó stabil maradni.
Valami olyasmit is hallottam, hogy a vírusírtók is néha betehetnek a rendszer stabilitásának? Ezzel kapcsolatban tudtok valami infót mondani? -
Morden24
nagyúr
Kijött egy verziófrissítés az MS Security Essentials-hoz, ami az 1.0.1500.0 számra frissíti a biztonsági szoftver verzióját.
Elérhető a WU-n keresztül (restartot kér a telepítés után).
-
Aktív témák
Hirdetés
- Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- PC Game Pass előfizetés
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad T540P - i7-4800MQ I 8GB I 500GB I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új, csak kipróbált Philips 41,5" / 105.5cm 4K OLED 138Hz 98% DCI-P3 0.1ms
- Új MSI 17 Raider GE78 QHD 240Hz i9-13980HX 24mag 32GB 2TB SSD Nvidia RTX 4090 16GB 175W W11 Garancia
- Eladó karcmentes Realme 8 4/64GB / 12 hó jótállással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest