- Milyen TV-t vegyek?
- Hisense LCD és LED TV-k
- TCL LCD és LED TV-k
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- ZIDOO médialejátszók
- Dell notebook topic
Aktív témák
-
válasz
Jack O'Neill #50036 üzenetére
Ennyire zavar az a 20 másodperc kimaradás az életedből, hogy megérje felidegesíteni magad?
-
-
Felteszem itt is a kérdést, errefele elég sokan vagyunk, és végül is win-el is kapcsolatos:
Szóval stevve cikkében olvastam a powerdirector 8 képességeiről, és gondoltam megnézem magamnak. Beszereztem, feltettm, és pont az nem megy, aminek kellene, azaz a vga dekodolásra történő használta
A fentebb linkelt cikkben látszik, hogy kellene kihasználni, viszont nálam inaktív marad az a lehetőség. Mikor rámegyek a h264 részre egy pillanatra aktívvá válik, majd ebben az ütemben inaktivizálódik is egyből.Egy sapphire 4850-em van, mennie kellene vele, és mégsem
Én próbáltam már mindent, 9.10, 9.11-es ccc, töröltem a k-lite-ot a gépemről, de semmi változás. Majd beugrott, hogy egy régi winyómon van nekem egy xp is telepítve, nosza gyorsan be is raktam, feltelepítettem arra is(ezen kívül egy ACAD08 van + driverek, semmi más), indítom el, hogy na majd itt, és nem. Ugyan azt csinálja mint win7 x64 alatt
Valaki mondja már meg nekem, hogy mi a fenéért nem megy..
-
ha ntdll.dll hibára hivatkozva száll el egy program, akkor miben a hiba?
-
válasz
Morden24 #49881 üzenetére
Hát igen, az a másik dolog..
Sok mindenre engem sem tanított meg senki, és én nem is úgy születtem, hogy tudom, egszerűen ha nem megy valami kérdezek, vagy utánanézek, és nem mikor már baj van akkor dobom oda valakinek a lasztit..Amugy már vagy 2 hónapja szóltak, hogy meg kéne nézni, de mult héten jutottam oda először
Megnéztem, és a kezdeti szívrohamok után igyekeztem helyrehozni, aztán otthagytam rájuk, hogyha most is gond lesz, szóljanak.. Lett. Mondjuk számítottam is rá, mert olyan fejetlenség volt, hogy életemben nem láttam olyat, pedig sok idegen gépet "kezeltem" már. Aztán meg mondtam nekik, hogy ok, újrahúzom az egészet, de jön hozzám a gép, azt majd ha végeztem vihetik.
Anyjukkal nincs gond, ő leül, néha netezik rajt, azt ennyi, van nővére a srácnak, ő már elég idős, de neki meg nemcsak a hajszíne szőke
3x elmondok neki valamit és 4x is elcseszi
Aztán meg ugye jönnek a srácnak a haverjai, akikkel persze mindent ki kell próbálni, mindent basztatni kell, két hét után meg lesnek, hogy szar a gép.
Hát most megkapják frissen, aztán nézhetik egy évig ha szétcseszik
-
válasz
Morden24 #49879 üzenetére
Teljesen igazad van, csak akkor meg futkozhatok ha valami új játékot kell neki feltenni, vagy bármit.. nehéz ügy
Amugy így teljesen OFF-ban jegyzem meg, hogy a magyar informatika oktatás véleményem szerint egy 0. Olyan alap dolgokat nem tud rengeteg ember, hogy sírni volna kedvem..
-
válasz
Gorneck #49868 üzenetére
Akkor nem csak nekem sikerült ilyen "okosan" telepíteni
Más:
Most tettem fel egy ismerős gépére a win7-et. Namost most igyekeznék "felhasználóbiztosabbra" csinálni, mert kb fél éve telepítettem ezt a gépet, és már úgy szét volt barmolva, hogy öröm volt nézni. Össze vissza másolgatva minden mindenhova, olyan dolgok törölve, amiket nagyon nem kellene..
Tekintve, hogy nem az én gépem, annyira drasztikus nem akarok lenni, hogy csináljak egy fiókot, amin 0 joga lenne a tulajnak(tizenpáréves csávó) és úgy adjam vissza a gépet, viszont jó volna, ha egykét könyvtárra tudnák beállítani korlátozást, hogy se törölni, se be, se kimásolni ne tudjanak, mert nincs kedvem 2 hét mulva megint menni..
Ezt hogy tudnám megoldani? -
válasz
< CyberBob > #49844 üzenetére
Köszönöm, erre magamtól is rájöttem
Utólag viszont sovány vigasz..
-
válasz
Gorneck #49829 üzenetére
Nekem már másodszorra sikerült ezt eljátszanom
Mióta a sata van, sosem figyelem, hogy melyik hova van berakva, és történetesen jelentősege se nagyon van, csak aztán meg ilyenkor jönnek a bajok.Multkor akartam volna egy ubuntut feldobni a másik winyóra, de nem akartam bootmenüt, csak simán bios-boot-al választani mikor melyik, aztán akkor jött a felismerés, hogy megint sikerült b@lfaszul feltelepíteni..
-
válasz
Neil Watts #49826 üzenetére
jah, majd 2012-be
-
A legutóbbi win telepítésnél megint sikerült azt összehoznom, hogy nem az a winyó volt az 1-es sata portban, amire a wint raktam, így most egyik winyón van maga az oprendszer, másikon meg a boot, azaz ha kiveszem valamelyiket, akkor nem indul a win.
Ezt meg lehet úgy oldani, hogy kiveszem azt, amelyiken csak a boot dolgai vannak, majd a dvd-ről bootolva nyomok neki egy indítás helyreállítást? Vagy ilyen egyszerűen azért nem fog menni?
tudom, próbáljam ki, de addig nem akarok vackolni, míg nem tudom működne-e
-
Nem egészen értem..
Ha ott mindenki ugyan azt a kulcsot kapta, akkor mért tiltaná az ms tömeges aktiválás esetén, mikor lényegében úgy készültek? Viszont ha mindenki másmilyet kapott, akkor meg csak úgy tiltódhatott le a tiéd, hogy te tetted fel torrentre, mert attól, hogy más, valami másikat feltett, a tiédnek még mennie kellene... -
Még egy MSDNAA-s kérdésem volna. Ott csak angol van fent, de ha én lekukázok netről egy csont origi(semmi nyulka-piszka) hun telepítőt, akkor azt minden további nélkül használhatom az angolhoz kapott kulcsal nem?
-
válasz
Steelmanus #49614 üzenetére
W7 és Vista alatt is. Volt, hogy friss install után, első indításnál egyszerűen nem volt kép a monitoron, mert a nem létező TV-t dobta elsődleges megjelenítőnek..
-
válasz
Zsolty #49609 üzenetére
Esetleg egy másik winnel/másik gépen/másik vga-val ki kellene próbálni, nem-e hardverhiba, amit a driver telepítés hozott csak elő/épp most adta meg magát.
Meg lehet hülyeség, de nem veszi úgy véletlenül a win, hogy 2 megjelenítő van(nálam gyakran volt a régi vga-val, hogy akkor is jelzett egy TV-t, mikor nem volt rádugva, friss winnel is), és clone módba kapcsol, emiatt nem engedi feljebb a monitor felbontását sem?
Egyéb ötletem nekem nincs
-
válasz
Morden24 #49010 üzenetére
Az oké, csak akkor egész éjjel ott figyelt volna a monitoron, és kicsit morcosan néztem volna reggel rá..
Amugy ez áll a Logban:
The system has rebooted without cleanly shutting down first. This error could be caused if the system stopped responding, crashed, or lost power unexpectedly.
- System
- Provider
[ Name] Microsoft-Windows-Kernel-Power
[ Guid] {331C3B3A-2005-44C2-AC5E-77220C37D6B4}EventID 41
Version 2
Level 1
Task 63
Opcode 0
Keywords 0x8000000000000002
- TimeCreated
[ SystemTime] 2009-11-14T22:39:17.066000000Z
EventRecordID 26290
Correlation
- Execution
[ ProcessID] 4
[ ThreadID] 8Channel System
Computer HomePC
- Security
[ UserID] S-1-5-18
- EventData
BugcheckCode 10
BugcheckParameter1 0x8
BugcheckParameter2 0x2
BugcheckParameter3 0x1
BugcheckParameter4 0xfffff80002e8e8d6
SleepInProgress false
PowerButtonTimestamp 0 -
Tegnap beleszaladtam egy érdekes dolgoba..
Általában este nem megy a gépem, de tegnap bekapcsolva hagytam, mert ment egy letöltés. kb reggel 8 óta ment a gépem, és este olyan fél12 körül készültem lefeküdni, a gépen maradt a torrent, opera, msn, meg az outlook, kinyomom a monitort, lefekszek, majd hallom, hogy bootlol újra a gép. Megnézem, és egy BSOD-ból indult újra épp, csak úgy.. Na ilyet se láttam még.
Természetesen egész nap hiba nélkül ment, és nem volt semmi gondja, baja. Erre egyszer csak kékhalálozik magától -
válasz
Steelmanus #48794 üzenetére
No igen, nekem sincs ilyenem a BIOS-ban, csak most hirtelen ez ugrott be, és nem is néztem milyen lapotok van..
-
válasz
Steelmanus #48787 üzenetére
Bocs, nem neked akart menni, hanem egyel feljebb
Gyuri16: BIOS-ban a memory remap funkció átállít.
-
válasz
lordjancso #48778 üzenetére
Ha a felnyitott MSN főablakot nem a tálcára rakás gombbal akarod a tálcára tessékelni, hanem a bezárás gombra msz, akkor elvileg nem zárja be, viszont a kettőből az egyi el fog tűnni az asztalról.
-
-
válasz
sfdrakex #48715 üzenetére
Szerintem is.
Amugy egyébként azt meg lehetne csinálni, hogy magam mellé csapom 2 haverom, veszünk egy family pack-et, utána szétosztjuk a licenseket, és akkor gyakorlatilag 10k/db áron hozzájutunk egy Home Premium-hoz, vagy ezt így már nem kellene?
Tibro5: azért is a smily a hsz-emben, mert én is meglepődtem, mikor reggel csipás szemmel kávét iszogatva megláttam
-
Most láttam egy euronics-os szórólapon, hogy windows 7 home premium family pack: 29900 ft
-
válasz
dangerzone #48193 üzenetére
c:\windows\softwaredistribution\downloads - elvileg..
-
válasz
Fire/SOUL/CD #48143 üzenetére
Eddig avira volt, de gyanakodtam én is esetleg arra, leszedtem, és most MSE van helyette, persze nem segített..
pzstm: UAC off-on van, de ugyan az a TC, ami mindig is fentvolt, és sosem tapasztaltam miatta ilyet. Egyébként intézőben is ugyan ez a helyzet..
-
válasz
Fire/SOUL/CD #48120 üzenetére
nincs semmi új, ráadásul ezzel a telepítéssel az elején működött a sleep, aztán egyszer csak nem
Meg ez még mindig nem magyarázat a merevlemezen tárolt fájloknál lassan megjelenő ikonokra(mintha dvd-ről töltené be). Szvsz mindenképp a chipset körül lesz valami.Ha hazaértem bepróbálok egy egyel régebbi nforce drivert, aztán meglátjuk mi lesz..
-
válasz
Morden24 #48115 üzenetére
De a gyári beépített win-es drivernél nincs ott az opció, hogy törölje is le az illesztőprogramot..
Most kipróbáltam mindent, lepucoltam teljesen, nem megy, feltettem az alaplap cd-jén lévő vista drivert is kinomba, ez meghagyta az away mode device-ot ismeretlennek, a többit feltette, így sem jó. Ezt is lepucoltam, a winyókat átraktam IDE módra, így sem megy.
Most a beépítettek vannak fent, plusz ráerőszakoltam azt az away mode device-ot, de így sem megy. Ami érdekes, hogy ennek most az a neve, hogy nvidia away mode system, és 2 is van belőleÉn ezt nem értem
Lehet tényleg az lesz, hogy megy vissza az x86, ugyis elmaradt a rambővítés ami miatt x64-et raktam fel. Maximum ha később mégis lesz, bepróbálom újra.. több ötletem nincs.
Lapom topicját még megnézem, de csak este lesz időm, most megyek el. Minden esetre köszi a segítséget
szerk: most szedek egy régebbi win7 x64 nforce drivert, hátha..
-
válasz
Morden24 #48113 üzenetére
Ezt az awway mode-ot próbáltam kézzel, de azt írja nem megfelelő driver
A letörölgetéssel meg az a gond, hogy mivel a win beépítettjei vannak most fent, gyakorlatilag ahogy eltávolítom, már vissza is rakja
Meg mellesleg fogalmam sincs, hogy a sok rendszereszköz közül most akkor melyik kell nekem, és melyik nem.. próbálok valamit alkotni..Eddig nekem nem volt velük semmi gond, pont most kellett szaroznia, mikor a végleges win-t kapta meg
Hálókarit meg nem is használom, csak egy program licencelés miatt van aktiválva..
-
Na azt hiszem sikerült rájönnöm a hibámra, viszont most számomra a WTF kategória lépett elő
Szóval mikor telepítettem a rendszert, akkor a szokásos beidegződések szerint elsőként driverek felpakol, restart, majd mehetnek a programok, viszont itt nem figyeltem arra, hogy bibi van. A tegnapi után viszont gondoltam ránézegetek az eddigi biztos dolgokra is nincs más ötletem alapon, és azt vettem észre, hogy a nvidia rendszereszközök egyszerűen nem települnek
Megpróbáltam uninstallni, és csak egyetlen egy eszközt jelzett, hogy fentvan, ez az nvidia away mode device, holott ez a telepítőpack tartalmazza a display/enthernet/ide/smu/smbus/hd audio illesztőket is. Most futtatva újra a telepítőt, az elején meg kellene jelenjenek egy listán, de nem teszik, csak az nv away mode van ott. Namost ha fentvannak, ha nem, meg kellene jelenniük a listán, mégsePróbáltam egy régebbi drivert, ahol a kezdeti örömök után, hogy megvan minden, jött a kopp, mert végigfut a telepítő, mégsem történik semmi
Szóval most ott tartok, hogy elvileg a win rakott fel drivereket(kivéve ezt az away mode-ot), amik ezek szerint mégsem jók, hisz gondok vannak, az nv drivere viszont nem hajlandó települni.
Az érdekes az, hogy most 2 ismeretlen eszközöm van, pedig 1-nek kellene lennie ugye. WinUpdate nem találl semmit.
Na ilyet én még nem b@sztamVolt fent vagy 3 féle x86, és legalább 1 x64 verzió is már, és eddig minden frankó volt. Namost végre itt a végleges, és akkor ami beta alatt jó volt, az most el van cseszve? Hát ez marha jó így akkor..
Ötletek?
Szerk: nv oldala szerint nincs frissebb driver, mint amit már leszedtem.. régebbit nem tudok valahogy onnan leszedni?
-
válasz
Morden24 #48039 üzenetére
Multkor moonman javaslatára a vga driver-re néztem rá, lepucoltam, hagytam a winnek hogy feltegye a beépítettet, az nem változtatott a dolgon. Utána gyanakodtam az avirára, bár több mint egy éve nem okozott gondot, leszedtem, nem segített.
Ezen kívül pluszban egy CD art display nevű kis prog van fent ami eddig nem volt, de ha fut, ha nem, szintén nincs jelentősége(autostart-ba nincs benne). Feltettem még egy netrádió cuccot, talán 2x használtam, de ezt sem gondolnám, hogy okozhat ilyet.
Bios frissítés nem volt, defragot a gyárit használom, és azon kívül sincs semmi rendszerbaszogató programom.
Alaplapi drivert feltettem, mert anélkül vannak ismeretlen eszkzeim(valami coprocessor, gőzöm nincs mi ez), de Rc 64bit alatt is fent volt az nv oldaláról származó chipset, ott nem okozott gondot(win7 való természetesen)
Úgyhogy gőzöm nincs
Edween: na ezaz, beta úgy hussant fel a húzott procira, és ment szó nélkül mint a huzat. Akkor itt mégúgysem kellene gondot okoznia.
-
válasz
Daffni2 #48031 üzenetére
Minek az a sleep-hez??
Mellesleg akkor megint: szálljunk már le arról, hogy tuningolva van a procim, mert ahogy multkor is írtam, anélkül is fenáll a probléma, és win7 telepítés után pár napig meg tuningal együtt is ment rendesen a sleep, mint ahogy minden eddigi win7 verzión ami fentvolt a gépemen. Most egyszer csak gondolt egyet, és nem megy.Szóval vonatkoztassunk el már végre attól, hogy azzal a rohadt 400mhz-el több-e a procim, vagy sem, és ha bárki másnak egyéb ötlete van, azt szívesen várom.
Clemi: mint pár sorral feljebb már írtam, a telepítés tuningolt procival zajlott, telepítés után ment a sleep, majd egyszer csak nem, de most tuning nélkül se.
Morden24: látod erre gondoltam.. végül is ma egész délután ezen ment a vita, de még mindig ott tartunk, hogy az az oka, hogy húzva van a procim..
-
Nekem egyszerűen csak nem kel fel, winyók, ventik felpörögnek, de se kép se hang. Ha kinyomom, akkor utána a hibrid alvásnak köszönhetően hibernálásból ébred(tehát le lemegy rendesen), és azzal is elszüttyög egy darabig.
Mellesleg akkor szerintem máshol is hibázna, ha a tuning lenne a gond, nemcsak a sleep-nél.Rico33: nem vettem magamra, csak mondom, hogy nem a szar-nemszar vita folyik, és ez sem fog elharapódzni
Nem azzal van bajom, hogy lassan jönnek be, hanem azzal, hogy vaj' miért? -
válasz
Morden24 #48010 üzenetére
Ebben teljesen igazad van, de én multkor 10 hsz-en belül kaptam meg vagy 5 embertől, hogy minden hibám okozója a 400mhz-es túlhajtásom
Pedig közben is megírtam, hogy nem az.
Na mindegy, hagyjuk ezt a véget nem érő diskurzust, béke vanLauda: jolvan, kicsit sok lett na
Rico33: mondtam én, hogy szar? Csak azt mondom, hogy nem feltétlen minden gond user error, ugyan ugy lehet okozó a win is bizonyos esetekben. De ettől még nem azt mondom, hogy szar.
-
válasz
Morden24 #48001 üzenetére
Én azt értem, hogy ezek a leggyakoribb okok, de mikor írják nekem 3-an, hogy tuti a tuning, és a 4ik is beszáll mellé, akkor kezd füstölni az agyam..
Mégegyszer mondom, szerintem is az eddigi legjobb oprendszert sikerült most összehozni, de azért sokszor már soknak érzem, mikor sokan tutinak mondják, hogy nem a win-ben van a hiba, hanem user erro,meg a tuning, meg a stb..
Elsőre oké, de mikor 5x is ez a válasz.. -
válasz
Morden24 #47995 üzenetére
mert ha másnál megy, akkor valszeg nem a Windows és nem is a játék a hibás
Az nem fordul meg a felyetekben, hogy esetleg a windows az ő konfigján nem megy rendesen, és ergo akkor mégiscsak a winnel van valami?
Épp te írod, hogy 1000+1 konfigra kell, hogy megfeleljen, és lehet épp az övére nem felel meg tökéletesen.. Tudom, ilyenkor nemigen van mit tenni, csak sokszor azt veszem észre, hogy ha itt valaki segítséget kér, akkor szinte kapásból az van elővéve, hogy mert ő nem csinál valamit jól, meg a tuning, meg a szétdarált vin...stb, ami sokszor lehet igaz, de ugyanannyiszor lehet más is a háttérben.. Azért lehet, hogy mi is értünk a dolgokhoz..
Clemi: tudom, hogy egyik pillanatról a másikra elromolhat, csak eléggé véletlen egybeesés volna, ha épp azután jön sorba minden, miután felrakom az x64-es RTM-et.
Winyókat már nézegettem, de HD Sentinel, HDD Life szerint hibátlanok. Csatlakozók szokak kilazulni, de akkor többnyire vagy megy, vagy abszolút nem szituáció szokott lenni, és most nem az van. Megigazgattam, de semmi változás.. -
Na azért ne üljük meg annyira azt a lovat, hogy mostmeg a túlfelén essünk le..
Szerintem abban mindenki egyetért, hogy a win7 talán messze az eddigi legjobb oprendszer a redmondiaktól, de azért éppúgy nem lehet tökéletes, mint semmi más ami program, és amit emberek készítettek..Attól, hogy nálad tökéletesen működik, nem jelenti azt, hogy másnál is, és nem jelenti azt, hogy ha nem, akkor a felhasználó a hülye.. már elnézést, de te ezt mondod. Ilyen alapon akkor zárhatjuk is ezt a topicot, mert ugysincs semmi gond a win7-el, ha van akkor meg user hozzánemértés, a hülyeség meg ugye nem orvosolható..
Szvsz ha nem tudsz érdemi választ valakinek a problémájára, akkor hallgass, de lehülyézni nem kell senkit.
És akkor elárulom neked, hogy február óta több win7 is megfordult nálam, és eddig egyiknél sem jelentkeztek azok a problémáim, amik most. A gépemen radikális változás nem volt, vga-t cseréltem, de a csere után még működtek a dolgok, magyarán ez sem lehet a gond. Programjaim ugyan azok, mint eddig, és én sem lettem hülyébb fél év alatt. És igen tuningolom a gépem, és igen, háklisabb rá a win7, és igen, az előző verziók alatt is tuningolva volt, és 3dmark és társai mióta gépet használok nem járt nálam, hanem azért folyamodtam eme űberbrutál 400mhz-es órajelemeléshez, mert pl ez kell ahhoz, hogy ki tudjam használni a vga-t, és ahhoz, hogy pl a shift ne döglessze meg a gépet a physx prociterhelésének hála, és mivel nincs pénzem félévente új alaplap, és proci vásárlására..És képzeld, próbáltam alapórajelen, és ugy sem javultak meg a gondjaim.
Az ég adta egy világon de semmit nem kapcsoltam ki, sőt, igyekszem mindenre a win alkalmazásait használni, hogy ne keljen huszonötezer féle program, és egyáltalán nem használok semmi olyan programot, ami a rendszert befolyásolja, nem piszkálom a registryt, és nem hajtok a világ leggyorsabb bootolása címre sem. Rendszeresen töredezettségmentesítek, használom a lemezkarbantartót, és futtatok vírusellenőrzést is(ami mellesleg szintén Ms keze munkája).
Ennek ellenére már 4-5x megesett, hogy egyszerűen nem állt le a gép kikapcsoláskor, nem ébred fel sleep-ből sem, és a TC úgy tölti be a programok ikonjait, mintha karcos dvd-ről olvasná be nehézkesen..
Nyugodtan lehülyézhetsz engem is ezek után, ha azt is megmondod, miben vagyok az, és akkor legalább végre megoldódhatnának a gondjaim is..
-
válasz
< CyberBob > #47962 üzenetére
Ugyan nemrég van ati-m, de én mégcsak le se pucoltam a régebbit, hanem rögtön telepítettem az újat, restart, és semmi baja
-
Konkrétan igazad van, de mióta x64 RTM van a gépemen, azóta nem vagyok ennyire megelégedve vele.. Már multkor említettem, hogy nem hajlandó sleep-ből feléledni, mellé jött az, hogy mostmár 3-4 alkalommal kézzel kellett kikapcsolnom a gépet, mert egyszerűen nem ált le. TC-ben a programjaim ikonjai olyan lassan jönnek be a winyóról, mintha egy karcos dvd lenne bent.. amik hirtelen eszembe jutottak..
Én nem akarom fikázni, de sem a programjaimban, se a gépemben nem változott olyan dolog, ami indokolná ezeket, és mégis vannak, pedig korábban nem jöttek elő. 2 Giga ramom tekintetében azthiszem vissza fogok térni x86-ra, pedig nem akartam
-
válasz
AirBooms #47752 üzenetére
hogy érted, hogy működőlépest nem találtál
Fel kell rakni simán valamelyik újabb everestet, és miután megtetted, az everest beállításai között engedélyezni kell az oldalsáv használatát, és már ott is van a gadgetek között az everest. Beállításoknál testreszabod, hogy mi kell neked, és annyi -
Nálam is 2 giga ram van a gépbe, win7 x64-el. Jelenleg fut az opera 12 tab-al, msn, outlook, media player, totalcmd, utorrent, mse, mellette olyanok mint cdart display, rainmeter, rocketdock, yahoo widget szóval sokminden(feladatkezelőben 63 process-t ír), és így 1.11G ram van használatban, és egyáltalán nem lassú a rendszer.
Ott nálad lesz valami gubanc, vagy valami programmal, vagy van valami kártevőd amit a nod nem ismer fel, de valami ott nem rendeltetésszerűen fut az biztos. -
válasz
Fire/SOUL/CD #46880 üzenetére
Igaz, értem, csak akkor is gáz így 2009-ben, akár kinek is a hibája.. Had használjam már úgy, ahogy én szeretném..
Feltettem egyik nap az MSE-t, az előbb meg épp felurott egy ablak, hogy a totalcmd.exe-t vizsgálatra akarja küldeni
-
Magyar win7 várható MSDNAA-ra?
-
A felébredés lehet BT-től volt, mert volt bedugva, de most épp az probléma, hogy ha akarom sem kel fel, csak pörögnek a ventik, darál a HDD, de se kép se hang.
Tuningra tudom, hogy háklisabb, de az előző 3-4 build ha bírta, akkor pont itt lenne gond?Meg játszottam ez alatt a verzió alatt 3.2Ghz-en futó procival, és ment. Ugyan ott már voltak gondok, de a win akkor is hibátlanul ment, most pedig csak 3ghz-en van.
hackeeeee: feltettem az nvidia chipset drivert, direkt win7-hez való, és ezelőtti buildeknél is feltettem, sosem volt gond.. Nem értem, most mi baja
Főleg úgy, hogy eleinte ment, most meg nem..
-
válasz
Daffni2 #46726 üzenetére
Szálljunk már le a tuningomról.. majd 2 éve így megy, és eddig semmi gondja nem volt. Az rtm előtt vagy 4 féle változat fentvolt, és mindegyik ment az említett hibák nélkül, és a legelején ez is elaludt ahogy kell, és felkelt ahogy kell. Valami volt, ami hajnalban felkeltette, de nehogymár az is a húzott procim miatt legyen..
De mindenki megnyugtatására kipróbáltam alapon, és ugyan ez a helyzet, mindkét játék beakad betöltéskor. Szanaszét állítottam az energiagazdálkodási beállításokat, de sehogy nem ébred fel így sem.
Amugy meg ment a proci 3.2-n is, és ugy játszottam a shift-el hiba nélkül, mostmeg 3 ghz-en van... -
válasz
Core2duo6600 #46707 üzenetére
A gépem lassan 2 éve így van egybe, ahogy van, csak a vga változott, ezáltal a ramoknak kétlem, hogy bármi köze lenne a dologhoz, hiszen telepítés előtt nem volt semmi gond, utána meg rögtön, szóval itt nem hinném, hogy hardveres volna a gond.
A tuning is, mint írom sokadszor, egész eddigi buildikkel ment, a 7201 volt ami háklis volt, de az sem ilyeneket produkált.
A sleep is ment telepítés után(igaz hajnalban magától felkelt, de ez más kérdés), aztán egyszer csak gondolt egyet, és nem megy..
Nem azért, az eddigi win-ek közül nekem is ez a legjobb, de ne akarjatok már minden hibát hardverre fogni..
-
< CyberBob >: tudom, hogy megy, nálam is, csak a cod5 töltések alatt megfagy, és 1 másfél perc után éled fel, és indul a pálya..
sfdrakex: de van húzva a proci, de egész életében volt szinte, és az előzőkben nem volt ilyen gond belőle. 7201 build volt, amin nem ment tuninggal rendesen, de ott is az volt, hogy szimplán kilépett minden játékból. Mindből, nemcsak ezekből.
Memót cserélni nem tudom, de telepítés előtti napon a 7201 alatt ment, másnap meg már hibás lenne pont telepítés után? Nemhiszem..VGA zsír új, az oprendszerrel egyidős. Sajnos ezt sem tudom máshova vinni. Esetleg másik op alatt próbálni..
-
válasz
hackeeeee #46683 üzenetére
Minden legfrissebb, még az NFSShift miatt feltettem mindent. Az elejétől ezt csinálja ennél a két játéknál, pedig az előző (win)installoknál semmi bajuk nem volt..
A sleep-el meg végképp nemtudom mi lett. Semmi változás a gépen, egy hete még ment, most meg nem. moonman mondta tegnap, hogy lehet az új ati driver, de leszedtem, és így sem jó.
-
moonman:
Hát sajna nem jött be a tipp, hogy az ati driver okozza, hogy nem jön fel sleep-ből
Letöröltem, és hagytam, hogy a win feltegye a beépítettet hozzá, de így is ugyan az a helyzet. Nézem event log-ban:
The system is entering sleep majd két sorral felette The system has resuming sleep.
Hát rohadtul nemMeg igaz nem túl nagy gond, de mióta feltettem a végleges x64-et, azóta a cod5 befagy a pályák betöltésekor. Mikor töltene, és alatta megy a "video", nálam rögtön az elején befagy kép is hang is, majd hosszabb töltés után, mint normálisan, ott tér újra észhez, mikor már ki van írva, hogy "click to start mission"
Ugyan ez előjön prototype alatt is. Oké, rendben van, hogy nagy jelentősége nincs, mert a játék ettől még megy, de most már kezd egyre idegesítőbb lenni..Előtte x86 RC volt fent, semmi gondom nem volt vele a világon, mostmeg egyre több apróság jön elő. Ha így folytatja visszatérek x86-ra..
-
Na neked megoldódott, most jövök én
Tegnap óta kezd rohadtul kiakasztani a win. Egyszerűen nem ébred fel sleep-ből. Benyomom a gépet, ventik, winyók felpörögnek, a HDD led vagy 2 percig folyamatosan világít, majd kialszik és ennyi. A monitor jelet sem kap
Ha kinyomom, akkor utána hibernálásból felélled, de tart vagy 3 percig, mire megkapom az asztalt, és utána is még jódarabig szinte használhatatlan a gép, a megnyitott programok alig reagálnak, a HDD-t tekeri mintha muszáj lenneEgész eddig pöccre indult sleep után, mostmeg itt szórakozik velem
Gépben semmi változás, programok is csak a szokásos, egy CDart display került fel, meg egy online rádió, és a winamp, ami eddig nem volt. Illetve talán az legújabb ati driver is a működő sleep és a mostani helyzet között került fel.
Mi lehet a gondja?
-
-
Meg lehet azt valahogy oldani, hogy a media center/player lejátsza a HD/BR lemezeket, vagy mindenképp valami külső progit kell beszerezni?
-
válasz
Cruel_Death #46053 üzenetére
Akkor használj apple-t vagy linuxot
Amúgy meg a bmw is a trabanttól lopta az ötleteket.. 4 kerék, csicsa lökhárító, könnyített karosszéria.. -
Egy virtuális gépre telepített oprendszert kell/lehet aktiválni?
Meg ha valaki esetleg fel tudna világosítani pár dologra VirtualBOX-al kapcsolatban, az dobhatna rám egy privit -
válasz
Core2duo6600 #45322 üzenetére
Aktív témák
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Grand Theft Auto GTA Vice City PC
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- ÁRGARANCIA! Beszámítás, 27% áfa, 5db Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről BOMBA ÁRON!
- AKCIÓ! VALVE INDEX virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- Xerox WorkCentre 3025 hibás/donor
- T Phone Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest