- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- iPad topik
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Házimozi belépő szinten
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- OLED TV topic
- Milyen notebookot vegyek?
- Philips LCD és LED TV-k
Aktív témák
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Bambinoo #42097 üzenetére
Neked nem kell turkálni, a futtatható file megcsinál magától mindent. Ha már telepített rendszert szeretnél magyarítani.
Szal ha feltelepíted, akkor elég egyszerű a magyarítás menete, neked lényegében semmit nem kell tenned, csak elindítani egy file-t, és megcsinálja az egészet.
-
Csabee.
nagyúr
válasz
Bambinoo #42095 üzenetére
Ezt olvasd el lehet segít: Win7 Prof magyarítás
-
Bambinoo
csendes tag
Sziasztok!
Lehet már korábban volt róla szó, de nem olvastam végig az egész topicot(sorry).
Windows 7 Professional ver6.1 7600 x64 Eng
szóval a fenti oprendszer magyarításáról lenne szó - vágom az egész eljárást - csak az a gáz, hogy nekem a vezérlőpultban a nyelvi beállításoknál hiányzik az a gomb/hivatkozás amire kattintva az ember új MUI-t/nyelvi csomagot tud telepíteni.
Mi lehet a megoldás? (vagy csak ultimate verziónál áll rendelkezésre ez a lehetőség)
Remélem egyértelmű voltam...
thx
-
Csabee.
nagyúr
válasz
Mancsy #42093 üzenetére
szia! a monitorodnál a színkezelést állítsd át sRGB-re ! és az legyen az alapértelmezett, így fehér lesz ami most neked sárga!
itt levan írva korrektül: Windows Fotótár sárgás háttérszínének javítása
nekem is az update leszedte a monitoromhoz a drivert, és az állította át, és állította el a színt! -
Mancsy
HÁZIGAZDA
Sziasztok!
A Win 7 RC frissítései óta van egy kis bajom, mégpedig, hogy minden olyan sárga. Nem a monitorral van baj, mert a fehér szín elvileg megvan
De bárhogy állítottam a monitort, a képnézegető fehér részei mindig barack színűek maradtak.
Itt egy kép róla: [link]
Mit csináljak? Szörnyen rossz, hogy minden sárga, a képekre is sárga réteget húz... -
Vagy ha magán a lemezen nyomok jobb klikket, akkor:
"konvertálás dinamikus lemezzé"
vagy " konvertálás GPT lemezzé".
j kötetnél varázsló jelenik meg, be lehet klikkelni, hogy ne formázza a lemezt, de mikor a méteret kell megadni, 1-29 mb-ig adhatom meg... akkor hol a tera hely?
-
Sziasztok!
Érdekes winchester problémám adódott. 2 van a gépben, egyikre felraktam a win7-et. Másikat nem látja, csak az eszközkezelő, szerinte minden rendben, megfelelően működik. Viszont a lemezkezelő és semmi más nem látja a vinyót.
Beleraktam egy usb-s mobil rack-be, ott már lemezkezelőben is látszik a vinyó, viszont 31 MB-osnak látja az egészet, holott 1 TB-os a vinyó. Mi lehet a hiba?
SATA II-es. HD sentinel önteszt során most talált egy hibás szektort... Mivel lehetne vissza álítani a winychesteren az adatokat? elég fontos lenne, rengeteg cuccom van rajta, amire szükségem van. -
RAiN91
őstag
Sziasztok!
Azt kilehet kapcsolni, hogy "aktiválja a windows-t x napon belül" ?
Rohadt idegesítő, egyszer sim verseny közben bejött (lenyomta tálcára), vége is lett a versenyemnek... -
Mozso26
senior tag
válasz
Morden24 #42073 üzenetére
Köszönöm a segitségeteket!
A tuningnak már biztos hogy köze lesz a dolgokhoz mert piszkáltam ezt azt(ramot vettem lejebb magasabb feszt adtam a magnak) és sokkal hamarabb lefagyott a rendszer. Most vissza fogok venni mindent alapra kiváncsi vagyok igy mi lesz. Mégegyszer kösz a segitséget, az alaplapi driverek között is körülnézek mert ahhoz nem telepitettem semmit a win7re biztam mindent, mert jol felismert mindent az eszközkezelöben. -
Bdanyy
addikt
Sziasztok!
Realtek AC97 hangkártyámon nem tudom hasnzálni a stereo mix-et, currently unavaiable-t ír rá. Utánaolvastam, és írták hogy a gyári 7-es driverből kiszedték a stereo mixet. Eltávolítottam a drivert és feltettem a realtek oldaláról a szeptemberit amit vista és 7-hez csináltak, de ugyanaz van ezzel is. Esetleg mit próbáljak még ki?
-
Obolony
senior tag
válasz
Obolony #42076 üzenetére
na mar en is marhasagokat irok le.... elutottem egy szamot....
a 42076 helyesen:
kereken 4 giga ramot tud kezelni a 32 bites 4 giga rambol.
csak beleveszi a vga memoriat, esetleg egyebeket is, es ezert latsz kevesebbet, es hasznal is kevesebbet. de osszesegeben 4 giga.
annyiszor volt szo mar errol, miert nem olvastok vissza? mindenki irja le az okorsegeit...
-
Obolony
senior tag
válasz
Rickenstein #42075 üzenetére
kereken 4 giga ramot tud kezelni a 32 bites 3 giga rambol.
csak beleveszi a vga memoriat, esetleg egyebeket is, es ezert latsz kevesebbet, es hasznal is kevesebbet. de osszesegeben 4 giga.
annyiszor volt szo mar errol, miert nem olvastok vissza? mindenki irja le az okorsegeit...
-
Morden24
nagyúr
válasz
Mozso26 #42070 üzenetére
Ha notóriusan netezés közben fagy ki, akkor érdemes lenne ránézni a hálókártyád driverére, hátha van frissebb (vagy éppen, hogy régebbi).
Amúgy meg, ahogyan pzstm kolléga is írja, vedd vissza a tuningot. Nem jelent semmit, hogy az XP alatt stabil vagy nem, mert a W7 máshogy használja a hardvereidet.
-
Mozso26
senior tag
válasz
Mozso26 #42066 üzenetére
Visszavonom amit az elöbb irtam nem a Daemon tools miatt kékhlálozott, segitsetek hogy miért fagyizhat állandóan a gépem amiota win7-em van. Érdekes hogy 3orahossza stalkert is kibirt a gépem utána elkezdtem böngészni és akkor lemerevedik a kép és csak ujrainditani tudom.
Pls HEEEELP
Ja és másik vinyom is van amin xp fut és az tökéletesen megy , meg van huzva a procim esetleg lehet az hogy a Win7 valamiért finnyásabb és meghal amitöl még mopndjuk az Xp nem? -
Törcsi
csendes tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem hogy a Win 7 32bites verziója felismeri-e a 4 giga ramot, vagy úgy van mint a Vistánál hogy 2 giga fölött 64bites ajánlott?
-
z0d1AK
nagyúr
Daemon tools-t most én is fel akartam tenni a Windre, de nem ment.
Pedig azt a verziót akartam,a mit a gépen is használok, 64bites hetes alatt.
32 bitre meg az nem jó?
vagy mi a fene van? -
Mozso26
senior tag
Srácok az lehet hogy a Daemon tools miatt kékhalálozzon szabálytalan idöközönként a 64-bit-es Win7-em?
-
Veektor203
csendes tag
Helló mindenkinek!
Olyan kérdésem van, hogy az mitől lehet, hogy néha az msn-nél két beszélgető partner ablaka van megnyitva, és ha az egyik elküld egy üzenetet, és ugyebár akkor elkezd villogni tálcán az ablaka, akkor a másikban ahol épp írok, még az írás (mármint a betűk megjelenítése) is belassul. Illetve olyan dolog is sokszor előjön, ami idegesít, hogy ha rákattintok valamelyik partner ablakára, akkor fogja magát, és arrébb rakja a tálcán(pl megcseréli a két partner helyét a tálcán). Ezek mitől lehetnek? Egyébként egy Windows 7 RTM Professional-t használok. Illetve a gépem egy 2400+-os procival és 1Giga(2x512MB) RAM-al ellátott notebook. Vagy ennyire kevés lenne neki a proci, vagy a memória? Mondjuk memóriáról úgy olvastam, hogy talán 1 Giga már elég kellene, hogy legyen neki.
Vélemények?
Üdv: Viktor -
Pékmester
tag
sziasztok!
a win 7 is alapból csak 3 giga memóriát fog kezelni és lesz egy 64 bites verzió, mint az eddigi OS-ekből?
-
need
addikt
válasz
Obolony #42018 üzenetére
nem hinném hogy igy lenne mert ha ezeket a dolgokat mind xp alat csinálom müxik!
ha 2 dvd íróval irok az gond nélkül müxik de ha elindul mellé 1 kicsomakolás akkor megált a tudomány probáltam már 1 másik particiora átrakni a a virtuális memoriát de nem változott a dolog viszont 4 giga ramnak elégnek kellene lennie! -
Baga1983
senior tag
Sziasztok. lenne egy visszatérő problémám ami most súlyosbodott. Régebben ha WIndows(akár Vista akár W7)-t akartam telepíteni a windows telepítő mindig megállt hogy hiányzik egy cd/dvd illesztőrogramja. Ilyenkor egy cmos vagy egy bios reset segített, de most akartam telepíteni a win7-et és megint bedobta ezt viszont most egyik sem segít. Egyáltalán mitől lehet ez? Minden alapon, no tuning.
-
koxaman
tag
hellosztok olyan gondom van hogy win 7 alatt elindítok egy Command Prompt ablakot. A magyar billentyűk tökéletesen működnek. (kivéve hosszú ö és ü)
De!
Elindítok a CMD ablakban egy alkalmazást, (pl. TurboC.EXE) abban a pillanatban a magyar billentyűzet megszűnik, visszaáll az eredeti angol.köszi előre is a segítséget
-
pete_21
addikt
Hali!
Lenne egy sürgős kérdésem. X64-es Win7-et használok, és van a hálózaton egy megosztott nyomtató, amit szeretnék feltelepíteni. Ki is választom a listából a Nyomtató hozzáadásánál, de azt írja, hogy nem talál illesztőprogramot, és tallózzam be... A probléma az, hogy mivel egy HP LaserJet 4L-ről van szó, a HP oldalán nem találtam drivert, mivel a Windowsnak tartalmaznia kell! Vista x64-en tényleg fel is ismerte minden gond nélkül.
Valaki tudna segíteni? Köszi -
hoby36
senior tag
Hellotok!Mikor jelenik meg hivatalosan a win 7?
-
-
törölt tag
A WMP-ben le lehet valahogy tiltani egyszer, s mindenkorra a Library-t? Rettenetesen idegesítő.
-
lacka1111
tag
Windows 7 letöltése előtt állok, nem tudok dönteni melyik verziót válasszam!
32 vagy 64bit??A gépem: Core2 due E4500, Gigabyte P35ös alaplap, AMD radeon 3850 vidkari, 2gb memória
-
gyiku
nagyúr
Microsoft: bármilyen Win7 mehet netbookra
Windows 7 Starter. Ez a változat ugyanis eléggé le van "butítva": nincs benne Aero Glass felhasználói kezelőfelület, a tálcán futó alkalmazások esetében nincsenek thumbnail-ek, azaz nem nézhetjük meg a megnyitott alkalmazás képét kicsiben, nem lehet az asztalt testreszabni, nincs gyors felhasználóváltás, nincs DVD lejátszás, Windows Media Center, sőt, még többmonitoros támogatás sem. Ebből, azaz a Starterből 64-bites kiadás sem készül.ha rakok ra mpc hc-t, akkor tudok nezni akarmit, igaz?
-
Móci
addikt
válasz
Picturemaker #42034 üzenetére
Szívesen, ráértem pont.
A topichoz: május óta fut nálam az rc, s meg vagyok vele elégedve. Ritka nálam, hogy ennyi időt kihúz egy oprendszer, de ez jó. Pedig lett alatta hangkártya csere is, jó sok nyúzás... -
Csabee.
nagyúr
válasz
Picturemaker #42029 üzenetére
Jó a Vista driver hozzá, de ha nem lenne jó, idővel a gyártó is felteszi a win7 drivereket több mint valószínü
-
Móci
addikt
válasz
Naná, hogy jók!
-
Edween
őstag
válasz
de ms-nél fenn vannak, és majd update-ből szépen felrakja...
-
Picturemaker
őstag
Üdv!
Win7 64-re minden esetben jók a Vista64-es driverek?
Alaplapról van szó. A gyártónál nincsenek fenn Win7 driverek.Köszi.
-
firewolf
tag
Hello!
Vasárnap, amikor visszaértem a kollégiumba olyan probléma volt a laptopommal, hogy nem tudott csatlakozni a hálózathoz.(sárga felkiáltójel az óra mellett a hálózat jelén) Amikor bekapcsolom a gépet mindig ugyanez van, csak úgy hajlandó csatlakozni, ha eszközkezelőben törlöm a vezetékes hálókártyát és újraindítok. Elég idegesítő... Amikor pénteken elmentem nem volt semmi baja, otthon wifi-n neteztem, de azzal nem volt semmi baj. A gépen hétvégén annyi változás történt, hogy Eset smart sec. helyett Avastot tettem föl, de nem hiszem, hogy ez befolyásolna valamit ilyen szinten...Ha valakinek van ötlete, ne tartsa magában
!
-
Edween
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #42024 üzenetére
Szívesen!
,max 35Kbit/sec
-
válasz
Edween #42021 üzenetére
Hali!
Kösz, rémlett, hogy Home-ban az engedélyekkel meggyűlhet a bajom, csak biztosra akartam menni. Nincs net(ebben a pillanatban még az Önkormányzatnál), a mobilnetről csatlakozom, aztán GPRS lefedettség van(max 35Kbit/sec
), 5 percig tartott mire eljutottam a HSZ elküldéséig, de csak úgy hogy a böngészőben, minden "felesleges" dolgot kihúztam(kép, animáció, hang, stb stb), szóval ezért nem szívesen "keresgéltem" volna a neten a kérdés után, mert még estig is ott lennék
Még egyszer kösz! (csak valamit ki kell ötleni, hogy az arra nem jogosúltak, ne tudják elolvasni, a bizalmas dokumentumokat stb, mert hogy nem csak a Polgármester használja a gépet...)
Rickenstein
Köszönöm, tökéletesen értem a leírtakat, csak nem emlékeztem biztosan a kérdésemben felvetett dolgokra...Fire.
-
Edween
őstag
-
Rickenstein
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #42020 üzenetére
Ha nem akarod végignézni (vagy nem érted teljesen) a fórumtárs által belinkelt összehasonlító táblázatot, ami neked kell:
Nem tudod beléptetni Windows tartományba a gépet, így a központi felhasználókezelésnek fújtak (és minden egyébnek, ami ezzel kapcsolatos, központi csoportházirend, szoftver disztributálás stb) -
Edween
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #42020 üzenetére
kis segítség, összehasonlítás
-
Hali!
Először is elnézést, hogy itt kérdezem(nem az XP topic-ban), de ez a topic jobban pörög és sürgősen kellene a tuti válasz...
XP Pro és Home változatban van-e különbség, a felhasználói fiókok kezelésében, elsősorban az ENGEDÉLYEK kezelésében?
(Egy Önkormányzatnál vagyok, aztán szóltak, ha már úgyis ott vagyok, nem telepíteném-e újra a rendszert, viszont jogtisztán "csak" a XP Home SP1 van meg. Az SP3-at pár pec alatt beleintegrálom, az nem gond)Fire.
-
-
Obolony
senior tag
-
T_Stark
őstag
Csak gondoltam kipróbálom, ha már van benne 6 Gb ram ne a vinyót piszkálja...
Meg az a +6 Gb hely sem lenne mondjuk rossz amit a pagefile lefoglal, mert a rendszerpartíciómon már csak 9 Gb szabad hely van, és az gyorsan el tud fogyni manapság
De ha a 6 Gb ram kevés neki lapozófájl nélkül akkor marad ahogy van. -
Csosza01
csendes tag
Sziasztok!
Egy kérdés:Aspire 5735Z 4 giga rammal, Win7-es 64bites op rendszer.
A rendszereszközöknél ezt irja ki:
Telepített memória (RAM): 4,00 GB (2,93 GB használható)
Tud valaki errőé valamit? Esetleg hol lehet beállítani?
Előre is köszönöm -
need
addikt
Üdv..
szerintem a 64 bites windows 7 RE RÁ FÉR MAJD 1 jó kis optimalizálás
észre vettem hogy több dolgot 1xre nem nagyon lehet vele csinálni!
kiprobáltam 2 dvd-iróval való irást és egy 4.5 gigás rar files kicsomagolását és azt vettem észre hogy az írók bufferek leestek..csak akkor ált vissza amikor pause volt a kicsomagolásnak..xp alatt ez müxik gond nélkül
valamiféle optimalizer van win7-hez ami tartalmazza a magyar nelvet...??
-
T_Stark
őstag
Sziasztok!
64 bites Windows7et használok, és 6 Gb Ram van a gépben, kikapcsolhatom a lapozófájlt szerintetek?
Vagy félő hogy így besz...rik mondjuk egy Crysis alatt?
Másik kérdés: Nem tudtok valami nagyon olcsó hangkártyát ami legalább az integrált Realtek ALC 888 hangkarim szintjét hozza hangminőségben, és van hozzá rendes Win7 64 bit támogatás? (driver, software...) De tényleg olcsó kártya kellene (nem az X-Fi vagy Xonar kártyák érdekelnek, tudom hogy az jó dehát mocskos anyagiak...
)
-
bruati
csendes tag
sziasztok!
segítsen valaki lécci, akinek Audigy 2zs kártyája van. win7 driver van hozzá, de a telepítő cd-n levő GUI nem működik. mit lehetne tenni?
a másik problémám, hogy az explorer ablakra nem lehet eszköztárakat (pl: másolás) vhogy felvenni?
nem tudom ami jó volt az Xp-ben azt miért kell elbarmolnia ezeknek a gyökereknek? -
Daffni2
addikt
válasz
NeoExDeath #42006 üzenetére
Az egerem is ugyanaz mint a Tied.
Nincs probléma.Egyébként a Rumblepad vevőjén lehet váltogatni a frkvenciákat, ha esetleg valami más vezeték nélküli eszközzel zavarba lenne.
-
NeoExDeath
aktív tag
válasz
TokLac #41963 üzenetére
TokLac, Daffni2, köszi a válaszokat!
Mostmár megnyugotam, hogy jó lesz a Cordless Rumblepad 2 remélhetőleg(remélem nem fog összeakadni az MX 620-as egeremmel, ami szintén 2.4Ghz-en küldi a témát, de erre biztos odafigyelnek a Logitech-nél, még ki is hangsúlyozták asszem hogy ebből nem lehet gond).
mobal: a fentebb említett két kolléga szerint zsír a rumblepad2 7 alatt, akkor mégis mire gondolsz hogy nem megy a vistás driver?
Aktív témák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- iPad topik
- Autós topik
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- One mobilszolgáltatások
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Cyberpunk 2077
- Házimozi belépő szinten
- EA Sports WRC '23
- További aktív témák...
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i7 9750H 32GB 500GB Radeon Pro 5300M hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2666MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 15740Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest