- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen egeret válasszak?
- Mini-ITX
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Milyen notebookot vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- Hobby elektronika
Aktív témák
-
Gabás
addikt
válasz
semetka #42284 üzenetére
ez teljesen más kérdés, vagy az internetkapcsolatod, vagy a routered nem bírja a sokszálú kapcsolatokat, ilyenkor a megoldás a forgalomprioritizálás vagy a kapcsolatok számának korlátozása
Daert: rosszindulatú programot, már ha ha erről a fájlról van szó
nem ártana egy víruskeresés, és fel is tölthetnéd ezt az exét mondjuk a virustotalra
-
Morden24
nagyúr
válasz
semetka #40226 üzenetére
Nekem 1,3-at eszik (32%-ot) 60 process-el.
Egyébként tessék, itt olvashatsz az svchost-ról.
És a kérdésedre válaszként: teljesen normális, hogy ennyit eszik. Ez a rendszer ennyit használ, és pont.
-
virkir
veterán
-
Gorneck
legenda
válasz
semetka #39288 üzenetére
Amik nálam mennek...64bit alatt...
utorrent
cdburner xp pro (vagy InfraRecorder és abból van kimondott 64bites is, mondjuk nekem annyira nem jött be)
kmplayer
TC
foxitreader
irfanview
7zip
foobar
msn
a-squared Free
Malwarebytes' Anti-Malware
avast 5 (4.8 is tökéletes)
firefox
thunderbird
daemon toolsSzal nem sok fizetős cucc, mint láthatod és nem panaszkodom...igaz csak pár napja van fent a win7.
Driverből én feltettem a realtek landriverét, xfi karimhoz a legfrissebb drivert, a hp laserjet 1005 nyomihoz kellett leszednem frissebb vista drivert...mert amit anno leszedtem és felraktam neki az win7 alatt nem volt jó.
Szal Én úgy gondolom sokkal több dolog nem is kell egy hétköznapi user számára... -
fatal`
titán
válasz
semetka #39288 üzenetére
Drivert szedj le az intel oldaláról, meg az alaplapod gyártójától, de a hangot és a LANt szerintem fel fogja ismerni. VGA drivert tölts az nvidiatól. A vírusírtók telepítője általában egyben van, legalábbis én avastot használok ott egyben van a 32bites és a 64bites telepítő. Daemon Toolsé szintén ilyen és a Creative hangkártyám drivere is ilyen. A VGAknál, realtek hangkártyáknál külön van, chipsetet nem tudom. Konkrét 64bites programot használok winrar, cfosspeedet, ffdshowt, mást nem. A többi szoftverből a 32 bitest használom.
-
< CyberBob >
őstag
válasz
semetka #36982 üzenetére
Nekem a WU rakott fel meghajtót és végre rendesen szól a Realtek-es elég halk volt de egyikkel sem pattogott.
Esetleg vedd vissza keveseb bites mintavételezésre vagy állítsd kisebbre a hardveres gyorsítást ha még egyálltalán van ilyen lehetőség.
A legújabb DirectX fent van? -
válasz
semetka #35636 üzenetére
Hali!
Visszaolvastam, annyit tudok javasolni Neked, hogy SATA1 portól kezdve csatlakoztasd sorba a HDD-ket, és a SATA módot állítsd AHCI-re a BIOS-ban.
Nekem Hitachi HDD-k vannak és egyikre sem lehet telepíteni sem a Vista-t sem a Win7-et, IDE módban(megáll a telepítő, amikor keresné a HDD-ket, nem "látja")Fire.
-
válasz
semetka #35631 üzenetére
Közben utánakerestem a lapodnak, lefogadtam volna, hogy gigabyte gyártmány. Asszem ezt a gyártót nagyon-nagyon messze el fogom kerülni+mellette azokat, akik azt a nyomorék jmicron vezérlőt használják. Elég sokadik vagy, aki erre panaszkodik
Nincs esetleg vmi használható driver, amit telepíteni/integrálni lehetne?
-
válasz
semetka #35614 üzenetére
IDE módban? Vagy ha esetleg megpróbálod xp/vista/win7 telepítőlemezzel, hogy indítasz egy telepítést, és a partíció választásnál ottvan-e. Ha igen akkor format-ot neki.
Ha ugyan az a 160-as maxtor, mint ami nekem van, akkor van rajt jumper is a sata sebesség választáshoz, ha azt átbököd máshova? -
fatal`
titán
válasz
semetka #35614 üzenetére
Más OS alatt (XP, Linux) látszik? Esetleg windows telepítő alatt?
Szerintem próbáld meg akkor lementeni és kicserélni, vagy, ha garis akkor kicseréltetni.
Szerk.: Ha telepítőben, vagy más OS alatt látszik akkor adatmentés után érdemes egy full formattal megpróbálkozni, hátha utána működni fog rendesen.
-
fatal`
titán
válasz
semetka #35608 üzenetére
Control Panel->Administrative Tools->Computer Management->Disk Management->keresd ki a vinyót->Jobb klikk->Change drive letter and paths és adj neki betűjelet
Magyarul:
Vezérlőpult->Felügyeleti eszközök->Számítógépkezelés->Lemezkezelés->Jobb Klikk->Meghajtóbetűjel és elérési út módosítása
-
Edween
őstag
válasz
semetka #35471 üzenetére
szerintem próbáld ki a win7 codec-et
-
Clemi
veterán
válasz
semetka #35384 üzenetére
Első nagy csalódásom a win 7 ben.
Hiába rakom fel a legújabb realtek audió drivert akkor is pattog a hang.
XP-n egy hanghibát se hallottam az elmúlt évek alatt.Nekem is W7 és nekem is Realtek... viszont soha egyetlen percig sem pattogott semmilyen hang. Szóval ez nem W7 hiba!
Tutira biztos vagy benne, hogy az alaplapi hangkártyához a megfelelő drivert tetted fel?
-
Lcapitano
tag
válasz
semetka #34655 üzenetére
Nekem sikerül felraknom 32 és 64 bites rendszerre is és a punkbuster is jó, nem dobál ki hibával! Igaz 64 bitnél olyan gondot vettem észre cod2-nél meg cod4 is hogy mintha késne a golyó pedig 30-40 pingem van. Amikor lövök kicsit fura alig találtam el valamit késnek a hangok meg a golyó is.
Ha esetleg tudja valaki a megoldást erre vagy tudja mitől van akkor HELP pls!!! -
PuMbA
titán
válasz
semetka #34553 üzenetére
Fogalmam sincs. Csak akkor van különbség,ha brutál hangfalaid,hangkártyád és 24bites hanganyagod van (ami elég ritka ,nem sok számot lehet beszerezni 24bitbe és Dolby TruHD vagy DTS-HD hangsáv Blu-ray-en).
Mod: Zenelejátszó kiírja,hogy hány bites . Még a Sajátgép is,ha jobb klikkelsz a zenére és rámész a tulajdonságokra-->részletek
-
Core2duo6600
veterán
válasz
semetka #34178 üzenetére
Azért nem tudsz kialakítani, otthoni csoportot, mert nincs helyi hálozatod, és nincs kivel csoportban lenni, a win 7 es meg van olyan inteligens, hogy felismeri, hogy a gépedbe a modem van bedugva, és az internet publikus hálózat, mert más is használja rajtad kivül.
HA otthoni csoportot akarsz, akkor kell egy router amin keresztül a netet is eléred, és min. 2 db gép, mind a 2 ön win 7 el, ekkor menni fog.
(#34181) mokus1
Ha csak a kábel van ott, azzal kitörölheted, de mivel a win egyszerre csak 1 hálózatnak a része lehet, ha lenne 2 előfizetésed, akkor sem lenne egyszerű megoldani, hogy a 2 vonal sebessége összeadódjon, ehhez egy windows server vagy linux server is kellene és ott is bele kéne mélyedni a hálózat részleteibe.(#34210) Csabee.
Bemégy a linuxba és egy texteditorral lehet a grupot állitgatni, most meg nem mondom, hogy mi a neve, de ahogy léphkedsz a linuxban valami commanderrel rá fogsz jönni, mert az alakjáróül fel lehet ismerni.
De kérdezd meg a linuxos topikban, és poén szerüen meg fogják mondani, anno én is onnan tudtam meg, de most csak win van a gépemen. -
Morden24
nagyúr
válasz
semetka #34178 üzenetére
Otthoni csoportot akkor lehet létrehozni, ha van valami csoport is.
Pl. nálam wifi-s router használata esetén alapban felajánlja a Homegroup létrehozását, amihez a wifi-re csatlakozó eszközök kapcsolódhatnak.
Ha van egy darab géped csak úgy magában, akkor nem sok csoport lesz abból.
-
válasz
semetka #34171 üzenetére
Azért írja ezt, mert ADSL-nél nincs automatikus csatlakozás, mert csak felhasználónévvel és jelszóval lehet bejelentkezni a netre. A Helyi kapcsolat nevű az automatikus(hálókari telepítésénél automatikusan létrejön, nem lehet törölni), ez kábeles netnél és más egyéb csatlakozásnál automatikusan ráál a netre, de ADSL-nél nem, mert ott külön kell létrehozni egy másik csatlakozást, felhasználónévvel és jelszóval. Ha jól emlékszem ez már XP-nél is így volt. A HomeGroup pedig csak Helyi hálózatoknál működik tudomásom szerint, de nem biztos.
-
-
Blue@X
senior tag
válasz
semetka #33804 üzenetére
Megoldás: Gyorsindítás Windows 7 alatt
-
Morden24
nagyúr
válasz
semetka #31722 üzenetére
Na jó, akkor figyelj ide egy kicsit:
Driverekből kell 64-es. Abból muszáj.
Ezen felül rendszerközeli eszközökből (pl. vírusirtó, tűzfal, ilyenek).
Semmi másból.
Nem mellesleg gyakorlatilag minden 32-es program kiválóan fut 64bites Vista ill. W7 alatt. Ritka kivételek vannak, de ezek tényleg ritka kivételek. Ami ilyen, azt ki kell dobni.
Ezen felül a 16bites kódot tartalmazó vagy arra épülő programokat felejtheted el, de ez nem egy veszteség általában. -
Morden24
nagyúr
válasz
semetka #31719 üzenetére
De ahhoz meg minden programból 64 bites kell.
Ha nem értesz valamihez, inkább kérdezz.
Hát ez akkor gáz, legalább ezt megoldhatták volna.
Ez nem megoldás, hanem technikai korlát kérdése.
Ez az egy ok amiért nem karok 64 biteset pedig tuti atom gyors lenne a gép
Nem, a 64 bittől nem lesz gyorsabb a gép.
-
Morden24
nagyúr
válasz
semetka #31715 üzenetére
Hát kettőnél biztosan többet, mivel minden 32-es rendszer 4Gb ramot kezel.
Csakhogy ebből lejön a vga-ram, illetve a különböző eszközöknek kiosztott ilyen-olyan memóriamennyiség.Kérdésedre a válasz: nem, és soha-soha-soha nem is fog. Használj 64 bites verziót.
(#31717) premete: EU-ban en bloc nem lesz upgrade, és OEM-et amúgy sem lehet upgrade-elni. Ellenben elvileg EU-ban az upgrade árán fog forgalomba kerülni az OEM, tehát kb. ugyanott vagy.
Én meg reményeim szerint beszerzem USA-ból a retail HP-mhoz az upgrade-et, és mindenki bekaphassa -
-
DarkByte
addikt
válasz
semetka #3954 üzenetére
Az alapvető gond itt szerintem nem a partíciókkal lesz, hanem hogy a Windows 7 boot képernyője alapból listázza az XP -t (telepítéskor megtalálja a partícióját), míg az XP -é szinte biztosra veszem hogy nem (esetleg kézzel bele lehet venni, de hogy ezt hogyan kell pontosan csinálni, ne kérdezd).
#3901: a vinyó gyilkos.
Aktív témák
- Apple iPhone 12 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 MAGYAR - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest