- Bluetooth hangszórók
- Az aktuális Xbox konzolokon is megfogja majd a játékos kezét a Copilot
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Canon EOS DSLR topic
- Melyik tápegységet vegyem?
- Tovább tarthat a memóriakrízis, mint gondolnánk
- Az Intel szerint mindenkit érint, illetve érinteni fog a CPU-hiány
- Vezetékes FEJhallgatók
- Apple MacBook
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Aktív témák
-
band1103
őstag
válasz
< CyberBob >
üzenetére
"ha nem a vga számol akkor ki."
Pontosítalak. A VGA-n belül a GPU számol de azon belül az ATI-nál az erre elkülönített UDV egység melyből jelenleg a 2.2 a legfejlettebb. Bár sok képjavító eljárást ismer ezért sokkal szebb képet eredményez az ati vga használata, ellenben nem tagadható le az a tény hogy x264-ben kódolt H264-es tartalmaknál ez az UVD egység igencsak érzékeny az film ref_frames értékére. Ha megszabott keretekben marad ez az érték akkor persze nincs gond csak akkor van ha túl magas. Én sűrűn futottam bele ilyen filmekbe. Ellenben az nV-vel amelynek w7 alatt tök mindegy hogy mekkora ez az érték. Legszembetűnőbb az "x264_killa_sample.mkv" lejátszásánál a különbség.
Most éppen a HD3200 (512MB) igp "alól" írok és már leteszteltem filmekre. A helyzet változatlan. A w7-es 9.12 driverrel sincs meg az a plusz amivel a HD tartalmak (gyengébbek kedvéért aláhúzva) lejátszásában utol tudná érni az ati az nV-t. Mintha nem használná a Compute Shadert a lejátszáshoz is. Pedig erősen elkélne. Driver hiányosság.
És a legszembetűnőbb akkor lesz a hatás mikor olyan gyenge CPU-val nézünk 1080p-s filmeket mint az enyém és ekkor jön ki 3%-os terheltség miközben a C&Q miatt csupán 1000Mhz-en megy az nV karival ellenben az igp-vel.De ez nem ebbe a topikba való hanem a másikba amit linkeltem de ha már itt kérdezted meg...
Aktív témák
- Bluetooth hangszórók
- Battlefield 6
- Gitáros topic
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Építő/felújító topik
- Macrodroid
- Drón topik
- Az aktuális Xbox konzolokon is megfogja majd a játékos kezét a Copilot
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- World of Tanks - MMO
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Deep Purple-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4398, 100% Akksi
- ÚJ akksi! GigaAKCIÓ! Lenovo ThinkPad P15 Gen 2 Intel i7-11850H 32GB 512GB Nvidia RTX A3000 1 év gar
- iPhone 17 Pro Max Silver - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
- Xbox One / Xbox Series játékok
- LG 55QNED813RE / QNED / 55" - 140 cm / 4K UHD / 120Hz & 4ms / HDR Dolby Vision / FreeSync + HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest