Hirdetés
Aktív témák
-
Воланд
titán
Nem megoldható. W7 felismeri a régebbi ms oprendszert telepítéskor (természetesen ha csatlakoztatva van az azt tartalmazó merevlemez), létrehoz egy dual boot menüt, indításkor ki tudod választani, hogy melyiket akarod használni. Viszont amit te szeretnél az nem megoldható, hogy a két rendszer párhuzamosan fusson.
-
Воланд
titán
Pontosan mit is akarsz csinálni?

Egyébként nem, nem lehet, a virtualizáció nem ezt jelenti, nem így működik. Amit közvetlenül feltelepítesz operációs rendszert (cd/dvd be, arról bootolsz, partíciót hozol létre, stb.), az nem virtuális környezetben van. A virtuális környezetet meg programmal hozod létre, de akkor is kell lennie egy hostnak, amin fut egy oprendszer.
Meg mit jelent az, hogy a win7 előtt fel volt telepítve? Win7 telepítéskor formázva lett az a partíció, amin az xp volt, vagy új partícióra/merevlemezre lett téve a win7.
-
Воланд
titán
"lehet-e azt az xp-t ami fel van telepítve a w7 mellett /szóval indításkor ki tudom választani, hogy melyik rendszer induljon/ ?"
Nem.
"Vagy meg lehet-e azt csinálni, hogy fut a w7 és virtuálisan a feltelepített xp-t futtatom?"
Pont így működik. Elindítod a win7-et majd elindítod a virtuális xp-t.
-
-
Lenry
félisten
úgy látom másnak is akadt gondja 64 bites XP-vel, ott ezt javasolták elolvasásra
-
-
-
Laccoss
addikt
1. Rakjuk be a meghajtóba a Windows 7 telepítőlemezét, vagy csatolják be a virtuális meghajtóba a képfájlját.
2. Indítsunk a régebbi operációs rendszeren alatt egy parancsssort: Winjel + R majd cmd szó beütése után OK gomb
3. Írjuk be a parancssorba az alábbi szöveget:X:\boot\ bootsect.exe /nt60 all
ahol X a Windows 7 telepítő lemezét tartalmazó meghajtó betűjele
4. Miután újraindítottad a gépet, látnod kell a Windows 7 boot menüjét. Hogy visszaállítsd a boot menübe a régebbi operációs rendszer indítási opcióját, nyiss meg egy rendszergazdai szintű parancssori ablakot, és írd be az alábbi szöveget:
bcdedit /create {ntldr} –d “Menü elnevezése jön ide pl. Windows XP Professional”
A fenti leírás elvégzése után már mindegyik rendszer választható lesz a boot során.
-
Воланд
titán
-
12-es csaj
senior tag
Sziasztok!
Nálam is ez van, vinyó pörög ilyenkor.
MSE kilőve, mert nem azt használok; töredezettség-mentesítő... Hümm... Nem hinném. Külön töredezettség-mentesítő nincs az én gépemen.
Egy másik:
Laptopom van, egy-két információt láttok az adatlapomon.
3/4 éve szépen együtt dolgozott a hangfallal (direkt laptop-okhoz való; USB-vel csatlakoztatható, driver nincs hozzá, tudtommal). Harmadik napja azonban nem veszi észre, pedig a hangfal bekapcsol. Ki kell húzni az USB-kábelt, visszadugni, és csak onnantól veszi észre, és áll automatikusan arra.
Mi történt, mi a teendő?
Azért itt teszem fel a kérdést, mert mégiscsak köze van a Windows 7-hez. Nem tudom egyébként, mi máshoz lehet köze...
A legutóbb amit csináltam, mielőtt jelentkezett a gond, hogy frissítettem a Defender adatbázisát, és futtattam a CCleaner-t. Nem hinném, hogy a kettő közül bármelyikhez is köze lenne. -
Rakd vissza az xp-t akkor.

Amúgy meg csak nálad van ilyen probléma, ahogy látom, úgy hogy nem hiszem, hogy a win7 lenne a baj. Szerintem ott valami beállítás dolog, vagy valami más kavar be. A játéknak a legújabb patch-e van fent?
Új dx van fent? A vga driverét cserélted már egy régebbire? Ugye nem valami buherált win7? -
-
És ha nem 600 fölött van az fps-ed akkor már nem tudsz játszani? 600 ás 150 között semmi különbséget nem fogsz észre venni. ha 19 és 150-ről lenne szó, azt már igen.
Ja annyit veszel észre a 600 fps-en hogy az agyad kicsit később fárad el. De az is 100 fps felett már nem nagyon érezhető.
Amúgy meg nem biztos, hogy a win 7 a hibás. Mondjuk egy nv driver-t cserélhetnél rajta, hátha az a baja. Dx-e is, vagy töredezetségmentesítést lefutathatnál.
Vagy energiagazdálkodásnál is szétnézhetnél.
Ha ezek után is csinálja, akkor nem biztos hogy szoftver gond lesz.Vagy raktál fel alaplapi drivereket? ha igen, akkor mindent törölj le, és nézzd meg úgy.
-
-
brd
nagyúr
Mindig jót röhögtem, amikor az erre a programra való hivatkozást megláttam (pontosabban a hozzá társult lelkesedés tetszett).
Az igaz, hogy valamit segíthet, ha jól állítod be vele a beállítandókat, de nem azért, mert többszálúsítja az adott programot, hanem azért, mert meg lehet vele oldani, hogy minden más futó folyamat másik mago(ka)t használjon. Ettől látszódhat úgy a taskmanagerben, hogy több magot használ, mert minden más folyamat másik magon fut, így azoknak a terhelése megemelkedik, a gyorsítani kívánt program pedig ezért picit több CPU-időt kap a neki éppen kiosztott magon.
Ehelyett viszont általában jóval többet ér, ha megemeled az adott program prioritását (és esetleg emellett egy magra kényszeríted, bár erre az esetek többségében nincsen szükség). -
Morden24
nagyúr
CPU-Control 2 nevű progit használok, még xp-nél javasolták, ott valamit segített.
Le is törölheted, semmit nem csinál, legalábbis semmi olyat, amit te szeretnél.
Ha valami egy szálra van megírva, akkor nagyon mindegy, hogy milyen OS-t telepítesz, az egy szálon fog menni.A Win7 természetesen kezeli a többmagos procikat.
-
sfdrakex
nagyúr
Ha rakott fel magátol a win akkor nincs semmi gond ha működik rendesen, játékokkal nem lesz baj, és a winupdateről majd ugyis leszedi a későbbiekben az újabb drivereket. A hibák amiket irt érdekesek, bár azt nem értem miért akartál 32 bites drivert tenni a 64 es rendszerre. Talán az kavart be a később próbált 64 bitesnél is. Gép restart után se jó? A játékok menni fognak a win által feltett driverrel is. Legálisan nem tudod magyarítani a prof verziót.
-
Clemi
veterán
1. indításnál valami hibaüzenet, kapásból újraindult a gép.
2. indítás megy minden, gondoltam megkezdem a rutin feladatokat pl: vga driver. Fel netre, letöltöm a legújabbat: 195.62_desktop_win7_winvista_64bit_international_whql.exe
elindítom kicsomagolja magát, elindítja a telepítőjét és hibaüzenetHa a most használt W7 valóban a microsoft oldalról letöltött, és csináltál egy tiszta telepítést, akkor legyen a következő lépés az, hogy a processzorod sebességét visszaveszed alapra, mert nem biztos, hogy a 2,67 Ghz helyetti 3,7 Ghz-es sebességet komálja a W7. De inkább úgy fogalmaznék, hogy állíts egy BIOS default-ot, és próbálj úgy egy clean installt. NEM a régi nyakába egy újat, hanem particio törlés után egy teljesen szűz telepítést.
Gyanítom, hogy az akkora mértékű túlhúzáshoz amit a procidra nyomtál, még jónéhány más paramétert elpiszkáltál, és köztudott, hogy a W7 sokkal érzékenyebben reagál a túlhajtás miatt esetleg fellépő apró hibákra, amiket a túlhajtott alkatrészek okoznak. -
pzstm
titán
és ha nem manuális adsz neki drivert, hanem hagyod, hogy windows update rákeressen?
tudom nem biztos, hogy legújabbat rakja fel, de esetleg ha felrakott egyet az Update, utána lefuttatnád manuálisan is és engedné.......
Persze ez is csak tapogatózás a sötétben, de 1 próbát megér szerintem

-
Clemi
veterán
Most raktam fel jó kis XP-m mellé a win7-et /ulti, x64, integrált novemberi frissítés
Tadaaaam
Extra tuti herélt trójais W7 tulajdonosa lettél! Vagy netán a Microsoft külön az illegális használóknak gyártja a torrentekre a frissítésekkel integrált verziókat? Ha igen ez esetben bocsánat
Ha nem, akkor a problémáddal nyugodtan fordulj ahhoz, aki megbuherálta a tutkó win7 verziódat 
Amennyiben viszont leszel szives nem lopott win7-et használni, hanem legalább a Microsoft oldaláról letöltött ingyenes próbaverzió valamelyikét amit még minimum 3 hónapig használhatsz, és a problémád ugyanúgy fennáll, lesz segítőd.
-
sfdrakex
nagyúr
Tegyél fel valami normális alap változatot ne ilyen frissitésekkel megtömött esetleg herélt valamit.
Egyébként pedig a win7 szinte minden driverhez felrakja Winupdateről a saját maga által jónak vélt drivereket amik általában jók is, lehet a amit felraktál frissitéseket is tartalmazó windows frankón ati driverrel volt szerelve . . .

Aktív témák
- Peugeot, Citroën topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- TCL LCD és LED TV-k
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Hardcore café
- Bluetooth hangszórók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen TV-t vegyek?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP Probook 440 G10 - i3-1315U I 16GB I 256SSD I 14" FHD I W11 I Cam I Garancia!
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- AKCIÓ! DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2660v4 (28c/56t, 2.0/3.2GHz), 96GB RAM, 4x1G, áfás
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Ducky One 3 FULL/TKL/SF/MINI billentyűzetek többféle színben és kapcsolókkal!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest