Hirdetés
- Mini-ITX
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- A megszokottól eltérő képaránnyal jön a JapanNext monitora
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Meghozta az első, memórapánikból eredő áremelését az NVIDIA
- 3D nyomtatás
- AMD FX
- OLED monitor topic
- Milyen házat vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
Aktív témák
-
Clemi
veterán
Lehetséges, hogy attól válik másik partíció aktívvá, mert rendszer újratelepítéskor én nem simán formázom, hanem törlöm és újra létrehozom a partíciót?
Kaptál már választ a kérdésedre, de azért a kérdésre a válasz nem biztos, hogy ilyen egyszerű. Csak a saját tapasztalatomról tudok beszámolni, és ugye ahány gép annyi szokás.
Nálam az van rögzülve, hogy több winyóm van, de mindíg csak egy amire rendszert teszek. Volt már egyszerre 3 rendszer is a gépen, de alapesetben mindíg kettő van.
Változó méretre szoktam elosztani a rendszer winyót, de ami fix, az a winyó elején lévő kb 10 GB-os rész, mire mindíg felteszek egy olyan rendszert, (jelen esetben még XP) amit nem használok, nem piszkálok, de az az aktív, arról bármi is történik a fő operációs rendszerrel, be tudok bootolni, és hozzáférek az adataimhoz.
A lényeg itt az, amit mondani akarok, hogy én is minden esetben törlöm a particót az operációs rendszer újratelepítése előtt. Azt a bizonyos "biztonsági" rendszert is telepítettem már újra (na nem túl sokszor) de nem vándorolt el a "D"-re az aktív attributum. Ugyan miért is tenné? Az mindíg ott maradt eddig, ahová én egyszer beállítottam. Még az sem igaz, hogy a SATA0 winyó legelső particióra, mert marhára nem szoktam vele foglalkozni, hogy melyik winyó, melyik SATA csatlakozóra van rádugva az alaplapon.
Igaz, a betűjelek vándorolnak, de azt kb 2 perc alatt rendbekapom a lemezkezelés menüvel.
Tudom, ezzel a válaszommal nem sokat (semmit) nem segítettem, és nem segítettem megfejteni, hogy neked miért vándorolt át az aktív attributum arra a meghajtóra. Lehet, hogy az alaplapod SATA vezérlője szórakozik veled, de hogy az operációs rendszer magától nem csinál ilyet, az szvsz nem túl valószínű.
Aktív témák
- Építő/felújító topik
- Mini-ITX
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- A megszokottól eltérő képaránnyal jön a JapanNext monitora
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Meghozta az első, memórapánikból eredő áremelését az NVIDIA
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- 3D nyomtatás
- Villanyszerelés
- További aktív témák...
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem.
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Antivírus szoftverek, VPN
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - 15% AKCIÓ
- SteelSeries vezeték nélküli fejhallgató Arctis 9
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Honor Magic6 Pro / 12/512GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Honor 200 Lite / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest