Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Házimozi belépő szinten
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Amazon Kindle
- Samsung LCD és LED TV-k
- Apple MacBook
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
Aktív témák
-
Clemi
veterán
Lehetséges, hogy attól válik másik partíció aktívvá, mert rendszer újratelepítéskor én nem simán formázom, hanem törlöm és újra létrehozom a partíciót?
Kaptál már választ a kérdésedre, de azért a kérdésre a válasz nem biztos, hogy ilyen egyszerű. Csak a saját tapasztalatomról tudok beszámolni, és ugye ahány gép annyi szokás.
Nálam az van rögzülve, hogy több winyóm van, de mindíg csak egy amire rendszert teszek. Volt már egyszerre 3 rendszer is a gépen, de alapesetben mindíg kettő van.
Változó méretre szoktam elosztani a rendszer winyót, de ami fix, az a winyó elején lévő kb 10 GB-os rész, mire mindíg felteszek egy olyan rendszert, (jelen esetben még XP) amit nem használok, nem piszkálok, de az az aktív, arról bármi is történik a fő operációs rendszerrel, be tudok bootolni, és hozzáférek az adataimhoz.
A lényeg itt az, amit mondani akarok, hogy én is minden esetben törlöm a particót az operációs rendszer újratelepítése előtt. Azt a bizonyos "biztonsági" rendszert is telepítettem már újra (na nem túl sokszor) de nem vándorolt el a "D"-re az aktív attributum. Ugyan miért is tenné? Az mindíg ott maradt eddig, ahová én egyszer beállítottam. Még az sem igaz, hogy a SATA0 winyó legelső particióra, mert marhára nem szoktam vele foglalkozni, hogy melyik winyó, melyik SATA csatlakozóra van rádugva az alaplapon.
Igaz, a betűjelek vándorolnak, de azt kb 2 perc alatt rendbekapom a lemezkezelés menüvel.
Tudom, ezzel a válaszommal nem sokat (semmit) nem segítettem, és nem segítettem megfejteni, hogy neked miért vándorolt át az aktív attributum arra a meghajtóra. Lehet, hogy az alaplapod SATA vezérlője szórakozik veled, de hogy az operációs rendszer magától nem csinál ilyet, az szvsz nem túl valószínű.
Aktív témák
- World of Warships
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Hardcore café
- Windows 11
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Chosen: Intel Arc B580 játék kompatibilitás (2026.01)
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- További aktív témák...
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok GARANCIÁVAL!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Keresünk S24/S24+/24 Ultra/S24 FE
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3654
- Dell Latitude 3510 15,6", i5 10210U, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, garancia
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AY Universal USB-C Dock
- HIBÁTLAN iPhone 14 256GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3535
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs