Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Phobion

addikt

Sziasztok!

Egy kis segítséget szeretnék tőletek kérni. VMware alatt Debian 6-ot telepítettem. A telepítés végeztével elkezdtem a csomagokat is feltelepíteni. Kezdtem egy MC.-vel, ezt követően hálókártyát-, frissítési listát állítottam. Update/upgrade parancsok lefuttatás után következett egy SSH telepítés, majd ezt követően ISC-DHCP-, SQUID telepítés/konfigurálás történt meg. A virtuális hálózatban a debian szerveren kívül csak 1 kliens szerepel, egy Windows XP. Az ISC-ben beállította fix IP címet megkapta az XP kliens, de ugyanakkor a kliens nem látja se a szervert, se semmit, egy egyszerű pingelést sem tudok a szerver felé intézni.
    A beállításokat rendre többször is átnéztem. AVG vírusirtóm van, tudatában vagyok, hogy az AVG tűzfala rendesen zárja/blokkolja a dolgokat, a tűzfala kilövése után sem történt semmi. Egyedül az XP.-ben levő hálókártya beállításra tudok gondolni. (A szerverben természetesen kettő darab hálókártya van, egy bridged, és egy VMNet2-es custom, természetesen ez megegyezik az XP.-ben lévővel.
    Szerintetek mi lehet a probléma? :F

(A SQUID konfigurálást is csak a fizikai gépről tudtam elérni és konfigurálni)
    ((A VMNet-2es hálókártya jelenleg így néz ki az XP-hez pedig a 192.168.1.107-es cím lett hozzárendelve)

Új hozzászólás Aktív témák