Hirdetés
-
PROHARDVER!
Sziasztok, udvozlunk mindenkit Magyarorszag legnagyobb VMware forumjaban!

Új hozzászólás Aktív témák
-
Phobion
addikt
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék tőletek kérni. VMware alatt Debian 6-ot telepítettem. A telepítés végeztével elkezdtem a csomagokat is feltelepíteni. Kezdtem egy MC.-vel, ezt követően hálókártyát-, frissítési listát állítottam. Update/upgrade parancsok lefuttatás után következett egy SSH telepítés, majd ezt követően ISC-DHCP-, SQUID telepítés/konfigurálás történt meg. A virtuális hálózatban a debian szerveren kívül csak 1 kliens szerepel, egy Windows XP. Az ISC-ben beállította fix IP címet megkapta az XP kliens, de ugyanakkor a kliens nem látja se a szervert, se semmit, egy egyszerű pingelést sem tudok a szerver felé intézni.
A beállításokat rendre többször is átnéztem. AVG vírusirtóm van, tudatában vagyok, hogy az AVG tűzfala rendesen zárja/blokkolja a dolgokat, a tűzfala kilövése után sem történt semmi. Egyedül az XP.-ben levő hálókártya beállításra tudok gondolni. (A szerverben természetesen kettő darab hálókártya van, egy bridged, és egy VMNet2-es custom, természetesen ez megegyezik az XP.-ben lévővel.
Szerintetek mi lehet a probléma?
(A SQUID konfigurálást is csak a fizikai gépről tudtam elérni és konfigurálni)
((A VMNet-2es hálókártya jelenleg így néz ki az XP-hez pedig a 192.168.1.107-es cím lett hozzárendelve)
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell Latitude 7390 13,3" FHD IPS, i5-i7, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- 157 - Lenovo LOQ (15ARP9) - AMD Ryzen 7 7435HS, RTX 4060 (ELKELT)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest