Hirdetés
-
PROHARDVER!
Sziasztok, udvozlunk mindenkit Magyarorszag legnagyobb VMware forumjaban!

Új hozzászólás Aktív témák
-
Phobion
addikt
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék tőletek kérni. VMware alatt Debian 6-ot telepítettem. A telepítés végeztével elkezdtem a csomagokat is feltelepíteni. Kezdtem egy MC.-vel, ezt követően hálókártyát-, frissítési listát állítottam. Update/upgrade parancsok lefuttatás után következett egy SSH telepítés, majd ezt követően ISC-DHCP-, SQUID telepítés/konfigurálás történt meg. A virtuális hálózatban a debian szerveren kívül csak 1 kliens szerepel, egy Windows XP. Az ISC-ben beállította fix IP címet megkapta az XP kliens, de ugyanakkor a kliens nem látja se a szervert, se semmit, egy egyszerű pingelést sem tudok a szerver felé intézni.
A beállításokat rendre többször is átnéztem. AVG vírusirtóm van, tudatában vagyok, hogy az AVG tűzfala rendesen zárja/blokkolja a dolgokat, a tűzfala kilövése után sem történt semmi. Egyedül az XP.-ben levő hálókártya beállításra tudok gondolni. (A szerverben természetesen kettő darab hálókártya van, egy bridged, és egy VMNet2-es custom, természetesen ez megegyezik az XP.-ben lévővel.
Szerintetek mi lehet a probléma?
(A SQUID konfigurálást is csak a fizikai gépről tudtam elérni és konfigurálni)
((A VMNet-2es hálókártya jelenleg így néz ki az XP-hez pedig a 192.168.1.107-es cím lett hozzárendelve)
Új hozzászólás Aktív témák
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, EA, Xbox stb.
- Game Pass Ultimate előfizetések 3 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel! 13 hónap ultimate - 50.000 ft
- BESZÁMÍTÁS! Apple iPhone 13 Pro Max 128GB mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
- 10+ db - Lenovo LOQ (15IRX10) - Intel Core i7-13650HX, RTX 5060
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B550M R7 5700 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 Ti 8GB Lian Li Vector V100R Corsair 650W
- HP 150W töltők (19.5V 7.7A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm
- GAMER PC! Ryzen 5800X / RX 7700 XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD / 650w Gold!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest