-
PROHARDVER!
Ez a topic épített vízhűtésekkel foglalkozik, kompakt vízhűtések topikja erre a linkre kattintva érhető el! [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
Weareus
addikt
-
Joshi
titán
válasz #45997568 #49667 üzenetére
A vízhűtés is ugyan azon az elven működik mint a léghűtés. Vagyis az a lényeg, hogy a radikról el kell vezetni a meleg levegőt minél távolabb a komponensektől különben nem lesz hatékony. Rég nem olvastam a topikot, esetleg van képed a cuccodról? Egy-két kép többet ér mint ezer szó.
-
Weareus
addikt
válasz #45997568 #49663 üzenetére
Az ek csak 45-ös, ahogy előttem írták, az Alphacool 60-as, amiket linkeltél. Én utóbbit venném, ha van hely neki a házban. Hőleadásban egyértelműen a vastagabb radi a jobb, ha ventizve lesz és egyébként a méret (hossz) és anyag hasonló.
Soul of the mind, key to life's ether. Soul of the lost, withdrawn from its vessel. Let strength be granted, so the world might be mended. So the world might be mended.
-
Joshi
titán
válasz #45997568 #49657 üzenetére
Kevés az infó, idle vagy load mellett ennyi a hőfok? A load mit jelent? IBT+3D Mark, vagy csak passziánsz?
(#49663) rupsz az egyik 45-ös a másik 60mm vastag radi. Se árban sem pedig hőleadásban nem egy kategória a két radi.
(#49664) rupsz a kimenő és a bemenő hőfokok között egy átlagos rendszernél csak néhány fok különbség van, én a "hűtött" vizet mérem.
[ Szerkesztve ]
-
Weareus
addikt
válasz #45997568 #49661 üzenetére
Annyit teszek még hozzá, hogy a 40 fokos víz mellett a gpu és cpu hőmérséklet még kérdés marad, mert nyilván nem mindegy, ugyanakkor a procidat kíméled a (<40 °C) vízzel, tehát ha lejjebb megy a víz, azért az csak jó lehet.
Soul of the mind, key to life's ether. Soul of the lost, withdrawn from its vessel. Let strength be granted, so the world might be mended. So the world might be mended.
-
Weareus
addikt
válasz #45997568 #49659 üzenetére
Ha 40 fok és ez tartós terhelés mellett sem megy már feljebb (és nincs a körben pl vinyó vízhűtés, de ahogy írod: nincs), akkor még vállalható.
Valahol 50 fokos víznél - egy 15-20 fokos víz-cpu dT mellett - már kezd izzasztó lenni a helyzet a procinak, vga ált. kevésbé érzékeny rá.(Azt is érdemes figyelembe venni, hogy most hány fokos a környezet, ahol a gép van és ez nyáron mennyi lesz. Pl. egy 20 fokos szobában most ennyi, de nyáron, ha lesz 30, akkor az a 10 fok még ugye rájön és akkor a most 40 fokos vized...).
[ Szerkesztve ]
-
Weareus
addikt
válasz #45997568 #49657 üzenetére
Attól függ, hogy milyen komponenseket hűtesz és egykörös vized van-e v. esetleg több. Önmagában a vízhőmérséklet - noha nyilván számít - mindent nem mond el, tehát nem mellékes, hogy ilyen vízhőfok mellett a cpu/gpu/vrm hőfokok hogy alakulnak.
[ Szerkesztve ]
-
proci985
MODERÁTOR
-
mpierre
veterán
válasz #45997568 #48962 üzenetére
Ez jó hír. Akkor a 2×280-as XT45 elég lesz nekem is a xeon mellé vega56-tal. (Ha lesz hozzá kedvem... )
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
veterán
válasz #45997568 #46669 üzenetére
Gondolom elso nap nem fog deformalodni a magas hotol, pl egy honap mulva mar aggodnek. Tehat idovel
DigitXT Ha szerinted trollkodas ,az ami nem felel meg a te velemenyednek , es marpedig minden ugy van ahogy te kitalaltad ,akkor nyugodtan rakj ignorera
[ Szerkesztve ]
-
DigitXT
nagyúr
válasz #45997568 #46672 üzenetére
Képletesen értettem a felforralást. Bár, ha leáll a keringés, akkor adott ponton akár meg is történhet még az is. A lényeg, hogy jó "forró" víz kell a deformációhoz, ami rendesen üzemelő és jól méretezett vízhűtéses rendszerben nem fog előfordulni.
Egyébként a kolléga ezt elég jól nyomja... A nagy radival át vagyunk verve, a D5 az pénzkidobás, kell a francnak FC blokk, most meg már a PETG szivárog magától: mintha vmi "antivízhűtés troll" lenne és mindenben csak a hibát próbálná keresni...
Kicsit még visszább olvasva volt olyan is, hogy a radi vastagsága se nem számít: az nem hűtőfelület növekedés, ha vastagabb... (Érdekes "szakmai tévedések" mondjuk...)
Persze senki ne vegye készpénznek! Ez csak amolyan benyomás, mellékzönge. (
Nem azzal van a baj, ha vki kevésbé tájékozott, inkább azzal, ha túl magabiztos.)[ Szerkesztve ]
-
proci985
MODERÁTOR
válasz #45997568 #38142 üzenetére
atlatszo Mayhems cso es EK lotyi is ugyanigy nem ajanlott, elszinezodik.
iszilard: lehet leallt a keringes a rendszerben, nalam akkor volt ilyen.
dologgal ovatosan, 60 fok felett en mar picit aggodnek a blokk csatlakozasanal (lagyulhat a cso). egyebkent tuleli minden, nekem is volt, hogy 15 perccel kesobb vettem eszre, hogy leallt a pumpa. minden tulelte.
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
Új hozzászólás Aktív témák
● Kompakt vízhűtések topikja erre!
● Olvasd el a Téma összefoglalót!
● Privát üzenetben szakmai kérdéssel ne zavarjátok a tagokat!
● A topik csak épített vizes rendszerekkel foglalkozik!
● A topik kiemelt témájú!
● Vízhűtés offtopik
- TCL LCD és LED TV-k
- Adobe Photoshop
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Politika
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Autós topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- További aktív témák...
- ASUS ROG Ryuijin II 360
- BeQuiet Pure Loop 280 mm processzor vízhűtő Új 6hó jótállással!
- Thermaltake TH360 ARGB Sync Snow Edition AIO Liquid Cooler ELADVA-FIZETVE-CSOMAGKÜLDÉS FOLYAMATBAN
- Thermalright Frozen Notte 360 ARGB vízhűtés 6hó jótállással!
- ASUS ROG Strix LC II 360 ARGB (90RC00F1-M0UAY0) garanciális