- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- CPU léghűtés kibeszélő
- Gaming notebook topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Apple notebookok
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
-
PROHARDVER!
Ez a topic épített vízhűtésekkel foglalkozik, kompakt vízhűtések topikja erre a linkre kattintva érhető el! [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
ViZion
félisten
válasz MiklosSaS #39798 üzenetére
Nézd át a rendszert, nekem a kuplungok megfogták erősen. Lehet valahol valami dugulás maradt, ami a HF blokknál jobban érezhető.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz DigitXT #39793 üzenetére
Szarnak en sem mondanam, tobb mint masfel eve problema mentesen teljesitett nalam kitunoen.
@Hullo: kiprobalom. Viszlat!
@Orrrmanyos-Kormanyos: csak EK szintelen folyadekot hasznalok. Az a baj hogy a Phobyat mar odaigertem valakinek, tehat par nap es kell vegyek valamit.
Hofokok....igy kezdodott:- mult heten szetkaptam tisztitasra, mivel masfel eve nem volt szetszedve a rendszer, nem volt algas es koszos sem, csak gondoltam masfel ev utan ideje szetkapni.
Darabokra szedtem, kitisztitottam, aztan osszeraktam..aztan csodalkoztamIlyen volt elotte: (5820K@4.4 GHz - 1.2 V)
idle: 29-32-28-30-26-28
IBT (very high, 10 kor): 74-77-74-73-69-70Ilyen tisztitas utan:(5820K@4.2 GHz - 1.10 V)
idle: 36-39-41-36-38-35
IBT (very high, 5 kor): 87-89-93-91-88-85Szetkaptam a blokkot tobbszor is, semmi valtozas. Lecsereltem egy kozep kategorias leghutore (CM HYper 212Evo) javult a helyzet, lenyegesebben jobb volt IBT-ben. Aztan elovettem ezt az odaigert blokkot, es ezzel nagyjabol rendben volt.
Tehat blokk csere, csak nem tudom mire....par delutanom arra ment el hogy szorakozom a blokkal....gondoltam hogy lehet en raktam ossze hibasan..dehat ez annyira egyszeru hogy ha el szeretnem rontani akkor sem tudnam. Osszinten fogalmam sincs mi tortent...de a lenyeg hogy kell egy CPU Blokk.
[ Szerkesztve ]
~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~
-
RazoR
veterán
válasz Omli85 #39796 üzenetére
Az van, de hagyjuk ezt az AI Suit-ot. A lapomhoz csak a II van amiben csak a Fan Xpert I van benne, ami csak 2 ventit lát úgyhogy felejtős. Azért kérdezetem, mert így marad csak a biosban beállítás és nekem emiatt pont az a jó ha ott az összes ventit a cpu hőfok alapján szabályozza! (ha tényleg az alapján szabályozza...)
-
Omli85
őstag
Ahogy látom Asus deszkád van AISuite segítségével más szenzorhoz is kötheted az adott ventilátort így az alapján fogja vezérelni. Én pl egy random csatira kötöttem a vrm-re aplikált plusz ventilátort és a vrm szenzor alapján vezérlem a fordulatot.
ASUS TUF GAMING X570-PLUS, AMD Ryzen 7 5700X , RX Vega 56@64, CRUCIAL 16GB Ballistix Sport LT DDR4 3200MHz CL16, Seasonic PRIME 1200W
-
ViZion
félisten
válasz MiklosSaS #39792 üzenetére
Szia Sassss!
Az egy jó blokk. A Phobya is jó, de nagyobb az ellenállása, hamar elkoszolódik, ha valami baj van. Nálam volt alu, feladta a harcot hamar... Szal. Phobya mellé ne rakj színes löttyöt, vagy semmi bizonytalan cuccot.
De azok a hőfokok magasak, vagy mi?
Gyanítom nem kellene szénné húzni a procidat, mint ahogy szoktadHold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
MiklosSaS
nagyúr
Sziasztok!
Mondjatok egy jo CPU blokkot, a mostani az a full rez EK Supremacy EVO..barmit csinalok vele nem 34-42 fok kozott van a homerseklet.
Ideglenesen felraktam egy Phobya blokkot, maris 26-30 kozott van az ures jarat...terhelesrol nem is beszelve.
Ezt neztem ki magamnak, csak nem tudom mennyire megbizhato.~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~
-
Csokilama
tag
válasz energy4ever #39790 üzenetére
Esetleg Caseking King Mod (blokkal szerelt kártyák) ?
Hogyha nem te szeretnél vele szórakozni.Szerintem a monitorból a csere/átalakító elenyésző kiadás egy Vizezett GTX 1080-hoz képest
Kb 10k körül megvan -
energy4ever
addikt
válasz seniman #39788 üzenetére
Jojo, de nem. Ebben az a rossz, hogy direkt azert ezt a 390X-et vallasztottam, mert kesobb(most) vizeztem volna le, es az a fajta plexi fedlapos blokk jon be nekem. Meg gephazbol is olyat terveztem, ami a kartya tetejen mutattja inkabb.
MSI-nek van gyarilag EK blokkal szerelt 1080-as kartyaja, meg az tetszik nagyon, de ahhoz meg monitorokat kellene lecsereljem, mivel a mostanikon DVI-D van, es DSUB. Ez meg nem lenne jarhato ut szamomra az arak miatt.
-
ViZion
félisten
válasz seniman #39788 üzenetére
Mondtuk már, h vannak repedős cuccok, de azon túl csak megtépett csavarral lehet kinyírni a plexit is. Halom helyen használják, nincs azzal semmi baj.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
seniman
veterán
válasz energy4ever #39787 üzenetére
Acetált még lehet.A plexi miatt meg ne bánkódj,az reped először.
PSN:seniman77-----> https://psnprofiles.com/seniman77
-
Csokilama
tag
válasz energy4ever #39785 üzenetére
EK-FC R9-290X DCII
Szerencsédre ASUS nem cifrázott új PCB-vel. -
energy4ever
addikt
Asus DCII R9 390X-re valo blokkot szeretnek venni, de olyan kellene nekem, amibe bele lehet latni(talan akril fedosnek hivjak!? ) Ilyen blokkot meg betudok szerezni valahonnan?
-
Cseneles
őstag
Sziasztok!
Az miért lehet hogy van egy Phobya touch 530 vezérlőm és néha magától minden ok nélkül felpörgeti az összes ventit/pumpát fullra és vissza leszabályozza? Rohadtul idegesít
Üdv
Runco VX22i-CineGlide prism, Hivilux 2.35:1 gain 1.2, Emotiva XMC-1, XPA5 Gen1, Wharfedale EVO 4.4-CS-4.2, 2 Dayton Audio Ultimax 12-22 DIY, 2 Definityve Technology IW13, Behringern NX4-6000
-
korcsi
veterán
Értjük a kérdést.
Ha nem jelzi vagy nem választható más akkor igen a cpu hőmérsékletre szabályoz.
Tegnap méregettem egy ilyennel a hőmérsékletet, szivacsba ágyazva felszorítottam a radiátor belépő kamrájára (VGA után, kör legmelegebb pontja, szivatjú sebességtől függően (max-min) nem sokat (1-2 fok) változott), hosszabb játék után 44 fok körül is mutatott, kicsit feljebb tekerve a ventilátor fordulatokat (~500rpm-ről 6-700-ra) jelentősen javultak a hőmérsékletek, jött az ötlet, szabályozni kellene hőmérsékletre a PWM-es ventilátorok fordulatát, és lám ebay segít plusz vízálló szenzor.
Mire megjön valószínűleg építkezésben leszek (konyha, fürdő nappali teljes átépítés) így szerintem ősz végére meglesznek a tapasztalatok. Majd írok! Élesbe tesztelni valószínűleg csak jövő nyáron fogom tudni.[ Szerkesztve ]
referencia és MSI gaming X 5700(XT) plexi ARGB-s blokkok eladóak!
-
RazoR
veterán
Lenne egy hülye kérdésem. A biosban vajon a cha és opt fan beállításainal ha hőmérséklet függővé állítom be a fordulatot az a proci hőmérséklete alpján számol? Remélem érthetően fogalmaztam...
-
Grózi
Topikgazda
válasz #90933760 #39776 üzenetére
Mivel sajna 10-ből 8 ilyen,így szerintem is..
(#39777) ViZion Nem véletlenül ajánlott belépőszintű venti és más boltban még most is 1500-1600FT.
#39778) JoshiTe kifogtad,de mivel ilyen az arány is mint amit írtam-nem ajánlom senkinek.Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
ViZion
félisten
Akartam ezeketajánlani, 1,5 éve a felébe kerültek... Szal. olcsó, de jó. Volt itthon sok, épp olcsósága miatt ezt raktam userek gépébe. Mire vki mondta, h jóféle, nem hangos. Teszteltem AC és chifi ventik ellen, érzésre jó volt, és halkabb. Persze fekete-fehér design miatt a gépbe más került, de radira tökéletes.
-
Grózi
Topikgazda
válasz #90933760 #39773 üzenetére
Feszültségalapon szabályozva is ugyanaz a helyzet az AC-nál sajna.A pwm-s ventik közül az Akasa-k nagyon érzékenyek a feszültségalapú szabályozásra,azok is búgó-kattogó hanggal szokták megköszönni.
Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
Grózi
Topikgazda
-
proci985
MODERÁTOR
-
Makesz79
tag
Hello
Tudna valaki segteni....mért van hogy sorba van kötve a 2db 12cm PST-s artik venti..és egy phobya venti vezérlövel hajtanám de alacsony fordulaton búúúúg. De mért.. ?????
" Rövid az élet, hosszú a sír, mindenki játszon, amennyit bír "
-
seniman
veterán
válasz Jim Tonic #39758 üzenetére
Ugyan az az elv,mint az EK-Bay tartályokban a spin pörgettyű.Csak azt talán könnyebb észrevenni,ha megáll.
Egyetlen előnye,feltéve,hogy a silver nem csak a színére utal,hogy a mikro organizmusokat kivégzi.
[ Szerkesztve ]
PSN:seniman77-----> https://psnprofiles.com/seniman77
-
Omli85
őstag
válasz rambustibi #39749 üzenetére
A lötyiről nincs tapasztalatom, cserélni és egyben rendszert takarítani meg akkor ajánlott ha szemre is kezd más "alakot" felvenni :]. Ha sokat megy a gép akkor szerintem évente nem árt ránézni a rendszerre (esetleges blokktakarítás stb radiátorokat azért nem árt sűrűbben csekkolni és kifújatni) főleg ha kezd romlani a hűtési teljesítmény pl blokk dugulás stb.
ASUS TUF GAMING X570-PLUS, AMD Ryzen 7 5700X , RX Vega 56@64, CRUCIAL 16GB Ballistix Sport LT DDR4 3200MHz CL16, Seasonic PRIME 1200W
-
Satyricon
addikt
SZiasztok
Használ valaki ilyet közületek? [link] Hogyan múködik? Nem sok infot/ videot találtam róla.
Szerk.:
mpierre Nekem 3 éve EK Ekoolant van a gépemben, és kristály tiszta, 0 lerakódás!! Nem sok folyadékot ismerek, ami ennyi időt kibírna...
[ Szerkesztve ]
(lOo \ (llll) (llll) / oOl)
-
mpierre
veterán
Valaki használ Thermaltake Coolant C1000 folyadékot? Mennyire hajlamos a lerakódni a blokkokban?
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
rambustibi
őstag
Üdv.!
Most márciusban lett feltöltve a rendszer (kb.3,5l) Nanoxia folyadékkal, ez jó minőségű?
Mennyi idő után kell cserélni a folyadékot?[ Szerkesztve ]
Klaus: Audi C5 RS6 2.7V6 biturbo (Audimaxpower Team) "Der will nur spielen"
-
Grózi
Topikgazda
-
proci985
MODERÁTOR
válasz snowball #39742 üzenetére
& jones965: radikat atfujjak annyira szepen mint egy GT / SFlex?
agyalok, hogy megiscsak boviteni kene a radi mennyiseget (gep feneken elferne egy 120/240es ahogy nezem es talaltam G1/4es belso atmeroju pci slotos kivezetot), viszont egy szem Papst 4412FGL van meg itthon (kb SFlex tudasban), aztan kifogytak a csucsventijeim. plusz a Papst 8 éves, az SFlexek és a TC140ek meg 5+osok, szóval elég nehéz lesz őket cserélni ha kihalnak alólam.
plusz lehet pushpull kene a Black Ice GTSre.
gondolom csapagyzajuk nincs, csak a levego mozgasanak a zaja.
Grózi: ezzel itt még maradnék, alapvetően csak a radis tudásuk érdekel. viszont jó látni, hogy a ventis topik megint él.
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
WaterWawe
őstag
Üdv!
Azt szeretném kérdezni hogy ilyen kis bordák elegek lehetnek egy komolyabb GPU (980 Ti) ram chipjeinek hűtésére, ha mondjuk még kapnak egy kis szellőt fölülről egy 9cm-es venti által?
Szerk:
Lehet rossz topik, de vizes témában használják ezeket ezért gondoltam ide.[ Szerkesztve ]
-
ViZion
félisten
válasz Napoleon12 #39729 üzenetére
Szia!
FC blokkok ilyen árban vannak, majd 2 év múlva lesz ez a harmada is...
Univerzális blokk olyan félmegoldás: sem a ramot, sem a VRM-et nem hűti, ezért venti is kell neki. Viszont az sem olcsó, valami kompaktvíz ráfaragva is 15k apróról... Egyszerűbb downclockolni, kicsit beállításokból visszavenni szerintem.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Napoleon12
csendes tag
Sziasztok.
Teljesen járatlan vagyok a témában. A videókártyámra szeretnék vízhűtést. Lehet csak oda? Sajnos ez a kártyám is túlmelegszik kánikulában, hiába veszemn le a gép oldalát, és rakok oda szobaventillátort, nagyon nem segít. Pedig 70 ezerért vettem fél éve. A kártyám MSI Radeon R9 380 OC 2gb. Van még rajta garancia, de nem hiszem hogy elromlott volna. Legalábbis remélem. Néztem ehez a kártyához modult, de csak maga a cucc 30 ezer forint kifejezetten erre a kártyára, ami gyakorlatilag a kártya fele árban. Ez nevetséges szerintem. Szóval a fő kérdésem az lenne hogy létezik univerzális VGA vízhűtés? Melyiket ajánlanátok? Esetleg olyan amit a következőnél is fel tudok használni majd. De azzal is megelégednék ha nem 30 ezerbe kerülne csak a hűtőbordája. Ha ilyen nincs mit tehetnék melegedés ellen ami valóban hatékony lenne? Köszi előre is.
-
jones965
Modder
-
proci985
MODERÁTOR
válasz ledgeri #39722 üzenetére
Logika alapján tök egyszerű lenne megcsinálni csak hát programozni nem tudok...
Ha ismertek lennenek az egyes eszkozok pontos parameterei (amik nem ismertek), akkor meg lehetne csinalni, de ugy se lenne egyszeru. Ezt programozokent mondom.
Vannak okolszabalyok, de foleg gyakorlati tapasztalatok alapjan.
DigitXT: tudsz ra dobni egy linket?
[ Szerkesztve ]
-
ledgeri
nagyúr
válasz proci985 #39716 üzenetére
Én csak valami szimulátorfélére gondolnék, nem tesztekre... Logika alapján tök egyszerű lenne megcsinálni csak hát programozni nem tudok...
Mindenkinek köszi egyébként az infókat!
// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
ViZion
félisten
válasz ledgeri #39715 üzenetére
Nagyobb radi kompenzálja az apró különbségeket... De amúgy radin kívül nagy eltéréseket nehéz produkálni bármelyik alkatrésszel. Mondjuk a régi fajta blokkokat kerülni kell inkább, ventiből ki mire esküszik, de az 1200 Ft-os Xilence is jó, ha nagy a radi. Kisebb hőleadó felületnél már jobb venti kell, árban az sem lesz olcsóbb.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz ledgeri #39715 üzenetére
Nincs.
Tesztek vannak radiatoroknal deltaT eredmenyekkel adott W mellett adott vizfolyam es RPMu ventik mellett, de teljes rendszerekrol nem fogsz talalni varialhatoan infot.
tul sok valtozo van, plusz eleve a szobaho valtozasaval nemlinearisan valtozik az alkatreszek hotermelese.
okolszabalyok vannak, hogy mi kb mennyire eleg.
[ Szerkesztve ]
-
ledgeri
nagyúr
Üdv! Én a számok embere vagyok. Ezért kérdezném, hogy van-e olyan weboldal, ahol lehet tervezni vízhűtést, és variálni, hogy mi milyen sorrendben van, miből hány, stb, ami ezáltal megmutatja, hogy milyen hőkülönbségek vannak a különböző rendszerek között, bármennyire is apróak legyenek azok?
// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
veterán
Kitakaritottam a rendszert ,egy keves trutyi volt a cpu meg a vga blokkban is.
A pumpat nem tudtam szetszedni , kicsavartam a csavarokat ,de meg se mozdult aminek le kellett volna siman jonnie... [link]
Na de a lenyeg :
CPU maradt 65 fokon , VGA 82 helyett 65 on megall.
Meg vegre latszik a tartalyban ,hogy mozgatja a vizet a pumpa. -
Dareius
tag
Sziasztok!
Van egy 440-es házam egy 360-as Radim és egy 240-es DDC Pumpám itt. (van még raktáron 1 db, de csak pumpa) Van egy 2.5dl-es tartályom, amit én kihagyok a képletből mert nagy helyet foglal.
A Procin és a VGA-an van csak block.
Van 3 db ¼-es 10/8 as könyököm és 7 db ¼--es 10/8-as sima gyors csatlakozom. (tudom le kéne váltani mindet legalább 13/10-re(vagy16/10) de most nincs hozzá kedvem (rá keret) és szerintem nem érnek 1500+ Ft/db)
Ti miképpen kötnétek be? Annyi elképzelésem van több tervet is készítettem és már nem tudok dönteni. Paintes rajz is tökéletes.
-
ViZion
félisten
válasz Venyera7 #39710 üzenetére
Az mire is lenne jó? Olyan kevés a folyadék, h a hőmérséklete mindenhol közel azonos. Persze ha van min. 50 l-es tartály, ott már lenne értelme.
-
Venyera7
senior tag
Laminális áramlást lètrehozni hogy tudnék, a tartályba visszatérő vizben?
[ Szerkesztve ]
-
BandiT85
aktív tag
válasz rambustibi #39700 üzenetére
Szia, de jó hogy feltetted a képeidet!
Milyenek a G-silent ventik? Dupla 180-as Ek radira kéne! Elsősorban hang érdekel, maxon, leszabályozva, mindenhogy!
Köszi!
-
tomcat78
őstag
válasz #90933760 #39704 üzenetére
Nálam január óta van benne,és pont ilyen a színe Bár a piros löttynek az uv aktív(átlátszó-kék) átlátszó cső sem tesz jót.... Amúgy blokknál jobban látszik képen,hogy kb piros.Ezért gondolom,hogy valami ilyesmi lehet.
"Adjatok hatalmat, hogy elvehessem tőletek. Rakjátok a fegyvert a szátokba, aztán lőjetek!" Tkyd...
-
ViZion
félisten
hmmm... Sörrel hűtöd? Elég egyedi.
-
törölt tag
válasz rambustibi #39702 üzenetére
Lehet csak a fénykép csal, de innen úgy néz ki, mint ami 10 éve kering abban a gépben. A fakó színéről ítélve.
-
tomcat78
őstag
válasz rambustibi #39702 üzenetére
Nálam az aquatuning lötyinek pont ilyen színe van a csőbe... A tartályban kicsit pirosabb...de ennyit csalhat a kép is,meg a szemem is
"Adjatok hatalmat, hogy elvehessem tőletek. Rakjátok a fegyvert a szátokba, aztán lőjetek!" Tkyd...
-
-
törölt tag
Ő, izé, az a folyadék...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Kompakt vízhűtések topikja erre!
● Olvasd el a Téma összefoglalót!
● Privát üzenetben szakmai kérdéssel ne zavarjátok a tagokat!
● A topik csak épített vizes rendszerekkel foglalkozik!
● A topik kiemelt témájú!
● Vízhűtés offtopik
- LEGO klub
- Call of Duty: WWII
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Hardcore café
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Bestbuy játékok
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest