- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- Videós, mozgóképes topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- 3D nyomtatás
- LG LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
Ez a topic épített vízhűtésekkel foglalkozik, kompakt vízhűtések topikja erre a linkre kattintva érhető el! [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz ledgeri #42201 üzenetére
Van prémium is már? Az tuti, hogy ezek ilyenek, innen érkeztek.
-
ViZion
félisten
válasz ledgeri #41833 üzenetére
Álatlában radinál a méret a lényeg... és az arányokból lehet következtetni a hatékonyságra. Annyit kell hozzá kalkulálni, h vaskosabb radihoz erősebb venti kell/ajánlott.
Listerine egyrészt biztos mehetNE, hóiszen a klórhexidin is fertőtlenítő (elvileg antibakteriális, szal. algára nem tenném, de passz)... de rengeteg adalék anyag van, nem tudni mi és mikor fog kirakodni, valamivel reakcióba lépni, stb...
Akkor már inkább Corsodíl, abban több a hatóanyag, kevesebb a "mellékes".Alkohol miért nem jó? Olcsó, bevált, biztos.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Fr3eWar
őstag
válasz ledgeri #41028 üzenetére
Első körben egybe kit-et néztem a P360-ast, de az jelenleg nem elérhető, azt hiszem már van kint dátum hogy mikor lesz.
Viszont így hogy magam válogattam kb 10€-val lett drágább + nem jár a 3venti hozzá (amit a ventis fórumban lehúztak egyébként is) cserébe választhattam nekem jobban tetsző blokkot, így a nikkelezett origi csq-lett, plusz nem a 10/13-as csövezés+fitting készlethez kellett vennem a VGA és +radi csatlakozóit, hanem teljes egészben az általam választott színben és 10/16-os méretben vettem meg a cső-csati kombót.
Kb ennyi, ventiből pár hete vettem már 4db eloop-ot (ebből megy 3 az egyik radira, egy meg a ház seggébe), illetve első körben még a régről meglévő BlacksilentPRO PL-2-esek fognak rámenni a másik radira. Aztán lehet valószínű az összképért cserélem majd a PL-2-eseket is eloop verzióra valamikor.
Más:
Ami 1060 a nagykártyák nyákjára épül arra rá megy a nagy kártya blokkja
Pl Asus 1060 Strix / Giga G1 / MSI gaming X meg talán van még pár, kutakodni kell[ Szerkesztve ]
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz ledgeri #40915 üzenetére
Másrészt ez megint az elhanyagolható mérték kategóriája. Nyilván igaz, mint ahogy az is, hogy a meleg levegő felfele áramlik és a lassabban áramló víznem több ideje van felmelegedni és lehűlni, még ha ez a hatásfok rovására is megy. Nem mellékesen -és itt újabb tényező jön a képbe- a hatásfok önmagában nem elég. Nyilván minél gyorsabban áramlik a víz, annál jobb a teljesítmény, de annál nagyobb, erősebb és hangosabb szivattyú is kell. Ami persze megint nem egy nagy tétel a fogyasztását éves szintre levetítve, de érted. Van az a szint, ami fölött hiába lenne jobb, akkor se éri meg. A lamellás radiátor előnye, hogy a keskeny lamellák miatt akkor is kimagaslóan jól adja le a hőt, ha nincs vagy nagyon minimális benne az áramlás. Ezért van az, hogy ahol a hely és a hatásfok számít, ott már mindenütt ki is váltotta a csőkígyós radiátorokat. Utóbbi mellett ma már csak az szól, hogy lényegesen olcsóbb és egyszerűbb az előállítása. Bár lehet, hogy már az se.
Teoretikusan igazad van, csakhogy a csőkígyós elrendezés általában -és esetünkben is- kevésbé párhuzamos, így azonos térfogatáram-növekedéshez több teljesítményt kell bevinni. A másik -jelenlegi- előnye a lamellás radiknak, hogy -némi trükkel ugyan, de- ki lehet játszani a legszűkebb keresztmetszetet, vagyis a G1/4-es csatlakozást. Teszed mindezt úgy, hogy a mai radikon osztónként 3 van belőle. Nyilván a rendszerben ugyanúgy benne lesznek, de adott esetben azt is lehetne trükközni. Sorosan kötni a VGA-blokkokat és azokkal párhuzamosan bekötni a procit, vagy nagy ellenállású VGA-blokkokat venni és en-blok párhuzamosítani az egészet a procival, a lehetőségek tárháza széles.
Azonban egy ennyivel párhuzamosabb rendszerre ennyivel nagyobb vízhozamú szivattyút is kell kötni, ami megint zaj és esetleg fogyasztás szempontjából lehet sarkalatos pont.
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz ledgeri #40903 üzenetére
Ez ott bukik, hogy a radikban -szándékosan- elég keskenyek a járatok. Pont azért, hogy minél nagyobb felületen minél jobb hatásfokkal érintkezzen a víz a roppant nagy arányú párhuzamosítás ellenére. Szóval itt már fontosabb lenne, hogy a járatokba egyenletesen áramoljon a víz, amire meg a keresztáram jobb. De lényegtelen, mert a rendszert sosem az fogja limitálni, hogy 360-as sima helyett 360-as crossflow radit tettél be. Légtelenítéskor viszont cumi lehet a házat pörgetni-forgatni ahhoz képest, hogy a radi tetején kiszalad a levegő és csá.
Esztétikába nem mennék bele, mert egyrészt egyéni preferencia kérdése, másrészt nagyban függ a ház és a rendszer kialakításától.
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
ViZion
félisten
válasz ledgeri #40903 üzenetére
Nem értem mit mondasz...
Valaki? Kis- (HF) vs nagy ellenállású blokkra gondol?Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
DigitXT
nagyúr
válasz ledgeri #39836 üzenetére
Attól függ, hogy milyen radi. Ha vmi nagy ellenállású cucc, pl. MoRa 2, akkor
jobb párhuzamosan, mert nagyobb lesz az áramlás, más esetben felesleges
vacakolás: eredménye nemigen lesz. A radi jellemzően magában masszívan
párhuzamosított kis ellenállású komponense a rendszernek. Kivéve, ha nem.Szerk: ha a hőleadó képességre gondoltál, akkor azt nemigen befolyásolja...
A rendszerben 1 áramlási sebesség van, leánykori nevén térfogatáram.
Ez a több ideig hűtés nem értem, hogyan ment a fejekbe. Igen, minél inkább
alacsony az áramlás, annál nagyobb hőmérsékletkülönbséget lehet csinálni.
De normál esetben ez nagyon nem cél, és rendszerszinten visszaüt.[ Szerkesztve ]
-
proci985
MODERÁTOR
válasz ledgeri #39722 üzenetére
Logika alapján tök egyszerű lenne megcsinálni csak hát programozni nem tudok...
Ha ismertek lennenek az egyes eszkozok pontos parameterei (amik nem ismertek), akkor meg lehetne csinalni, de ugy se lenne egyszeru. Ezt programozokent mondom.
Vannak okolszabalyok, de foleg gyakorlati tapasztalatok alapjan.
DigitXT: tudsz ra dobni egy linket?
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
ViZion
félisten
válasz ledgeri #39715 üzenetére
Nagyobb radi kompenzálja az apró különbségeket... De amúgy radin kívül nagy eltéréseket nehéz produkálni bármelyik alkatrésszel. Mondjuk a régi fajta blokkokat kerülni kell inkább, ventiből ki mire esküszik, de az 1200 Ft-os Xilence is jó, ha nagy a radi. Kisebb hőleadó felületnél már jobb venti kell, árban az sem lesz olcsóbb.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
proci985
MODERÁTOR
válasz ledgeri #39715 üzenetére
Nincs.
Tesztek vannak radiatoroknal deltaT eredmenyekkel adott W mellett adott vizfolyam es RPMu ventik mellett, de teljes rendszerekrol nem fogsz talalni varialhatoan infot.
tul sok valtozo van, plusz eleve a szobaho valtozasaval nemlinearisan valtozik az alkatreszek hotermelese.
okolszabalyok vannak, hogy mi kb mennyire eleg.
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Kompakt vízhűtések topikja erre!
● Olvasd el a Téma összefoglalót!
● Privát üzenetben szakmai kérdéssel ne zavarjátok a tagokat!
● A topik csak épített vizes rendszerekkel foglalkozik!
● A topik kiemelt témájú!
● Vízhűtés offtopik
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest