Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Samsung Galaxy Tab S10 FE - a szoftvertámogatás felára
- DUNE médialejátszók topicja
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- PC-karbantartás havonta: 5 lépés, amit nem érdemes kihagyni! - Tech Percek #3
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- OLED monitor topic
- Milyen notebookot vegyek?
- Gaming notebook topik
Aktív témák
-
Lucif-R
senior tag
válasz
Nyugdíjas #14699 üzenetére
Nem tom mi baja lehet egy Nexxxos Extreme Tripla radinak... használt no és?
Ki kell mostni azt szeva ha meg jukas ott ahol nem kéne akkor meg meg sem venni...
Ami azt a blokkot ilelti asittem csak tető kell neki és nem az a csövetéses móka... azt nem lesz olyan 1xű megvariálni bár lehet vékony szárral ki lehet fúrni bár necces.
Más.:
Nyákot marni sajdejóóóó... VasKlorid és Barkácsfúróóóó...
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
ABnormal #14675 üzenetére
Viszont az ilyen mikrocsatornás cucmókokhoz nagyon drága gépek kellenek. A felsorolt kollégák közül akit ismerek nagy valószinüséggel egyikőjük sem tudja megcsinálni.
Szoksos hülye kérdés: Miért nem veszel egyet? nem drága ez a blokk már... Nem hiszem, hogy sokkal olcsóbbna ki lehetne hozni
Tothgera30: Az általad mutitott radik jók,de van jobb ennél
-
-
P00By
nagyúr
EVGA Launches e-GeForce 9800 GX2 Hydro Copper 18 1024MB:
-
Lucif-R
senior tag
válasz
szebike001 #14694 üzenetére
Lehet topicot tévesztettél... van neked egyáltalán vízhűtésed? Vagy tervezel? Amúgy tegyél fel Everestet és abból látod hogy mi mennyi °C. Amúgy mi csak vízhűtéssel kapcs tudunk segíteni... de mondom Everestel nézzél hőfokokat.
-
szebike001
csendes tag
Sziasztok!
Olyan problémám lenne, hogy én karácsonykor vettem egy gépet: Q6600 2,4ghz, 4gbRAM, 620Wos corsair táp, 3vinyó, 8800GTX gpu, és valamiért megfagyogat(én gynakszom hogy hűtés miatt, mert nagy terhelésnél, játéknál szokott megfagyogatni, de most hogy bejöttek a melegek tovább fajult a dolog) :S. Szerintetek mi lehet a baj, és mivel tudnám megoldani?
lehet hogy nem a hűtés a rossz, ez csak egy tipp volt
előre is thx a válaszokat!!
-
Lucif-R
senior tag
Na sikerült beszerválnom egy Dualos Siletn BOX-ot
Csak se highflow csatim se 15/10es ClearFlex csövem...
Akinek lenne G1/4 HighFlow csatija kettő db eladó az szóljon mán nekem... ja és Balika ha van még ClearFlex darabot szójjámá rám egy pm-el hogy mekkorák köcce
Szerk.: Ja és van jóárasítottan 6db 10/8as gyors csatim...
-
Bulitt
addikt
üdv
Valaki a gyors csatik méreteit egy szabvány rajzal együtt megtudná nekem adni? Szóval magasság, az a perem méret. A blokkba G1/4-es menetel csatlakozik ha jól tudom ugye?
Szóval minden méret kellene róla, lehet tudok csináltatni
-
R.Zoli
őstag
válasz
Tothgera30 #14682 üzenetére
Pont tegnap este én voltam az ügyeltes orvos és este 10-kor egy beteghez riasztottak akit késöbb meg is operáltunk nyílt állkapocs töréssel...Természetesen motorozott és mindezt a sérülést bukósisak mellett szenvedte el... Kb. minden második súlyos arc/agykoponya sérült motoros...Ha nem is száguldó koporsó ,de a koporsó előszelének lehet nevezni...
-
varga911
senior tag
válasz
A Cape Cora-ból többet szokás összekötni, nehogy azt hidd hogy egy darab elviszi az egész géped. 6db-nál már nem olyan olcsó.
Szerk: ABnormal kolléga megelőzött.
-
ABnormal
őstag
válasz
abból a cape corából kell pár darab...szóval nem 5500 hanem 5500X8 kb
-
válasz
Lucif-R #14680 üzenetére
A passzív Cape Cora - 5500ft (vadi új)
A ventillátoros Nexxxos Extreme III - 13500ft (vadi új)
Használlt radit nem veszek, inkább pótlok (pl.: 5000ft-t) és van egy új radim, és az új az új. Amúgy elírtam, hangoskodó radi nincs, csak van amire venti kell és annak hagja van, a passzívnak meg nincs.
A motorozásról annyit hogy a családtagjaim is azt mondják hogy "a motor egy száguldó koporsó", (valamennyire) igazuk is van, volt is balesetem és épp hogy túléltem, mert ha nincs bukósisak, akkor... fakereszt. De ha ráülsz a motorra, akkor nem tudsz leszállni annyira jó érzés, szavakba nem lehet önteni, pl.: mikor Romániában túráztunk 125ccm-es mocikkal, és a szerpentínen hasítottunk vagy 120km/h-val, az nagyon jó volt. Amúgy az ilyen pillanatokért érdemes élni!
-
Lucif-R
senior tag
válasz
Tothgera30 #14679 üzenetére
Te most a két egyes radit veszed darabja 5k ért? Vagy az duplaradi? Extreme 3as radi van 10k-ért apróban az kb 2db normál 3as radinak felel meg...
...ezt a jó kis hangtalan radit...
Nem láttam még hangoskódó radit...
az jó ha szeretsz motorozni... irjá végrendeletet minnél előbb
mellesleg off
szerk.: heJessírás...
-
A következő megjegyzések elolvasása, csak 18 éven felüliek részére engedélyezett, és nem minden estben tartozik ebbe a topikba:
Ezen a mai napon nagyon melege van a gépemnek és nekem is, szóval megyek motorozni, amúgy van egy ügyes street fighter, nézzétek meg motorosok, meg mindenki.
Amúgy azért kell 2 radiátor, mert nagyobb a hőleadása és 5000ft-ért nem hagyom ott ezt a jó kis hangtalan radit, de ha nem jó akkor kísérletezgetek vele. Szóval ott lessz az alaplap és a meghajtó tartói között egy kábelösszekötözővel lefogatva, közöttük szivacs, ami lelnyeli a rezgéseket! Honda Cbr 125 R fan vagyok (abban is van vízhűtés)
.
-
Lucif-R
senior tag
válasz
Casoli #14677 üzenetére
A se sokkal jobb megoldás...
igy most radin leadott meleget befújod a házba ezzel "újra" melegítve a vizet a blokkokat a belső eszközöket... HDD, MOSFETEK stb... Nekem 9db 12cm-s AC venti van a radin
gael: nem vicceeeeees.... nem kicsit nagyon ottvan... és ennek a másik fele ha jólemléxem a párja
szép na! ( igy gyóóómááá???
)
-
válasz
Lucif-R #14644 üzenetére
Kb két-három éve vettem meg a rendszert csak egy év után szétrepedt a pumpa, azóta állt. Azokhoz a procikhoz teljesen jó volt. Egyébként kösz az ötletet, egyenlőre csak megfordítottam a ventit, most felülről szívja be a levegőt, és húzza át a radiátoron. Itthon kb 5 fokkal melegebb van a tetőtérben mint mikor próbálgattam tegnap és írtam a hőfokokat. Egyenlőre ezzel a rendszerrel 8 fokot esett a proci hőfoka, és hozzáadom az 5 fok hőmérséklet különbséget is. Tehát 13 fokot javult a rendszer teljesítménye, arról nem is beszélve hogy a 12centis ventilátor nem 2800rpm-en pörög hanem csak 900rpm-en
Ezek szerint mégsem felejtős a sima Bigwater. Legközelebb kivágom a gép tetejét hogy rendesen tudja nyomni a levegőt a radiátorra, mert most eléggé be van folytva szegény.
-
gael
tag
válasz
Lucif-R #14667 üzenetére
Ezt a tápot nem akarom hazavágni. Egyszer már próbáltam erről indítani ,de felpörgött-leállt. Valószínüleg a védelem lekapcsolta , de nem szeretnék addig kisérletezni vele míg el nem b@szom. Ráadásul ha össze van rakva a cucc jó sz@r hozzáférni az atx csatlakozóhoz. Mindenképp veszek valami 1k-s hulladékot , hogy ne kelljen rizikózni.
Örülök , hogy viccesnek találod a radim
-
Lucif-R
senior tag
válasz
ABnormal #14662 üzenetére
Őket zargasd hátha:
Meg talán még esetleg lehet fuzik
MrWolf: Nagyon remélem hogy 10es csatikat és 10es belsejű csövet néztél
Jolvan akkor hajrá a mókával azt várjuk az eredményeket
gael: Na egész jólett
ami a plusz tápot illeti minek? Lehúzod az alaplapról zöld/fekete összeköt és megy az ATX táp... jo igaz nemkem most másik ATX-ről megy de csak azért mert volt pluiszban egy a régi gépemben... és mert sokat barkácsolgatok és igy mást is rádugványozok tesztelgetni stb... és ennek nem gond ha néha záromazáramkört
kem: hát nem sokat
innovatec X-flow- SocketA
--------------------------------------
Maganemében biztos jó bár a mostani blokkok teljesítményéhezt képest gyengus és SocketA-s nem nagyon keresnek ilyet már kb egy MAG teljesítményével ér fel szal legyen 4kZalman NWB1
Zalman GWB1
---------------------
3k ért van itt kint aprón és a Zalman blokkok meglehetősen gyenge minőségűek és korrozióra erősen érzékenyek, teljesítményben meg hát ...Eheim 1046
--------------------
Szivatyúkban annyira nem vagyok otthon leaglábbis ezt nem nagyon ismerem. Függ hogy mennyire dzsuvás és milyen idős, átvan e alakítva 1/4esre,12V-al megy e vagy 220al.Szerk.:
gael Radi az nagyon fincsi
-
gael
tag
Valamiért nem müxik a kép direkt linkje a picasan
-
kem
addikt
Sziasztok!
Ezek mennyit érnek használtan?
innovatec X-flow- SocketA
Zalman NWB1
Zalman GWB1
Eheim 1046(#14664) gael:
A homemade radi linkje nem müxik. -
gael
tag
Nah tegnap 2,5 óra alatt sikerült átépíteni a rendszert.
Asetek pumpa helyett D5 vario , tartály , plusz a hommade radim ikertestvére került bele.
Háát nem mondom , hogy egyszerü volt rádugni a D5 csonkjaira a 10!/14 es csöveket , de nagy örömömre sikerült , és az egyelőre nyolc ventivel bélelt radiátorszendvics már nem állhatja el a wasser útját.
Aztán jöhetett az orosz rulett..... de már megígértem magamnak (párszor) ,hogy veszek vmi ócsó tápot a feltöltés/tesztüzemre , mert amilyen nyughatatlan vagyok elég sűrűn piszkálom a "vizet".Kopp-kopp , semmi szivárgás , és csak erősíteni tudom a D5 rajongók táborát. Képek -
MrWolf
csendes tag
válasz
Lucif-R #14660 üzenetére
Huh kiszámoltam a csatlakozókkal meg csövekkel egy szép összeg lett
Egyenlőre a VGA-k-kapnak egy egy ATI Silencer léghűtést ami állítólag 15 Db-el megy és amit írtam azt berendelem a subcoolingnál. Ezzel spóroltam egy rakás csatlakozót meg csövet, de 4 ventivel így is kevesebb lesz a gépben. Remélem sokat fog halkulni, és a proci majd visszamászik 50 fok köré....
Tényleg kössz az infókat! Sokat segítettél
-
Lucif-R
senior tag
válasz
MrWolf #14659 üzenetére
XSPC Delta v2 az jó. Nekem is olyan van, és talán az a 3. legjobb blokk most a piacon és ár/teljesítmény szempontból talán az első. SX4 hűtővel azért csak csínyán mert azok a radik nagyon sűrűn lamellázottak ( ált autó raidk ilyenek ) mivel meglehetősen nagy a menetszél ált ill van egy kurta nagy venit ami rásegít... szal azok nem éppen a passzivitás jegyében lettek gyártva... de monnyuk ha szerváész rá egy 250mm-es ventit asszem volt itt valaki aki árult ilyet apróban, azt sztem bőven elég lenne hogy elidítsa a légmozgást és mivel nagy igy meglehetősen halk is.
Hangforrás:
- szivatyú
- ventik a radin -
Lucif-R
senior tag
válasz
MrWolf #14653 üzenetére
Az ilyen feszített kialakításu NexXxoS blokkok szeretnek megrepedni... csak szólok. AGB tank okés, Laing DDC okés, GP2X-A az is okés. Zalman sajnos szar blokkokat gyárt kivétel ha jóltudom a GPU blokk ( fullcover ).
Csövezés... hát használj 10es beslősjű csövet, és 10es highflow csatikat. Igy a lehető legnagyobb keresztmetszetet biztosítod a rendszernek. Eszedbe ne jusson 8/6os csöveket venni...
DeSanto: Laing D5 Solar az egyik legerősebb szivatyú. Egy "hátránya" hogy nem állítható a teljesítménye igy meglehetősen nagy vihart tud kavarni. Ennek van a tesője a Laing D5 Vario, őt 5 fokozatban lehet kapcsolni. Mind a kettő 1/2" csatlakozóval van gyárilag de ha leszűkíted 1/4" az még semmi gondot nem okoz. Laingok meglehetősen megbízható árukhoz jólteljesítő szivatyúk. Eheim-ek se rosszak de azért több gond van velük mint a Laingokkal.
MrWolf: Gyári szettet SOHA nem veszünk... NEM és NEM!!!
Más:
Affem ma végre összeál a ventirendszer a 9es radin... már csak két db kondi kell Lomexből, meg pár óra barákács faragás nyákrajzolás stbÉs utánna végre mehet a terheléses teszt
Megint Más:
Én komolyan szeretek nektek segíteni de úgy ánblokk mindenkinek... de mér van az hogy kivesézünk egy témát és kb 2nappal később jön valaki és bedobja még1x ahelyett hogy használná a keresőt... de most na... komolyan...Szerk.:
WiZARD: meg rettentően hangos is... és nem tom láttátok e már hogy milyen vastag az a cső
kb mint a TT rendszereké... 8/6... vagy kisebb...
Nyugdíjas: mivanmégittvagy?
-
MrWolf
csendes tag
válasz
jenei92 #14647 üzenetére
OK szétnézem a subcooling-on. Amik tetszenek egy Noise Isolator AGB tank, egy LAIng DDC szivattyú, Nexxxos XP rev.2 CPU blokk, Két gpu blokk GP2X-A , és valszeg szerzek egy kocsi vagy motor hűtővíz radiátort ami talán elviszi passzívan vagy félpasszívan az egészet. De egy csomó alkatrésznél nincs feltüntetve hogy milyen és mekkora cső jó rá, arra mindig rá kell kérdezni, vagy a csatlakozók beszűkítik a nagyobb csöveket? Illetve még azt kérdezném hogy használható-e ez a rendszer amit kitaláltam?
Köszönöm a segítséget!
-
DeSanto
őstag
válasz
Nyugdíjas #14643 üzenetére
Kb 50ezer az ami még belefér.
Mint láttam egy GTX blokk "csak" 17ezer körül van.
A Zalman 8800GTX blokk jó vagy zalmant nem éppen egy jó megoldás?
Használtban is gondolkozom.
Engem az ilyesmi nem zavar ha másodkézből való a cucc.
Nem tudom hogy ezek a EHEIM pumpák megbízhatóak e. -
jenei92
senior tag
válasz
jenei92 #14647 üzenetére
Bocsánat
,Itt egy link ezen nézelődhetsz:Subcooling
De itt PH-n felkeresheted Nyudíjast is Ő is tud segíteni az összerakásban!
Az Apróhirdetéseknél Tody56-t is felkeresheted!Szerk:Tag lettem!
-
-
MrWolf
csendes tag
Sziasztok! Gondolkodom hogy átállok vízhűtésre mert már hat venti van a gépemben és eléggé búg. Olyan 40-50 ezernél többet nem szánnék a dologra. A fő hűtendő dolgok a proci és a két videókártya lenne. A kérdésem hogy jó lehet-e az hogy veszek egy ThermalTake Bigwater 745 (CL-W0076)-t és bővítem a vga hűtésekkel vagy inkább darabokból válogassam össze az egészet?
-
Lucif-R
senior tag
válasz
__vizipók__ #14637 üzenetére
Nincs mit! Csak haszáld azt a rohadt keresőt...
Casoli: te figy... szívószállal ne akarjál vízhűtést csinálni... jól olvastam hogy 8/6-os a cső??? Ecsém... TT-éknek van pofájuk rendesen... monnyuk amig lesznek olyanok mint te, addig tuti...
Meg látom okosan a gépáltal felmelegített meleglevegőt húzod át a radin... éljen a fizika meg a logika...
Zöld trutyi lehet pl algásodás... ja és ne nagyon várj bármit is attól a izétől... mert hogy az max egy 386DX100-asra lenne elég hűtés... talán...
Nyugdíjas: Levélnehezéknek meg nem eléggé esztétikus... imho
DeSanto: Senior tag vagy... használd te is kicsit a kersőt meg olvass vissza...
ps.: ma nem vagyok helpdeskes hangulatban...
-
DeSanto
őstag
Soha nem hűtöttem a gépemet vízzel.
Az lenne a kérdésem melyek azok az alkatrészek amelyek megbízhatóak?
Nekem kellene 8800GTX-re blokk, LGA775 CPU-ra (Quad), és egy chipsetthűtő.
Mik kellenek hozzá még?
Pumpa ,radi és még?
Sajna ebben nagyon kezdő vagyok. -
jenei92
senior tag
válasz
Tothgera30 #14636 üzenetére
Én még minig nem értem minek 2db radi!
-
P00By
nagyúr
GeForce 9800 GTX-ek vízhűtéssel (a linkért köszönet biggamer-nek)
-
válasz
Nyugdíjas #14635 üzenetére
Én is Bigwatert akartam, de a többiek "jó útra" térítettek. Szerencsére most fogok venni egy Cooler Master Stacker 830-at, benne egy Nexxxos Extreme III aktív radiátorral, és egy Cape Cora passzív radiátorral, hozzá egy Zalman mfc-2, amivel szabályzom a sok ventit, és mivel csak a processzort hűtöm, ezért egy XSPC V2 CPU blokkot rakok mellé, a többi alkatrészen még gondolkodom (ne essen le a vérnyomásotok, ez csak most lessz így, úgy is bővítek majd). Na ez jobb lessz mint a Bigwater, de dupla annyi lessz az ára is!
-
jenei92
senior tag
válasz
Casoli #14623 üzenetére
Valószínű a gyári folyadék színezte meg!
Hát a Bigwater már csak iylen 80fok főlé menős!
takarításhoz! -
Hali! Vízhűtés rendszert valamilyen desztvizbe adható adalékkal ki lehet takaritani? Összeraktam a Tt Bigwater rendszeremet de nem vagyok megelégedve a hűtőteljesítményével. Orthossal leterhelve negyed óra alatt 80fok köré emelkedik a hőfok. Úgy vettem észre hogy zöld lerakódás van a csövek belső falain és biztosan a blokk és radiátorban is lehet. Lehet a régi folyadék maradványai, ami gyárilag ilyen UV zöldszínű volt.
-
P00By
nagyúr
-
Oibacsi
őstag
Srácok tudtok segíteni? Le tudná nekem valaki mérni a 11/8-as csati átmérőjét a nem menetes oldalon (magyarul a kupakét)? Illetve hogy mekkora kulcs fogja? Köszönöm
-
H_Zozo
tag
Nem rossz ez, már én is nézegettem régebben, csak szerintem ebből nem fér el 2db egymás mellet. Meg azt sem értem, hogy miért kell a két oldalt lülön hűteni, simán meg lehetett volna oldani 2db o-gyűrűvel.
Na majd kitalálok én is valami hasonlót, csak akkor le kell cserélnem a Geil Ultrákat Black Dragonra. -
törölt tag
válasz
Samanbacsii #14600 üzenetére
Nem, G0.
Fene tudja mennyit megy, gépem még nincs, az Öreg meg lusta Xp-t telepíteni, hogy betesztelje a procit.
Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Ukrajnai háború
- Mandragora: Whispers of the Witch Tree teszt
- Mozilla Firefox
- Moderátort keresek a fórumhoz!
- Gitáros topic
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen NAS-t vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- További aktív témák...
- OLCSÓBB!!! Dell Latitude 7420 és 7420 All-In-One i7-1185G7, Intel Iris Xe Graphics, 16GB, 256GB-2TB
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest