Aktív témák
-
-
-
-
-
Épp nézegetem a Thermaltake oldalát és látok egy víz/lég hűtést Thermaltake Volcano 4008 néven, mellette "Heat Exchanger" felirat. Utánna néztem a Youtoobe-n és láttam hogy "bekötik" egy Vga blokk hűtésébe is. Most akkor ez egy Cpu blokk, egy részerelt radival, és egy ventillátorral, ami esetleg elbír még egy Vga-t? Vicces találmány, van valakinek ilyen?
-
-
-
-
-
Valaki tud csinállni Vga blokkot Ati Radeon 4870-re, lehetőleg teljesen rézből? Jó lenne ha képet küldene.
-
-
Ha valakinek kell ilyen, akkor írjon vissza nekem.
-
Radiátorok eladóak, csere lehetséges Sony Ericcson w880i vagy K770i.
-
-
Nekem ilyen kell, valaki tudja hogy kié ez, vagy ki csinálta.
-
Autóbontóból eladó radiátorok!
Autó vízhűtő radiátorok (ami az elejében van) - 20 ezer.
Autó fűtőradiátorok (fűtés radiátora) - 5 ezerAmúgy ez "najon cép".
-
válasz
Oibacsi #16506 üzenetére
Jól van bocsesz, csak a konfighoz igazítottuk a vízhűtést és elszaladt a ló. Lenne egy kérdésem, vagyis kettő, 1. érdemes-e beleönteni a kész rendszerbe ezt, vagy marad a desztillált víz. 2. Milyen rendszert ajánlassz (magyar oldalról összeszedve) a "jövendőbelimhez".
-
válasz
Cyberbeni #16490 üzenetére
Na itt vagyok. MSI P45D3 Platinum, sajnos az MSI-ről rossz tapasztalataim vannak, de árba elég jónak számít, az a 39,057 magyar királyi forint, és még . Na majd meglátom, de eddig az MSI-t kerültem ahogy csak tudtam és azért lett most Gigabyte. Tápnak lehet hogy elég lenne egy Antec Phantom 500 is.
-
válasz
Buldozer99 #16487 üzenetére
1333Mhz-s nem jó? Mert a Corsair 2048MB DDR3 PC3-14400 1800Mhz CL7 DF memória - 92,209 magyar királyi forint, ami nem olcsó, de már 1800Mhz-s.
Mondjuk ha beszereznék belőle 4 Gb-ot, akkor elköltenék 200 ezer forintot.
Épp most váltottam a drága 280-ról olcsóbb 4870-re és megint költekezni kell.
Erre inni kell.
Na, megyek kajázok és "délután felé" visszanézek.
-
-
válasz
Tothgera30 #16478 üzenetére
Itt a konfig!
Inform Guard Compact GS1000S
Enermax Tápegység MODU82+ 625W
Cooler Master Stacker 830
Asus Rampage Formula
Intel Core2 Quad (Q9450)
XFX GTX 280
4barab*PQI 1GB 1333MHz DDR3
Western Digital 750GB SATA2 Green Power
Logitech WAVE
Microsoft SideWinder
Genius SW-HF5.1 5005
Acer AX 221WAsd 22" Wide
Azt hiszem ennyi, hozzászólást, véleményt várok a konfigról is és az ehhez való hűtésről. -
Basszus, pedig tényleg összeállítottam egy rendszert.
-
Összeraktam a konfigot, és valahogy így fog kinézni. Így össze kéne ranki egy vízhűtéses rendszert.
-
-
-
A konfig nem végleges, akkor várok még egy kicsit.
-
válasz
SzlobiG #16435 üzenetére
Azért várok, mert így hírtelen nem tudok leakasztani 500 ezret gépvásárlásra. Na meg azt nem akarom hogy ítt áljon a gép, inkább engedek az árból, mert nem használom, és a gépet a tesómnak lökném össze (hagy játszon a gyerek). Nem akartam én bizonygatni, csak ha valamit röviden írok, akkor azt mondják hogy fejtsem ki bővebben, de ha továbbra is röviden írom, akkor hazugnak tartanak és nem látnak szívesen a topikban. Na ennyit erről, ost inkább nézzünk valami halk, de jó vízhűtést, persze ebéd után. Megyek kajázni!
-
válasz
SzlobiG #16433 üzenetére
Várjunk csak. Itt van egy ilyen egy olyan motor, amit eladok, és a gépet is eladósorba rakom. Ha eladtam mindet akkor jön az új gép és a motor, "mert a pénz nagy úr". A gépem hírdetésénél azért van odaírva hogy "más gépet beszámítok, akár drágábbat is", mert a haverom gépet venne és ha van érdeklődő, akkor odaadom neki a telefonszámát. Ha minden összejön, akkor lessz új gép, és egy Honda Cbr 125 R is.
Ennyi, más kérdést, esetleg? -
-
Jól van főnök, hallgatok! Akkor légyszi, egy passzív vízhűtést hozz már össze nekem, a Cpu-ra és a Gpu-ra blokkokkal!
-
válasz
djtooomi #16425 üzenetére
Én úgy venném, hogy csak a hűtőt, és vennék CPU, GPU blokkokat, és csöveket, ja és vízhőmérséklet mérőt. Amúgyha a hűtőm (pumpával) az asztal alatt van és a gépház az asztal fölött, akkor fel bírja nyomni a vizet a szivattyú.
Ó köszi, akor lehet hogy mégis 280 lessz, csak kicsit drága, hátha lemegy az ára, mert ez olyan mikor megjelent a 8800-as és volt öröm, de az anno 150 ezer volt.
-
Ajaj, ennyi hozzászólást még nem láttam
. Akkor Thermaltke Rocket felejtve
. Mi lenne ha vennék egy Zalman Reserator 2-t és a rendszerbe kötnék egy ilyet, és ráraknék két darab SilentBlade 2-t. De ha nem jó, akkor elgondokodom valami komoly rendszeren. Sajnos az a másik probléma hogy a Geforce 280-ra nincs blokk, így (Ati Radeon fan vagyok) lehet hogy marad a 4850/4870 páros vízhűtésbe kötve. Vélemény?
-
-
Pfúúú, azért ekkora kiadást nem terveztem, mert a gép így is 350 000 / 400 000 forintba lessz. De ha vennék egy Thermaltake Rocket-et, hozzá egy D-TEK Fuzion, és a Videókártyára nincs blokk, vagy arra milyet lehet rakni? Ja, és nygma barátotokkal nem állok rokonságba.
-
-
Bocs hogy nem értem a poént, de olyan vízhűtést keresek, ami elbír egy Intel Core2 Quad (Q9450)-al, és még egy XFX GTX 280-al. Szóval?
-
-
-
válasz
fsb1000 #16345 üzenetére
Én pár hónappal ezelőtt nézegettem vízhűtéseket és eldöntöttem, hogy vízzel hűtök Processzort és Videókártyát. Mivel elég drága lett volna egy Innovatek szett, ezért próbáltunk összeállítani egy szedett-vetett vízhűtéses szettet. Mivel ez is elég rágán jött volna ki, és a passzív (hangtalan) cuccok híve vagyok, ezért megnéztem pár külső passzív vízhűtést, Zalman Reserator 2-t, és a Thermaltake Rocket-et. Ezek a szettek elég jók lennének a következő gépemhez, melyben 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 vagy 10, 11, 12 vagy 13, 14, 15, 16, 17 alkatrészek lesznek (lehet hogy még változik). Véleményt, hozzászólásokat várok.
-
Van valakinek passzív hőleadó radiátor - tapasztalat van rólla, és esetleg eladó-e?
-
-
válasz
fsb1000 #16008 üzenetére
Esetleg megoldható lenne az amit én fogok építeni. Az a tervem, hogy veszek egy Cooler Master Stacker fekete (830) házikót, rárakok 20db Cape Cora fekete radiátort az oldalára (a ventillátor tartó műanyagra a gépházon belül), a legdurvább csövekkel, csatlakozókkal. Ami belekerülne, az még döntés elatt áll, de szerintem valamilyen Intel processzoros, 2db Ati videókártyás Crossfire-s rendszer lessz, de a videókártyákra passzív hűtést gondoltam. Annyi biztos hogy piros neon fog világítani belőle, és az elején és a hátulján lessz 1-1db SilentBlade 2-es ventillátor, amit valamilyen előlapi panellal szabályzok 500rpm-re.
-
-
válasz
Lucif-R #14680 üzenetére
A passzív Cape Cora - 5500ft (vadi új)
A ventillátoros Nexxxos Extreme III - 13500ft (vadi új)
Használlt radit nem veszek, inkább pótlok (pl.: 5000ft-t) és van egy új radim, és az új az új. Amúgy elírtam, hangoskodó radi nincs, csak van amire venti kell és annak hagja van, a passzívnak meg nincs.
A motorozásról annyit hogy a családtagjaim is azt mondják hogy "a motor egy száguldó koporsó", (valamennyire) igazuk is van, volt is balesetem és épp hogy túléltem, mert ha nincs bukósisak, akkor... fakereszt. De ha ráülsz a motorra, akkor nem tudsz leszállni annyira jó érzés, szavakba nem lehet önteni, pl.: mikor Romániában túráztunk 125ccm-es mocikkal, és a szerpentínen hasítottunk vagy 120km/h-val, az nagyon jó volt. Amúgy az ilyen pillanatokért érdemes élni!
-
A következő megjegyzések elolvasása, csak 18 éven felüliek részére engedélyezett, és nem minden estben tartozik ebbe a topikba:
Ezen a mai napon nagyon melege van a gépemnek és nekem is, szóval megyek motorozni, amúgy van egy ügyes street fighter, nézzétek meg motorosok, meg mindenki.
Amúgy azért kell 2 radiátor, mert nagyobb a hőleadása és 5000ft-ért nem hagyom ott ezt a jó kis hangtalan radit, de ha nem jó akkor kísérletezgetek vele. Szóval ott lessz az alaplap és a meghajtó tartói között egy kábelösszekötözővel lefogatva, közöttük szivacs, ami lelnyeli a rezgéseket! Honda Cbr 125 R fan vagyok (abban is van vízhűtés)
.
-
válasz
Nyugdíjas #14635 üzenetére
Én is Bigwatert akartam, de a többiek "jó útra" térítettek. Szerencsére most fogok venni egy Cooler Master Stacker 830-at, benne egy Nexxxos Extreme III aktív radiátorral, és egy Cape Cora passzív radiátorral, hozzá egy Zalman mfc-2, amivel szabályzom a sok ventit, és mivel csak a processzort hűtöm, ezért egy XSPC V2 CPU blokkot rakok mellé, a többi alkatrészen még gondolkodom (ne essen le a vérnyomásotok, ez csak most lessz így, úgy is bővítek majd). Na ez jobb lessz mint a Bigwater, de dupla annyi lessz az ára is!
-
válasz
#72042496 #14378 üzenetére
Minek néznének hülyének? Azért mert van egy jól szellőző drága házam, és abba raktam vízhűtést! Amúgy azért veszek erős, masszív házat, mert most egy Codegen van, ami... Szerintem a környezetem nem nagyon ért a gépekhez (az eggyik fele Gamer, a másik meg csak netezik és a Word-ot használja, a harmadik fele, megállta a nagyszerű Pentium 2-nél), de az biztos hogy szerelni nem tudják (kivéve apám, miután mindent elmagyaráztam neki). Tygoon R3603-es csövet találtam, és 1.680 Ft méterenként (nem olcsó). Én a házikót nem akarom szétvágni (hogy gondoltál ilyenre, hogy egy Stackert szétvágni...), szóval felülre (ha elfér) akkor egy Nexxxos Extreme II kerül, hátra pedig egy Nexxxos Extreme I lessz felszerelve. Nekem így megfelene, és árban sem lenne annyira megterhelő, és lehűtené a processzorom.
-
válasz
jenei92 #14374 üzenetére
Az igaz hogy a CM Elite jobb ár-érték aránnyal rendelkezik, de a Stackert nem lehet összehasonlítani egy "mezei házzal" mert ha ránéz egy laikus, azt mondja hogy durva, akkor a benne lévő konfigra is ezt fogja mondani. Amúgy meg azért választom ezt a házat, mert erős és tiszteletet parancsoló, és én szeretem ha masszív az a vas ami összetartja a teremtményem, és jól néz ki. Az ára az sem kevés, de ebbe nagyon sok konfig fog még éldegélni nekem, mert a mostani Codegen, hát... elég... gyenge...! A radiátoroknál nem tudom mennyi és mekkorák férnek le, szóval Help me!
-
válasz
#72042496 #14371 üzenetére
Köszönöm válaszodat, a tanácsaidat megfogadom, de szerintem a 10/8-as csővezetést használom, mert akkor túl sok átalakító kell! Thermo szenzort inkább meghagynám, mert jól is néz ki! Nem tudom befér-e egy duplaradi a Stacker 830-as hátuljába vagy a tetejábe, esetleg hova rakjam?
-
válasz
Tothgera30 #14366 üzenetére
Összeraktam egy vízhűtést, ami a következő konfigomat hűti majd! Szóval amibe belerakom mindezt, az egy Cooler Master Stacker 830 lessz.
Radiátor: 1 darab Nexxxos Extreme II, 2 darab Nexxxos Extreme I, és még 1 passzív Cape Cora.
Cpu foglalat: XSPC Delta V2 Universal-t választottam, mert jó a 4 magos AMD 9850-hez.
Szivattyú: Laing DDC-t néztem ki, mert olcsó és erős.
Tartály: Noise Isolator AGB lessz a kiválasztott, mert passzív.
Ventillátorok: Arctic Cooling AF-12025 coolereket építek be (a radiátor alá és a ventillátor közzé rezgéselnyelő gumikat rakok, a ventillátorra vetillátor rácsokat csavarozok fel).
Szenzor: Thermoszenzor kijelzővel, mert így figyelemmel tudom kísérni a víz hőmérsékletét.
Csatlakozók: 12 darab 10/8"-as és 1 darab "T" alakú 10/8"-as elágazás a hőszenzor számára.
Csövek: 10 méter 10/8"-as PVC cső.
Azt hiszem ennyi, véleményeket, ajánlatokat várok! -
Összeraktam egy vízhűtést, ami a következő konfigomat hűti majd! Szóval amibe belerakom mindezt, az egy Cooler Master Stacker 830 Evolessz. Radiátor[/U]: három darab Nexxxos Pro I és még egy passzív Cape Cora.
Cpu foglalat: XSPC Delta V2 Universal-t választottam, mert jó a 4 magos AMD 9850-hez. -
-
válasz
Laraxior #14209 üzenetére
Szerintem ez naív ötlet! De Alber Einstein utódja lehetsz ("a szinpad a tiéd"), és egyszerübb lenne ha egy frigót vásárolnál és -39C fokra állítanád, na az jó lenne! Míly egyszerű ötlet, a nóbel díjat a címemre küldjétek!
Helyesírási hibákért felelősséget nem vállalok!
-
-
válasz
jenei92 #14042 üzenetére
De tudom mit akarok, egy csendes vízhűtést a processzor hűtésére, de jó lenne ha később bővíthető lenne. Olvasgattam a vízhűtésekről, de mindenki mást mond, és azért írogatok itt hogy megtudjam nekem melyik a legmegfelelőbb vízhűtés, mert a levegősből már elegem van, sok a negatívum!
Ha kellene valakinek: http://prohardver.hu/apro/gigabyte_amd_4400_am2/hsz_1-200.html -
-
-
-
-
"amúgy aszittem a rezerátor a gép belsejét hűti és nem a külsejét..." He-he-he szerintem ezt mindenki tudja, azért hülyék nem vagyunk, de senki sem írta azt hogy a külsejét hűti, csak azt hogy kivül van a hőleadó felület!
Akkor megnézem ezeket a dolgokat, de ventiből a Silent Blade közelebb áll a szivemhez, és ezekhez még egy Zalman Mfc 2-es előlapi panel is jól dukál majd
- DDC szivatyú 6-8k ( apróban is van affem, csak ellenőrizd kitől van )
- XSPC delta v2 9k
- tartály 5k
- radi 9-13k és az már tripla radi
- csövek csatik 2-3 max 4k
- venit 1000huf / db AC 1000rpm"ŐŐőő azthiszem TE kérdeztél minket és nem mi könyörögtünk hogy kérdezz minket... szal hátrébb az agarakkal... aknamező... és ha nem csupa BOLD -al ir azt is látjuk és úgyisátérezzük a fájdalmad és a mondanivalód súlyosságát" Ha Blod-al írom az azért van, mert tetszik. Én kérdeztem, de ne mondja meg senki lekezelő szöveggel hogy jó neked a léghűtés is, mert... Szóval beszólást nem kérek, na meg olyan hülyeségeket hogy mennyi helyesírást vétettem ebben, meg abban a szóban. Lehet hogy most jöttem a topikba, de sok levegős gépet szereltem, tuningoltam,... de most váltani szeretnék vízhűtésre. Lehet hogy később bővítem a rendszert, szóval érdekelnek a vízhűtéssel kapcsolatos dolgok. Amúgy nem voltak itt semmiféle agarak,... csak elmondtam a véleményem, mert én nem tartom magamban, mint sokan mások.
-
Én gyakoroltam a helyesírást, csak amikor beszóllnak, akkor gyorsan és csúnyán írok! "Szóval ne szóljá be" Ja, a "mennyé" az direkt volt.
-
válasz
Laraxior #14016 üzenetére
Azt nem hiszem, mert én kihajtottam pár léghűtést, és előbb-utóbb mindeggyik jó hangos lessz! Nekem ne mond meg hogy mi jó a gépembe, foglalkoznál inkább a sajátoddal, vagy mennyél el a boltba vegyél tejet meg kenyeret, akkor valami hasznosat is csinálsz! Mert én érdeklődöm, de te meg pofázol! Szóval NO POFA!
-
válasz
shteer #14014 üzenetére
Ahogy írtam nem értek a vízhűtésekhez, csak ezt-azt olvastam, nézegettem, és a haveromnak van egy házi építésű vízhűtése. Nekem a Reserator-t ajánlották, nem tudom milyen de szerintem elég jó lehet, de néztem a WaterChill hűtéseket is, de azok 40-től kezdődnek, és még csak a leggyengébb hűtőről beszélek, ílletve írok, amelyikhez csak egy 12cm-es radit adnak. Akkor 45-ért már van egy Reserator v2, ami szerintem elég jó, és ha nem tuningolom a procit, akkor a 40C-t tartja. Szóval nekem egy halk hűtés kell, jó hatásfokkal, olcsón és időtálló legyen. Játékra használom a gépet, aminek a hűtését végezné, de csak a procit kéne hűtenie, mert VGA-t évente cserélem, az alaplap meg passzív hűtéses lessz!
-
válasz
Laraxior #14006 üzenetére
Mivel új házat és vízhűtést veszek, akkor ha Antec 900 lessz, oldalra felrakok egy 12cm-es ventit, ami befelé fúj, és hátulra egy 12cm-est, ami kifelé szívja a levegőt. Ez azért kell oda, mert a táp is passzív lessz. De ha Gigabyte 3D Aurora lessz, akkor a hátuljára 2db 12cm-es ventillátor, ami kifelé fúj, így kiszívja a meleg levegőt. Amúgy a Reserator külső hűtés, ha valaki nem tudná, szóval sok vent nem kell! Majdenem elfelejtettem, hogy ventillátor fordulatszám szabályzóm is lessz, egy Zalman MFC2 személyében!
-
-
válasz
shteer #14002 üzenetére
Hát egy Zalman Reserator árát (40 ezer) azért nem költenék rá, mert akkor megveszem azt, de olyan 30 ezer körül jó lenne, valamilyen nagyon halk, de elég jó hatásfokú hűtő. Igaz csak a processzorra kell, de ha húzom azt a 9850-est, mondjuk 4*3.0-re, vagy 4*3.5-re felhúzom, és tudná ezt 40C körül az nagyon jó lenne! Szeretnék egy kis információt kérni a vízhűtésről, nem tudom mit öntsek a csövekbe, mert néhol azt mondják hogy desztillált víz és 20% alkohol, néhol meg azt hogy ez a kék, piros, sárga,... lötty kell bele!
-
-
1.: Tudna nekem valaki abban segíten, hogy milyen vízhűtéses rendszert állítsak össze, mert néztem a Thermaltke Big Water-t (2*12cm, 1*12cm-es hőleadó radiátorokkal), de több r
ssz véleményt hallottam rólla, mint jót. Szóval az új gépemet kellessz majd hűtenie, de csak a processzort és azt is (lehetőleg) hangtalanul, és olyan kellene amelyik le tudna hűteni egy AMD Phenom X4 9850 Black Edition processzort.
2.: S
jnos eladóvá vállt, még csak 2 hónapos, így kompletten vihető, ajánlatokat írhattok: http://www.teszvesz.hu/item360235386_gigabyte_amd_4400_am2_.html
Aktív témák
- iPhone 15 Pro 128GB, Szép állapot, Független, 100%, Garanciával!
- Samsung Galaxy S22 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Honor 200 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest