Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezetékes FEJhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen joysticket vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- Samsung Galaxy Tab S10 FE - a szoftvertámogatás felára
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
Aktív témák
-
-
fsb1000
nagyúr
válasz
Lucif-R #21461 üzenetére
Mostánaban vicces dolgokat irogatsz.....
Állításaid olyan érvekkel akarod alátamasztani (tartály csak fönt lehet, procifoglalatba kapszkadó blokkok) mint pl. hibás összeszerelés/üzemeltetés #21417 vagy épp valakinél láttál ilyen-olyan házilag gyártott blokkot #21461.
Nem lenne eccerübb azt mondani: "bocsi, nem gondoltam át a dolgot teljesen".
vagy valami hasonlót..
Esetleg az irásod elküldése elött kigugliznád hogyan is néz ki egy S939 proci foglalat...
hátha nem jól emléxel arra a CPU foglalatba kapszkodásra... -
iCeAgE
tag
válasz
Lucif-R #21413 üzenetére
Nem lehet elmenni ekkora baromság mellett.
A BLACKPLATE-t pont az ilyen nagyon intelligens emberek miatt lett kitalálva, akik addig húznak egy csavart, míg ki nem szakad a foglalat.
Igazából az alaplapot védi (egyesek azt hiszik, ha jobban meghúzom, akkor jobban is hűt) a blackplate, mert gátolja a kiflivé hajlítást.
-
fsb1000
nagyúr
válasz
Lucif-R #21413 üzenetére
"Hát csak annyi hogy pl nem teljesen zárt a rendszer,"
Mi indokolja, hogy valaki nem teljesen zárt PC vizhűtés rendszert építsen?"Vagy éppen teljesen zárt és a kiömlő csonk nincs víz alaltt "
Mi indokolja, hogy valaki úgy töltse fel a tágulási tartályt, hogy a kiömlő csonk ne legyen víz alatt?Szerintem semmi.
-
válasz
Lucif-R #21398 üzenetére
Lucif-R: "... és huzomrá ( tépem ) ..." ettől kicsit félek, mióta 1x már "letéptem" 1 műanyag AM2 felfogatót
fsb1000: A proci (tokozása) polírozására gondolsz? Igazából nem vészes a dolog (szal nem tom megérné-e kínlódni/kockáztatni), full Load-ba se éri el a proc az 50 fokot (2600Mhz@3220Mhz, 1,3V@1,35V)
Azért majd leszedem és átpasztázom úgy ahogy mondtátok, lehet javul kicsit
-
fsb1000
nagyúr
válasz
Lucif-R #21396 üzenetére
Ezt a "hol legyen a tartály" dolgot meg kéne kérdezd Nyugdíjjastól is....
Szerintem DeadMen fogalmazta meg pontosan: a tartály kiömlőjének magasabban kell lennie mint a szivattyű beömlő csonkjának. Ennyi...
Úgy gondolom a tartály lehet bármilyen magasan, ha ez a feltétel teljesül, és tökéletesen feltölthető/légteleníthető a rendszer megfelelően "erős" szivattyú segítségével.
-
fsb1000
nagyúr
-
ftmf
tag
válasz
Lucif-R #20980 üzenetére
A CPU felfogatása nem olyan vészes szerintem. Elég erősnek tűnik az a plexi lap...
A paszta MX-2 szintén nem lehet gond.A 3x12 es radinak el kell bírnia ezt simán. A videókártya sem játszik közbe, mert ugye elhanyagolható egy 29 fokos GPU, nem ez fűti fel processzorteszt közben a vizet. És ha az előbbi feltevésünk, hogy az a bizonyos 3. CPU hőmérséklet a hőátadó felületé, akkor 48 fokos CPU és 33 fokos víz. Ez 15 fok... szerintem még elmegy, hisz teljesen elegendő ez a húzott 6700-asnak. Megnyugodtam kicsit.
A Zern GPU blokk viszont nagyon meglepett. Nem vártam tőle ennyire jó teljesítményt. Fallout 3 1680x1050 minden fullon max élsimítás--- pár óra játék után is 32 fokos víz mellett 34, max 35 fokon tartja a magot.
Ez nagyon jó sztem... -
fsb1000
nagyúr
válasz
Lucif-R #20928 üzenetére
Egymáshoz képest!!!!
Bocs.. te tényleg NEM érted... vagy elő akarod hozni a rossz stilusom.
Szinte mindegy, hogy mennyi a valós hőmérséklet. Nincs rá szükség1-2 fokon belül!
Géza renccerével úgy sem fogod tudni versenyeztetni a mért értékekeid, mert neki az ablak alatt van a radija neked meg a sarokban, neki X levegő megy át a radiján neked meg X+1. Ezek több eltérést okoznak, mint a hőmérők pontatlansága!!)A víz és a környezet hőmérsékletkülönbsége a fontos.
A víz és CPU/GPU felületének hőmérsékletkülönbsége a fontos.
Ha új radit, blokkot raksz be akkor is csak a változás mértéke a fontos, nem az hogy menyire "valósak" az értékek.A CPU maghőmérséklet adatait fentartásokkal kell kezelni.
Szinte bizonyos, hogy a leggagyib praktikeres hőmérő is pontosabban fog mérni, mint a mostani C2D-k beépített "szenzora".
Finoman szólva is: nem lineáris a karakteresztikája. -
fsb1000
nagyúr
válasz
Lucif-R #20917 üzenetére
Igen, "állot" vizben vannak a szondák.
(a különbség oka lehet az is, hogy a környezet hőmérsékletváltozását nagyon lassan követi le, a nem cirkuláló víz - főleg a szigetelő plexitartályban)butcher eu:
Csak a 2. kérdésedre van tippem, ha kizárod az sw hibát: Ha a GPU/CPU-t erőteljesen hűtőd, akkor a körülötte lévő alkatrészek hőmérséklete is csökken. -
fsb1000
nagyúr
válasz
Lucif-R #20906 üzenetére
Szerintem nem baj ha egy hőmérő "pontotlan", ha csak rendszeres hibája van.
(pl mindig +5°C az eltérés)
Használható igy is, mivel nem a pontos hőmérséklet, hanem a hőmérsékletkülönbségek a lényeges adatok PC vízhűtésnél.
Tehát az obis/praktikeres/gagyi/1200Ft-os hőmérő "külső" hőszondájával kell megnérni a radi körül a levegő hőmérsékletét és aztán a vizet is tartályban.Több _gagyi_ hőmérő használatakor, egymáshoz kell kalibrálni öket, ha ez nem lehetséges akkor a mérési eredményeket korrigálni.
(pl filccel ráirni az egyikre: +2 fok, és leolvasáskor automatikusan hozzáadni).A kommersz digihőmérők (pl szobai, vagy ákvárium) általában +-1°C hibával mérnek, a linearitásuk kis tartományban elfogadható, közelíti a leolvasási hibahatárt.
Az általános vélekedéssel szemben az infrás hőmérők se pontosabbak, és ott még a mérőfelület is okozhat hibát. Az pontosabb hőmérők méregdrágák.Ha valakinek +-1°C-nél pontosab kell - szerintem nem szükséges - akkor szerez egy kistöltetű 'laboros" higanyos hőmérőt és hozzá kalibrálja/filctollaza a gagyi digiket.
butcher eu: Ne lázmérőt vegyél, mert kicsi a méréstartománya. Inkább akváriumba valót.
-
butcher eu
senior tag
válasz
Lucif-R #20906 üzenetére
és az ehez hasonló cuccok mennyire megbízhatók? [link]
de szerintem veszek egy digit láz/hőmérőt a szenzort bekötöm a tartályba, a kijelzőt meg a masina aldalára ragazsztom.
múlthét szombaton reggel teszteltem és a procim fullon járazva 48 fokos volt,
délután amikor fater bedurrantott a kazánba, 64 fokos volt, és fagyott állandóan. -
butcher eu
senior tag
válasz
Lucif-R #20904 üzenetére
hát "szobahön"-volt ez egy erős túlzásos becslés volt. miután a lázmérő 35fok alatt nem mér, így legalább az biztos, h ennél hidegebb volt. Utána bele dugtam az újjam, és megállapítom, h kb 23-26 fokos lehet, mint a balaton strandszezonban, mert simán úsztam volna benne vagy 10 hosszt.
és ha tényleg megfelelt a hőfok a fent említett intervallumnak, akkor simán lehet szobahőmérséklet, mert ha fater befűt, akkor néha 28-30 fok is van a házban.
-
Yso
tag
válasz
Lucif-R #20888 üzenetére
Köszönöm.
Hát igen a csövek kissé hosszúak, de sajna sok helyen kompromisszumra kényszerültünk. Ilyen hosszal a légtelenítés volt kicsit küzdős.
Az induló és érkező ágakat még lehetne kissé visszavágni, de legalább még könnyen kiemelhető így a tartály és a pumpa.
bim: A GPU VRM most kb. 42-45 fokon működik alapon. Maga a GPU terhelve ~55fok. Tody még javasolta, hogy esetleg húzzak kissé a hűtő csavarokon, a jobban melegedő karinál.
Dirtyz: Igen, CM tartály. Nekem bejött. Annyira teszett anno, hogy hirtelen rendeltem egy 40cm-est is
, csak az most nem lett végül beszerelve. Igaz adalékot a rendszer csak most kapott, eddig a csak CPU hűtő rendszerem desztvizes volt. Egy srácnak valamilyen sárga adalékkal állítólag tönkrement ez a tartály, de nemtom mi volt pontosan.
-
OC
őstag
válasz
Lucif-R #20751 üzenetére
Kiegészítés:
A High-Flow nem csak a 10mm-es belső átmérőt jelöli, hanem olyan 9mm fölött már beszélhetünk róla, ellenben egy G3/8".os 13-as belsejű csati szvsz ugyanúgy H-Fnek tekinthető.
HK: A Heatkiller nem gyártó, hanem egy termékcsoport "fantázia neve". A gyártó a Watercool
Tudom, rohadék vagyok. 1000 éve nem jártam itt, most meg idejövök, aztán egyből okoskodni kezdek.
Nem célom pedig, szóval bocsi, ha annak tűnik.
shteer: A gyorsaság nagy előny. Bár nem minden helyzetben.
-
OC
őstag
válasz
Lucif-R #20628 üzenetére
Köszi!
Mivel esztétikai szempontok figyelembevételével kellett építkeznem, ezért nem helyezhettem el vízszintesen a radikat, valamint a hely sem engedte volna, ahová a házikó került.
Amit tenni lehetett volna még esetleg, hogy az alsó furatokhoz nem egy, hanem két egymásba csavart alaplapi távtartó csavart raktam volnam, felülre meg maradt volna a mostani egy-egy. Így kicsit szögben lett volna az oldallaphoz képest, így lehetett volna nyerni egy kicsit. Bár lehet, hogy ezt még megoldom, ha a gép közelébe kerülök a jövőben, persze a srácot nem lesz egyszerű rábeszélni.
A V3 "csúnyasága" szubjektív, a produkciója nyomásesés és dT szempontból viszont nagyon is objektív.
Az előbb kimaradt képet is csatoltam...
-
OC
őstag
válasz
Lucif-R #20618 üzenetére
A lehetetlenre csak annyit írnék, hogy az alábbi konfigra raktam össze passzív vizet:
Asus P5K Pro lap
Q6600(G0)
8800GT 512MB
2 x Samsung 500GB (T166)Passzív, tehát 0 ventis rendszer, amellyel nyáron sem voltak stabilitási problémák.
A rendszerről készült képek a galériában, SiN nevű felhasználó alatt vannak.
És ezen a rendszeren azért lehetne még elég sokat optimalizálni, azóta azért biztos másképp csinálnék ezt-azt. Viszont a működőképesség fontosabb volt, mint pölö az esztétikus elrendezés és a 0,1 fokok.
Tehát szerintem nem lehetetlen, viszont nehéz és költséges, ezt aláírom.
A Cape Cora olyan amilyen. A baj az, hogy nincs sok választási lehetőség.
A belső hengerfalat én nem biztos, hogy bordáztam volna egyébként, inkább a külsőre, valamint az profilok összekötésére agyaltam volna ki valami okosabbat.Nippon: Nem. Nagyon nem.
Feltételezve azt, hogy nálam különböző okok miatt esetleg magasabbak az árak, mint más beszerzési forrás esetében, még úgy sem sok.Ha valakit érdekel esetleg, már kint van az XSPC Delta V3 CPU Acetal mindkét tesztje:[link]
-
OC
őstag
válasz
Lucif-R #20616 üzenetére
Oké, de Ő eleve passzív rendszert szeretett volna, tehát nem 2-3, hanem egyetlen ventit sem szándékozik a gépbe tenni. Legalábbis a passzív ezt jelenti.
Amit még meg szerettem volna jegyezni, az a felület mámora. Nem istenítem a Cape Cora profilokat, mert sok kompromisszumot kell kötni a használatuk során.
Azonban a MO-RA2 sem a maga a tökély. Hiába a nagy felület, ha nem tud szellőzni. És alapvetően ez a gond ezzel a radival, ezért kell jobban túlméretezni vele a rendszert.Igazából jelenleg egy radi sincs, amit passzív üzemre 100%-ig tökéletesnek tartok.
Változtatni próbáltam már a helyzeten és lehet, hogy majd sikerül is (radigyártás), de sajnos eddig olyan összegekkel találkoztam, amelyek eladhatatlanná tennék a terméket.szacsee: Erről van szó. Kell a felület, nincs mese.
-
-
jones965
Modder
válasz
Lucif-R #20572 üzenetére
"és sztem talán nekem van itt egyedül 3 HK blokk is a rendszerben "
-akkor tévedsz, mert nekem 6 db van: -2 db full cover vga
-2 db -sb-nb
-2 db mosfet
Ennek ellenére nekem is laing ddc-m van, igaz jócskán át van alakítva.Bullit: Nekem is ilyen sb-nb blokkra fáj a fogam, a cpu-ra már megvan ( kb 3 hónapja
), csak még várom, hogy fetekre is készítsenek ebből a szériából.
-
Dirtyz
őstag
válasz
Lucif-R #20589 üzenetére
Üdv Neked is!
Köszi, de ez nem mai darab, csak Armando_19 még nem látta. Ma voltam bent nála a boltban az asszonynak egy centurion házat venni, és dumáltunk a vízhűtésről. Akkor jött szóba a PH!, és igértem Neki, hogy ráköszönök.A kábelek, meg jók úgy, ahogy vannak...
Fő szempont volt, hogy a radik bent maradjanak a házban. Előről egy 8-as venti, hátulról egy 12-es nyomja be a levegőt, mindkettő le van szabályozva.
Amúgy ez a harmadik vízhűtésem, az elsőt Ordasi cuccokkból barkácsoltam 6-7 éve... -
Nippon
őstag
válasz
Lucif-R #20588 üzenetére
Akinek van esze az eleve nem hűt vízzel, ez ilyen elvetemült barmoknak való, mint mi. Innentől fogva nincs racionális döntés, a határ a csillagos ég. Ha valaki meg passzív üzemű gépet akar, arra ott a Cora. A MORA nem passzív üzemre lett kitalálva, pláne nem fogja passzívba elvinni a felsorolt komponenseket. De persze skálázható a rendszer, vegyen 2 db MORA-t, hátha....
Szerintem amúgy is felesleges passzív hűtésben gondolkozni egy ilyen konfig esetében, sokkal olcsóbb egy halk ámde ventis megoldás. Mindketten tudjuk, én pedig pont azért írtam a 200K-t.
Annyi is -
-
Nippon
őstag
válasz
Lucif-R #20572 üzenetére
Nem beszéltem hülyeségeket.
Elfogadom amit írtál, de ebben a kategóriában már mindenképpen D5-re szavaznék, azt tedd hozzá és akkor már közelebb is vagy.
Mivel passzív rendszert írt, meg Reserator-t ezért én Cape Cora radikra gondoltam! Azt legalább tényleg passzív üzemre tervezték.... -
fsb1000
nagyúr
válasz
Lucif-R #20515 üzenetére
Nem kell semmit beleképzelni abba, amit írtam. Önmagában is értelmezhető.
.
Lehet megint figyelmetlenül olvastál, mint ahogy kevered a peltieres meg az olajfürdős témát is. Ilyen esetekből az egyszeri halandó azt szűrheti le, hogy vagy nem érdekel amit más ír, vagy a figyelem-koncentrációs képességed háttérbe szorítja valami. -
Lucif-R
senior tag
válasz
Lucif-R #20461 üzenetére
UV kék lötyi -- mostmár akkor is jó és kész...
Nyugdíjas a beszerzési forrás.
-
Bagira01
veterán
válasz
Lucif-R #20428 üzenetére
Észrevettem
Csak azért írtam mert nem feltétlenül mindíg a víz a legjobb megoldás. De ha nem fér el a házába akkor csak az marad. Egy speckó hd4850 blokk benne van egy 20k-ba, aztán mikor lefut a dolog, szív az eladással
Nekem van hd2900-ra való ek blokkom, bár kétlem hogy rámenne hd4850-re(lusta vagyok kivenni a gépből a karit) Aztán lehet hogy mégis
-
válasz
Lucif-R #20348 üzenetére
Persze, ha valaki körömszakadtáig ragaszkodik a vízhez, legyen neki karácsony. De ha valaki csak azért gondolkozik vízben mert halkabb/hatékonyabb, sztem nem éri meg csak egy CPU-t hűteni vízzel. Szerintem, de ahogy olvasom szted se. Mennyi egy TOP léghűtő 15K? Ráadásul attól sem kell tartania hogy szerelési hiba miatt megöntözi a procit
-
hakos1987
őstag
válasz
Lucif-R #20348 üzenetére
én most abból indulok ki, hogy egy srácnak raktam össze fullos vízhűtést CPU+NB tripla radival 23K... ugyanennyiből thermaltake-et lehet venni.... de össze se lehet hasonlítani... amúgy butcher eu-nak lett a rendszer....
egyébként pl. a TT-nek a bigwaterében még a hűtőfolyadék is egy vicc... UV-s, még jó hogy nem töltöttem soha be.. a palackba besötétedett, tiszta dzsuvás lett, vmi darabkák úszkálnak benne... hallottam már olyat, akinek megdöglött a pumpája emiatt, mert be is zselésedik a használattól
szóval a gyári rendszer (konkrétan bigwater) nem csak gyenge, hanem még öngyilkos is.... (repedt plexi blokkról ne is beszéljünk, mert sztem nincs olyan, akinek nem repedt vna el....)
-
hakos1987
őstag
válasz
Lucif-R #20345 üzenetére
egyetértek! így jártam én is.... beszoptam..... tanultam... bekaphatják
komolyra fordítva a szót: egy gyári rendszer sem közelít meg egy ugyanannyiból (vagy kevesebből) összerakható rendszert teljesítményben, minőségben... nem furcsa?! szóval lehet, hogy épp elég egy xy procira egy gyári hűtő... de egy komolyabban tulhúzott quaddla meggyűlne pl. a baja ott, ahol egy azonos árú saját összeállítású rendszer meg röhög... ennek oka van...
-
fsb1000
nagyúr
válasz
Lucif-R #20336 üzenetére
Lucif-R: Szerintem ezt a hsz-ed csekkoltasd le ollyanal, aki szerinted érti a szivattyúk és zárt csővezetékben áramló folyadék elméletének alapjait.
Egyébként linkelt a szöveg becsapós lépesméz volt.... mert a peremfeltételeket nem írták oda.D1Rect:
Szerintem igen.
(mindkét kérdésedre) -
fsb1000
nagyúr
válasz
Lucif-R #20328 üzenetére
Luci:
Itt megtalálod a sorosan és párhuzamosan kötött szívattyúk jelleggörbéit: [link]
Ebből megtudhatod, hogy az emelőmagasság és a folyadékszállítás miként változik.Aygor:
Nem.. nem nekem kell igazamnak lennei, hanem a fizikának.
Pl. olyan állításokkal szemben, amiket Te terjesztesz, hogy a szivattyúnak a gravitációt kell leküzdenie zárt rendszerben. (ezt melyik tankönyvedből szedted?)
Csakis a folyadék mozgásából származó surlódási és alaki veszteséget kell leküzdenie a szivatyúnak. Itt nézz utána: Lajos Tamás, Az áramlástan alapjai [link]
De lucinak adott web-es linken is szószerint leírják, amit én állítok. Nézd meg!A másik:
Gravítáciás cirkuláció műkédese:
DR. Pattantyús Géza, GYAKORLATI ÁRAMLÁSTAN. [ 21. oldal] [link] -
hakos1987
őstag
válasz
Lucif-R #20324 üzenetére
csak az a bibi, hogy nem férek hozzá a másik szivattyúhoz... van egy ,,doboz", ami a tartály, radi, beépítve a pumpa... csak egy ki és egy bemenő ága van....de ha érdemes szétszedni, mert nagy különbség lenne párhuzamosítva, akkor széátszedem talán
egyébként konkrétan hogy kéne párhuzamosan kötni? (ez lehet láma kérdés
)
-
fsb1000
nagyúr
válasz
Lucif-R #20296 üzenetére
Idézet:
"Csak az amit te irsz, nem fedi a valóságot olyan téren hogy igenis jók azok a rendszerek... "
Vagy tévedsz, vagy valótlant állítasz, mert én ilyet nem írtam,.Idézet:
"XSPC Delta V2 sériát nem érzem igazán suzuki kategóriának"
Én sem. Nem is írtam ilyet sehol.... Ismét figyelmetlen voltál vagy csúsztatsz.Értsd meg:
Nem az a gond, hogy büszke vagy a BMW szintűnek hitt rendszeredre, az természetes bármilyen is legyen az.
A probléma azzal van, hogy leszólsz, beszólsz és érezteted, hogy ez lenne az igazi szint.
A Te szinted!
Ennek egyik stiláris megjelenési formája a többes számban való fogalmazás, amely a Te esetedben jelzi, hogy egy felsőbb kaszthoz tartozol, és nem a "kérdező" sokasághoz.Próbálj meg úgy segíteni, hogy az ne fájjon annak akinek szánod.
A legtöbben csak átlag emberek vagyunk, és nem csak BMW-re, de normális hangnemre is vágyunk egy életen át.
(nomeg szőke cicababákra dagadó mellekkel) -
fsb1000
nagyúr
válasz
Lucif-R #20288 üzenetére
Lucif-R talán magad is megtalálhatod a kérdésedre a választ.
Szerinted az 1980-as évek óta (akkor értékelődött át a HIFI fogalma) mi a mérnökök elsődleges feladata, ha tömegterméket terveznek?
Értsd háztartáási cikkek.. úgymint TV, videó, mosógép, PC, és vízhűtés szett.
Naugye...Idézet:
"Én alapból BMW-vel kezdtem ha ez ennyire fontos neked, de hallod te nem tom mit csipogsz neked még szuzukid sincsen jelenleg... esetleg rollered... "Látod... ez az a stilus ami engem irritál ebben a totyikban.
Dagadó mellek.
Csak az a baj, hogy nem szőke cicababáké. -
varga911
senior tag
válasz
Lucif-R #20275 üzenetére
Nincs nagy gond a Tody-féle blokkok kialakításával, legalábbis ami nálam járt hibátlan volt, viszont sajnos a tetői elég gyengék, főleg a plexi. Vékonyak a leszorítófülek, amik könnyen törnek. A menet mentén is repedezett ráadásul. <Zölddel jelölt részek>
Full réz Enzó, és csókolom. A lap beszakad, de a blokk megmarad.
-
hakos1987
őstag
válasz
Lucif-R #20202 üzenetére
most már megoldódott, a korábban leírt módon, amúgy a cikkeimben vannak képek: [link] csak azért írtam, mert nálam úgy megoldódott, ha összekötöttem közvetlenül a ki és bemenő ágat, blokkok nélkül, és (sztem) kivihette a pumpába beszorult levegőt...
mod: asszem akkor beszerzek ilyen csövet, mert a mostani a dob alján volt, és ovális alakú lett... nah meg a rendszeremhez jobban passzolna a fekete...
-
Reset Elek
aktív tag
válasz
Lucif-R #20067 üzenetére
Valójában a Narancs, Tetves és Dugóból származik az idézet, egészen pontosan:
"Viccelődünk halál előtt, #&@&đ[#@@đđ]đ@#@!?!?!"A #&@&đ[#@@đđ]đ@#@ helyett csúnya és sértő kifejezések állnak, mait most esetleg valalki félreérthet. Minden esetre nézzétek meg a fent említett művet, ha még nem láttátok.
Remélem ennyivel is hozzájárultam a Vízhűtés topic felemelkedéséhez.
A gravitációs elmélethez pedig csak annyit szeretnék hozzáfűzni, hogy a folyadék mozgásához mindenképpen HAJTÓERŐ KELL!
Energiát kell befektetnünk, hogy legyőzzük a fellépő súrlódási és alaki veszteségeket.
Van egy ilyen tétel, hogy az "intenzív állapotjellemzők inhomogenitása extenzív jellemzők mozgását vonja maga után" vagy valami hasonló, a vendéglátó-ipariban elég pongyolán tanítanak...
Lényeg a lényeg, hogy a gravitációs esetben és a szivattyús esetben is ugyanaz okozza a folyadék áramlását.
Gravitációs esetben vegyünk föl egy, a csőre merőleges, képzeletbeli ellenörző felületet a rendszer legalján. Képzeletben osszuk két részre a rendszert, hideg és meleg oldalra, amik fönt összekapcsolódnak, lévén a rendszer zárt. A meleg oldalt melegítik a gépben lévő vackok, a hideg oldal pedig a radiátorban lehűlő oldal. Tegyük fel, hogy egy szerény, de azért határozott különbség fenáll a két oldal átlaghőmérséklete közt.Értelem szerűen a sűrűségük is különbözik. Tehát az ellenörző felületünktől jobbra és balra is egyforma magas vízoszlop található. Két egyforma magas, de különböző sűrűségű vízoszlop hidrosztatikai nyomása eltérő lesz, ez lesz az, ami beindítja és mozgásban tartja az áramlást.
Szivattyús esetben gyakorlatilag ugyan ez a helyzet (nekem...szakácsnak), csak ott a nyomáskülönbséget a szivattyú állítja elő. (Ellenörző felületet valahol a szivattyúban fölvéve, a szivattyú geometriai és működésbeli dolgaitól eltekintve.)
Ha valami nem tiszta, szóljatok, megbeszélem a pincér barátaimmal, akik egyszer olvastak egy könyvet a mesterséges öntözés elveiről... -
fsb1000
nagyúr
válasz
Lucif-R #20080 üzenetére
Skacok... higgyétek el nem csoda axiomákkal dobálódzom, hanem középiskola II. oszt. fizika könyvben lévő alapfogalmakkal.
Aki (Licif-R és társai) nem tudja felfogni, hogy a sűrűség/fajsúly változás nem tud munkát végezni az inkább olvasson helyette Csehovot és menjen humán értelmiségnek.
Bocs!
Főleg azoknal szól ez, akik "hivatás" szerűen informatikával foglalkoznak.
Mi kutyaszöszt tanitottak a GáborDénes és alsobb helyeken? Kukoricamorzsolást?Ez egy (műszaki jellegű) szaktopic. Nem??
Vagy ITT csak arról lehet dumcsizni, hogy melyik alkatrész hol/kinél/mennyiért vásárolható meg és mi a trend?
Az meg OFF , ha leraágolom, ha valaki hülyeséget ir a szivattyúkról??
Ugyanmár...Tudom... már egy kéttagú szorzástól is kiborúl a bili, de szerintem ez nonszensz.
ITT! -
Aygor
tag
válasz
Lucif-R #20080 üzenetére
Itt mindenki csak félig olvassa el a dolgokat vagy csak mindenki más nő rajtam kívül és csak azt olvassa el/érti meg a dolgokból amit ő akar??? (Nem sértésnek szántam a női nem képviselőinek, mégha ők csakis ezt akarják belőle kiolvasni... Vannak ilyenek most csak általánosítottam bocsánatot kérek érte.)
Ti meg hagyjátok már abba legyen jobb dolgotok a 4 napos hétvégén! Nem kell kockulni Én is lassan hazahúzok csak be kell ugranom melóhelyre, addig elcs*sztem az időt.Menjetek szeretgessétek meg a családtagjaitokat a gépeteket a gravitációt, tessék surlódni és miegymás, inni 1 sört stb.
Tudjuk h van több erőhatás is melyek nagyrésze elhanyagolható esetünkben. Olvassa át mindenki lassan talán megértjük ki h gondolta.... én többször megtettem, leírtam sztem aki józan az látja.
Fsb1000: Kell a fajsúly vagy neked elég csak a grav?
Lucifer: Nem kell békebírónak lenni felnőtt emberek vagyunk megbeszéljük. Szerintem idevaló volt a conversation ha nem, moderátor majd kiszedi. Nem tűnt fel pár előbbi linkem ??? Nem tünt fel h mondtam menj és inkább írd az elő hszt??? Azon nem illene megsértődni ha máson ennyire kiakadsz? vagy azt el sem olvastad?Kérek mindenkit h hagyja abba a szemetelést és kapcsolja ki a gépet a hétvégére lenne 100 értelmesebb dolog is amit csinálni lehet. mindenki főzzön vagy kiránduljon, vagy menjen tüntetni még annak is több értelme van.
Részemről befejeztem aki akar privátban fojtahatjuk ;)
Ui.: winx kösz a linket, de mint mondtam az összeset nehéz lenne ezen az elven működtetni, lévén azok kötött fizikai elrendezése végett. De aki megoldja hisz semmi sem lehetetlen (lenne olyan deszka ami talán ideális hozzá) az kap 1 pirospontot, vagy 1 kojak nyalókát.
-
Aygor
tag
válasz
Lucif-R #20067 üzenetére
Okoskodunk-okoskodunk, on ban offolunk ..... A te dumád is off....
Nyitunk is rögtön két topicot nekijje hely!!!
Másrészt mint írtam honnan kanyarodtunk el ha abban nem tudsz érdemben hozzászolni, kérlek írd inkább az általam újra felvetett kezdő hsz-t amit kiprivatizáltál és ne marhaságokat irogass.... "Bitte-danke!"
Különben is Téged ki kérdezett????
szvsz psszt.
Különben is ha fsb 1000-nek úgy tartja kedve simán kiváltja a szivattyút PONT
Mert ő Chuck Norris unoka öccse örökbefogadott nagyanyján keresztül...SZVSZ
"
Válaszul had idézzem Mackát az OFF ból:
"Gúnyolódunk halál előtt? "Illetve még had idézzem Shteer-t innen ON topicból:
"Viccelődünk halál előtt? ""
Tehát aki érdemit nem tud hozzászólni az ne tegye mert jön yeti és minden hszt töröl és csak engem fog le****ni. (A fenébe hát nem megint kicsillagoztak ?
-
Aygor
tag
válasz
Lucif-R #20026 üzenetére
Na gyerekek álljon meg a menet....
"Szerintem itt elsiklunk egy lényeges dolog felett!
Igaz h gyerekeket molesztált...
De ő Michael Jackson! Michael Jackson!"
/South Park/Attól ha már feltöltötted a rendszered ami tegyük fel 6-os...
Beleillesztesz valahova 8 as csövet (a rendszered attól még zárt marad... Tekints el a tágulási tartály levegőjétől, attól még maga a víz áramlik a maga megszoott módján.... a folyók sem állnak meg mert felettük levegő van!)
Előbbi példát folytatva a folyót a gravitáció hajtja, nekünk ennek leküzdésében a szivattyú segít ugyebár....tehát Hüjén magyarázva tol a szivattyú 6 egység vizet maga előtt mondjuk msp-nként...
Hopp hirtelen a cső kitágul 8 egységhelyre mspnként...
De attól még ott ahol leszűkül újra 6 egység volt tovább haladni... a sebesség ott nem változik...
Namostmivana8egységes csőben ott szerintünk lassabb az áramlás....
Lehet de nem annyival mint gondolnánk... a hat egységnek ott is át kell haladnia, hisz a víz nem komprimál számottevően. a blokknál megtörik az egyenes útja a csönek tehát turbulens áramlás lesz benne (feltételezve h előtte nem turbulens volt az áramlás ami nem valószínű) ami megintcsak nekünk kedvez, homogénebb lesz a hőmeloszlás, a csőben is majd hül a cucc stb... Tehát ha nem egy hovergátnyi vastag csövet iktatsz be nem hinném h baj lenne....Bár ha voltak ilyenről tesztek amik véleményemet cáfolják, vagy valamijen tényezőt kifelejtettem, azokat elolvasgatnám , illetve javítsatok ki!
Holnap újra tali!
Jó 8!
-
Oibacsi
őstag
-
gael
tag
válasz
Lucif-R #19880 üzenetére
Analóg hőmérők , akváriumi(tartályban) és szoba hőmérő , összehasonlítva egymással egyéb hőmérővel , infrással is , elég pontosak ,csak lassúak.
Még mindíg ezek a kis csúnya radijaim vannak , hidd el nem kevés az a 0,5 fok.SzlobiG:
Erre gondoltál ?
Hidd el már sok szoftvert kipróbáltam. A bajom az , hogy a 25 kevés , az 52 pedig qrva sok -
gael
tag
válasz
Lucif-R #19871 üzenetére
Jah ... meglátszik , hogy ritkán írok (inkább read only vagyok , nem jól viselem a kötözködést
) , köszönöm a helyreigazítást.
A jó öreg maghő figyeléssel nem is volt mindaddig baj , míg nem lett york-om.
Viszont , akkor mondd már meg légyszi a három linkelt kép alapján hány fokosak lehetnek a procim magjai , mondjuk alapórajelen idle állapotban. Vigyázz beugratósEsetleg még két adat: Környezeti hő: 24C , Víz hő: 24,5C
Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Építő/felújító topik
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Vezetékes FEJhallgatók
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Villanyszerelés
- DOOM - The Dark Ages
- Politika
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! ASUS TUF Gaming FX707VI GAMER notebook - i7 13620H 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB W11
- ÚJ Dell Latitude 14 5450 - 14" FullHD IPS - Intel Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2.5+ év gari
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga X390 - i5-8G I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest