Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- OLED monitor topic
- ZIDOO médialejátszók
- Házimozi belépő szinten
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- 14 GB/s-mal olvasó, DRAM-os SSD az ADATA palettájáról
- Bluetooth hangszórók
Aktív témák
-
H_Zozo
tag
Nem értem mit kell ezen ennyit idegeskedni. Sokan ameddig nem próbálják ki mit is tud, addig úgy sem biztos hogy elhiszik. Aztán ki tudja lehet hogy éppen megfelel a teljesítménye. Ha meg nem, akkor majd valaki jól jár vele olcsó pénzért egy kisebb teljesítményű rendszerhez.
-
B@bL3ve5
senior tag
válasz
kobak112 #13191 üzenetére
na ne haragudj de Te vagy a 120. aki komoly rendszert egy szarral akar hűteni. már értem, hogy az igazán nagyok akik rendszeres látogatói VOLTAk ennek a topiknak mért tüntek el
sry, h ilyen indulatos vagyok de....szerintem vannak akik ugyan ezt a véleményt osztják... -
-
kobak112
tag
Hali Én jelenleg egy Zalman Resarator XT-n gondolkodok, egy QX9650et kéne lehütenie. 100 ropi alatt szeretnék jo vizhűtést, szerintetek jo választás lenne?
-
Tidor00
tag
gyártóipdf3.oldal
megpróbálom a talpára állítani(ha engedi a cső) hátha megszünik a levegő is egybenmod:
lol talpára állítottam és bubik jöttekXD szal raktározza a levegőt
járatom majd restart kiv vok h levegő marad-e -
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
yakuza.tora #13185 üzenetére
Elvileg nem lesz tőle baja... De azért ugye biztos ami biztos...
-
Tidor00
tag
válasz
yakuza.tora #13182 üzenetére
gyorsan került a helyére és manual szerint fejjel lefele való elhelyezés a tiltott
szal illik így is -
Joshi
titán
Üdv mindenkinek. Kérdésem az lenne hogy adott egy vízhűtéses rendszer D5 szivattyúval és egy Isolator tartállyal plussz a többi kütyü. A gond az hogy ha rátekerem az Isolator tartály plexi tetejét hermetikusan, akkor egy idő után vákum keletkezik(talán fogy a lötyi) és elkezd hangosan ciripelni a D5 szivattyúm. Előszőr azt hittem, hogy levegős a rendszer pedig az előbb említett dolog okozza.
A plexi tetőt vákumnál kézzel nem is lehet letekerni csak vízpumpafogóval tudom megindítani és ilyenkor szisszenik egyet(igaz nincs túl jó fogása).
Mitől párologhat a folyadékom? Lehet hogy azért mert gyorscsatikat használok és nem olyan jó az illesztés?De ha nem zárnak jól a csatik, akkor miért keletkezik vákum?
-
Tidor00
tag
lejárt az időlimit
szal vizualitás érdekében egy gyors kép -
Tidor00
tag
válasz
Nyugdíjas #13174 üzenetére
csak bekapcsoláskor jön ki nagy bubis levegő a szivattyúből addig teljesen légmentes a víz
s bekapcsolás után 2 percel is teljesen légmentes szal tiszta a vízd5 alul felette 10-15 centire a tartály(nem találom a aqua.de-n így nem ugrik be a neve szép kék kör alaku mindenkinek ilyen van nem jut eszembe
)
-
Tidor00
tag
vki mondja meg h a d5-ben miért lesz levegő leállítás után amkor előtte van a légtelenítő tartály (bekapcsoláskor csak úgy nyomja kifle a levegőt
persze 2 perc alatt kimegy a rendszerből de kikapcsolás és kezdődk előről )
vmi ötlet?
vízszintben van amit az utmutató is megenged -
varga911
senior tag
Beraktam az Enzóm, az normális hogy nem megy 27°C fölé az E8200?
-
fuzik
aktív tag
válasz
rob210 #13158 üzenetére
Megintcsak igazat kell adnom neked, mert valóban elvetettem a sulykot, amikor a záró akkordot készítettem. Elnézésedet kérem.
Ha megtennéd, hogy előásod a jegyzeteid, táblázataid, akkor kitárgyalhatnánk a dolgot. Sőt ha megtisztelnél azzal, hogy elolvashatom a szakdolidat, azt is szépen megköszönném (különsen, hogy aktuális egy hőcserélős "projekt"). Én személy szerint szeretek értelmesen vitatkozni, és nagyon szeretek hatékonyan tanulni (a kettő valahol összefügg). Ellenben ha valki egy fél mondattal el akar intézni, akkor azonnal elgurul a gyógyszerem (van még mit csiszolnom a személyiségemen - elismerem). Ha félreértettelek, akkor elnézésedet kérem. Ha úgy érzed, hogy van még benned feszültség, akkor folytassuk priviben.
Béke
!
ui.: Back to vizet szerelni..... már megint elrepedt egy blokkom....
-
B@bL3ve5
senior tag
hát az az érdekes h nálam az van h a triplán h ha lekapcsolom a ventiket akkor max 2fokkal lesznek melegebbek a komponensek
vagy ez nem oylan vicces? akkor itt valami gond van?
-
rob210
nagyúr
Te alapból hülyének néztél engem ráadásul olyat adtál a "tollamba", amit nem is írtam. Kérlek, hogy a jövőben kerüljük az ilyen helyzeteket, és figyeljünk oda jobban a másik mondanivalójára (Különösen, ha meg akarjuk támadni a másikat....)
Na ezzel kár volt zárnod a soraidat.
Én soha nem néztem itt senkit hülyének, de mivel mindenkinek vannak tapasztalatai és mivel ez a topik a fejlődésről és a tanulásról szól mindenki elmondhatja a véleményét amit max be lehet bizonyítani, hogy nem igaz.Ha szeretnél ebbe belemenni szívesen előásom a táblázatokat amiben a hőcserélők anyagai keresztmetszetei lamelázatai és egyéb dolgok szerepelnek.
Fajlagos ellenállás áramlási sebesség stb.
De újra leírom ez nem hülyének nézés hanem beszélgetés.
Ahol azt hiszem értelmes emberek beszélgetnek, legalábbis szeretném hinni.
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
Ati.Kiss #13154 üzenetére
Nem túl valószinü, de azért egy próbát megér, talán.. Bár tuningal már nem nagyon hinném. Én most ugyanezt a csodát várom a Thermochilltől,de ebben is kételkedem, nemhogy a Nexxxos,ami nem rossz,de azért a Thermochillnek erősebbnek kellene lennie
Szóval nem biztosCsak nehogy le legyek baszva ezért már megint
-
Ati.Kiss
csendes tag
válasz
Nyugdíjas #13153 üzenetére
Ha már itt vagyok kérdezek is.
Egy nexxos extreem III radi elbír egy egész rendszert egyedül, vagy kettő kell hozzá?
cpu,vga,mem,2*hdd,nb,sb,fet?
Nem arra a konfigra gondolok ami most van nekem, hanem ami lesz (valószínűleg):
e8400 cpu
8800gt
2*1gb valamilyen mem
2*wd 400gb hdd
gigabyte ep35 ds4? alaplap -
Ati.Kiss
csendes tag
válasz
Lehi79 #13140 üzenetére
Üdv!
Hasonló gondolatok forognak nekem is a felyemben, hogy hova tegyem a leendő vízhűtésem alkatrészeit a gépben.
A radival kapcsolatban a következőt agyaltam ki:
A ház alá. Méghozzá úgy, hogy készítek egy keretet neki, és ráteszem a házat. A keretbe pedig élére állítva teszem be a radit, rajta a ventikkel. Így nem a házban lévő levegőt tolom keresztűl a radin, és nem is a házba szellőzik. Borításnak pedig valami sűrű lyukas lemezt neki, színre festve. -
BearGOD
tag
Jameg, mennyit segít a radin, ha atetején lévő 2 12cm-es szívóventit megsegíti az ember alulról 2db 12es Fújóval??? Van értelme?
-
BearGOD
tag
Látom radielhelyezés az aktuális téma.
Új házam nemsoká megjön és annak a tetejébe tervezem tenni a radit, úgy hogy 2 12es venti szívja kifelé a meleget és hűti a conf-ot.
Ez mennyire jó megoldás? Házban lesz még 3-4 8as venti, tehát annyira meleget nem fog szívni hogy a hőleadást rontsa sztem.
Mi a tapasztalat porszűrőkkel? Ront-e a dolgon, megéri-e? Vagy inkább hetente egy kis takarítás??? -
nyunyu
félisten
válasz
yakuza.tora #13141 üzenetére
Ha kivagja a komplett front panel "pupot"+hatrafele, es kivulrol erositi fel a radit, akkor alulrol alafer a 3 venti.
-
nyunyu
félisten
válasz
Lehi79 #13140 üzenetére
Ha nem Casetek hazad lenne (Tt dizajn miatt 2x annyiert...), akkor azt mondanam, hogy tetejebe triplaradi, aztan ra 3 venti, atszivni rajta a haz meleget.
De ehhez utban van a hazad tetejere rakott "front panel" USB+FW+hang, igy oda meg egy dupla sem fer el.
Raadasul a tap folotti res sem biztos, hogy eleg nagy egy radihoz.Igy viszont maradt az oldalara Mora2 opcio.
-
Lehi79
csendes tag
válasz
yakuza.tora #13141 üzenetére
Es akkor honnan szivja / ohva dobja a levegot?
-
Lehi79
csendes tag
Tudos vizbajtarsak!
Visszaolvastam tobbezer hozzaszolast, es atneztem parszaz internetes es nyomtatott mediat. Nagyjabol kepben vagyok, kiveve:
Radiator elhelyezes:
Lattam erre keszitett hazakat ahol alulra be lehet rakni, ez OK.
Masok a gep hatuljara eszkabaljak, es igy log le rola, nah ezek nem tetszenek.
Van kulturalt megoldas vhogyan hazon kivul elhelyezni? Vagy vegulis hova szoktak rakni a radiatort? Mert ugye hazba nem nagyon illik befujni a meleget, meg onnan kiszivni se nagyon kellene...
Ez a hazam, es nem tudom elkepzelni hogy mi lenne a kulturalt megoldas egy radiatornak...
[link]
Az uj haz vasarlasa meg hat.... mert neztem ilyen silverstone hazakat amibe beleferne... hat horror azert... szoval a hutes maga meg megegyszer annyiert meg egy haz is amibe belefer...
Otletek? -
syckaloz
aktív tag
válasz
yakuza.tora #13136 üzenetére
a #13133-ra értettem
Miért, szerinted mennyire fog lemenni az X2 ára? Mert most ugye kábé 80 körül van.
-
syckaloz
aktív tag
válasz
yakuza.tora #13132 üzenetére
hopsz, 2x, szar net
-
syckaloz
aktív tag
válasz
yakuza.tora #13132 üzenetére
Úgy terveztem hogy ugye most 38 körül kapni 3870et, így veszek még1et, és CFben elmuzsikálnak majd 2-3 évig szépen. Ha ki tud szolgálni addíg, akkor már megérte.
-
szacsee
nagyúr
válasz
yakuza.tora #13130 üzenetére
Szerintem arra gondolt, hogy 2 EK blokk, a lapot meg nem vízzel hűti..csak a VGA (kat) és a procit.
Viszont ez sem olcsó, de bőven jobb, mint pl léggel...de én 2 VGA-t nem tennék a gépbe...max csúcsragadozót, mivel 3850-esen lehet bukni nagyot majdan és a blokkokon is..hacsak nem lesz jó a 4000-es szériára.. -
yakuza.tora
addikt
válasz
killerjohn #13127 üzenetére
Ezt neked kell eldönteni. De ahogy nézem a konfigodat, azért nem lehetett olcsó...
jenei92: Nosza! Miből és mennyit faragnál?
-
jenei92
senior tag
válasz
killerjohn #13127 üzenetére
Szerintem azért le lehet faragni belőlle egy kicsit...
-
killerjohn
addikt
válasz
yakuza.tora #13119 üzenetére
köszönöm, de 80K-t nem ér meg, hogy annyival halkabb/hüvösebb legyen a gép
-
syckaloz
aktív tag
válasz
yakuza.tora #13125 üzenetére
Ok.
Azért 1-2 venti lenne benne mindenképpen, azzal szerintem nem lenne gond.Csak radeonokra mindenképpen akarok tenni hűtést, mert cf esetén közel vannak egymáshoz és melegítenék egymást mint a bu..k
-
-
syckaloz
aktív tag
válasz
jenei92 #13121 üzenetére
Igen, lufttal már nem nagyon lehet 4ghz fölött hűteni a 8200-est. De nem is ez a baj, hanem, hogy a radeon(nemsokára ok
) hangosak. Mellesleg, ha vízzel hűtteném őket, akkor több tuningpotenciál lenne bennük. Az úgy buta elképzelés hogy cpu blokk + vga blokkok lennének és hozzá a kötelező dolgok. Híd blokkok mennyire hanyagolhatóak el, mert az alaplap (talán a hőcsöveknek köszönhetően) 30fok főlé sohasem ment még. Hm?
-
syckaloz
aktív tag
válasz
yakuza.tora #13119 üzenetére
Köszi szépen a választ. 81 ha jólszámoltam?
Nemsemmi
-
yakuza.tora
addikt
válasz
killerjohn #13118 üzenetére
+ syckaloz:
CPU blokk - 9K körül (XSPC)
GT/3750 fullcover blokk (EK) - 18K körül
NB - 6K körül
SB - 6K körül
FET - 8K körülTartály - 5K körül
Radi - 13K körül (NexXxos Extreme tripla)
Szivattyú - 8K körül (Laing DDC)
Csati + csövek - 8K körülKb. ennyi.
-
killerjohn
addikt
sziasztok!
Tudnátok abban segíteni, hogy a lenti konfigra milyen vízhűtést és hol lehet venni? Minél egyszerűbbre (tehát bolti settre) gondoltam, mert nincs kedvem homemade barkácsolni...
A videókártya hűtése még kérdéses, mert lehet hogy lecserélem a 8800GT-t két db 3870-re...
Előre is köszönöm!
-
syckaloz
aktív tag
Üdv Tisztelt Fórumlakók!
Egy kis segítséget szeretnék kérni Tőletek. Van egy konfigom [lásd cuccok..] és szeretnék rá vízhűtést, viszont nemtudom hogy mit honna mennyiért szerezzek be. Az lenne a kérésem, hogy össze tudnátok állítani egy listát az alkatrészekből és hogy kb. mennyibe lenne a teljes rendszer. Előre is köszönöm annak, aki aki veszi a fáradtságot
.
syc
-
fuzik
aktív tag
válasz
rob210 #13109 üzenetére
Meghajlok nagyságod előtt
.
Egyébiránt tökéletesen igazad van. "a cső felülete(alakja) milyen, baromira nem számít" Ez alapvetően így igaz. De nagyon is számít az áramlási sebesség, a felület nagysága, illetve az, hogy a radiátorban áramló víz hány százaléka érintkezi a csőfallal. Én azt állítom, hogy a kerek keresztmetszetű csővel szerelt radiátorok esetben, egységnyi hosszra vetítve, a víz kisebb százaléka érintkezik a csőfallal. Ezt a "hiányosságot" természetesen lehet pótolni a csőhossz növelésével, a csövek átmérőjének csökkentésével, illetve az átforgatók számának növelésével. Ezek azonban megnövelik a radiátor ellenállását is, amely az áramlási sebességre nincsen túl jó hatással, azaz visszahatnak a vízhűtési rendszerünk egészére is.
A pro - kontra másik oldala, hogy ilyen sűrű lamellázat mellett nagyobb fordulatú ventire van szükség, ami nagyobb zajt is jelent egyben. Gondolom azt nem kell kifejtenem, hogy a kör keresztmetszetű csővel szerelt radiátorok esetében miért használnak sűrűbb lamellázatot, mint a lapított csővel készített radiátorok esetében.
Te alapból hülyének néztél engem ráadásul olyat adtál a "tollamba", amit nem is írtam. Kérlek, hogy a jövőben kerüljük az ilyen helyzeteket, és figyeljünk oda jobban a másik mondanivalójára (Különösen, ha meg akarjuk támadni a másikat....) .
Béke
-
Gaben01
őstag
Tanácsra lenne szükségem.Adott egy 6850 1,336V@3,5GHz vízzel hűtve és 15 perc prime után 69-70 fokos a core temp 0.98.1 szerint.A rendszer: cpu:Nexxxos HP Pro Socket 775+hdd:Silentstar dual box+eheim 600station+Nexxos triple extreme+2db Silent Blade, 10/8-as csövek és AC5 paszta.Nekem soknak tűnik ez a hőmérséklet.Pláne hogy előtte a Core Temp 0.95 59-60 fokot mutatott.
-
fuzik
aktív tag
Most hogy vegyen komolyan az ember egy ilyen "demóképet" ??? [link]
Aktív témák
Hirdetés
- Tőzsde és gazdaság
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen videókártyát?
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- OpenWRT topic
- Milyen légkondit a lakásba?
- Fotók, videók mobillal
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Megújult a PROHARDVER!
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 10s 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i3 14100 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest