Aktív témák
-
H_Zozo
tag
Tud valaki olyan szoftverről, ami áramlást tud szimulálni? Tehát ha rajzol egy testet, aminek van egy be meg egy kimenete és a belseje üreges, akkor ha megadok egy bemeneti áramlási sebességet, akkor ki tudná számolni, hogy mennyi lesz a kimeneten?
-
H_Zozo
tag
Vélemény?
Áramlás szempontjából mennyire befolyásoló tényező, ha a keresztmetszet állandó, viszont az alakja változó.
Pl. Ha adott egy 6mm belső átmérőjű cső, aminek ugye a felszine 28,3, és ezt belevezetem egy 5,32x5,32-as négyzet keresztmetszetbe, akkor megváltozik vajon az áramlás sebessége? Feltételezzük, hogy nem ütközik a viz sehol falba. -
H_Zozo
tag
Erről a hűtős beszélgetésről jutott eszembe, kiváncsi leszek, a nagyobb ház gyártók mikor kezdik el beépíteni házaikba a villamos szekrényekben már régóta használt klímákat. Egyébként tuti lehetne kapni kisebb darabokat, amiket bele lehetne vágni a ház oldalába.
-
H_Zozo
tag
Vagy szép kerek az a szivattyú, kell köré tervezni egy pofás kis gyűrű alakú blokkot.
-
H_Zozo
tag
-
H_Zozo
tag
Tudja valaki, hogy hol lehet kapni fekete kábelharisnyát? A legjobb lenne szettbe.
-
H_Zozo
tag
válasz
TESCO-Zsömle #15328 üzenetére
"ezáltal biztosíthatja egész családja egészségét és boldogságát! "
hehe, hát akkor rajta.
-
H_Zozo
tag
válasz
TESCO-Zsömle #15323 üzenetére
Ezt is én oldjam meg? Nem én akarok ilyet csinálni. Old meg ha már ilyenre vetemedsz
Vegyél a Fanuctól egy Roboshotot, aztán majd az belenyomja neked egy kockába buborékmentesen -
H_Zozo
tag
válasz
TESCO-Zsömle #15320 üzenetére
Akkor lehet kapni kifejezetten fém ragasztót, ami két komponensű, valamennyire biztosan vezeti az is a hőt, és tuti összeköt az ezüst poroddal. Csak az a baj, hogy egy tubusból kb egy blokkot tudsz kihozni. Megkötés után reszelővel kiválóan alakítható.Ilyesmi, amikor megköt.
-
H_Zozo
tag
válasz
TESCO-Zsömle #15317 üzenetére
Nem tudom, de ha logikusan gondolkodunk, akkor ez csak akkor működik, hogy ha olyan anyagot használsz, ami magában is legalább annyira jól vezeti a hőt, mint az ezüst porod, mert ugye feltételezzük azt, hogy nem keversz bele annyi port, hogy minden szemcse egymással tökéletesen érintkezzen. Ha meg belekeversz, akkor meg olyan anyag kell ami összetapad az ezüsttel, különben szétesik.
Én speciel egyik fajta anyagról sem tudok. -
H_Zozo
tag
válasz
TESCO-Zsömle #15313 üzenetére
Szerintem ilyen ezüst porral, meg hővezető közeggel sosem fogsz elérni olyan eredményt mint tömör ezüsttel, vagy akár rézzel.
-
H_Zozo
tag
válasz
TESCO-Zsömle #15303 üzenetére
Hát az én véleményem az, hogy ennek semmi értelme. Miért csinálnád? A súly miatt? Nem láttam még ilyen anyagot, de gondolom, hogy ez is csak úgy működik, ha a szemcsék olyan közegben vannak, ahol át tudják adni egymásnak a hőt. Szerintem olyan anyagot nem fogsz találni, ami jobban vezetné a hőt mint pl. az alu (ha már a súly a fontos) Akkor meg mi értelme?
De azért kiváncsi lennék rá, tényleg mire használnád. -
H_Zozo
tag
-
H_Zozo
tag
válasz
TESCO-Zsömle #15247 üzenetére
Szerintem értelmetlen ilyennel foglalkozni, nem hinném hogy olcsóbban jössz ki, mint ha megvennél egy már jól bevált hőleadót használtan. Meg valószínűleg nem is lesz olyan hatékony, de próbáld ki, én magamból kiindulva, ha bele is kezdenék, tuti nem fejezném be.
-
H_Zozo
tag
válasz
shteer #15235 üzenetére
Nocsak, akkor vagy eladod az egyiket, vagy elajándékozod.
Esetleg még összerakod őket egy fittinggel, hogy magasabb legyen, de annak nem sok értelme, mert ha jól emlékszem létezik ilyen hosszabba is.Egyébként ez ilyen volt, vagy eloxáltattad? Ha igen mennyi volt? És le kellett róla szedni valahogy a régi eloxot, vagy rátették arra?
-
-
H_Zozo
tag
válasz
TESCO-Zsömle #15025 üzenetére
igen
-
H_Zozo
tag
Nem rossz ez, már én is nézegettem régebben, csak szerintem ebből nem fér el 2db egymás mellet. Meg azt sem értem, hogy miért kell a két oldalt lülön hűteni, simán meg lehetett volna oldani 2db o-gyűrűvel.
Na majd kitalálok én is valami hasonlót, csak akkor le kell cserélnem a Geil Ultrákat Black Dragonra. -
H_Zozo
tag
válasz
Delta-Laca #14519 üzenetére
Hmm, viszont akkor ezekszerint elég hogy ha teszek alá mondjuk egy 5mm vastag lapot egy o-gyűrűvel, hogy tömítsen, vagy o-gyűrű nélkül egy gumi lappal.
Érdekes ez egyébként mert pl. az 1T alja ugyan ilyen, vagy ott el van nyomva a kis csőnek a vége? -
H_Zozo
tag
Használ valaki DDC VC-t úgy hogy nincsen rajta az alsó rész?
Lehet látni valami féle szivárgást az alján? -
H_Zozo
tag
A pumpának nem árthat, csak el fog égni előbb utóbb a venti szabályzód, mert nem bírja a nagy felvett áramot, mivel a nyákot nem ekkora áramokra tervezték. Max megáll a szivattyú, és ha nincs védelmed esetleg viszi magával a melegedő alkatrészeket. Na de nem akarok itt vészjós lenni, csak egy jótanács. De egyébként ennyi erővel rádughatnád az alaplapra is, de annak is benne van a papírjába, hogy maximum xW.
-
H_Zozo
tag
-
H_Zozo
tag
válasz
yakuza.tora #14302 üzenetére
Gondoltam használtál saját célra is belőle, így maradhatott volna belőle.
De hagyjuk, tárgytalan. -
H_Zozo
tag
válasz
yakuza.tora #14279 üzenetére
Küldesz nekem tesztpéldányt? Akár ilyen kisebb maradék darabot.
-
H_Zozo
tag
Gap-padról jut eszembe.
Próbálta már valaki, hogy ha csinál egy olyan szendvicset, hogy blokk->gap pad->melegedő rész, és a blokk és gap pad közé, azán a gap pad rétegei közé meg a gap pad és a melegedő rész közé is tesz egy-egy hőmérőt, akkor mit tapasztalni? Kíváncsi lennék az eredményre, hogy valójában mennyire adja át a hőt. -
-
H_Zozo
tag
válasz
Laraxior #14209 üzenetére
Miért nem veszel egy elektromos hűtőtáskát, amit szivarrgyújtóról lehet üzemeltetni? Megspórolod a jégakkuk cserélgetését.
De gyakorlatilag ez ugyan az lenne, mint az én egykori alapötletem, hogy nem a peltierrel hűteni a vizet, hanem a peltier által előállított hideget átfújatni a radiátoron. -
H_Zozo
tag
Van valakinek AM2-es laphoz leszerelt gyári backplate-je? Mondjuk Gigabyte? Kellene nekem a középső kihagyott négyzet mérete, ami a cpu foglalat kilógó lábai miatt van.
-
H_Zozo
tag
válasz
mrgaraba #13800 üzenetére
Ha jóltudom, a pumpák elektronikája szeret meghalni, mert ugye 12v-osak, de utána még ha minden igaz 220-ról használható.
Blokkok, már szerintem kicsit elavultak, legalább is ha jól tudom, akkor már nem gyárt blokkokat. Alaplapra még azér megfelelnek, de egy több magos procihoz valószínűleg már kevés.
A két oldalra épííthető winyó blokkja nekem tetszik, csak ne lenne plexiből. Ha tudsz ilyet "okosba" akkor az lehet érdekelne. -
H_Zozo
tag
Tuti, hogy így van megoldva az a Koolance táp? Az nem egy vizzel hűtött olajhűtő ott a végén, ami belelóg a dobozba?
Mert ilyen kis méretű vizzel hűtött olajhűtőt én még tudok is szerezni. Csinálni egy tartályt, beletenni a tápot, meg belelógatni a radiátort, feltölteni a tartályt olajjal, aztán a radiátort meg bekötni a rendszerbe, és máris készen lenne a vizhűtéses olajhűtött tápegység. Igazából nagyon gond nem lehetne belőle. -
H_Zozo
tag
Ilyenformán persze hogy nem csapódik ki, de ha az alapnól mondjuk 30 fokos vizet hűtöd le egy -5-10 fokos tömbbel, akkor szerintem azér a 10-15 fokos viz lehet hogy kicsapódik, szigeteletlen csövek esetén. Bár valószínűleg a melegebb részeknél, mint processzor, vga is előfordulhat.
-
H_Zozo
tag
Jut eszembe van valakinek homok/szemcse szórós ismerőse?
-
H_Zozo
tag
Ez most nagyon OFF.
Esetleg lenne valakinek elfekvőben olyan USB-s billentyűzete, amit nem használ, lehet bármilyen állapotú, csak a nekem kellő gombok működjenek rajta. Ami a lényeg hogy olcsó legyen. -
H_Zozo
tag
válasz
kiborg #13365 üzenetére
Azt hiszem félreértettük egymást.
Úgy értem, hogy eloxáltatom feketére az alut, és úgy szeretnék rá gravíroztatni feliratokat, hogy a felirat szine az alu szine lenne, tehát hogy ahol a felirat van ott nincs elox.
Nem probléma a vastagság, mert akkorára maratom amekkorát elvisz. Tehát teljesen sarkosra tudsz vágni, vagy mekkora a minimális rádiusz, ami a sarkokban marad? Ha 90°-al számolunk. -
H_Zozo
tag
válasz
BearGOD #13345 üzenetére
Hát én úgy gondoltam a ventiszabályozót, hogy hőmérséklet függvényében kapcsolja a ventillátort. A páratartalom az már nehezebb, most kapásból nem tudok olyan eszközt, aminek van valami kimenete. De ha eszembe jut szólok.
Egyébként sztem ha olyan állandó 15-20 fok körül tudnád tartani a vizet, az már elég jó lenne. -
H_Zozo
tag
válasz
BearGOD #13345 üzenetére
Hát én úgy gondoltam a ventiszabályozót, hogy hőmérséklet függvényében kapcsolja a ventillátort. A páratartalom az már nehezebb, most kapásból nem tudok olyan eszközt, aminek van valami kimenete. De ha eszembe jut szólok.
Egyébként sztem ha olyan állandó 15-20 fok körül tudnád tartani a vizet, az már elég jó lenne. -
H_Zozo
tag
válasz
BearGOD #13334 üzenetére
Hát passz, gondolom adott hőmérsékletkülönbségnél csapódik ki viz.
Hülyeséget meg nem akarok írni, mert úgy is megkapnám az ügyeletes "hanemérteszhozzáakkorneszólaljmeg" felelőstől, hogy ez egy szakmai topik, meg hogy ne vezessek félre senkit, így nem is teszem, majd esetleg valami hozzáértő megmondja.
De a próba a leg biztosabb, majd az megmondja. -
H_Zozo
tag
válasz
BearGOD #13330 üzenetére
Hát ha -22 fok lesz az alja a peltiernek, akkor olyan 5 fok alatt lesz a vized, aminél gyanítom hogy erősen fog kicsapódni a viz, nem csak utána, hanem az egész rendszerbe.
De próba szerencse, hátha nem.
Én is agyaltam már rajta sokat, és arra jutottam hogy talán a legjobb az lenne, ha folyamatosan mérném a viz hőmérsékletét, és úgy kapcsolgatnám ki-be a peltiert, hogy a hőmérsékletem még a kicsapódás fölött legyen.
Vagy a másik, hogy a peltier által lehűtött levegőt fújatni át a radiátoron. -
H_Zozo
tag
válasz
BearGOD #13289 üzenetére
Én úgy csinálnám biztos, ha nagy tornyom lenne és a ház tetejébe raknám a radiátort, hogy felcsavaroznám belülről a ház tetejlére, aztán a ház tetejétől 12cm-re lerekeszteném azt a részt, ahol a radiátor van, aztán tennék a radiátor aljára 12cm-es is ventillátorokat, meg a ház hátuljára is egyet, természetesen valami alacsony fordulaton mindet. Így olyan mint ha külön dobozban lenne, és mégis a külső levegővel hülne a radiátor.
-
H_Zozo
tag
Nem értem mit kell ezen ennyit idegeskedni. Sokan ameddig nem próbálják ki mit is tud, addig úgy sem biztos hogy elhiszik. Aztán ki tudja lehet hogy éppen megfelel a teljesítménye. Ha meg nem, akkor majd valaki jól jár vele olcsó pénzért egy kisebb teljesítményű rendszerhez.
-
H_Zozo
tag
válasz
jenei92 #13058 üzenetére
De van. Csaréld ki az egész csonkot, pl. egy 1/2" -> 1/4" átalakítóval majd egy sima 1/4"-os csatlakozóval, vagy egy 1/2"/10-es gyorscsatlakozóval
-
H_Zozo
tag
válasz
Pulsar #13003 üzenetére
Ez attól függ, mert ha az 1/8"-os csatidnak a belseje ugyan akkora, mint az 1/4"-odénak, akkor semmi értelme, de ha nagy a különbség, akkor természetesen nem hülyeség ha párhuzamosítva vannak a blokkok. Olyat meg hogy feltágítod ne nagyon csinálj, mert el fog repedni a plexi. Előtte fúrd fel nagyobbra, a menetnek megfelelően.
-
H_Zozo
tag
válasz
FuckeR19 #12885 üzenetére
Az a baj, hogy ha építesz egy ilyet mondjuk egy fénykapuval, amit a forgó lapát állandóan megszakít, akkor még kell mellé tenned egy frekvencia sokszorozót, mert normál esetben nincs annyi impulzusod, hogy azt az alaplap érzékelje. Meg szerintem nem is érdemes vele annyit foglalkozni, hiszen sztem nem annyira drágák ezek.
-
H_Zozo
tag
-
H_Zozo
tag
válasz
Sanya595 #12693 üzenetére
Tessék: Aquacomputer aquagratix für X1600 PCIe
Más nincs! Én is kerestem már xt-re. Jah és hozzáteszem hogy a hivatalos oldalon mindössze 30€
-
H_Zozo
tag
Aktív témák
- Megújult a PROHARDVER!
- Gaming notebook topik
- Büszke apukák és anyukák topikja
- Linux Mint
- Autós topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- Xiaomi smart home / Xiaomi okos otthon
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Lenovo Ideapad 3! R3 7320U / 16GB DDR5 / 512GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 15" 2018 i9 9850HK 32GB 500GB 560X 4GB garanciával hibátlan működéssel
- Így lehet neked Teljes Magyar Logitech Craft Billentyűzet
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U759 - i3-8GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U727 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest