Hirdetés
- Ilyen videokártyát választana a DOOM Slayer
- Üvegben nem szűköldködő GameMax mikrotorony, "lopakodó" alaplapokhoz is
- 14 GB/s-mal olvasó, DRAM-os SSD az ADATA palettájáról
- A készülő legújabb node-ján is kerüli a legmodernebb EUV berendezéseket a TSMC
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
Aktív témák
-
P00By
nagyúr
Mától indul hódító útjára a D-Tek Fuzion V2!
Preview video
stock -
H_Zozo
tag
Ez most nagyon OFF.
Esetleg lenne valakinek elfekvőben olyan USB-s billentyűzete, amit nem használ, lehet bármilyen állapotú, csak a nekem kellő gombok működjenek rajta. Ami a lényeg hogy olcsó legyen. -
Stoto
tag
válasz
H_Zozo #13381 üzenetére
Ugye álló ház, prociblokkból kezdett el folyni rá a videokártyára aztán a gépház alján kifolyt.
Egyébként egy hatalmas innovatek radi is van a rendszerben, azóta lehetett látni, hogy lassabban folyik benn a folyadék, gondolom nehezebben bírta a szivattyú. Így elment kb 7 hónapot a rendszer, elég sokat ment 24/7 ben is a gép, szóval valószínű, hogy ezek a körülmények okozták a szivattyú korai halálát.
Laing DDC szivattyú mennyire bírná az ilyen körülményeket?
-
Stoto
tag
Hi!
Van egy ilyen zalman wb4 gold blokkom:
http://lib.store.yahoo.net/lib/xoxide/zalman-zm-wb4-2.jpg
Vagyis csak a fém része, a plexi leolvadt róla
Az lenne a kérdésem, hogy ismertek-e vkit aki házilag egyedi blokkokat szokott építeni? Mert olcsóbb lenne a blokkom aljának egy házat csináltatni mint egy új blokkot venni...
Egyébként a baleset úgy történt, hogy a zalman reserator v2 szivattyúja nem bírta a kiképzést és megállt. Abban reménykedek, hogy a gép előbb állt le túlmelegedés miatt mint hogy a 10 liter víz átfolyt volna az egész gépben. Ugye a zalman tornyom magasabban van mint a gép és amint megolvadt a plexi a proci blokkon és elhajolt faszán kifolyt az a hűtőfolyadék az utolsó ml-ig.
ui: a deszt víz vezeti az áramot?
-
kiborg
aktív tag
válasz
H_Zozo #13367 üzenetére
Nézd meg mégegyszer képet, amit linkeltem.
milyen hegyesek a lángoknak a tüskéi ?
Na olyan sarkosan tud dolgozni.
Azthiszem olyan kb 0,2 mm vastag a lézersugár, szóval ilyen sarkosan megfelelne ?
Egyébként meg a fekete eloxon a fekete gravír nem nagyon fog látszani.
Tolok képet, hogy értsed a gravír fogalmát lézerrel.Szóval ilyen. Szerintem nem sok értelme lenne.
Kiborg
-
H_Zozo
tag
válasz
kiborg #13365 üzenetére
Azt hiszem félreértettük egymást.
Úgy értem, hogy eloxáltatom feketére az alut, és úgy szeretnék rá gravíroztatni feliratokat, hogy a felirat szine az alu szine lenne, tehát hogy ahol a felirat van ott nincs elox.
Nem probléma a vastagság, mert akkorára maratom amekkorát elvisz. Tehát teljesen sarkosra tudsz vágni, vagy mekkora a minimális rádiusz, ami a sarkokban marad? Ha 90°-al számolunk. -
Grim666
tag
Öreg barátom, Nyugdíjas kétszeres köszönettel tartozok neked,egyik a rendszer a másik meg egy nő miatt.Ma reggel gyorsan elmentem a csomagért,nézegettem amikor átvettem, volt rajta egy nyíl ami a csomag alja felé mutatott megnézem hát mi van rajta,egy telefonszám.Ránézek a csajszira az üveg mögött,elereszt egy laza mosolyt és azt mondja "Szia!".
Nagyon csini tip-top leányzó szóval nem lesz ebből probléma azt hiszem.
zozo én is azt hittem hogy ilyen nincs és mégis van,de örülök most úgy sincs más
-
kiborg
aktív tag
válasz
H_Zozo #13364 üzenetére
Stimmel
Háát igazából 5-6 mm-ig biztos semmi gond nincs
Elvégre max 10mm vastag acél anyaggal dolgozhatunk
Gravírozással eloxot eltüntetni ??? Ajánlom inkább a csiszolóvásznat, mi is így csináljuk. Lézerreg gravírozni olyan, mintha fekete filccel dolgoznál a felületen, éget, arra nem alkalmas ( ahhoz tudom hasonlítani, mint amikor szikráztatsz valamit egy fényes csavarfejen és fekete égésnyomot hagy maga után)Milyen vastag alut kellene átvágni ?
Kiborg
-
kiborg
aktív tag
válasz
H_Zozo #13361 üzenetére
Igen
Jó észrevétel. (Egyébként van még egy belevágás is, ki találja meg ? )
Ezért ez selejt, ez volt a mintadarab, első példány, prototipus,stb...
Szóval ami a gépemen van, az teljesen sértetlen, csak nem volt kedvem leszedni a radiról..
És egy másik észrevétel: (amit a képről nem mondotok meg: ez 1,5 mm vastag)
Nekem tetszik, tök jól mutat alatta a ventikkel, bár lehet, hogy még csereberélgetem őket egy-két sort.Kiborg
ui: igény szerint akár egyedi rács is megoldható bármilyen méretben, főleg rozsdamentes anyagból, de akár aluból is.
Érdeklődni : priviben nálam. -
kiborg
aktív tag
Hali!
Egyedi rács, kicsit koppintva, de nem teljesen
Vélemények ?
1 mm vastag rozsdamentes lemezből van kivágva.
Pont illeszkedik 3 db 12cm-s ventire.És ezáltal pont jó egy triplaradira, és minő véletlen pont ilyen tripla figyel a gép tetejénKiborg
-
Lehi79
csendes tag
Kozben talatam egy webes calculatort hozza:
-
Lehi79
csendes tag
válasz
BearGOD #13339 üzenetére
A levego kicsapodasi homersekletet HARMAT-PONT nak hivajak.
Ugye ez fugg a levego homersekletetol, es paratartalmatol.
Van erre egy grafikonom, majd elokeresem.Egyebkent vicces mert ugyanezen agyaltam en is, merthogy durvabb hutest szeretnek mint a sima szobaho. De amint kicsivel jobban hutesz mar parakicsapodas van.
Legegyszerubben megakadalyozni ugye szigetelessel lehet (minden hideg alkatreszt hoszibetelo cuccal bevonsz, akkor ugye nem csapodik ki rajta a para) de en is ilyen szamolosdin gondolkodtam mint TE...DE...
Jo es pontos paraerzekelot venni elegge nehez, amit meg tudnal/nek fizetni annak meg olyan turese van, hogy csuda, tehat ha biztonsagosra akarnad csinalni a rendszert akkor neked is hasonlo tureseket kellene csinalnod, es kb el is vesztened a mukodesi tartomanyodat.
A masik fele meg hogy ugye nem csak az van hogy paratartalomra kapcsolgatsz, mert ugye:
a levego viztartalma allando, es a paratartalom inverz aranyos a homerseklettel.
Ertsd: Ha hutod a levego homersekletet akkor a !RELATIV! paratartalom no! Es amikor eleri a 100%-ot, nah akkor kicsapodik. Es az a homerseklet a harmatpont.
Volt erre egy kis softwarem ami kiszamolja ha megadod a homersekletet meg a paratartalmat, szoval majd elokeresem.
Ergo folyamatosan szamolnod kell az aktualis homerseklet/paratartalom adatbol a harmatpontot, es ha az ala nem megy az alkatreszed akkor nincs para.Remelem tudtam segiteni
-
-
mrdan206
tag
Üdv. A Laing DDC-1T-ből lehet hangtalan pumpát késziteni? kevesebb fesz v mi?
-
H_Zozo
tag
válasz
BearGOD #13345 üzenetére
Hát én úgy gondoltam a ventiszabályozót, hogy hőmérséklet függvényében kapcsolja a ventillátort. A páratartalom az már nehezebb, most kapásból nem tudok olyan eszközt, aminek van valami kimenete. De ha eszembe jut szólok.
Egyébként sztem ha olyan állandó 15-20 fok körül tudnád tartani a vizet, az már elég jó lenne. -
H_Zozo
tag
válasz
BearGOD #13345 üzenetére
Hát én úgy gondoltam a ventiszabályozót, hogy hőmérséklet függvényében kapcsolja a ventillátort. A páratartalom az már nehezebb, most kapásból nem tudok olyan eszközt, aminek van valami kimenete. De ha eszembe jut szólok.
Egyébként sztem ha olyan állandó 15-20 fok körül tudnád tartani a vizet, az már elég jó lenne. -
KrAt
veterán
A kész rendszer: [link] (berelézve, eligazgatva
)
Ezúton szeretném nyugdíjas-nak megköszönni, hogy nagyrészben általa sikerült összerakni a rendszert
2 napig szívtam vele, de ilyen a home made
-
KrAt
veterán
Ha sima vízzel menne a cucc kb 1 hétig, az mennyire para?
-
BearGOD
tag
Taliztam adatokat
[link]
Ez segít, ehhez bekell szerválnom egy páratartalom mérőt is, hogy tudjam mikor kell leoldani a peltiert, de valahogy csináltatok rá valami kütyüt! Bár bonyolúltnak tűnik! -
H_Zozo
tag
válasz
BearGOD #13334 üzenetére
Hát passz, gondolom adott hőmérsékletkülönbségnél csapódik ki viz.
Hülyeséget meg nem akarok írni, mert úgy is megkapnám az ügyeletes "hanemérteszhozzáakkorneszólaljmeg" felelőstől, hogy ez egy szakmai topik, meg hogy ne vezessek félre senkit, így nem is teszem, majd esetleg valami hozzáértő megmondja.
De a próba a leg biztosabb, majd az megmondja. -
BearGOD
tag
válasz
H_Zozo #13333 üzenetére
Amúgy a -22 fok az a peltier hideg oldala ami érintkezne az aluminiumból kialakított blokkommal ami pedig 100mm x 300mm hosszú és 2db U betűt ír le benne a víz. a blokk 2 db 10 mm vastag lapból készült, amiből 5-5 miliméter a víz útja, szal ahol a peltier érintkezik a vízzel ott 5 mm a vastagság. Nemhiszem hogy 5 fokra levinné. Vagy igen? A peltier amúgy 30x30 mm felületű és sztem márcsak ezért se vinné le annyira hisz a 10 mm es csatorna max 2x esik bele a 30 mm-be a vályatok közti 10 mm -nek köszönhetően. Nemtom mennyire fogja, de akár kisebb eszről is vihetem a peltiert, csak akkor is tudni kéne kb mennyinél csapódik ki valami.
-
-
H_Zozo
tag
válasz
BearGOD #13330 üzenetére
Hát ha -22 fok lesz az alja a peltiernek, akkor olyan 5 fok alatt lesz a vized, aminél gyanítom hogy erősen fog kicsapódni a viz, nem csak utána, hanem az egész rendszerbe.
De próba szerencse, hátha nem.
Én is agyaltam már rajta sokat, és arra jutottam hogy talán a legjobb az lenne, ha folyamatosan mérném a viz hőmérsékletét, és úgy kapcsolgatnám ki-be a peltiert, hogy a hőmérsékletem még a kicsapódás fölött legyen.
Vagy a másik, hogy a peltier által lehűtött levegőt fújatni át a radiátoron. -
BearGOD
tag
Sztem is jólesz az a paszta! Nekem van itthon a collaboratory folyékony fémjéből, de nem mertem feltenni rá! Később teszteket is láttam, hogy kikészíti az érintkező anyagokat!
A leendő xspc blokkhoz meg jön majd a kafa hővezető is! Sztem jó lesz, főleg ha betom majd tenni a peltiert is! -
BearGOD
tag
válasz
H_Zozo #13329 üzenetére
Mert 1es plexi van az oldalán, ami még túl gyenge! Sztem egy merevebb jobb lenne!
A peltier a vízkörbe lesz ültetve és az ő blokkján átfolyó vizet fogja hűteni! Sztem az 500l/perces pumpa ha átpumpizza a vizet a leendő blokkon akkor még nem fog megfagyni, de nem is fog túlsokat hűteni! 30w-os peltier lesz, ami 72C-fok hőmérsékletkülönbséget tud eredményezni! HA 50 fokon tom tartani a meleg oldalt, akkor... -22 fokos peltier az alu blokktól átvett hővel csaknem fagyasztja be a cuccost! ha igen, akkor becopt@m
Sztetek? persze peltier után kiegyenlítő tartály lesz, hogy ne egyből a naon hideget kapja a cpu blokk, ez a kicsapódás miatt!
Vagy nemkell az?
Már várom, csak kell egy occsó szgép táp! At vagy atx ami lead 3 ampert 12 volton -
BearGOD
tag
válasz
Grim666 #13302 üzenetére
Miért lesz túlzás szted? Tényleg érdekel, mert ha tényleg elég keveseb akkor kevesebb venti lesz! Mondjuk nem a hang számít, hanem a teljesítmény!!!!
Ja meg a design!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ha kés lesz a ház akkor linkelek, meg ha már a víz belekerül akkor is! Sztem azis jól fog kinézni! Csak narancs plexit kéne szerválnom 2-3 mm-est! Csak nemnan van! -
BearGOD
tag
RE all!
Természetesena teljesítménya fontos és a modding lesz még! Szeretnék egy kafát alkotni!
Az ötletek megvannak és megvalósúlni láccanak!
Légterelő hétfőn gyártom faterral! Hétvégén kész a kivágás, hétfő délután lemaratom az előző festéket a ház belsőjéről és le lesz festve kafa színre! A külső mard fekete, az oldalsó plexi cserélve lesz szines vastagabbra, a tetejáén lévőt igaz el fogják takarni a ventik, de 1-1 cm fog láccni. Az előlappal vagyok bajban! ha van aki segíteni tudna egy 1,5x6cm-es juk eltüntetéésében az szóljon! Kafa fólia, egyebek érdekelnének, nem akarom az elejét is lefesteni újra, elég a belseje! Oldalak marnak fekete, meg az első! Hűtsó is más színű lesz!Sztem nem mindenkinek a halkság a fontos a vízben! az nekem másodlagos! De ha fullra tuningolom amostani konfigomat és maxra nyomom a ventiket a radin és a gépbe akkor sem hangosabb egy sima ventis tuningolt gépnél, sőt megkockáztatom, hogy egy alapon járatott gép csökkentett ventikkel hanosabbak a mostani konfigomnál a vízzel, pedig még a déli hídon a 4cm-es őrülten zajongó venti is megy!!! Oda sajna még rákell operálnom a blokkot, csak a fizut várom!
Jameg készül a peltier-elemes vízhűtés tuningom! Márcsak a peltiert kell megrendelnem, meg a hőátadó(azaz elvonó) blokkot elhoznom! Minimum 10 fokos vízhő javulást várok tőle! Sztetk 10 fok vízhő minuszban mennyit jelent pl cpu blokkban? legyen mondjuk egy xspc delta blokk????
-
-
KrAt
veterán
Na bakker mostmár mindenkinek megfelel a kép?
Esetleg még az jutott eszembe, hogy ezt hogy ilyen meleg a proci, okozhatja a pumpa? De nemhinném, hogy ilyen gyenge lenne
Állóhelyben felfele csinál egy 40-50 centis vízoszlopot
-
Grim666
tag
válasz
Lucif-R #13313 üzenetére
Nah ne mondd
de azért azt te is elismered hogy ugyanazokkal az eszközökkel venti és venti nélkül nem ugyanazokat a fokokat produkálja a rendszer.Lehet hűteni de minek,így van nah de ha gratisba kapsz valamit elfogadod de ha nem is vártad akkor nem hiányolod,ha ő nem is halkítani akarta a rendszert akkor nem fogja kénylemetlenül érinteni ha a masinája nem lesz halkabb..A csendes vagy a halk és a zavaró relatív kifejezés,mindenkinek mást jelent...
-
szacsee
nagyúr
A fényképnek nem kell 80Mb-nak lennie, hogy lényegretörő, esetleg szép legyen..
-
Lucif-R
senior tag
válasz
Grim666 #13304 üzenetére
TE értesz félre
én az irtam hogy a vízhűtés nem olyan mint a levegős ( WOW
újdonság mi? ). Itt már meg lehet azt csinálni hogy csendesség mellett teljesítmény... persze lehet 7000rmp-es ventikkel is hűteni a radit... de minek? Szal aszondom hogy a teljesítmény mellett is simán lehet menni csendesen...
-
KrAt
veterán
válasz
Nyugdíjas #13308 üzenetére
Nemnemnem
Dehogy
Veszek bekevert fagyállót, és továbbhigítom desztvízzel
Amúgy "csak" 5mpx
Legközelebb lekicsinyítem
Laraxior: hát igen, brutális méretű a radi, csak még nincs teljesen kihasználva, mert az aljában folyik a víz inkább
De ígyis egészen tökéletes lesz, ha meg kell a kakaó, akkor megy vízszintbe, és akkor az egészen fog folyni
-
KrAt
veterán
Még elég béta állapot: a lavór értelemszerűen kifog kerülni onnan, le lesz zárva a tartály amiben a pumpa van, meg rendezettebb lesz
Az a kurva hőfok meg 5mp alatt felugrik 30ról 60ra
Ezekszerint polírozni is kéne a procimat, mert sztem ennyire nem kéne még paszta nélkül se melegednie
Aztis megejtem majd..
jameg egyelőre sima vízzel megy még, holna (vagy azután, ha lesz pasztám) kicserélem deszt vizes fagyállóra
Csak majd' 4 liter kell
[ Módosította: Racecam ]
-
Grim666
tag
válasz
Lucif-R #13297 üzenetére
Félreértesz én nem a hűtés erejét fírtattam hanem vízhűtés felhasználásának miértjét.Arra gondoltam hogy ő nem a zaj hanem a hőfok csökkentésére használja a vízet és nem feltételezem hogy a sok venti nagy zajjal jár de talán több rá az esély mint pl ha ugyanolyan ventiből csak 2 db van a gépsárkányban.
Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 7700XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G4: i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest